Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 899)

hospoda96 

všechny recenze uživatele

Skvělý pohled do hlavy chudáka, který se ranami života, postupně přetransformuje v psychopata. Joaquin si jde pro Oscara za hlavní roli to už je teď jasný. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Naštěstí se nejedná vůbec o komiks, a vlastně ani o řádný pokus objasnění vzniku Jokera. Spíše o odraz současného světa s jeho znechuceností, arogancí, zoufalstvím a protesty. A proto je to vynikající, nikoli depresivní - co by nás mělo deprimovat více než reálný svět, v kterém již dávno žijeme? Vřele doporučuji. ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé, bez jakékoliv hlubší myšlenky. Kdyby neexistovalo propojení na Batmana, a Joker netěžil ze své slávy, pak je film úplně na dně. Nudné rádoby drama. Zcela neuvěřitelné. Naprosto předvídatelné. K smrti nudící. Bez zajímavých dialogů. Phoenix si roli užívá, to jo. Ale bohužel je tak odpudivě napsaná, že si k Jokerovi divák prostě cestu těžko najde. Nechápu ten obrovský hype kolem toho. Nejlepší je na filmu hudba, která mě k němu však pocitově jen těžce zapadá. Těšil jsem se. Dodíval jsem to jen proto, že jsem stále čekal a doufal, kdy se z toho ničeho vyklube něco fantastického, co je hodno 90% hodnocení zde. No nestalo se. Nutno konstatovat, že jakákoliv jedna scéna s Heathem Ledgerem z TDK několikanásobně převyšuje celý tento film. Joker nefunguje jako komiks, nefunguje jako drama, vůbec nefunguje jako krimi a rozhodně ne jako Thriller. Snad nebude nikdy dvojka a snad nebude Phoenix za tenhle monotónní nudný projev na Oscarech. Sorry jako... ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Excelentní výkon Joaquina Phoenixe. Pokud to měl být prequel, tak se mi to moc líbilo - dobře to zapadá do DC universa, které mám (až na pár výjimek) radši než Marvel. Dobře zpracovaný námět (Jack Napier nerovná se Arthur Fleck). Phoenix toho magora zahrál parádně a zařadil se mezi smetánku, protože zatím všichni ztvárnili Jokera neskutečně, ať už to byl před ním Nicholson nebo Ledger. Top záporák! ()

Megynka 

všechny recenze uživatele

Těžko se hodnotí něco, k čemu nemám žádný vztah - nikdy jsem to neviděla, vlastně ani Batmana, pro mě jsou tyhle filmy prostě strašně suché .... 🤷‍♀️ Takže dávám 2* za herečky výkon, protože byl opravdu úžasný, ale jinak jsem se vážně hrozně nudila ... ()

LukH 

všechny recenze uživatele

Komiks nekomiks, takže komiks podle mého gusta, konečně. Skvělá one man show mistra Phoenixe, který dostal mnohem víc prostoru než skvělí kolegové Nicholson či Ledger a dostali jsme hlubšího, "lidštějšího" Jokera, který není padouchem v pravém slova smyslu, který se dá chápat. Podobný ponurý ale wow pocit po filmu jsem měl možná naposledy po Sedm. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

velmi dobře pojatý psyhlogický thriller, nicmeně nechapu proč musí mít nálepku "Joker"? Každý kdo se někdy v komiksovém světě alespoň relativně orientoval, ví že tohle co je zde prezentováno, rozhodně není Jokerova origin story. Těšil sem se na Jokerův psyhpatický projev a že třeba do detailu znazorni jeho vnimani Gothemske společnosti nicmeně Arthur je pouze nemocný a trochu smolař a klikař zároveň. Dle mně to s komiksy o světuznámem "temnem rytiři" nemá nijak moc společného. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu tu řadu hovadin v Phillipsově filmografii, tímhle s přehledem strčil do kapsy Nolana s jeho Temnými rytíři. Phoenix opět potvrdil své herecké kvality a střihnul si psychopata na jedničku. ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který sází drtivou většinu svého úspěchu na ústředního herce. A vyšlo to. Phoenix doslova nezmizí z plátna a na jeho hereckém výkonu nenajdete jedinou chybu. Už teď ho vidím kráčet pro Oscara. Všichni ostatní samozřejmě odvedli také úžasnou práci, zejména hudební doprovod je až mrazivě přesný, Phillips zase dokázal, že to nejlepší si pro diváky celou tu dobu schovával až doteď a že komedie nejsou to jediné co umí. Phoenix ovšem vládne a naprosto zaslouženě. Takhle to má vypadat milé DC, žádná snaha napodobit úspěch Marvelu, prostě vzít osvědčenou látku a natočit jí způsobem, jaký tu ještě nebyl. Risk jim tentokrát vyšel, pevně doufám, že to tak bude pokračovat. ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Tady se povedlo, na co se šáhlo! Dělovka bijak na entou! Bravo režii, naprosto famózní kameře, hudbě a úžasný retro výpravě. No a Phoenix? Whauuuuuu za 90%👏👏👏👏👏👏👏👏👏 ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

“The worst part about having a mental illness is people expect you to behave as if you don’t.” Spíše než origin jednoho z nejikoničtějších záporáků DC Universa jsem dostal drama, které silně kritizuje dnešní společnost. A funguje to perfektně. V celém filmu nenajdete postavu, které byste fandili, která by měla ty správné morální zásady. Film vykresluje všechny jako tu největší špínu, a nakonec jako největší hrdina vychází Joker, jakožto masový vrah a šílenec. ()

KillerZeli 

všechny recenze uživatele

K čemu komiksovou verzi Scorceseho filmů, když se můžu podívat rovnou na komiksové filmy nebo Scorceseho a v lepším provedení? Jediné, co funguje na 100% je hudba, která odvádí lví podíl práce, zbytek je promarněný potenciál. Je to fajn film, ale nemusíme si hrát na to, že je něčím více. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Kurdek, tož Jožka s pyskem, už dotahuje pomalu Džekýho Nicholsona. Škoda že Kvoakina nenacpali už do té přiblblosti Netopýří muž v Muži s ocelovým zadkem. Mohl tam bejt aspoň pořádný záporák. Vyloženě jsem od tohole filmu čekal, spíš nudu a že se u teho prospím. Ale vážně jsem se celou dobu bavil. Jen tam nakonec nemuseli po 57 000 0000.mé ukazovat batman origin. 89% ()

biergof 

všechny recenze uživatele

Jak flustrující býti ve filmovém světě komiksů, kde vládne duhový Marvel a DC podělá na co šáhne a přitom jednou za deset let natočí film jako je Joker či Dredd. Filmy přesahující stránky barevných sešítků, prdící na tvorbu, která se má líbit širšímu spektru diváka. Film který dokazuje, jak mocný umí být DC. Né temnotou nebo čímsi, ale svou reálností a jedovatou šíleností. Bravo. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Najviac film zdvíha krásne herectvo Joaquina Phoenixa, ktorý do toho dáva maximum a doslova sa pre tú rolu narodil. Aj tak som ale možno čakal viac... ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Update březen 2020.. Viděno po měsíci znovu 50 gb BD UHD rip..Whauu neskutecnej nářez.. Po druhý to je ještě lepší.. 150% a za mě film roku.. Hudební složka to je depresivní koncert.. naprosto vystihujuci obrazový doprovod.... Jsem moc zvědav na dvojku a Phoenixovi velkou poklonu... Ze začátku jsem byl krapet v rozpacích.. ale postupem času jsem jen mlčky zíral a sledoval.. další herecký koncert Phoenixe.. Stejně jako ve Walk the line.. Neskutečný co předvádí.. jako Joker to posunul ještě o level výše.. parádní depresivní psycho jízda.. Hudba ta jen podtrhuje pochmurny filmový zážitek.. 100% pokračování je povinností.. Neskutečná mrda!! ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Slaboduch učitel matematiky v mé minulosti pravil: Blahoslaveni jsou chudí duchem.. No a já, ve své nadanosti, svolil jsem se a klesl na úroveň velmi poníženou, když rozhodl jsem se nalejt si do kebule tuhle sračku. Joker je totálně vymaštěnej imbecil, nemocnej a svým zbůsobem patrně i nezvéprávnej, potulujíc se Gothamem vyčkávajíc na svou chvíli. Ta nepřicházejíc, dodává sebestřednýmu zamindrákovi sílu, potulovat se semotamo, hubu napatlanou makejupem, dítka nebohá strašíce, a v slávu doufajíce. Trvat to o pár minut déle, patrně jsem překonal mistrovství světa v rozkousání vobrazovky, ječíce vzteky a hryzajíze všemožno, doufajíce ve spásu duše své. Hovno, velké hovno, Velký Vezíre, zvolal jsem, ve vteřině poslední, tak takovou slávu jsem skutečně nečekal. Toliká procent se toto veledílo dočkalo ? Jak ? Tak. Každá sračka, nechť si hvězdy mačká, dodávám a na závěr, a potupen,.... odjebávám se rtěnku svou hledati. ()

Milda003 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že jsem si nemyslel, že někdo kdo vypadá jako hlavní hrdina z Takové moderní rodiny předčí mé skeptické očekávání.. Jak šílený byl Heath Ledger v The Dark Knight mně tenkrát hodně dostalo - protože do té doby jsme znali Jokera jen jako takového ňoumu v podání Jacka Nicholsona, proto jsem dnes nečekal žádný zázrak... A hle.. Zázrak se stal.. Asi tak 1/4 filmu trošku zaváněla mojím očekáváním, ale pak se mé sledování zvrhlo v cosi nepopsatelného, začal jsem se vciťovat do postavy, soucítit sní a (POZOR SPOILER) zároveň přát si smrt těch tří grázlů v metru a když tak Joker učinil, měl jsem stejně jako on radost. To byl moment kdy jsem věděl, že mně film pohltil, pak už jsem jen čekal na jeho dokonalý přerod a ten se stal podle mého gusta při Talk Show, kde mimo jiné (POZOR SPOILER) mně také zahřalo u srdíčka když prošla kůlka hlavou moderátora ...Muzika také pecka... 5 hvězd... ()

PhoenixSwan 

všechny recenze uživatele

"Mě se to stát nemůže!" říkáte si hned při vchodu do kinosálu, když táhnete ten největší kýbl Coca Coly a popcornu. Já si naopak potichu sedám a tiše sleduji šepot kolem sebe. Říkám si, že opak je pravdou, každý balancujeme nad propastí, od které nás odděluje jen tenká hranice. Hranice mezi duševní chorobou a přežíváním. Doslovná šílenost, přehlcenost a uspěchanost dnešní doby napomáhá hranici jen ztenčovat. Joker láká na podívanou mezi realitou a šílenstvím, ale spíše je to trýznivé mačkání všech orgánů v těle, kdy poté mlčky odcházíte z kina s nedojedeným občerstvením, protože Vás na to přejde chuť. Joaquin Phoenix zraje herecky jako víno a dokázala bych i říci, že díky němu je film takový jaký je. Nelehký úkol zhostit se postavy, která není ve filmovém světě žádnou novinkou, není zrovna jednoduché. Ale každá je zahraná jedinečně a velice osobitě. V tomhle případě jde o precizní vdechnutí života šílenosti, jako takové. Joker mě dokázal vtáhnout do děje a přemýšlet nad ním několik dní. Teprve po závěrečných titulcích je na místě si položit otázku "Opravdu se mi to stát nemůže?" ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama