Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 900)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Jasné absolutórium. Už dlho som sa s nijakou postavou tak dobre nestotožnil. "You never listen to me... asking me always the same questions... on my negative thoughts.. All I have is negative thoughts." ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Fuh... tak toto som nečakal. Trochu predlohyznalí (za ktorého sa považujem aj ja sám) padnú do kolien. Ja som padol. Geniálna sonda do pošahanej mysle človeka "milión" a keď mu realita zakaždým uštedrí len facku za čokoľvek, o čo sa pokúsi... To už poháre nie že pretekajú, ale rovno kypia. A Phoenix jak ho nemám, ukazuje, že oskara by som mu za toto fakt doprial! Film, čo mi po dlhej dobe zarezonoval najviac. Nechápem, že to natočil Todd. Čo je ale viac menej jasné, že taxidrivera má napozeraného odpredu odzadu... ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejikoničtějších záporáků všech dob, Joker, dostal svůj celovečerní hraný film a já jsem za to nesmírně rád. Zprvu jsem se moc netěšil, až teď v září jsem měl obrovský hajp, ale přesto jsem se bál, že to ode mne schytá špatné hodnocení. Naštěstí se to nestalo a já mohu celý štěstím bez sebe prohlásit, že se jedná skvělou záležitost, kterou by měl vidět každý, který se zajímá byť i jen trošičku o komiksovou tématiku. Sice se nejedná o nic nového na poli filmů, ale co se týče komiksových filmů je Joker něco, s čím jsme se doposud nesetkali a byl bych moc rád, kdyby bylo více takových filmů o zrodech ikonických nemesis. Sledovat přerod na šíleného psychopata bylo neuvěřitelné. Joaquin Phoenix předvedl fantastický výkon. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Ani by mi tak nevadilo, že si tvůrci vytřeli prdel do sucha de fuckto vším podstatným, co bylo o páně jeptiškově nemesis kdy nakresleno a ještě zahnědlé stránky scénáře důkladně vyfutrovali Komunistickým manifestem, ovšem že pan Fénix již podruhé naprosto skvěle ztvárnil vyšinutého magora (doufám, že se za tuto roli zlatého dilda dočká, aniž by si to musel hodit), který má trochu problém s tím, že jako by Nikdy nebyl, ve snímku, jehož potenciál byl využit s bídou na 10 %, to mě irituje, až sere. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější komiksový zážitek. Excelentní psychologické drama. Joker je filmem, který naprosto jednoznačně podtrhuje, proč mám rád DC a těžce nemusím řadu Marvelek, Joker je filmařsky a řemeslně po všech stránkách jednoznačně tím nejlepším a nejkvalitnějším snímkem letošního roku, vedený brilantně excelentní výkonem Joaquina Phoenixe. Superhrdinové od Marvel jsou pro děcka. Sonda do duše jednoho z největších filmových šílenců je natolik kvalitním filmovým počinem, že může směle útočit na Oskarové triumfy a to klidně v několika kategoriích. Výborně depresivní soundtrack. Ta přeměna v Jokera, jak ho známe, je v podání Phoenixe úžasná. Jeden z těch filmů, který musíte rozebírat doma po to když odejdete z kina ještě několik dní po shlédnutí, kdy se vám jednotlivé záběry začnou v hlavě znovu skládat. A také ho vidět po druhé co jsem právě udělal. Hlavně ten tanec na schodech byl skvělý. Není to film pro každého. Zrození padoucha jak má být! Viděl bych to tak na 6 hvězd. Na tomhle filmu bych hledal chybu jen těžko. Jedním slovem superfamózní! ()

charge 

všechny recenze uživatele

Transformace labilního blázna v šílenýho zloducha se příliš nezdařila. Zrození Jokera totiž nenabízí stabilní základ na kterym by se dalo stavět. Arthur Fleck akorát prožívá svůj žalostnej život a sdílí domácnost se svou omámenou matkou, přičemž se mu čas od času přihodí nějaká patálie, ty maj sice stupňující gradaci, ale i tak neposouvaj příběh dostatečným tempem kupředu jak by se mohlo očekávat. I když nerad, nemůžu se ubránit porovnání jednotlivých charakterů Jokerů. Zatímco Phoenix vypadá jen že každou chvíli vybuchne hněvem když ho někdo nasere, Nicholson a Ledger si svojí zvrácenost vyloženě užívaj, což ze zdejšího Jokera nevyzařuje ani na okamžik a filmu společně s přehrávaným Phoenixovo nekontrolovatelným smíchem dost uškodilo. Děj a scény nezáživný, dost hluchých míst a hlavní postava tak nějak nemastná neslaná. 35% ()

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

Hrozně rozporuplný film..... Moc jsem se těšil..... Těšil jsem se, že mě to celé zadupe do země a psychicky rozemele na atomy, ale nestalo se. Phoenix jako Joker nepřekvapivě vynikající, on je prostě výborný herec...... Dám tomu ještě šanci na druhé a třetí shlédnutí, ale zatím takhle....... ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepolíbená Batmanem a čímkoli s ním souvisejícím jsem ve filmu viděla vraždícího klauna z románů Stephena Kinga a zároveň dokonalou studii neléčeného psychotika, alegorii na zfanatizovaný dav schopný oslavovat kohokoli a teď tady čtu, že prý marvellovky a Batman??? S dovolením, ponechám si svůj vlastní pohled a podle něj budu i hodnotit. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix jako Commodus a po skoro dvaceti letech jako Joker - neuvěřitelné herecké změny. Další Žolík, další herec, další více než slušný výkon. Za sebe ale stejně preferuju Temného rytíře. Zpátky k filmu, mimo to, že jde o zrod postavy a postupné temné vykreslení, tam nic až tak dalšího zajímavého pro mně není a kdo nechce vidět přeměnu psychopatického chlapa, který už byl v podstatě cáklý, tak nic navíc neuvidí. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Po formální a řemeslné stránce je to poctivý biják. Precizní, zneklidňující a systematicky gradující k velkému finále. Pro fanoušky žánru navíc přidaná hodnota v té Batmanovské mytologii. Jenže pro mne film musí mít taky určitý druh atraktivity, hrdinu musím vzít za svého, musím chápat motivy jednání postav, musí mne zajímat jak se to celé vyvíjí. A mně byl hrdina odporný, vše ostatní nesrozumitelné. Film se mi od první minuty primárně nelíbil. A celou dobu se to zhoršovalo. Nechci se dívat na takovéto filmy, ačkoli uznávám určité jejich kvality. S vypětím sil jsem dokoukal do konce. 40% za řemeslo. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Výborná sonda do života smolaře a otloukánka, ve kterém vlivem zkaženosti světa "bouchnou saze" a jeden z nejlepších hereckých výkonů, co jsem viděl (zcela zasloužený Oscar - tímto zdravíme toho ze soucitu pro Revenanta :-D). Phoenix střídá nálady velmi uvěřitelně a třeba takové posezení ve studiu naprosto bravurně mísí až dětskou umíněnost a trucovitost s přemáháním maximálně v sobě dusit stupňující vztek. Scéna na podkladu Cream/White room ÚPLNÁ PARÁDA (husina)!!! Určitě tento film neberu jako komiks, spíš drama se známými komiksovými postavami. Každopádně postava Jokera získala sympatie a fandění, Waynovic rodinka protivná - tak by to ale být nemělo, ne? :-) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilerové hlášky... Konečně správnej a dospělej komiksovej film, po dlouhé době mě zas něco potěšilo. Samozřejmě ten vývoj postavy, to je to největší dobro ve všem tom Džoukerově zle. Nejdřív jsem si myslel, že budu zklamaný z toho, jak moc bude pomalovanej a zároveň civilní, ale všechno je tam po právu. Ten jeho smích, to se ani nemusí uležet, aby bylo jasné, že již teď je legendární. Mít tak kostnatou postavu, smát se a vypadat, že brečet, to nezahraješ. Joaquin Phoenix jo a všechna ocenění si zaslouží na sto procent. A finální vystoupení ve studiu, kdy se nechá představit jako Joker a když se chystá za oponou a pak to jeho entrée... a co následuje pak... úžas. K té psychologii postavy mi nesmírně seděly i ty hluboké myšlenky, které se nenápadně promítaly do děje. Jako třeba, že komedie je tak subjektivní, že nikdo nemá právo říkat mi, čemu se smát a čemu ne (a zde apeluji na všechny ty hňupofily, kteří vás pak mají za homofoby a idioty bez vkusu). "Je to zvláštní. Když jsem byl kluk a říkal jsem lidem, že budu komik, všichni se mi smáli. Teďse nesměje nikdo." Nesmím zapomenout na hudbu od Hildur Guðnadóttir, která je tak správně temná a ponurá jak ponrava. Ještě více to podtrhuje všechny ty deprese Arthura Flecka a nepokojnou atmosféru města. "Říkal jsem si, že můj život je tragédie. Teď mi ale dochází, že je to posraná komedie." Trochu se bojím, co chtějí vymyslet do dvojky... Chtěl jsem dát jen 4, ale ne, tentokrát se odvážu. "You get what you fuckin' deserve!" ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Nakrmený nolanovským batmanem a nepřekonatelným jokerem z temného rytíře jsem přistupoval k filmu skepticky. Phillips s tím počítal a spoustu malých drobnosti udělal podobně. Viz vizáž phoenixe, nemocnice, nebo konec atd. Scenaristicky v pohodě, i režijně i herečky, ale co filmu extrémně schází je větší moment překvapení a nějaká ta zběsilá akce na konci, která je jokerovi vlastní. Doufám že to přijde ve dvojce. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Ty řeči o redefinici filmovýho zla jsou samozřejmě bulšit. Proti Srpskimu filmu je Joker čaj. Ty ostatní řeči jsou ale pravda. Řeči o tom, že Phoenix je ďábel, a že ve Fleckovi ani jednou neuvidíte herce. Řeči o atmosféře, která je tak civilní, a přitom tak Gothamovská. I ty, že se Joker tak nějak blbě hodnotí. Nedovedu si představit, jak si to jednou se ženou pustíme v neděli odpo jen tak. Nebo, že bych na to šel do kina dobrovolně podruhý. Nic už nečtěte, jděte a užijte si to. "Užijte". 🤡 ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Nečakal som to. Čakal som dobrý film, ale to čo som dostal je majestátne. Vedel som o tom filme dosť a tešil som sa na neho. Svoje očakávania som krotil čítaním negatívnych recenzií. Ale väčšina sa opierala o znechutenie, ktoré majú ludia, kvôli posolstvu. A nedivím sa im. Je anarchistické. Tvorcovia a ich odvaha pojmúť príbeh tak ikonickej postavy je neskutočné. Hlásam BRAVO. Zloženie násilných scén, ktoré veľmi nečakane striedajú vážne vtipné momenty. Neodolateľné zábery. Kamera pripomínajúca svojou nalepenosťou na hlavnú postavu Aronovskyho Black Swan, kombinovaná s úžasnou farebnou paletou. A samozrejme všade zmieňovaný fantastický herecký koncert Joaquina Phoenixa. Samozrejme, nie je vo filme sám. Sekundujú mu skvelý Bobi DeNiro, Zazie Beetz, Glenn Fleshler a ďalší. Výnimočné obsadenie výnimočného filmu. Chcel by som sa dostať k myšlienka, ktorá mi krátko po premietaní utkvela. Joker ako je vďaka súčasnej pop-kultúre vnímaný, ako "zábavný" respektíve "obľúbený" "antihrdina", ktorý síce robí zlé veci, ale jeho obete a čo im robí už nevidíme. A to je práve "chyba" predchádzajúcich spracovaní. Vďaka tejto vízií "neškodného cool klauna" sme si začali idealizovať postavu, ktorá je skrátka chorá. Predchádzajúce inkarnácie boli prezentované, ako vcelku racionálne osobnosti s ľudskými pohnutkami. A to počítam aj Ledgerovho "muža, ktorý chce vidieť svet v plameňoch". Stále to bol vrámci možností sympatický zloduch. To ako vnímame spracovanie comicsových postáv v hranom médiu tento film zmenil. Ja ako veľký nadšenec postavy Jokera som si popri pozeraní filmu začal uvedomovať, že obdivujem monštrum. A to len vďaka tomu, že je film natoľko reálny, že prestáva byť obdivuhodnou prešpekulovanou postavou, ale komplexne vykreslených duševne chorým človekom. Samozrejme aj tento typ postavy je možné mať rád, ale skôr zo súcitu a nie obdivu. Surový, hrubý kus mramoru, ktorý budem ešte dlho opracovávať. To je pocit, ktorý som mal po skončení titulkov. Dávam absolútne hodnotenie. 10/10 Samozrejme ešte sa to môže časom zmeniť, ale zatiaľ takto. ()

Lamprea 

všechny recenze uživatele

Poměrně přehajpovaná záležitost, což automaticky budí zdání, že se jedná o něco fakt vyjímečnýho. Za mě tomu ale k dokonalosti něco chybělo. Film definuje především Oscarovej výkon Joaquina Phoenixe, výborná je taky hudba + pár opravdu dobrých scén, ale krom toho to vlastně nepřináší nic extra netradičního. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama