Reklama

Reklama

Naneživo

(festivalový název)
  • Japonsko Kamera o tomeru na! (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý štáb točí laciný zombie horor v opuštěné fabrice, ve které kdysi japonská armáda experimentovala s mrtvými. Netrvá dlouho a herci i filmaři se začnou měnit na skutečné oživlé mrtvoly. Perfekcionistický režisér ale odmítá natáčení přerušit a posedlý utkvělou představou o ryzím umění pobíhá uprostřed nastalého chaosu s kamerou, zatímco nákaza si vybírá jednu obět za druhou. Pro dokonalý záběr je schopen obětovat vše. Anebo je to všechno jinak? Může být zombie krvák zároveň rodinnou komedií? Záleží na úhlu pohledu. Natočen s malými náklady, ale velkou láskou k řemeslu, Uedův celovečerní debut je originální poctou všem opravdovým filmařům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (51)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Půl hodiny na to člověk kouká a říká si, co to je za hovadinu. Maximálně amatérský zombie film po všech stránkách. No a pak příjde zlom a vše se mění v geniální záležitost a čistou radost z filmařiny. :) Doporučuju si vůbec nic o filmu nečíst než se do něj pustíte. Pom! (A taky doporučuju mrknout na hodnocení na imdb. Český divák je netrpělivý...) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Když člověk nevydrží prvních 37 minut, tak může dávat klidně odpad, ale když tenhle film nedokouká, tak mu nedojde, jak to bylo celé myšleno. Já si také ze začátku říkal, že to je neskutečná ptákovina, která si nezaslouží vysoké hodnocení, ale když skládačka postupně zapadala, tak jsem se strašně moc bavil a smál se a to se mi už moc často nestává. Opravdu skvělá komedie, kterou byste museli vidět minimálně dvakrát a to by už klidně bylo i na plný počet hvězdiček. :-) ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mne potěšilo, že se první zombie objevil prakticky ihned, tak na hodnocení 69% je to s prominutím neuvěřitelný sranec. Je mi jedno, že je to celé provedené na jeden záběr, ale herecké výkony jsou katastrofální, jejích počínání je nelogické a pocitům jednotlivých postav se nedá důvěřovat. Paradoxně nejhorší pak zůstává roztřesená kamera, na níž by mělo dílo stát. Je totiž velmi otravné, když se často zcela zásadní věci odehrávají mimo záběr. Co je však úvod proti druhé části filmu. Děj se láme po špatných, ale stále koukatelných 37 minutách a transformuje se ze zombie hororu v jakési trapné drama se scénářem na úrovni seriálu Ulice a zbylou hodinu již opravdu nelze sledovat. Abych to tedy shrnul, není zde dobrá atmosféra, nápad, humor ani gore, no prostě nic. Vlastně to šlo celé úplně mimo mě a na konec nevidím na snímku vůbec nic zajímavého. Úvodních 37 minut bych ohodnotil 1-2*, zbytek je však čistý odpad. Velké zklamání. 15% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonský snímek „Naneživo“ ukazuje Japonce v tom lepším světle. Tedy především jejich bizarnost. Jsou bizarní, ale přitom jsou inteligentní. Tohle je film, který na první pohled vypadá odfláknutě, ale stačí ho dokoukat do konce a budete si říkat, že tohle už je něco trochu víc, že to skvěle mate tělem a že po dosledování máte zážitek, který vůbec není špatný. Naopak je nadprůměrný. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ideální půlnoční film! Prvních asi 35 minut jsem fakt koukal s otevřenou pusou, na co jsem to vlezl. Jenže možná nejoriginálnějšímu vtípku navzdory má film ještě další hodinu, během které jednak začátek začne dávat smysl, a přitom se divák stále velmi dobře baví. Absurdní koncept tak Ueda povýšil na další úroveň a vlastně natočil mnohem chytřejší film, než by divák zombie hororu a natáčení zombie hororu mohl čekat. I když je to vlastně spíš komedie. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Při rozpočtu pouhých 27 tisíc amerických dolarů dokázal film jen v Japonsku vydělat 8 milionů dolarů. (Duoscop)
  • Bez střihu film jede plných 37 minut. (Duoscop)
  • Film byl natočen za pouhých 8 dnů. (Duoscop)

Související novinky

Zahajovací film Cannes po kontroverzi mění název

Zahajovací film Cannes po kontroverzi mění název

26.04.2022

Přibližně za tři týdny startuje 75. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes a jeho přípravy se pomalu blíží do finální fáze. Před pár dny organizátoři festivalu zveřejnili část programu… (více)

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (více)

Reklama

Reklama