Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 900)

Han22 

všechny recenze uživatele

Od Jokera jsem čekal komix/sci-fi s řeknemě trošku propracovanějším příběhem kultovního záporáka. Jenže on to komix není a sci-fi už vůbec ne. V celém filmu nenajdete nic komixového, nejsou tu žádné akce když nepočítáte těch pár vražd a co se týče spád filmu, zrovna to neuteče. Je to totiž docela klasické drama a jak Vám sedne záleží na Vašem pschickém rozpoložení. Objektivně jsou tu dvě nesporné věci - Joaquin Phoenix podal životní výkon a Oskar dostal naprosto zaslouženě. A atmosféra Gothamu/New Yorku roku 1981 je podána úžasně, "pár" filmů z osmdesátek jsem už viděl aby dokázal poznat, že tady si dal někdo opravdu práci včetně kamerových filtrů aby to vypadalo jako natočené v té době. Samotný hrdina je tragický (tragéd?) Je mu 40+, žije s matkou, dělá mizernou práci s mizerným šéfem a celý svět po něm šlape. Holka co se mu líbí ho považuje za úchyla, matka před ním skrývá děsivé tajemství z děství, občas ho někde zmlátí, navíc žije ve městě kde bohatí zmrdi kašlou na chudé a ještě je psychicky nemocný, což se ve chvílích stresu projevuje nezastavitelným smíchem. Což okolí nechápe. Není divu, že mu nakonec začne hrabat a rozhodne si to se světem vyřídit. Asi to nepochopí někdo, kdo si v životě ničím podobným neprošel, kdo má život jako ze škatulky, ale ta hranice mezi normálnosti a šílenstvím je velice tenká. Člověk pod náloží denodenních sraček předstírá že je vše v pohodě a buďto mu prdnou nervy, nebo nakonec rezignuje na život, svět, okolí a jede na autopilota. Já Jokera pochopit dokážu, nicméně není to úplně typ filmu, který chci sledovat, když si pustím DC/Marvel komix. ()

LEATHERFAC odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle mi neměl Joaquin s tímhle známým výrobcem elektroniky dělat. Takhle nechutně zkurvit moji oblíbenou postavu. Udělat z Jokera nemocného, frustrovaného ubožáka, na kterého vyloženě bolí se i jen dívat. Za co? Za co? Co jsem komu udělal. Upřímě tenhle film mě naplňoval velkou obavou už z ukázek a ty se víc než naplnily už asi po 20ti minutách. Tragičtější film s tragičtější postavou jsem už dlouho neviděl a ani jsem vidět nikdy nechtěl asi. Film z téhle tragédie částečně vybředne alespoň už dnes kultovním tanečkem na schodech a poslední dvacetiminutovkou počínající nejlepším a nejdražším klipem k hitovce od Creamů - White room. Bouračka a dav klaunů kolem a atmosféra se na malou chvíli překvapivě velmi přiblíží staršímu Temnému rytíři. Bohužel jen na chvilku, aby to ten pitomec na režijní a scénáristické židli definitivně zase pohřbil závěrečným vyústěním z cvokhausu...bléééé. Krom pár zdařilých scén je to prostě nejhorší výblitek v dějinách filmu a definitivně jsem jím přestal mít rád Joaquina Phoenixe. Haugh ()

The Marast 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to osekalo od toho komiksoveho podkladu, tak je to jasnych 5, Phoenix je neskutečný, a je to velká deprese na něj koukat. ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Jacka Nicholsona jako Jokera miluju, Heath Ledger je taky fajne, ale Joaquin Phoenix je nejlepší Joker. Audiovizuálně dokonalý film. ()

risker 

všechny recenze uživatele

„Na psychické poruše je nejhorší, jak od vás všichni chtějí, abyste se chovali tak, jako byste ji neměli." ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Pocity po zhlédnutí Jokera se těžce popisují. Brutálně syrové zpracování s dokonale temnou - a chce se říct až nesnesitelně nepříjemnou - atmosférou budí především dojem toho, jak moc znepokojivá dvouhodinovka to je. Je zjevné, že příběh je vystavěn tak, aby konfrontoval divákovu osobnostní integritu a poškádlil jeho hranici snesitelnosti. Na konečném hodnocení každého z nás tedy bude pravděpodobně klíčové to, jak moc toho (ne)sneseme. Nicméně nelze zpochybnit, že z uměleckého pohledu se jedná o velmi povedené dílo, jež mělo už od začátku vzbuzovat kontroverzi a vytvořit diskuzi. To Phillips za pomocí hereckého koncertu Phoenixe bezpochyby dokázal. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si projel filmografii Todda Phillipse a viděl jsem od něj skoro všechno a komedie to byli dobré nebo průměrné ale to co předvedl tady s naprosto úžasným Joaquinem Phoenixem?! Když film končil měl jsem asi tak minutu husí kůži. Sledovat tuhle one man show mě hodně bavila a jako origin vázaný ke komiksové postavě která není na kladné straně a ale spíše na straně chaosu a strachu musím říct, že se to fakt hodně povedlo. Tohle se musí vidět protože scény kde je prostě Joaquin Phoenix sám jsou naprosto luxusní a on se té roli fakt poddal. U filmu se i smějete protože je to vtipný a to občas i ve vážných scénách ale díky Jokerovi to je skvělý. Dlouhé záběry podkreslené depresivní muzikou kde najednou Joaquin Phoenix propadá šílenství a najednou je v klidu byli hodně kulervoucí. Já ten snímek hrozně vychvaluji ale je to prostě dané tím, že jsem se na něj fakt těšil a já doufal, že to nezkazí a trailery slibovaly fakt pecku a ono se to hodně povedlo. Ano film se nezavděčí každému ale v rámci komiksového světa DC je to nejlepší snímek a hlavně to co předvedl Joaquin Phoenix bylo zase opět něco neskutečného a herci prostě dokážou ty role fakt pojmout skvěle a to je tenhle případ. 95% ()

Janega 

všechny recenze uživatele

3/4 filmu sledujeme ako život brutálne fackuje Arthura Flecka. Jedna facka, druhá facka, tretia facka,... Až ma to začalo unavovať. Niektoré dejové linky vyšli úplne do stratena (otcovstvo T. Wayna, Arthurova priateľka). Dej začne mať grády až v posledných 15 minútach. Avšak cameo scéna smrti Waynovcov je scénaristicky výborne zasadená do deja. Ako komiksový film je Joker príjemným spestrením tohto už šablonovitého žánru, no film chcel mať vyššie ambície, no a tie nenaplnil. ()

Zmrv 

všechny recenze uživatele

DC je zpět konečně zpět takové jaké ho mám rád (i když mě osobně ani DCEU nevadí). Joker je film dvou protipólů. Na jedné straně je scénář, který je vlastně až triviálně jednoduchý a velmi předvídatelný. Ovšem na straně druhé je způsob, kterým je ten banální příběh podán. Na Jokerovi bylo vždycky nejsilnější to, že o něm nikdo nic nevěděl. Tady je to převráceno na ruby a dozvíme se o něm téměř všechno, a stejně to funguje. Nejdivnější na tom všem je, že do doby, než se z něj stane ten ikonický psychopat, jde vlastně o postavu, které mi bylo líto, a které jsem přál aspoň trochu šťastný konec, ale která souhrou okolností spěje k absolutnímu šílenství. Což Phoenix zahrál naprosto dokonale. Podtrhuje to i decentní vizuální stránka a místy až nepříjemný hudební podkres, který ale svou nepříjemností přesně sedí do atmosféry. Nemyslím si, že to bude všeobecně všeobecně vychvalovaný snímek, na to je tam příliš věcí, které budou lidem vadit. Pro mě jde ale po Temném rytíři o jednoznačně druhý nejlepší DC film všech dob. 90% ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

"All I have are negative thoughts". Neskutečnej film. Joker mě i přes svůj pomalejší, dost uchechtaný začátek dokázal plně vtáhnout do děje, a to i přes fakt, že moc superhrdiny nemusím. A přesně tímto je tento snímek originální. Nesnaží se být family friendly, nesnaží se o akci za každou cenu, jednoduše nejde o typický DC film. A vzhledem k velmi zajímavému tématu o zešílení a výbornému zpracování, respektive výbornému hereckému výkonu Joaquina Phoenixe se snímek stával v některých chvílích až artový. Co mě udržovalo v příběhu byla hlavně úžasná hudba, která každou scénu ladně podkreslovala a vyvolávala ve mne některých momentech až skličující pocit. Po grafické stránce velmi nápadité a kompozice pospolu s barvami snímku udržovala mé oči celý film na plátně bez jediného pomyšlení na to, kdy film skončí. Velký psychologický zážitek. ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Dokonale znázorněný vývoj nešťastného, ale v počátku zcela neškodného týpka, kterého semele systém a změní se v totálního magora, který se s nikým a ničím srát nebude. Jelikož jsem komix nečetl a znám pouze filmy s Batmanem, tak mi film přišel skvělý a spojení s Waynem zcela v pořádku. Je až neuvěřitelné, jak si film hraje s divákem (z počátku trochu nuda, při které vám otravný smích Jokera otevírá kudlu v kapse); s každou narůstající minutou a dalším hřebíčkem do pomyslné rakve trpělovisti ale film i Joaquina žerete víc a víc, a famózní finále ve formě live talk show a zrodu kultu je prostě ten moment, kdy otevřete hubu dokořán a řeknete "do píči, je to tam". Geniální důkaz toho, že komixovka nemusí být natáčená před zeleným plátnem a že není třeba desítek počítačových kostýmů, aby to fungovalo. Těžko uvěřit, že to natočil borec, jehož největší počin byla Pařba ve Vegas, protože lepší psychologické drama jsem neviděl... ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Mezi slepými jednooký králem. Tolik ke komiksové konkurenci posledních 2 let. Kdy v USA natočí komiks, který nebude jen o násilí? Obsahově tuctový snímek, který má sice dobrou formální stránku, ale jinak je plochý, primitivní a hloupý. Není tu postava, které bych chtěl fandit. Tod Phillips zkrátka není Martin Scorsese a kvalitě a hloubce jeho Taxikáře se vůbec nepřibližuje. Phoenix magora nehraje špatně, ale když srovnám jeho výkon např. s Christianem Balem v brilantním španělském snímku Mechanik, tak už působí pubertálně trapně... 55 % ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Taxi Driver pro 21. století. Todd Phillips je fakt frajer. Ne že bych to po skvělých War Dogs nečekal, ale s Jokerem mi i tak vyrazil dech. Strašlivě vyspělé, ty 70ky jsou tady jak vyšité, Phoenix fantastický, hudba taky oscarová. Masterpiece. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[8/10] Som rád že záporácky klaun zo sveta komiksu dostal svoj vlastný film a vôbec si ho neporovnávam s inými filmami o jokerovi. Každý herec pojal túto rolu po svojom a to je dobré. No a herec Joanquin Phoenix ho pojal vo veľmi dobrom štýle, skvelým hereckým výkonom a výborným ponatím svojej postavy si ma získal. Všetko to zapadalo to zaujímavého deja a prostredia, takže sa bolo načo pozerať počas celej doby filmu. Nudné scény tu niesú, môžem povedať že film ma zaujal od začiatku až do konca a to som rád. Po vzhliadnutí trailerov ma tento film až tak príliš nenadchol, moje očakávania neboli príliš veľké, o to viac som prekvapený ako kvalitný film filmový štáb vytvoril. Či už hereckým obsadením, dejom, atmosférou,hudbou, môžem povedať že je to naozaj vydarený film ktorý si určite pozriem niekedy znova. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Tak to byla pecka. Naprosto luxusně natočeno, Phoenix výborný a celé to krásně šlapalo. Moc se mi líbili některé záběry, které byly opravdu luxusní a měl jsem z nich husinu. Naposledy jsem si takhle úžasně užil v kině film na Bohemian Rhapsody. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Skvělá záležitost! Měl bych k tomu určité menší výhrady, nebudu prozrazovat, ale pořád prvotřídní záležitost! Takhle skvělou atmosféru u filmu jsem dlouho neviděl, bych řekl... To celý tak hezky graduje, tak hezky... Je to jako emočně hodně silný, jsem tam ke konci brečel, ani jsem nevěděl proč. Ale opravdu jako nevím, jestli jako štěstím, smutkem nebo celkovým psychickým vypětím z toho filmu... Tam byly dlouhý pasáže, kde jsem ani nedutal, nedejchal... A potkat cestou z kina někoho v klaunský masce 🤡, tak můžu převlíkat kalhoty. 😀 ()

Dallon 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix je neskutečný, a právem se řadí mezi elitu, která titulního padoucha mohla ztvárnit. Dramatická nota funguje na jedničku, spolu s dávkou emocí, a soundtracku který je naprosto famozní, ve filmu je neuvěřitelný soundtrack https://www.youtube.com/watch?v=bxRHyRXqkSc který jsem po odchodu z kina poslouchal snad hodinu v kuse. Tenhle soundtrack je naprosto fenomenální a hraje tu velice často. Je to soundtrack od (Hildur Guðnadóttir) který ztvárnil hudbu například do Černobylu, a musím říct že tady odvedl neskutečnou práci. Nebo musím zmínit kamera, ta je naprosto skvělá, u záběrů na Joaquina z blízka jsem měl husí kůži a snad jsem ani nedýchal. Prostě celkově byl pro mě JOKER neskutečný zážitek. Který doporučuji úplně každému. Ale ne každému sedne!!! 8,5/10 ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama