Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 901)

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Jak poznáte jedinečný film? Hltáte každý obraz, každý tón soundtracku, každé hercovo gesto a pohyb obličeje. A ve finále vám přijde, že to všechno trvalo hodinu, ne dvě. Přesně to je případ tohoto filmu. Joker navíc ví přesně, čím chce být, takže se nekonají žádné zbytečné odbočky a propojení s batmanovským univerzem působí přirozeně přesto, že film sám o sobě by vlastně žádné takové propojení nepotřeboval. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Chachá snad poprvý mi v kině nevadilo, že nějakej dement bliká mobilem a hlasitě žere nachos, protože výkon Joaqina byl naprosto strhující. Taneček na schodech a celá ta show po tomhle mě absolutně sejmula a já bych to prostě pozabíjela taky:-). Doteď jsem myslela, že Ledgera nikdo nepřekoná, ale teď jsou vyrovnání a můžu jen doporučit. Nenechte se zmást pomalým začátkem a protivným smíchem ono totiž tohle celé vás dovede do senzačně šílenýho konce kdy by to bez toho začátku nestálo zato. ()

Tet.Ew 

všechny recenze uživatele

Rozhodně a bez váhání se jedná o film roku. Geniální dílo které mě od úplného začátku nahodilo úsměv na tvář a až do úplného konce tam vydržel. Celý to prostě fungovalo do posledního detailu. Miluju to hrozně moc to miluju ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

Nepůjdu kolem horké kaše a za mě Ha Ha Ha ... Pardon... tu máme film roku! Dokonale propracované mistrovské dílo ! Přesně ten film na který se přes rok těším se mi promítl před očima na plátně. Dechberoucí dramaticky psychologické krimi dílo! Režisér #toddphillips měl před sebou nelehký úkol udělat origin Jokera podle sebe to chce prostě k*ule Ha Ha Ha Ha jenže se mu to povedlo na 120%. Boží až v Nolanovském stylu zvolena scenérie a kamera obecně. Audio-vizuální zázrak a uspokojení jaké jsem v kině dlouho nezažil. Soundtrack tak temný a vyztižující Jokera že ho už nyní poslouchám potřetí dokola, všem doporučuji dílo od #hildurguðnadóttir . Děj filmu vás nadchne a budete jak zařezaní a hltat minutu po minutě každého záběru. Joker je opravdu hodně kvalitní a povedený film. Je zde i spoustu odkazů na Batmana což jednoznačně chválím a doslova žeru. Město #Gotham bylo uděláno dobově ve stylu kreslířů osmdesátých let což se opět povedlo na výbornou. A konečně se dostávám k výkonu samotného #JoaquinPhoenix nebudu nic omývat ale prostě tento herecký výkon a tohle pojetí Jokera je to nejlepší co jsem kdy na plátně kin či na nosičích v TV viděl, Joaquin jako Arthur Fleck aka Joker je prostě nepřekonatelnej a to jak ho zahrál jak vystihl smutek a šílenství tohle už opravdu nikdo netrumfne, Heath kdysi nasadil laďku vysoko ale Joaquin jí sto násobně překonal. Žádný závěr ani psát nemusím vše jsem vypsal viz výše. Takže prostě běžte do kina hned jak to půjde a dostaňte se tak do pochmurného zločinného Gothamu 80 let a dejte si pozor ať nevyprovokujete nějakého klauna protože by to mohl být Ha Ha Ha Ha Ha .... JOKER Mé hodnocení: 10/10 ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Trochu mě zarazilo, co všechno je (alespoň dle scénáře) z hlediska sociálních pravidel v emerice možno, ale mimo to jsem odcházel z kina téměř naprosto spokojen... téměř z toho důvodu, že po celou dobu filmu jsem byl jednou nohou nakročen směrem ze sálu, připraven se v tichosti vytratit a promítání se dobrovolně vzdát už v prvních vteřinách snímku. Já hloupá husička jsem si tenhle víkend snad poprvé nezkontroloval detaily promítání a zrovna u Jokera z vlastní hlouposti a neomluvitelné nedbalosti vlezl na promítání s českým dabingem. Sílu zklamání bych přirovnal k jakémukoliv zážitku v dětství, kdy jste se na něco těšili natolik, že v daný moment přestalo všechno kolem existovat... a v momentě, kdy byl očekávaný okamžik štěstí téměř na dosah, se vám vše z nějakého nemilého důvodu rozplynulo prakticky před očima (v tomto případě před ušima). Minimálně to beru jako dostatečný důvod pro druhé opravné shlédnutí, tentokrát v originálním znění. Tak či onak díky, že se při dabování rozhodli zachovat alespoň Joaquinův připitomělý smích v originálním znění (alespoň se to tak jevilo!). Možná jsem očekával něco ještě ždibet temnějšího a úchylnějšího, ale ani tak se zklamání nedostavilo :)) ()

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Temný, syrový, odpudivý, dechberoucí, obdivuhodný, soucitný, nelítostný, krutý, spravedlivý, politováníhodný i vtipný. Takový byl pro mě Joker a Joaquin Phoenix. Podmanivá hudba a pro mě adept na Oscara za nejlepší hlavní roli. Nejlepší film, který jsem letos viděl. ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který pro mne má jednu chybu - nemůžu mu uvěřit, že je to TEN Joker, který se má jednou utkat s Batmanem. Jednak by mu bylo tak 60, až Bruce Wayne dospěje a pak jsem ani náznakem v jeho skvěle zahrané šílenosti nezahlédl potenciál být pro budoucího Batmana nebezpečný. Psychicky ani fyzicky. ()

STENLEJ 

všechny recenze uživatele

Film Joker mě utvrdil v tom, že je dobré si počkat a Ty kvalitní snímky pozvolna přijdou. Do kina jsem šel s velkým očekáváním, a to mohu s klidným svědomím říci bylo naplněno. Nečekal jsem žádný akční masakr ani komediální masáž. Příběh se vyvíjel dle mého klidným tempem, takže se s hlavním hrdinou dalo seznámit a pochopit tak jeho pohnutky, které ho svedly na zcestí. Filmu dávám plné ohodnocení, protože takový krok jiným směrem jsem od DC světa nečekal a je to jen a jen dobře. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dcera si dnes nějak divně namalovala hubu, asi půjdu vytáhnout pistoli ze šuplíku a zavřu ji pro jistotu do sejfu. Ne vážně. Skvěle zahraná nuda, jiné přirovnání mne nenapadlo. Phoenix podal strhující výkon, bohužel tím nezachránil fakt, že příběh jinak dle mého neměl moc co nabídnout. Jistě působivá muzika a psychické napětí sice cákalo z obrazovky, leč takovým poněkud nahořklým odérem. Příběhů o tom, jak se jeden komplikovaný jedinec, nepochopený širší společností definitivně zbláznil a začal prudit své okolí bezuzdným násilím a monstrózními kecy o ničem je mraky a to, že mají mnohdy i reálný základ nic nemění na tom, že film byl plný dlouhých, ale opravdu dlouhých pasáží, kde se nedělo nic a za mne nebylo na co moc koukat. Možná je to tím, že nejsem fandou temných rytířů, tučňáčích trpaslíků, kočičích blondýn a jiných podobných magorů v elsťákách i bez. Kromě Deadpoola bych je klidně všechny poslala objevovat nové světy do vesmíru na hoódně dlouho. Co dodat závěrěm, jedna hvězda ze geniálního Joaquina Phoenixe a jedna hvězda za jediné smysluplné poselství a tím je poznání, že stačí opravdu jen jeden jediný charismatický magor na to, aby s sebou strhl širokou masu blbů, co se za ním potáhnou jak smrad a zamoří všechno, na co sáhnou. To už ostatně známe ze života a hodin dějepisu. Za mne dvě maniodepresivní hvězďule, nebo že by bipolární? ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Phoenix je uveritelny a ako naruseny a zlomeny typek posobi az strasidelne. Postupne gradovanie az po paradne finale sa mi tiez pacilo. Trochu nejasne bolo to, co vsetko bolo v ociach Arthura len iluziou...zaverecne cervene stopy na bielej podlahe a pobehovanie po liecebni uz boli viac-menej len akymsi snovym artom. Co ma vsak okrem sileneho smiechu rusilo najviac, bol casty pocit, ze sa film natahuje viac, ako by sa mal a dvojhodinovu stopaz som teda pocitoval az nudou, A ano, sustredil som sa a myslim, ze nasiel vsetky zamyslane reziserske odkazy. Rozhodne dobry film, avsak napriek vybornemu Phoenixovi a priemernemu De Nirovi "neakceptujem" to nahajpovane hodnotenie. Jokera ako komixovu postavu vnimam rozhodne zabavnejsie ako polovicu komixovych hrdinov a tak som dufal a ocakaval, ze to bude scenaristicka pecka. Nie je tomu tak. Napriek tomu film odporucam. Rad by som vsak vedel, kolko z tych hviezd tvori ocenenie samotneho Phoenixa a aky pomer nalezi filmu samotnemu. ;) Ludia, asi fakt tuzia po vzbure a chaose. ;) ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Artový nezávislý snímek o zborcení křehké duše mentálně nemocného člověka, který se propojením se slavným komiksovým univerzem dostal do širokého povědomí. Nebývale syrové a přímé. ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix dokázal, že opravdu zahraje vše. A v Jokerovi se fakt vyřádil. Když jsem toho vyžilého vychrtlíka uviděl, nevěřil jsem. Pokaždé, když se zasmál naháněl strach. Film není žádná komiksová akční podívaná, to vážně nečekejte. Je to popis stvoření ikonického záporáka. Sledujeme, jak se z obyčejného chlapíka stane vyšinutý magor. Phoenix šlape Ledgerovi na paty.A možná ťuká Oscarovi na čelo. 5* zaslouženě. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Úžasnej způsob zpracování komiksovýho materiálu "těžkym" a serióznim způsobem. Kdyby DC s "dark universe" přestalo zkoušet kopírovat Marvel a šlo touhle cestou vážnejch adaptací zasazujících hrdiny do realistickejch kulis s nějakou tou nepřehnanou reflexí / společenskym komentářem, tak by to bylo naprosto epický (a klidně i s komiksovou realitou, Superman pojatej jako reflexe hrdiny co bojuje s důsledkama vlastní existence v lidskym světě co do např. kultů osobnosti a hledání přijatelných hranic své dobro-činnosti na úkor morální samolibosti by byl konečně Superman, kterýho by stálo za to vidět... popř. přízemnější Batman co nelítá po střechách se super-autem, ale ukazuje celej rozměr ilegálního, byť třeba vynucenýho vigilantismu...) Ve filmu mi trochu vadily dvě věci - zaprvé mi přišlo trošku škoda, že Joker neni vykreslenej víc jako relativně normální člověk propadající se do šílenství ale už z kraje mu je daná slušná mentální nestabilita. Zadruhý scéna v sousedčině bytě, která zboří celou nejistotu ohledně toho co je realita a co je jen Jokerova představa - kdyby to nechali ambivalentní, tak by měl ten film mnohem silnější (a hrozivější) vyznění. A k Jokerovi jako postavě by se taková nejistota i hodila víc mi přijde. Jinak to je krásná "studie" jednoho z možných původů Jokera a jedné Jokerovi možné identity - teď by ještě mohli natočit dvě tři další "alternativy" v nichž Jokera vykreslí nějak jinak v návaznosti na jeho ostatní komiksová ztvárnění a legenda oné postavy by byla dokonalá. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

What so funny! Nemohu říct nejlepší Joker i když byl dost bláznivej! Taky se nedá s jistotou říct, jestli jsem vlastně s Jokerem sympatizoval nebo jsem byl proti němu, dejme tomu, že asi tak 50/50! Hudba parádní, Phoenix excelentní a když na to budu pohlížet tak, že to nemá s největším záporákem Batmana nic společného, tak nejlepší Joker, když ale zahrnu Batmana, tak máme zatim pořád jako geniálního záporáka Heatha z The Dark Knight! Celkově mám z filmu rozporuplné pocity, ale i tak je to dílo o tom žádná a v kině by to byl zážitek na to prvotní shlédnutí... Dost se mi to rozleželo v hlavě a obávam se, že po druhém promítnutí možná pujdu s hodnocením i dolu! ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Připomíná mi to Logana.Spousta lidí čekala další akční X-meny,já si liboval,jak je to krásně temný,syrový a trochu depresivní.A je to tu zase.Popcornoví diváci čekali mlátičku z Gothamu plnou akce a já se zase těšil na to,jak to bude krásně temný,syrový a trochu depresivní.A zase jsem si v kině chrochtal blahem. ()

Mallyyy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jedna velká paráda. Tleskám. Phoenix jestli nedostane Oscara, tak už nevím. "You get what you fucking deserve" ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama