Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 901)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych k tomu jenom říct, že poslední dobou mi přijdou filmy od DC strašně dětské, nezajímavé, zbytečně směšné, akční, no prostě už to není jako dřív. Ovšem díky bohu za tenhle skvost. Jako kdybych se vrátil do pravých temných časů DC. Tohle dílo je přesně ten důvod, proč mám radši DC než konkurenci. Umělecké dílo. ()

Admirall 

všechny recenze uživatele

po recenziach na Joaquina Phoenixa a jeho zobrazenie tejto postavy som sa na film aj celkom tešil. Po pozretí som však nadobudol pocit, že Heath Ledger postavil latku tak vysoko, že ju každý už len podlezie. Nečakal som, že to bude klasický komixák, a to ma teší, že ani nebol. Takéto stvárnenie Jokera som však už videl v animáku Batman: The Dark Knight Returns. Uz vtedy sa mi to nepacilo, veď predsa Joker je princ zločinu, muz ktory sa smeje, ktory sa vyziva v tom co robi.... preco z neho robia nejakeho chudacika a obetneho baranka? Na druhej strane takato socialna tema, kedy sa v dnesnej spolocnosti psychicke problemy cloveka prehliadaju alebo beru na lahku vahu a mozu vyustit do podobneho konca ako v Jokerovi, to je ludom potrebne ukazat podla mna. Nie som si vsak isty, či je komixova urceny prave na takuto silnu temu. ()

Michnak 

všechny recenze uživatele

Špatný den? Arthur (Joackhim Phoenix) má špatný den už od svého narození. Život se s ním vůbec nesral a dal mu sežrat každý jeho pokus o radost z existence. Což je celkem prekérní situace, když se chcete živit jako klaun. Musím uznat, že opravdu zajímavý background před nějakým tím zvratem, který k "překvapení" každého opravdu přišel. Temná atmosféra Gothamu, pro mě neobvyklá příběhová linie připomínající Forresta Gumpa nebo herecký výkon samotného Joackhima Phoenixe - to jsou všechno důvody k tomu, proč by jste měli shlédnout tenhle povedený kousek ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Tak temné, tak depresívne a tak výborne zahrané Joaquinom Phoenixom, že právom sa už teraz hovorí o adeptovi na Oskara.. A je zbytočné ho porovnávať s Heathom Ledgerom, pretože tento Joker je úplne iný. Sociálna dráma, ktorá prehlbuje Jokerovu povahu a jeho šialenstvo, pričom vysvetľuje nájdenie všetkých jeho motívov, je vykreslená veľmi dobre. Prepojenie na batmanov príbeh je slušné.. Bohužiaľ na plných 5* to u mňa napriek tomu nie je. Záver bol pre mňa neuspokojivý, aj keď sám neviem, ako by mal vyzerať, ale nijako ma neodrovnal ani neprekvapil. Navyše, neviem, či si tento film niekedy ešte pozriem. A už len to je dôvod, prečo nemôže odomňa dostať 5*. Film za 5* musí byť oveľa viac zapamätateľný a musím si ho chcieť kedykoľvek pozrieť.. tento film takým však nebol..4* ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Už je to jasné, ľudstvo osprostieva. Ako inak si vysvetliť takto vyhypované hodnotenie u takejto zlátaniny?! V poslednom čase sa s takýmito neadekvátnymi hodnoteniami roztrhlo vrece. Ľudstvu už naozaj stačí len forma, obsah ide mimo. Skutočných filmov sa točí málo, už sú len dvojhodinové tristné videoklipy. Toto nie je ani dostatočne temné, ani dobrá a hlboká psychologická sonda do duše psychopata a ani ako akčný film neobstojí. A dokonca nezapadá ani do sveta komixu. Len kopa koncentrovanej nudy a dekadencie v niečom čo sa chce tváriť ako indie artové umenie. Dvaja áčkový herci síce ako vidno, na hype mnohým stačia, ale na kvalitu nie. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Tohle me bavilo. Joker je depresivni sesup na dno, ktery si strasne chytre hraje s oblibenymi gothamskymi proprietami. Vizualne opojne, herecky uhrancive, tematicky bolave. ()

Guzmicz 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem si větší mezeru mezi prvním a druhým zhlédnutím. Druhé zhlédnutí se už ale nedočkalo konce. Pseudoartový snímek nám má detailně popsat vznik jednoho z největších záporáků DC universa. Nevím, zda to byl účel tvůrců splácat všechno možné dohromady a přitom se tvářit, jak je vyústění kdoví jak šokující. Nemám teď na mysli, že se z Arthura Flecka stane záporák, ale celé "nahlédnutí" pod pokličku jeho psychiky. Měl jsem po celý film pocit, že sleduji špatnou kombinaci filmů Prokletý ostrov, Psycho a Čistá duše. Jediné, co film zachránilo před odpadem, byl herecký výkon Joaquina Phoenixe. Na závěr mohu jen říci bohužel, nepovedlo se. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

kdo neměl depku tak ji určitě dostane.Tohle není nic pro mě a proto to taky tak nízko hodnotím.Plus ten laciný filtr na kameře to korunoval. ()

Krystalion 

všechny recenze uživatele

Jak se z obyčejného průměrného člověka stane vůdce mas? Pro bohatý je to postrach a pro chudý hrdina. Tento film nám ukazuje, jak se ze skoro normálního muže stane Joker. Nejsou tam žádný komixový příměsy, takže se na to dá koukat jako na tragikomedii mladého muže, kterého ten nespravedlivej otrokářskej systém dohnal až k extrémním činům. Skvělej výkon Joaquina Phoenixe se řadí mezi nejlepší výkony komixovejch postaviček vůbec. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do silně depresivní a šílené duše. Temné, drsné a nesmírně povedené. A to díky Phoenixovi, který se hlasitě přihlásil o sošku. Škoda toho pomalejšího rozjezdu, který se podle mě trochu zbytečně táhne. Ale za posledních cca 25 minut nemůžu jinak než za plný počet. Ta proměna je skvěle temná a Phoenix je až démonický. Jeho pohyby, běh a mimika je dokonalost sama. Spolu s výbornou muzikou to pak nemůže být za méně jak 80-85%. ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Nečekaně na první pohled sofistikovaný snímek, který je v první polovině velmi pomalý a těžký. Nevadí to, stejně všichni víme, jak to skončí. Konec mě však stejně zklamal svojí doslovností. ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix se rozhodl ztvárnit největšího komiksového nemesise a ono ... mu ho vyšlo! Joker je psychologické drama , které naprosto odbočuje z komiksového žánru, který je poslední dobou šťavený , jak to snad jen jde. A ono to odbočení i potvrzuje, že zde není skoro žádná akce, je zde pomalé tempo a překvapivě i docela dost krve . Joker jako film samotný samozřejmě nepřináší kinematografii nic přelomového , ale jde o dost solidní , ne - li dokonalou filmařinu. Film při finálním zvratu ( který je naprosto dokonalý ) nabírá nečekané obrátky ( a odkaz na Nolanovu trilogii potěšil ) , které nakonec vyústí v něco dechberoucí . Velká spokojenost ! 10/10. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Joker je film, ktorý v divákovi dokáže vznietiť emócie, dokáže diváka nechať premýšľať nad tým čo vidí, necháva ho napospas absolútnej neistote v nevyspytateľnosti konania psychicky chorého muža, je to herecký koncert Joaquina Phoenixa v "najlepšej" forme. Film je pritom funkčný aj sám o sebe ako temný krimi / thriller, komiksové reálie predstavujú len nadstavbu a nie sú rušivé pre nefanúšikov komiksového subžánru, no napojenie na batman universe je v tomto prípade tak prirodzené a plynulé, že mi prišlo ako úplne samozrejmé. Skvelá kamera s komorne sugestívnymi zábermi doplnená melancholickým hudobným podkladom (ale aj výborný jazzový výber), ktorý v mnohých miestach odkazuje na Zimmerov soundtrack k Dark Knight (resp. batman trilogy) je už len čerešničkou na tomto predčasnom filmovom vrchole roka. ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

U Nolanova Jokera jste nevěděli, jestli je génius, anebo cvok. U Jokera Phillipse máte jasno hned - předvídavý magor. Všechny scénky jsou čitelné, u všech víte, jak to dopadne. Některé dlouhé scény, ve kterých se nic neděje, doslova nudí. Stále opakující se a neměnící se ztřeštěný smích (ano, když se začne Joker smát, tak víte, jak dlouho to potrvá a jak to bude pokaždé vypadat) slyšíte a vidíte asi 15x za film. I přesto je výkon Phoenixe skvělý, stejně jako hudba Hildura. Atmosféra psycho města vytvořena naprosto perfektně. Přesto mi tam něco chybělo, nějaká "wow" scéna, překvapení, výraznější změna v ději.. Scénář dle mého je naprosto průměrný a i když Phoenix hraje dobře, z jeho Jokera se kult nestane, protože jeho charakter nebyl pojat tak velkolepě, jako u Nolana, a ve filmu k tomu zkrátka nedostal příležitost v nějaké vyloženě dechberoucí scéně.. Dle mého si tento film nezaslouží být v top 20, proto dávám 3 hvězdy. ()

Zero_Signal 

všechny recenze uživatele

Na začiatok dobré aspekty - impozantný vizuál, parádny soundtrack a VYNIKAJÚCI Joaquin Phoenix. Ten chameleón je jednoznačne jeden z najväčších hereckých es našej doby a celý film drží na ramenách on. Žialbohu, negatívne aspekty zavážili trocha viac. Po poriadku - v prvom rade ma strašne vytáča, ako lacno, okato a bez hanby tvorcovia nie len že vyrecyklovali, ale vyslovene vykradli Taxi Driver a The King Of Comedy. Je veľký rozdiel medzi inšpiráciou a vykradnutím, a irituje ma, ako sa film dokonca detinsky vyžíva vo fakte, že si toho toľko "vypožičali" - pištoľ z prstov na ruke pri spánku, černošská žena ako objekt túžby, De Niro tentokrát v stoličke moderátora miesto labilného osamelca.. je toho viac, ale nechcem to už rozjímať, stačilo mi byť dnes vytočený z toho len raz. Ďalej - film by rád konfrontoval ťažké témy ako odcudzenie, izolácia, osamelosť, mentálne problémy, problémy s rodičmi, problémy v spoločnosti a rozdiely medzi zivotnými úrovňami a triedami, ale nemá ani trpezlivosť, ani snahu, ani metráž a ani intelekt aby vedel tieto témy dôveryhodne a adekvátne spracovať a vyvodiť nejakú výpovednú hodnotu. Bohužial, Todd Phillips nie je ani Martin Scorsese, ani Paul Schrader, a tak tieto témy celkom dosť prepískol. Ďalej - film sa podľa môjho názoru stavia k vízií labilného človeka, ktorý z osamelosti a mentality začne vraždiť veľmi, veľmi nezodpovedne a ľahkovážne. Miestami Jokera priam glorifikuje (napr. tie strašne cool zábery s cigaretou v ústach po vražde v metre), a to nie je vôbec dobré obzvlásť vzhľadom na dnešnú dobu. Na jednej strane film chce pôsobiť ako desivá sonda do duše narušeného človeka, a vzápäti ho film vykresľuje ako nespravodlivo ukrivdeného antihrdinu, ktorý sa rozhodol spravodlivým násilím vyčistiť skazený svet od tých zlých ujov v oblekoch ktorí každému len ubližujú. Je to strašne zmätené, lacné a otrepané, a napr. Taxi Driver s týmto problém vôbec nemal. Travisa nikto nevidel ako parádného antihrdinu, pretože film Scorsese natočil dospelo, autenticky a zodpovedne. Pri Jokerovi tento aspekt úplne zlyháva. Každopádne, človek sa pri tom určite zabaví, remeselne je to natočené dosť slušne, Phoenix je kráľ, ale film odporúčiť veľmi nemôžem. PS: Úprimne, v USA by som na to do kina nešiel, lebo by som sa reálne bál, že by sa tam ocitol nejaký labilný jedinec, ktorý by sa v postave Jokera videl a začal by strielať do ľudí v sále. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama