Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 900)

DeAthmark 

všechny recenze uživatele

Mrazivé, syrové, depresivní, epické, výborné, prostě EXCELENTNÍ!!! Pro mě osobně jeden z nejsilnějších filmových zážitků ever! Skvěle napsané a mistrovsky zrežírované dílo s naprosto fenomenálním hereckým KONCERTEM v podání Joaquina Phoenixe. “I just hope my death makes more cents than my life” ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Psychopatický film o psychopatovi pro psychopaty? ..... nebo prostě jen R-kové DC? Předně bych chtěl říct, že Arthur Fleck bral 7 různých léků denně...já jich beru 8...jen tak pro představu. Prý v USA hlídali premiéry policajti, aby se neopakovalo masové vystřílení diváků jako posledně. Taky prý odcházejí lidé ze sálu, protože je film dostává do deprese... Nebo z toho bude další Oscar pro Jokera ( Heatha Ledgera ovšem role doslova zabila )...No mě každopádně film do žádné deprese nedostal, protože v ní takřka pořád jsem, takže jsem jen s úžasem sledoval takřka dokonalý přerod milého hodného hocha/klauna Authura v masového psychicky labilního, bludami souženého, věčně se smějícího vraha a postrach Gothamu...Musím říct, že po výkonu Joaquina Phoenixe (který už celkem podobně zahrál Comoduse v Gladiátorovi), jsem se do jeho postavy vžil snad úplně nejvíc v životě a vše mu nejen věřil a i chápal...zahrál to prostě na jedné straně sympaticky, na druhé mrazivě až strašidelně. Jen si nejsem jist, jestli mají takové filmy vznikat, protože to bylo jak návod pro další atentáty, kterých je nějak moc v poslední době...Na druhé straně já tleskám mimořádnému filmu a hlavně mimořádné one man show...Konec byl trochu strohý a trochu očekávatelný, nic převratného, ale pochopíte proč se z Artura stal JOKER.. Jsem moc rád, že jsem film viděl, ale vidět znovu ho nechci...viděno v kině ve 2D (eng)...98% ()

Jespi 

všechny recenze uživatele

Málokdy se mi stává, že bych typický AAA film, který má všechny aspekty top filmu, jde si pro sošku z Academy Awards a prostě tak nějak se tváří jako jasná topovka po boku Inception, Interstellar a dalších podobných hitovek, ohodnotil takto záporně, proti proudu. Vleklá, nudná, táhlá, hodinu a půl dlouhá masáž mozku. Bohužel, poslední půl hodina to už nezachránila. Ani nevím, nepoznávám sám sebe, psycho rozborku nitra hrdinů miluju, ať už knihy, filmy, anime, v těchto typech umění si přímo libuju. Tady mi to však nešlo. Nějak jsem se nemohl vtáhnout do děje, nehltal jsem každý okamžik, neponořoval se do Jokerova šíleného stavu, spíš jsem úmorně sledoval každou táhlou scénu a čekal, kdy se konečně začne něco dít. Začalo, na konci filmu. Super. Kdyby poslední půl hodina byla cca v polovině filmu a dostali bychom další pokračování toho, jak se Joker stal známým padouchem, pravděpodobně bych dal úplně jiné hodnocení. Ty dvě hvězdy dávám Joaquinu Phoenixovi. Jeho výkon byl úžasný, neskutečný, ohromující, dechberoucí !!! Za jeho výkon mu dávám 100% a přeju mu Oscara, opravdu přeju!! Bohužel, filmu jako takovému, dávám -70% takže máme výsledné 2*. V jiném komentáři to bylo vystiženo perfektně: Herecky nadprůměrný, režisérky průměrný, scénáristicky podprůměrný. Naprosto souhlasím. Po druhé asi znovu nepustím. ()

.baris. 

všechny recenze uživatele

Instantní deprese. Joker neni jen skvělej komiksovej film o zrodu mého oblíbeného komiksového padoucha, ale hlavně fantastická psychologická sonda do pošramocený lidský duše. TOP je Phoenixův hereckej koncert, v němž nekopíruje nikoho z předešlých Jokerů. ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

S filmem mám jediný problém, že celý stojí na výkonu Phoenixe a skvělé kameře. Všechno ostatní je podružné, všechno ostatní je minimalistické. Scénář je stokrát viděná variace na Taxikáře, která fascinuje svým propojením s batmanovským universem a která nedokáže příliš překvapit ani v těch pár pointách či malých twistech. Bez toho až šíleného výkonu, který Phoenix podává, by ten film nebyl poloviční, ale byl by třetinový. Přesto či právě proto jde o film, který bez debaty stojí za vidění. Film, který skrze utrpení a psychický rozklad hlavní postavy nabízí znepokojující atmosféru a který konečně zobrazuje Gotham tak, jak si ho většina představuje - jako zničené místo plné bezradných lidí bez cílů a nadějí. Pokud vznikne "pokračování", nebudu se vůbec zlobit. 80% ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Původně jsme na to šli do kina v pěti. Vypláznul jsem litr za lístky čekali dvě hodiny v Galerii a když jsme šli na věc chtěl po mě poďobanej mladík studentský průkazy. Cože, ptám se, co to je? My máme stejné dospělý lístky. To ano ale tak to tam nemůže ten kluk. Náš 12 letý, který jsem odkojil Rambem , Komandem, Conanem - kde si sekaj makovice, Predátorem, kde jsem mu teda při prvním shlédnutí zakrýval oči při scénách kde jsou stažený z kůže. Jelikož to znám nazpaměť věděl jsem kdy. Je zvyklej, ve škole má už sedm let jen vyznamenání od první třídy. To sice nevylučuje že by z něj mohl vyrůst sériový vrah. Říkám tomu puberťákovi že jde s rodičema že to je snad nás problém. On že ze zákona tam prostě nemůže. No vracíme se asi do dob totality kdy vám může každej všechno zakázat. Nechápal jsem teda že na spin off Batmana nemůže 12 letý kluk. Kdyby mu bylo 9 budiž. Včera jsem to viděl a teda nechápu co je tam tak silenyho , ano Joker se furt směje. A jednomu manikovi rozbije hlavu o zeď , pak ho pustěj..... Spoiler...... Do talk show v TV s bouchackou v kapse aby odpráskl místního Jana Krause...... Konec spoileru ..... Tak jsem se vyvztekal. A jako film je to výborný , Phoenix hraje skvěle. Temná stránka dobře vyzdvižena , je to spíš psychologický než brutální a akční. Ukázka ze systém nefunguje nikde. I když pacient volá o pomoc ze brzo někoho zabije, systému je to u prdele. ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

tak nakoniec som nato bol dalosato pekne natocene hudba v pohode ale zeby som bol s toho posraty ako ostatny to vôbec velka skoda ze tolko priestoru nedostal Leto hned by sa nanho divalo inak je to proste iny charakter jokera ktorého zahral paradne a naprosto pasuje do DCEU takze uvidíme dufam ze sa Leto este vrati . Pozrel som znova dabing dobry smrt waynovcov totalny bullshit ()

Alaitos 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky ani režijně mě tento film rozhodně nepřesvědčil, tři hvězdy víceméně jen za Phoenixe a hudbu. ()

Randyz 

všechny recenze uživatele

Mazec. Tento film mě slušně vycucal 😀 Ale úžasně zahrané a natočené! A psychologický vývoj postavy je zachycený perfektně. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem na tom byl. Nejprve jsem si užil one-man-show J. Phoenixe, který si rázně dupnul o sošku. Podruhé jsem si užil jeden z nejlepších soundtracků poslední doby. Příběh možná jendodušší, ale co by ne, když jde na úkor brutálnímu hereckému výkonu. Hodně mě zaujalo a líbilo se mi zapojení do Batmanovy linky. Z toho jsem měl obavy... ... zbytečně. Mně sedlo všechno. Potlesk pro J. Phoenixe, skvělí byli R. De Niro, Z. Beetz ad. Perfektní práce! ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám parádní představení záporáka! Sedím v narvaném, ale dokonale tichém kině. Přede mnou se odehrává mrazivý, ale skvěle fungující příběh a v hlavě se mi točí: "Sakra ono to dává smysl, ono to dává fakt velkej smysl!". Běžte na to taky, děti nechte doma a své přecitlivělé já jakbysmet. ()

SHit4U 

všechny recenze uživatele

Hnus, deprese, husí kůže a silné nutkání podřezat si žíly. Asi takhle jsem se cítil 3/4 filmu, a to hned od začátku! Naprosto suverénní režie, která se proměňuje s vývojem hlavní postavy. Takhle pevné, sebevědomé a ucelené uchopení filmu jsem dlouho neviděl. Jáchym Fénix je magor, to už o něm víme, ale to, co předvedl tady, je jeho životní role. Totální herectví, totální proměna v patolízala, který se pod tíhou zlého světa stane monstrem. Hudba, kamera, střih, výprava....všechno jede na max a já jsem letos a ani hezkých pár let zpět neviděl lepší film. A co se týče komiksového žánru, rovnou vám říkám, že tohle je nejlepší komiksovka všech dob. Nejsem uplný znalec, ale něco jsem s Batmanem přečetl a strašně se mi líbí, jak si z různých komiksů bere jen to nejlepší. A smrt Waynových rodičů? To, co nás sralo u BvS, tady funguje parádně. Přesto, že je to přesně ta samá scéná, jakou bychom čekali. Zapadlá ulička, perly, všechno. Ale ono to prostě funguje. A že se v Kameňáku končilo vtipem? Tady ten vtip posunuli v grotesku...v krvavou grotesku a udělali nádhernou tečku za celým filmem a jeho proměnou z pouze opatrného nahlížení litované postavy, až po suverénní zobrazení chaosu a radosti z násilí. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Phoenix vynikající, ale to jsem tak nějak čekal. Jako origin DC megazáporáka v pohodě, i přes ten anachonismus. Zajímavý je úhel pohledu, který Jokera předvádí v podstatě v celkem sympatickém světle. Příznici marveláckých juchaček museli být zklamaní. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Bombička! To jak nechápu oblíbenost, resp. nebaví mou maličkost, armáda Temných rytířů, tak tohle je fakt mazec psycho-podívaná! Joaquin je boží magor! ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Základem filmu je scénář stejně jako je to u knihy příběh. Měl by něco sdělovat. Tady mi sdělení uniká. Občas jsou tu sice určité náznaky, ale jsou po chvíli rozmetány dalším dějem. Forma vysoko převyšuje obsah. Nevím proč se kochat přerodem ušlápnutého podivína ve vraždícího maniaka. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Paušálne komixové filmy nemám rád, je ich na môj vkus až príliš veľa, akoby ľudia nepoznali nič iné a väčšina je nevalnej kvality. Ale nájdu sa aj výnimky a jedna z nich je tento film. V prvom rade sa jedná o spracovanie, ktoré sa úplne vymyká tomu čo tu bolo predtým. Je to niečo ako psychologická dráma, kde na charaktere postav záleží, s veľmi temnou a znepokojivou atmosférou. Podieľa sa na nej hlavne démonický výkon Joachima Phoenixa a ťaživé violončelo Hildur Guðnadóttir, ktoré do toho skvele zapadá. ()

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

Geniální. Dlouho jsem neviděl něco tak dobrého, i s odstupem mnoha dní musím na tím filmem pořád přemýšlet, což se mi stává u skutečně výjimečných kousků. Phoenix exceluje a předvádí neuvěřitelný rejstřík, film fakticky stojí na jeho výkonu. V jednu chvíli vám ho je líto a chápete, že si fakt nezaslouží, jak mu osud (a lidi) dávají nakládačku. Ze začátku se vážně snaží, co to jde, přetlačit tu nepřízeň... ale pak se něco zlomí...a v další chvíli vás z Phoenixova výkonu až mrazí, jakou polohu šílenství umí zahrát. Je to postupně budované a už od začátku tak nějak tušíte, kam to směřuje....perfektní eskalace a závěr. Jo, a taky tleskám za tu fyzickou proměnu, kdy musel Phoenix drasticky zhubnout tak dvacet kilo - ta příprava na tu roli musela být mazec a ještě ve filmu vystřihnout takovou proměnu v šílence. Jestli za něco Oscara, tak za tohle zaslouženě. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama