Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 900)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Očakávať od majstrovských filmov ( ako ich týždne pred premiérou kritici s chuťou nazývajú ) majstrovské dielo, je ľahké. Ťažšie je už to, keď to väčšinou na 100% nezafunguje. JOKER je príklad sám o sebe. Výborne napísaný, výborne zahraný a veľký ale prázdny ako bublina. Kontroverzia, ktorá okolo neho vznikla, sú len bludné reči niekoľkých individuí, aby filmu poškodili, alebo si užili svojich 15 minút slávy. Ide ,,len,, o ´´obyčajný´´ remeselne dokonalý a pútavý psychothriller. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Ztracená dekáda DC filmů je u konce. Po roce 2012, kdy skončila Nolanova geniální trilogie o Temném rytíři, se snímky pod touto komiksovou značkou postupně propadaly do hlubin trapnosti s díly jako Batman vs. Superman, Liga spravedlnosti a Aquaman, zatímco Marvel se jen zpovzdálí posmíval. Smích z tváře mu však šlohl Todd Phillips, který natočil jeden z nejlepších komiksových filmů všech dob. Film, který si nějaký Avengery zcela strčil do kapsy. Joker je čirá depresivní temnota, která je šikovně okořeněná geniální atmosférou a postupným propadáním se do stále hlubších vrstev šílenství. Nepůsobí to vnuceně, ani přehnaně. Má to pomalé tempo, které ale diváka do sebe vtáhne stejně rychle, jako Vetřelec do větrací šachty. Phoenix je tam naprosto fenomenální. Srovnávat ho z Ledgerem mi nepřijde úplně fér, protože oba jejich Jokerové se v mnohém liší. Zatímco Ledgerův Joker je už psychopatický kriminálník, který kuje pikle pro vlastní potěšení, Phoenixův Joker působí jako zcela zničený a ztracený člověk, který se v onom šílenství teprve musí ještě pořádně usadit. Ale husinu z něho člověk dostane každopádně. Není to film pro masy. Není to klasická komiksárna. Je to psychologická analýza individua, které vznikne, když na něj celá společnost sere a nedostává se mu pomoci. Je to vlastně taková modernější verze Scorceseho Taxikáře. Akorát s větší dávkou zla a beznaděje. Vynikající film. Hned z toho člověk dostane chuť si pustit Temného rytíře, aby se mu to hezky propojilo. Průměrných 5* ()

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

Filmová událost roku. A to jsem si říkal, proč se do toho pouštějí, když Ledgerově Jokerovi stejně nikdo nebude sahat ani po kotníky. Pravdou je, že Phoenix se mu minimálně vyrovnal a komediální režisér natočil tak depresivní komiksárnu, až z toho mrazí. Už teď je to v podstatě ikonický snímek. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak toto je hodně povedený ne-comicsový film, který zanechá rozporuplné myšlenky. Fakt silně zahrané. Viděno v IMAX. 100% :) ()

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Jo, asi teda dobrý, no. Ze začátku ultra nudný. A je to dost depresivní. Nejspíš je v tom nějaká ta intelektuální hloubka či co. Jako psycholožce by se mi to jakože mělo líbit či co. No ale mě to připadá, ale spíš dost smutný. Nemám ráda, když někdo za něco, co se mu děje v jeho životě obviňuje druhé a tak nějak na tom mi to připadá celé postavené. Bohatí jsou ti špatní a zlí, pojďme je zabít. Za to, že trpím psychickými obtížemi může moje matka. A já nevím, co všechno ještě... Hudba super! ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný snímek je zde. A mne rozhodně nezklamal. Je takový jsem si myslel, že bude. A to je správně depresivní se skvělou atmosférou a s kritikou americké společnosti. A to se stalo. Ale hlavní devízou je rozhodně neskutečný Joaquin Phoenix a trefná ,,hudba", ale také i kamera.jen škoda, že mi přišlo, že byl film vtipný pro většinu lidí tak, kde být vtipný asi neměl. Ale je možné, že to byl jen můj pocit. Prostě skvělý Origin o Jokerovi, jehož největší slabinou je právě tou násilné roubování do Batmanovského Universa, aby byly tvůrci případně kryti pro následná pokračování, k nimž doufám, že nedojde. Joker totiž dokáže jako film stát sám o sobě. Za mne tedy nelze než doporučit, obzvláště v kinech, neboť je dost pravděpodobné, že minimálně v nominaci na nejlepší film roku v Oskarech, rozhodně bude.....84%. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Režisér Todd Phillips známý svou Pařbovou trilogií si pro nás přichystal velké překvapení s názvem Joker. Již dle trailerů se dalo tušit, že tady půjde v rámci komiksového žánru o dílo jen tak nevídané. Pravdou je, že komiks je ve filmu cítit pramálo, spíše to zavání psychologickým dramatem s nádechem artové nitroglycerinové nálože připravené k explozivnímu závěru. Joaquin Phoenix si nasadil klaunský nos, skoro neslezl z filmového plátna a opět se velmi citelně se svým hereckým umem zapsal do historie pohyblivých obrázků. Jeho ztvárnění Jokera bylo výtečné, počítaje s minimální Oscarovou nominací i já budu s Gothamem vyčkávat, zda náhodou se nezrodí pokračování, jenž by k potěše divákova oka rozehrálo Jokerovo šílenství o pestrobarevnou špetku líčidel víc. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

KINO BENEŠOV - A komu tím prospějete? Naprosto zbytečný film. Bláznů a psychopatů je všude spousta, tak proč o tom ještě točit film. Herecký koncert Joaquina se konal, uznávám, že to zahrál na výbornou, ale hodnota tohoto snímku je pro mě absolutní nula. Kupodivu kvalitní český dabing. 60% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně zavítal do kina na poslední chvíli na tento tak mnou očekávaný film.Zprvu bych chtěl upozornit ty ,kteří nečetli nějaké mé dřívější komentáře,že já nejsem dvakrát velký fanda komiksu,ale když už tak jednoznačně DC,to jen tak na okraj.No,ale Joker je něco jiného,to je postava ,které mi sedí už dlouho a hodně se v ní i vidím.Navíc tento snímek jak jistě spousta z vás i když jste film ještě třeba neviděli ví,tak toto není typicky komiksový film,ba ani zdaleka to není další z nekonečné řady dnes točících se komiksovek,které už ani nejdou od sebe skoro rozeznat.Toto je lidské,hutné,drsně,syrové drama o člověku a jeho duši.Je to film o Arthutu Fleckovi,alias Jokerovi a jeho zrodu,jeho boji s vnitřními démony,žalem,bolestí,strachem,depresemi,úzkostí a bojem se světem kolem něho.Možná to sem nesedí,ale říct to musím,protože to částečně ovlivňuje moje hodnocení,v postavě Arthura jsem se skoro dokonale viděl se všemi jeho vnitřními útrapami atd..,,,ale zpět k filmu,filmaři měli na tento typ filmu a věhlas komiksové předloze jakožto postavy malý rozpočet,ale vytěžili z toho co to šlo,protože toto opravdu nebylo o efektech atd,ale hlavně a především o skvostném výkonu Joaquina Phoenixa,který jestli za toto nedostane oskara tak už nevím.Řekl bych,že jak to tak většinou u velkých výkonu bývá tak nejsou mnohdy tak tolik hraná jako spíš prožitá z vlastní zkušenosti atd,myslím,že i Joaquina má v sobě více než dost z Jokera.A to vedlejší poselství filmu co by boj proti elitám sedí na dnešní svět jako prdel na hrnec.Doba kdy se čím dál otevírájí nůžky mezi bohatými a těmi dole je víc a víc bijící do očí a všichni ti nahoře by se měli mít na pozoru ,aby právě zespodu nevyšel ze stínu jeden takový Joker.... Za mě tedy jasný film roku a kandidát na oskara nejen pro Joaquina,ale i film samotný,avšak tomu moc nevěřím,že toto by prošlo v dnešní hyperkorektní doby.Pokud tedy máte rádi postavu Jokera či jen chcete vidět silný psychologický film,který vás chytí a nepustí tak směle do jděte do toho.Za mě celkově 98% a pět hvěz. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Intenzivní, až k bodu hysterie vyhrocený zážitek. Joaquin Phoenix v psycho(pato)logické studii jedné ze zásadních postav batmanovského univerza předvádí cosi neskutečného - děsí, odpuzuje i dojímá, transformuje se vám před očima, především ale ani na okamžik neuvolní stisk svých kostnatých prstů z vašich přiškrcených dýchacích cest. Atmosféra špinavého, kriminalitou a depkou nasáklého N.Y (teda sorry, Gothamu) 70. let je podmanivá, stejně jako hudební stopa islanďanky Hildur Guðnadóttir. Uf... Chce to panáka. ()

Num3roO 

všechny recenze uživatele

Joker je filmařsky a řemeslně po všech stránkách jednoznačně tím nejlepším a nejkvalitnějším snímkem letošního roku, vedený brilantním výkonem Joaquina Phoenixe který si vyslouženě odnese svojí první sošku. Je tak zároveň hodnotným odkazem ojedinělé trilogie Christophera Nolana a jeho Temného rytíře, ve kterém líčí zrod jedné z nejšílenějších filmových postav a daří se mu to na jedničku. To vše navíc tak, aby celý příběh krásně zapadl do existujícího DC Universa a ničím ho neurazil 5/5 ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tak se zase všichni uklidníme. Joker je výbornej film, ale opravdu si nemyslím, že zasluhuje tolik hysterie, které se mu masově (a to je dle mě fakt zvláštní) dostává. Ještě si pamatuju, jak se s prvním trailerem zvedla obrovská vlna nevole a predikcí o tom, jak bude novej Joker artovka pro hrstku diváků, aby zas ti stejní kejhali nadšením, jaká je to mrda hodná Oskarů. Joker 2019 je víc, než cokoli jiného, osobní a sociální drama rámcově dosazené do jednoho z nejslavnějších komixových příběhů, přičemž podobnost s kultovním Taxikářem je pouze zdánlivě náhodná. Celé to táhne pochopitelně Phoenix, který zde předvádí herecké absolutorium, přestože on nikdy nehrál špatně a drama jako Her, Inherent Vice nebo thriller You Were Never Really Here jasně definují, jak i nízkorozpočtové komorní věci ukazují jeho velkoherctví. Další silnou pložkou je velmi omamný soundrack (Hildur Guðnadóttir), zajímavá kamera a produkce, které dokupy tvoří velmi naléhavý koktejl. Přestože je film značně intenzivní, zkličující a skoro bych až řekl depresivní, neumím se úplně rozhodnout, jak moc je životaschopný ve smyslu, že z DC unirveza čerpá jen velmi povrchově a pokud autoři neplánují rozpracovat nový směr (a já doufám, že ano), jako to udělal Nolan s Rytířem, bude snímek spíš osamoceným útesem v neutěšeném moři marných pokusů. I když je tohle setsakramentsky zničující podívaná, Logan mne ve své době zasáhnul mnohem víc... (4,5 / 5 ) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Fakt si nevybavím kdy naposledy velká americká filmová studia vyplivla takhle soustředěný, osobitý, odvážný a bez nadsázky důležitý film.. Joker je v dnešních poměrech cosi jako zjevení, chyba v matrixu.. Skrz naskrz ambivalentní, nečernobílý, vrstevnatý film, který lze uchopit z asi pětadvaceti různých úhlů pohledu.. Jasně, je to dost Taxikář, trochu Král komedie, trochu Klub rváčů, ale ono to absolutně nevadí (už jenom proto, že jsou ty zdroje skrz DeNira přiznané).. Joker dokáže skrz sedmdesátkové retro dloubat i do aktualit dnešní doby.. Joker jako charakter je archetyp vzteku frustrovaného a zapomenutého a proto je z mého úhlu pohledu silnější a funkčnější než Ledgerova verze kde šlo čistě o nihilismus bez pointy (což je sice taky děsivý koncept, ale -jak se J. v Dark knightovi přesvědčil- má to výrazné mantinely..).. Na Phoenixově Jokerovi je nejděsivější to, že se v něm leckdo -alespoň z části- najde.. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá one-man show. Phoenix se v mnoha scénách překonává a jelikož vím, jak na člověka dokáže zapůsobit jediný herecký výkon, chápu, proč se Phoenixův Joker těší takové oblibě. Za sebe ovšem musím zmínit několik ale: To největší je asi smích. Sice má Arthur nemoc, při které se nekontrolovatelně směje, ale mě ten smích nikdy nepřišel úplně opravdový, nikdy jsem neměla pocit, že by začal tak lehce, tak samovolně, jako by se Phoenix/Arthur nutil nekontrolovatelně smát. Opravdu nejsem takový cynik, ale pravda je, že Joker ve mně po dobu sledování vyvolával depresivní náladu. Temné prostředí, zlí lidé, ponurá vážná hudba (někdy až moc nahlas, obávám se, že napodruhé a mimo kino by účinek nemusel být stejný) a nejprve smutný a pak hodně zlý klaun. Schválně jsem nenapsala a pak šílený klaun, protože mi nepřišlo, že by se během filmu nějak zásadně měnil, šílený byl už od začátku a my vlastně jen čekali, co způsobí definitivní proměnu. Tohle čekání mě na začátku lehce nudilo, zajímavé věci se začaly dít až od blíže nespecifikovaného výstřelu. I tak mi ale přijde, že ten vrchol, na který mě tvůrci celý film vnadili, tak úplně nepřišel. Neřeším teď, jestli je film věrný komiksům, dávno jsem věděla, že nebude (možná je I škoda, že tvůrci možnosti odchýlení se nevyužili trochu víc, především jedna dějová linie mohla být ještě zajímavější). ----- Lehce nevyužitá mi přišla Zazie Beetz, bohužel se ukázalo, že ne všechny scény s ní jsou skutečné (ovšem musím uznat, že rozeznat je od reality se mi nepovedlo, zjistila jsem to díky ději filmu až později). ----- Možná vidím něco, co tam není, ale dle mého se tvůrci Jokera snažili i o sociální kritiku, ale v tomto případě bych doporučila spíš jihokorejského Parazita ----- Přes všechny poznámky jsem za takový projekt ráda, rozhodně raději tohohle Jokera než předloňskou Ligu spravedlnosti. 7/10 ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Jokerovou najväčšou zaujímavosťou je to, ako pramálo má človek pri jeho sledovaní pocit, že pozerá film o komiksovom anti-hrdinovi. Ide o silnú psychologickú drámu z nenormálnym sociálnym presahom. Nehovoriac o tom, že Phoenix zahral tak, až mi zvieralo srdce. Apokalyptická scéna, obohatená skladbou White room od kapely Cream je len čerešničou na torte. Skvelé, naozaj skvelé. 9/10. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, jak začít. Joker mi vyrazil dech! Joaquin Phoenix ho zahrál naprosto bravurně, věřila jsem mu úplně všechno a užívala jsem si jeho psychopatické pohledy i nekontrolovatelný smích. Zrození tohoto záporáka je nakonec mnohem promyšlenější, než by mě kdy napadlo. Film je v podstatě psychologickým profilem blázna, v němž se mísí genetické předpoklady a nešťastné dětství, to vše vystupňované zlým světem, který totálně zničil jednoho nemocného člověka. Soucítila jsem s ním a jeho myšlenky mi dávaly smysl. V mnoha věcech měl pravdu, čímž k sobě připoutal davy ve filmu i před obrazovkou. Jde o perfektně promyšlený charakter, scénář a hlavně skvěle zahranou hlavní roli. Kdy jindy už by měl Joaquin dostat Oscara, když ne tentokrát?! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem si tento film pustil ve zcela nevhodnou dobu - ve světle nedávného útoku na Capitol ve Washingtonu D.C. a kontrastu s protesty hnutí Black Lives Matter mi přijde skoro až směšné se ztotožňovat s "vigilante" přístupem Arthura Flecka a tím, co způsobil. Zde se spíš jedná o styl God Bless America nebo Falling Down. Film má hodně co říci (ať už to je mezitřídní boj bohatí vs chudí nebo nebezpečí škrtání rozpočtu pro pomoc pacientům s nějakou mentální poruchou), ale nedovede do konce ani jednu věc. To se týká i propojení s Batmanem, potažmo jeho rodinou. Nejlépe by podle mě udělali, kdyby to pojmenovali třeba Arthur a revealnuli, že to je Joker na konci, místo toho máme "plot twist" zřejmě z Arkham Asylum ve stylu Silent Night, Deadly Night 2, ale bez jakéhokoliv pay-off (např. formou červené nitky napříč dějem, kdy doktorka zjišťuje jednotlivé nesrovnalosti v ději (které si totiž normální divák rozlouskne daleko dříve, než např. Arthur vnikne do bytu jeho sousedky)). Ono to tam vlastně ani pořádně nemuselo být, ať už co do vlivu na samotný děj nebo co do nespočtu vyobrazení v jiných filmech. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

One man show psychopata v podání Joaquina Phoenixe. Joker je skvěle natočený komplikovaný příběh zrodu civilní verze jednoho z nejznámějších komiksových padouchů ale do běžného komiksového filmu má zatraceně daleko. Dojemný a uvěřitelný, zároveň ale také mrazivý a místy až děsivý pohled na vývoj charakteru člověka pod vlivem pokřivené společnosti. Skvělá audiovizuální stránka položená na působivém soundtracku od Hildur Guðnadóttir a především naprosto neskutečný a ve všech ohledech dokonalý Joaquin Phoenix. Tohle si zkrátka chce zažít. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama