Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

Podla uspechu filmu by bolo dobre ak by to ovplyvnilo holywood sposobom ze by sa viac zacali natacat R kove komiksy v podobnom non family friendly style.

na příspěvěk reagoval Kincl, Ratemus, Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Horebled

Jenže, on takhle nezačal... Nešlo o fatalní frakturu osobnosti. On byl magor už od začatku. 

Joker je prostě kravina už jenom z toho pohledu... Jak Jokera vykresluje. Je to spíš Alteruniversum... Než aby se z Phonixe stal ten ikonocký Geniální sociopsichopat jak ho známe z komixu. -_-

na příspěvěk reagoval kamigava13, Horebled

Jas3

Jas3 (hodnocení, recenze)

joker30

Aha. To bude asi tím, že neznám komiks ani tu poetiku a příběh komiksu. Šel jsem na to jako na sociální drama. Proto jsem to viděl nezatížen komiksovými konotacemi. Nejsem zjevně cílovka.. Diky za komenty..

na příspěvěk reagoval Prometheus69

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Horebled

Jo, protože ví, že je komiksová postava a může si dělat co chce :D Záleží na originu ale nepamatuji si, že by v nějakém byl psychicky nemocní už od počátku, vždy za to mohl špatný den nebo trocha koupele co mu narušila rovnováhu chemických reakcí v těle. Podle mě je naopak pro něho jeden ze stěžejních kamenů to, že byl normální a stal se šílenec, narozdíl od Arthura. To je na něm právě to děsivé, šílenství v každém z nás.

na příspěvěk reagoval Horebled, Horebled

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Ve starým animáku a hlavním univerzu komiksů rozhodně by jí klidně obětoval, nejednou to i udělal a následkem jednoho takového incidentu kdy přistála u Ivy dostala i svoje "superschopnosti."

Horebled

Horebled (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Když někdo přijde o hračku a není mu 5, tak kvůli tomu takhle netrucuje. Joker podle tebe není duševně nemocný?:O Typek, kterýmu na ničem nezáleží, je schopnej čehokoliv a má na krku cestovky mrtvých podle mě má dost duševních poruch. Navíc se o tom v komiksech nemluví, kromě toho, že byl jednou označen jako tten nejrozumnější člověk na světě :D Kterou duševní poruchu máš ma mysli? Ten smích nebo co? Navíc Letuv Joker má víc odchylek než lásku, která je podle mě to.nejvíc mimo co.u Jokera jež symbolizuje chaos může být.

na příspěvěk reagoval CvokCZ

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Jenže on nemiluje harley ale toleruje ji, jakmile by ji nepotřeboval nebo by ho omrzela, zabil by ji. Naopak ona je posedlá jim

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Horebled

Tak spíš mi připadal jako někdo kdo přišel o hračku ale je pravda, že SS už si moc nepamatuju a neviděl jsem to už delší dobu i když ho mám na BRdisku, asi si ho pustím znovu. Přesto i kdyby mu na ní nějak záleželo, přijde mi to asi jako menší zásah do jeho duše a ani by to asi nebyla novinka. Nedávno jsem četl White Knight a tam je Jokerův vztah celkem zajímavě pojatý a vlastně si jí tam i miluje, jak jeho příčetné já tak i vlastně Joker (nechci spoilerovat, doporučuji přečíst) Jenže hodit to u Arthura na psychickou poruchu,mi přijde jako větší zásah do duše postavy než "láska"

na příspěvěk reagoval Horebled, verbal

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

 Tak tady jde taky vidět rozdíl mezi Letem a Phoenixem, Leto měl slabinu, že miloval Harley :D málem ho to stálo život když jí šel vlastně zachraňovat, Phoenix zabil všechny kdo by ho mohl zranit / zabít. Tu černošku a nevlastní mámu a nezbyl mu vlastně nikdo 

Horebled

Horebled (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Ano, to bylo na začátku, ale pak mu na ní začalo záležet. Chtěl se jí zbavit v té nádrži, ale nakonec pro ní skočil, a když ji unesli, tak seděl kolem zbraní a byl úplně v prdeli. Když vypadla z vrtulníku, tak taky vypadal vyplasene, že ji ztrácí. Takhle se v komiksech nechoval.

na příspěvěk reagoval CvokCZ

Horebled

Horebled (hodnocení, recenze)

Vlastně když nad tím tak přemýšlím, tak na konci filmu už byl Joker tím Jokerem jakého známe z komiksu, od scény kdy si krví namaloval úsměv. Sice to není třeba, ale tu dvojku bych rád. Třeba by se jim to povedlo.

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Horebled

Tak neřekl bych, že v tom byla nějaká láska než jen pouhý Jokerův narcismus, je moje a kdo si mi jí dovolil vzít. V animáku jí taky posílal do nemocnice lístečky s přáním brzkého uzdravení atd Ve vystřižených scénách je dokonce myslím jedna, jak se jí pokouší zdrhnout po incidentu v léčebně a ona ho dohoní na motorce, ukáže mu že by pro něho mohla být užitečná atd. Rozhodně bych v tom neviděl nějakou lásku z jeho strany v SS, sice tam na ní není tak drsnej ale taky tam byl jen pár minut. U Leta byl omyl vzhled, ten ruskej gangster pasák byl no dost zvláštní a vzhledem k tomu, kolik času v SS strávil jen těžko můžeme hodnotit, jaký by byl Joker.

na příspěvěk reagoval Horebled

Horebled

Horebled (hodnocení, recenze)

Ratemus

Jo. Jokerovi se podobá jen v pár scénách, střelba po SS a mučení H. Jinak je to fakt jiná postava, už jenom to, že mu záleží na H je proti podstatě Jokera.

na příspěvěk reagoval CvokCZ

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Tak ja si myslim, že tu černošku zabil, měl na sobe pak doma krev plus myslim, ze jí měl na sobě i na chodbě už, a jak byl v té show, tak přece říká že už nemá nikoho kdo by ho zranil \ nebo koho miloval tím, že se ji zbavil i nevlastní matky

Uživatel Horebled smazal svůj příspěvek.

Horebled

Horebled (hodnocení, recenze)

dragon94

Můžeš mi alespoň napsat co měla ta Letova postava společného s komiksovym Jokerem? Nečetl jsem sice všechno, ale dovolím si napsat, že většinu a fakt nevím, co má sakra Letova postava měla společného s Jokerem. Vždyť už ten jeho vtah s Harley byla stupidní kktina pro teeny (jako spousta věcí v tom filmu) a ty tetovačky, jak z kindervajicka to úplně zabily. Co vlastně v tom filmu udělal typicky Jokerovskeho kromě smíchu? Mě připomínal někoho, kdo by chtěl být Joker, ale nemá na to. Tím nemyslím Leta, ale tu postavu. Leto to nezahral špatně, jen hrál podle špatného scénáře.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Horebled

Horebled (hodnocení, recenze)

dragon94

To teda nebyl. Ten gangsta potetovanej debilek, jak z Twillightu , s Jokerem neměl kromě jména absolutně nic společného. Phoenixuv se mu alespoň na konci stylově přiblížil, myšlenkově však byli odlišní, i když to neznamená, že by se později nemohl vyvinout do Jokera, jak ho známe z komiksu. Vlastně k tomu přímo směřuje. Joker taky musel někde začít, a z hlediska reality by chvíli trvalo než by našel svůj styl. Film se snaží být co nejvíc realistický, takže dát ho hned jako typka, kterýmu všechno u zadku by nedávalo moc smysl, narozdíl od komiksu.

na příspěvěk reagoval dragon94, Prometheus69

Horebled

Horebled (hodnocení, recenze)

Dorehay , ALIENka_

Tak Leto hlavně nebyl Joker, ale Justin Bieber zkřìženej s Myley (nevím jak se to píše hledat to fakt nebudu) Cyrus v emo období a ještě s PTSD a demencí.

na příspěvěk reagoval dragon94

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama