Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 900)

TMNT 

všechny recenze uživatele

spoiler wau oni tam ukázali mladého brucea waynea. To bolo tak super ze tomu musím dať 5* EDIT: toto na 20 mieste ako najlepší film? Včera som mal chuť dať niekomu na hubu a skoro ma preplo a spravil som to,,, som ako JOKER wau, to je tak nádherné, som iba nepochopený emočne vyspelý a inteligentný jedinec (kokotko), ktorého svet nemá rád lebo som o krok vpred a nejdem s davom Q.Q. Byť narušený je tak krásne. Majte ma radi lebo ja som určite ten vo vnútri dobrý chlapec! A keď nie tak palte do PI4I lebo vás ODJ383M. EDIT 2 : Tiež robíte v klaunej fabrike kde sa klauníte 8 hodín v kuse a musíte si oraziť pichačku? ()

CharlotteHo 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku za skvělý soundtrack a poukázání na skutečnost, jak nebezpečné jsou škrty v sociálních službách. 1) Tento film má rozhodně nedostačující rating, nemyslím si, že by ho měl vidět jakýkoli mladiství či dítě do 18 let. 2) Vůbec jsem nepochopila proč tento film někdo natočil? Co má film vůbec předat? Nic... jen obrazová show, která nemá hlubší smysl a je tam jen spousta krve a smrti... 3) POZOR OBSAHUJE SPOILERY Z mého pohledu je to film o duševně chorém člověku, kterého v dětství matka zanedbala a nechala týrat partnerem. Ten se díky škrtům v sociálních službách dostal mezi lidi bez jakékoli kontroly... lidi jsou na něj zlí, ikdyž neznají jeho zázemí a tak se rozhodne bránit světu vražděním lidí, co si žijou lépe a nebo mu ublížili... což mu vlastně přijde vtipný, protože vtip je to co člověk chce... a ještě ke všemu se stane symbolem a strhne k sobě masu lidí ke vzpouře proti bezohledné buržoázní společnosti... ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Som taký ohromený, že ani neviem, čo napísať a čím začať. Keď som čítal správy o tom, ako v amerických kinách znepokojení ľudia odchádzajú z kina, ťukal som si na čelo. V kine som si však aj ja povedal, že postupné odkrývanie Jokera a sonda do jeho hlavy presne vystihuje slovo znepokojivé, ale aj mrazivé a surové. Rád vo filmoch hľadám paradoxy, ktoré ponúka a mám rád, keď ponúka hneď niekoľko rovín. Okrem psychologickej a komiksovej (základ filmu) ukazuje a medzi riadkami kritizuje rozdiely v spoločnosti aj nespravodlivosti v jej fungovaní. Keď film zvládne spracovať viac rovín na vysokej úrovni, je to veľké plus: pri každom pozretí si v ňom nájdete niečo iné a nové. Teší ma, že film nebol spracovaný typickým komiksovým spôsobom, čo mu v konečnom dôsledku určite pomohlo v hodnoteniach, psychologicko-thrillerové spracovanie tomuto príbehu totiž presne sedelo. Na záver výkon Joaquina Phoenixa. Komentáre na facebooku o fantastickom hereckom výkone a fotky z filmu, to je niečo, na základe čoho si človek nemá šancu predstaviť, čo ho vo filme čaká. To, čo predviedol Phoenix alias Joker, bolo niečo, nad čím ešte aj teraz - týždeň po návšteve kina - premýšľam a budem ešte dlho premýšľať. ()

MeaCulpa 

všechny recenze uživatele

Podle ocekavani technicky (vyborna kamera) a hudebne bez vyhrad, ale v zasade je to prachsprosta kopirka Taxikare, Krale komedie a Network, ktera se neinspiruje, ale krade si z tech filmu cele sceny (uz jsem jenom cekal, kdy Phoenix u zrcadla zacne s Talking to me). Scenaristicky nezvladnute ("Ok, nechame ho jeste jednou zatancovat a dame tam radeji i tu vysvetlovacku se sousedkou, at pochopi kazdej debil, ze je to magor") a strasne plytke (Gotham, nepokoje, Artur vs. spolecnost). Epilog zbytecnej, ale ta pulhodinka pred nim od setkani tri klaunu je brilantni. Phoenix samozrejne vyborny, ale Ledgerovo pojeti Jokera me bralo vic. 7/10 ()

Shaddy1 

všechny recenze uživatele

Temné, depresivní, provokující, stylové, nečekané, zkrátka jiné než hollywoodské snímky poslední doby a jiné než trend, který nastavilo MCU. Fuck Marvel! Někomu může vadit zdlouhavý začátek, ale tenhle film má blíže k psychologickému thrilleru, než ke komiksu. Joaquinův smích si budu pamatovat ještě hodně dlouho. ()

Homer.p 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film s Batmanem a musel ho natočit komediant Phillips. Ne, prostě teď už se na Temného rytíře nebudu nikdy koukat tak jako dřív. A ten soundtrack, no i bez Hanse to jde. ()

Jilda15 

všechny recenze uživatele

“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.” ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Do Jokera se dá snadno strefovat ze stejného důvodu, proč je takto (na první pohled) nepřístupný film tak populární. Celá psychologická klouzačka do hlubin šílenství je podána dost přímočaře, leckdo by namítl dokonce přehnaně polopaticky, a opírá se o jednoduchý koncept "sračky, ve kterých se antagonista brodí, se budou jenom stupňovat a stupňovat". Můžeme se tu odvolávat na komiksovou podstatu nebo prostě akceptovat trendy současného filmu dělat vše co možná nejjednodušeji. Faktem však zůstává, že Joker je mnohem zábavnější než desítky komiksových adaptací, které svoji podstatu rozhodně nepotlačují tak radikálně, přičemž Todd Philips má řemeslo v paži a servíruje jen ty nejvybranější vizuální lahůdky. Zároveň poslední cca dvacetiminutový akt učebnicově zúročuje zdánlivě nikam nesměřující budování příběhu do napínavého a nečekaného masakru, který třeba neohromí svým měřítkem, ale svojí intenzitou doslova strhne. Takhle se má dělat stylový film pro mladé publikum. Joaquin Phoenix je král! ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že nápadem jde o něco velmi podobného Loganovi. Ten mi však nijak neučaroval. U Jokera to bylo jiné. Pokud někdo přišel do kina s tím, že uvidí zrod Batmanova nemesis, pak bude, možná, zklamán (pouze v případě, že očekával šílence ze Sebevražedného oddílu nebo J. Nicholsona). Pokud někdo přišel, aby viděl film, o němž si přečetl jen anotaci, pak bude přemýšlet, proč došlo ke scéně, kde umřou dva lidé a rozsypou se perly, ale bude nadšen samotným filmem. Já k filmu přistoupil s tím, že bude mnohem civilnější, než klasické zpodobnění Jokera a zároveň nejde o film, který patří do DC propojeného vesmíru. Ve výsledku jsem dostal hutnou atmosféru s výborným Phoenixem, u něhož nemůžete nikdy dopředu vědět, jak se zrovna zachová. Také myšlenka, zda je obětí společnosti, matky či snad čistým zlem je zde dobře zobrazena. Pokud bude pokračování, chtěl bych, aby se tam střetl s Batmanem. Hodně by mě zajímalo, jak si s těmito postavami a odlišným žánrem filmů poradí scénáristé. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Solidně zrežírované a báječně zahrané drama, které stojí a (ne)padá s výkonem Phoenixe, který si půjde pro Oscara. Přesto mě to nestrhlo tak, jak jsem doufal a jak jsem se snažil. Jako sociální drama o nemocné duši to je skvělých 5/5, ale já osobně měl trochu problém v tom, že sleduju Jokera. Neměl jsem z té postavy pocit, že se v budoucnu stane tím geniálně šíleným arcipadouchem. O tom ale tenhle Joker není. Je o člověku, který si prošel tím nejhlubším kanálem. Všechny katarze jsou dobrý, posledních 20 minut je výtečných. Pouze výtečných, ne dech beroucí. Problém byl částečně i u mě, protože ten hype a šuškanda kolem je tak enormní, že jsem si v duchu pověsil laťku až moc vysoko. O geniálnosti Phoenixe ale pochybovat nemusíme. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Komiksový film, který vlastně s komiksem nemá nic společného. První fungující snímek ze stáje DC Comics. Po zajeté formuli Marvelu je právě sázka na originalitu a jiné pojetí po mém názoru cestou k úspěchu. Psychologizace postav, nadto této konkrétní je proto takřka sázka na jistotu. Samotný děj má řadu berliček a rozmíchání třídního boje jde možná až moc jako po másle. Co tento však korunuje tento snímek v mých očích je výkon hlavního představitele, a z toho plynoucí neředěná atmosféra deprese a zmaru prakticky po celou dobu snímku. Nepřijde mi možné tolik se do role ponořit a nebýt poznamenaný do konce života. Upřímně však doufám, že se pletu. Jak asi patrné, snímek jsem si užil, ale i tak vůbec nechápu, jak na něj chtějí navázat avizovaným pokračováním... ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Mám rád klasické komiksové příběhy a nejsem velkým fandou hloubkových psychologických sond do hlav hlavních hrdinů. Proto nevím přesně jak toto uchopit a hodnotit. Jako psychologické drama je to fajn ale po odmazání světa Gothamu by to moc nefungovalo. Při pohledu na klasickou komiskovku to pro mě osobně také moc nefunguje. Přijde mi to podobné jako nový Batman či James Bond - místo dalších WOW eskapád tu máme temnou žumpu vzpomínek. No nevím... ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Aneb jak pompézně završit komiksovou dekádu a všem vytřít zrak. Joker je fenomenální dílo, které se nebojí jít proti proudu a cestou zbořit několik mantinelů, aby všem ukázalo, že pro tento typ filmů je tu sakra místa. Spirála šílenství se roztáčí, Joker ovlivní filmy příští dekádu a já se toho opravdu nemůžu dočkat. Snad se nepletu. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama