Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 900)

Mallyyy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jedna velká paráda. Tleskám. Phoenix jestli nedostane Oscara, tak už nevím. "You get what you fucking deserve" ()

godycz 

všechny recenze uživatele

svet je zvrhlej jako Joker, kdyz takovy film plny nasili, zoufalstvi a silenstvi, nominuje na Oskara. Uzasna kamera a strih. Uzasna hra se svetlem. Uzasna hudba. Vybornej scenar. Pro mne asi nejlepsi film letosniho roku. (tarantina nepocitam) Krasny vanocni film. ()

Helldo 

všechny recenze uživatele

Po neskonalé době jsem se konečně zase opravdu vrátil k filmu a jako poslední z posledních mohykánů jsem zhlédnul „v kino atmosféře“ snímek, na který bych normálně stál v první v řadě… no co lepší pozdě než nikdy. A musím se přiznat, že mi tento pocit hrozně moc chyběl...,protože Joker to byla filmová poezie. Phoenix se na 120 minut doslova převtělil v legendárního komiksového záporáka a v duchu „Nolenovsky“ temné trilogie vytvořil background vskutku hodný Jokerově velikosti. Snímek je to zneklidňující, to určitě, ale i proto naprosto takový, jaký měl být. Nemám co dodat, sociálně-psychologická sonda do hlavy hlavní postavy, stejně jako prohnilého jádra společnosti slavného Gothamu… tleskám. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Uzasne, uzasne, uzasne. Takto vyborny film jsem nevidela hodne dlouho. Otevira spoustu palcivych temat, Joaqin je za me king. ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Silně depresivní příběh, vynikající výkon Phoenixe, nicméně rovina příběhu mě příliš nezaujala, pro velmi ponuré prostředí, které se linulo cellým filmem. 60%. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Tohle je už druhý film s Phoenixem, který se mi nelíbí. Není to ovšem úplně tak jeho vinou, ale vinou scénáře a režie. Film je nudný a maximálně natahovaný a zdlouhavý. Argument, že se snaží popsat vznik Jokera je pro mě nemístný. Spousta scén - zbytečných scén, které nemají ani zbla společného s vývojem postavy je natahovaných jak lepidlo. Výkon Phoenixe je opravdu profesionální. Přiznám se ale, že mi v této roli nebyl nikterak sympatický místy i přehrával, ale klobouk dolů za to, že uhrál tento jak žvýkačka se natahující film. I přes to, že film vysvětlí Jokerovo šílenství a zaujatost vůči Gothamské společnosti a rodině Wainů film končí v momentě, kdy by bylo fajn objasnit vznik jeho nejbližších. On přeci nebyl zločinec, ani neměl žádný plán na ovládnutí města apod. prostě jen zkratoval a zastřelil několik lidí......Bylo by fajn ukázat proč se zrovna on stal vůdcem Jokerova gangu, protože krom toho, že zastřelil pár lidí v metru a jednoho dědka, kterého hrál De Niro v přímém přenosu toho za celý film moc neřekne. Rozhodně se nejedná o super snímek. Je to natahovaný psychologický rozbor osoby, žijící ve fiktivním městě, která neexistuje a neexistovala. Navíc snímek nevysvětluje uspokojivě všechny aspekty pozadí vzniku celé skupiny. Nakonec v podstatě stále zůstává opuštěný. Je jen obklopený lidmi, kteří o něm nic neví, jen se převlékají do jeho kostýmu....Pro mě to je jen film o jednom smutném, lítost budícím klaunovi nic víc. Nechápu také to, proč by zrovna Joker měl mít nějakou pohnutou minulost? Mě bohatě stačilo vysvětlení v původním Batmanovi. A stejně Nicholson byl nejlepší Joker! ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mi to hodnocení přišlo přestřelený, ale když za každýho zastřelenýho týpka z podzemky přidám hvězdičku, tak budu v normě :) Civilní verze, Batmana nečekejte. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Objektivně se film dá považovat za obstojnou "dospěláckou" komixovku s fenomenálně hrajícím J. Phoenixem. Subjektivně mně však jeho Joker, a vůbec celá jeho stylizace, nesedl. Navíc onen vychvalovaný zrod Jokera jsem vůbec nepostřehl - byl to magor na začátku a byl to magor na konci, akorát s napatlaným ksichtem líčidly. A když si odmyslím samotnou postavu Phoenixe, tak je film totálně prázdný. Což je ostatně tristně vidět na vedlejších postavách, které nemají hloubku a jsou odsouzeni do rolí pouhých statistů. Bohužel, psychopatičnost mísící se s až groteskním šílenstvím jsem si představoval jinak. Proto subjektivní a nevyhypované 2*. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

To byl ten nejdepresivnější a nejdivnější film, jaký jsem kdy viděla. Nejprve budu hodnotit zpracování. Udělat tak smutný film plný beznaděje určitě vyžaduje velkou dávku kreativity a nejspíš i osobních problémů, díky čemuž dostal tento film tak obrovský rozměr. Joker byl zahrán velice dobře, i když ne tak dobře, aby mě o svých problémech přesvědčil. Celý film se slil v neuvěřitelně dlouhé a nudné momenty absolutní deprese a nenakažlivého smíchu a až na lítost nad nemocným přehlíženým člověkem a uznání nad dobře udělaným prostředím mi nepřinesl nic. Originalita příběhu mě však dostala, proto tři hvězdy. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Phoenixov koncert na plné gule,tento film je jak šupa z praku a nakolko sa nejedná o lacnú marvelovku je to filmový kúsok jak sa patrí. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Jako jó, dobrý. Lepší než většina filmů, ale to extra ultra bájo, které jsem čekala, podle toho jak o tom ostatní básní, se nekonalo. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si film znovu pustil, poprvé od zhlédnutí v kině, a mohu s radostí prohlásit, že ani o setinu procenta neklesl - pořád stejný zážitek. Především za tím stojí Joaquin Phoenix, který zde podal svůj životní výkon - jeho herectví je do posledního detailu vybroušené a vypilované, stejně jako samotná postava Arthura. Phillipsovo pojetí Jokera je ve všech ohledech jedinečné a hrozně zajímavé, film je v podstatě psychologický rozbor nemocného člověka, jaký na něj má vliv jeho blízké okolí, společnost, svět. Vidíme vlastně Arthurův rozklad a rozpad. Zajímavé je, že čím hlouběji se propadá, tím vyrovnanější se jeví být. Vždy, když se někde ve filmu objeví nová verze Jokera, diváci se neubrání jejich vzájemnému srovnávání, přičemž ten Ledgerův z Temného rytíře bývá takovým zlatým vrcholem, ovšem v případě Phoenixova podání je jakékoliv srovnání nemožné. Je tak diametrálně odlišný od jakýchkoliv komiksových předloh či předchozích verzí, že se vlastně jedná o úplně jiného člověka, pouze zasazeného do starého známého prostředí. Což je další věc, která se mi na filmu líbí - originalita, to, že se tvůrci nebáli zvrátit očekávání a pustit se do něčeho nového na riskantního. Po technické stránce je Joker taky fantastické dílo - precizní kamera, vynikající (a zaslouženě oscarová) hudba, kostýmy, designy, všechno... Kdyby byl býval snímek získal Oscara za nejlepší film, vůbec bych se nezlobil... alespoň že Phoenix a Guðnadóttir si ho odnesli. Nevím, jestli vůbec nějaký film může být hodnocen na 100%, ale Joker k tomu má blízko. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Origin, jaký si legendární postava Jokera opravdu zasloužila. Originální pojetí excentrické postavy Arthura Flecka i okolností okolo jeho zrodu v kombinaci s excelentním J. Phoenixem dělá z Jokera plnohodnotného pokračovatele Ledgerovy geniality. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

1/10. No tak tohle jsem nečekal. Trailer byl dobrý ale film sám o sobě je špatný. Jen chci říct že Joker je můj oblíbený záporák z DC a Joker byl ve filmech dobrý jako např. Temný rytíř, Batman (1989), Liga spravedlnosti Zacka Snydera či v Lego Batmanovi ale tenhle film sem si fakt neužil. Příběh ujde, postavy jsou bohužel blbé a nesympatické, hudba ujde, akce tu není špatná, lokace jsou docela zajímavé a kamera filmu je docela dobrá. Musím se přiznat že jsem u tohoto filmu asi na 10 minut usnul nudou. Já čekal mnohem akčnějšího Jokera ale místo toho dostanu nudný film. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Uplynuli tri roky od premiéry filmu. Tak prečo si to nezopakovať? Hodnotenie sa meniť nechystám, ale chystám sa meniť môj postoj  filmu. Joker má na to, aby prekonal Temného Rytiera, ktorý je priam majstrovské dielo. Avšak nemôžem porovnávať tieto dva filmy. Prečo? V jednoduchosti, Joker je psychologický thriller, ktorý s komiksom má spoločné akurát tak meno Joker. Za to Temný Rytier je komiksový. Príbeh psychicky chorého muža menom Arthur Fleck zachytáva jeho ťažký život v modernej spoločnosti, ktorej je odvrhlík. Natočené veľmi smutne, až tragicky. Pochmúrna atmosféra, ktorá sa tiahne celým filmom je fantastická. Pri Jokerovi sa musíte zamyslieť. Netreba len blbo pozerať, ale zamýšľať sa. Pretože Todd Phillips sa nám snaží poukázať, že na tomto svete žijú aj iní ľudia ako my sami. Arthur to nemal vôbec ľahké a celý jeho život sa mu podlamovali kolená. On však zistí že vie si to na svete ešte užiť. A tak sa nám spúšťa škála psychopatických scén, ktoré vyvrcholia isteže na konci. Ani sa nečudujem že zošalel. V jeho situácii je toto jediné východisko. Niekde sú dve hodiny veľa, inde pasujú úžasne. Tu sú dve hodiny akurát. Myslím že väčšina ľudí má rado poslednú scénu (myslím tým tú v televíznej relácii). No a ja nie som výnimkou. Joker je veľmi dobre natočený film. Núti váš mozog zapojiť súcit ale aj nenávisť voči hlavnej postave. Dosť, ale že dosť ma sklamalo, že vyjde dvojka. Ešte horšie však je, BUDE TO MUZIKÁL! Občas mávam divoké sny ale toto? Spraviť s niečoho výnimočného MUZIKÁL je úlet. Nevie sa to na isto ale ja si myslím že to tak bude. Joker si tam bude pospevovať s Harley Quinn, to má byť snáď výsmech priamo do nás, do fanúšikov tohto filmu. Tak, ja hlavne dúfam, že dvojka bude aspoň priemer. "What Do You Get When You Cross A Mentally Ill Loner With A Society That Abandons Him And Treats Him Like Trash? I'll Tell You What You Get! You Get What You F***ing Deserve!" "Is It Just Me Or Is It Getting Crazier Out There?" "What Kind Of Coward Would Do Something So Cold-Blooded? Someone Who Hides Behind A Mask." "I Used To Think That My Life Was A Tragedy. But Now I Realize, It's A F***ing Comedy." ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na to konečně podíval a mám trošku smíšené pocity, na jednu stranu mi film přišel naprosto geniální a to hlavně druhá polovina, kterou jsem si užil a byla jen radost se na to koukat. Bohužel, Jsem měl ale trochu problém se prokousat první půlkou, a ne protože by byla špatná, ale trošku se to táhlo a hlavně některé scény pro mě byly vyloženě peklo, ten mix ztrapnění a nepříjemných situací je něco co moc nemusím. Přesto vše jsem si film nakonec užil a to hlavně díky výkonu Joaquina Phoenixe. No a nejlepší část byla za mě, když došlo na vyvrcholení celého příběhu v talk show, to bylo něco opravdu skvělého. 7.5/10 ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Vlastně jo i ne. Na filmu z mého pohledu není absolutně nic špatně, ale chybí mi zde punc jedinečnosti. Phoenixův herecký koncert vyzdvihuje každou scénu a jak už název napovídá, je to jen a jen o něm. Nečekejte komiksový origin, protože ten se úplně nekoná. Film se soustředí primárně na jiskru povstání a současné společenské otázky. 85% ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Commodusa, pocta najlepšiemu záporákovi v komixovom univerze! Bez R-ka by to bol len výsmech fanúšikovi. Každý záber kamery je precízny, a severská neosobná hudba, takú vedel namiešať len Johann, resp. jeho umenie žije v jeho žiačke Hildur. 5***** a 90,361% ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama