Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 901)

donnovann 

všechny recenze uživatele

Za posledních x let si nepamatuji, aby mě některý snímek uchvátil natolik jako právě Joker. Joaquin Phoenix (který se mimochodem objeví v každé scéně) je prostě neuvěřitelný, ta jeho řeč těla, smích, běh, tahle postava má prostě všechno. Ano Heath Ledger je nepřekonatelný ale výkon Phoenixe je ten nejlepší za poslední roky, oscar byl zde povinností. Film jako takový je brilantní psychologické drama, které diváka ze začátku táhne soucítit s hlavní postavou ale v průběhu jeho přeměny už se pocity diváků rozchází a věřím, že každý si zde najde něco trochu jiného. Víc takových filmů! ()

vvaalleerr 

všechny recenze uživatele

Atmosféra sa tu dá krájať. Kamera, strih a farby sú geniálne. Na film sa mi krásne pozeralo. Užíval som si každý záber. Phoenix vypustil zo seba tých najtemnejších démonov. Ovládol celý film. Takéto pocity som pri filme dlho nemal. Hudba je proste neopísateľná súčasť tohto filmu. Dúfam, že vážnejších komiksových filmov bude vznikať viac a viac. 10/10. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Joaquin je Joker, protože předvádí jeden z nejúžasnějších hereckých koncertů posledních let. Samotný film je silný v atmosféře, detailech, nicméně celkově má pár hluchých dějových i vyprávěcích míst. Ale jsou to jen malé ALE... 85% ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Zaujalo ma, že obsahom úplne zapadá ako prequel k prvému Batmanovi z roku 1989. Štýlovo natočené, ale choré, heroizujúce zlo a anarchiu. Celé je to postavené na Joaquinovi, k jeho postave som si vytvoril súcit, tak dôveryhodne zahral utrpenie Arthura Flecka 2,5* ()

Honzimir67 

všechny recenze uživatele

6/10 - Původní nápad se k postavě Jokera dost hodí, a cením finální výsledek. Spoustu lidí si toto dílo oblíbí a považují ho za mistrovské... Tohle já však tvrdit nemůžu. Film měl tu správnou atmosféru a Joaquin Phoenix předvedl neskutečný výkon. Přesto mi přišlo, že se film snaží být až příliš vážný a depresivní, což je samozřejmě správně, ale nemuselo to místy probíhat formou: Čím delší záběr, tím serióznější záběr. Film se zkrátka strašně protahoval a byl plný zcela zbytečných scén, které přispívali k mé znuděné náladě. A když už se ve filmu dělo něco zajímavého, tak to bylo buďto nějaké zabíjení, nebo rádoby umělecké záběry, ve kterých se stále opakovala nekonečná hudba, ze které mě už bolela hlava, až jsem musel zeslabit hlasitost. Ano, film měl myšlenku, ale tu myšlenku zas zabila absurdita nerealistického konce, který je opravdu bláznivý. Film Joker u mě nezabodoval, ale stejně věřím v to, že může zabodovat u někoho jiného, protože je v něm vše, co bylo pravděpodobně očekáváno. ()

Binne 

všechny recenze uživatele

Klaun nám představuje zcela nový pohled na vlastní život. Šedivý, tichý a špinavý svět jednoho vyšinutého ubožáka, který se narodil do světa, jenž mezi sebou slabé články nevítá. Film je vystavěn na depresivní a ponuré atmosféře, hereckém výkonu Phoenixe a kvalitní hudbě. Scénář je ve své podstatě pouze povrchní monolog, který má kolem klauna vybudovat dokonalou iluzi oběti. Snímek je plný velmi trapných nebo znepokojivých situací, nicméně ty znepokojivé mají efekt pouze poprvé, ty trapné zůstávají stejné stále. Velmi svěžím prvkem ve filmu byla postava matky, kterou skvěle ztvárnila Frances Conroy (v téměř totožné roli jsme ji mohli spatřit již v American Horror story). Robert de Niro snímku naopak dodával autentičnost, která mu z velké části chyběla. Máme zde tedy film o němž se dá říct, že je velmi kvalitně herecky obsazený, atmosféra skvěle dokresluje to, kam se příběh od počátku do konce ubírá a hudba to vše perfektně podtrhuje. Také zde ale máme film, který stojí primárně na třech hlavních postavách, z čehož dvě velmi záhy opouštějí záři reflektorů. Zbývající postava si musí vystačit především sama se sebou, což je patrné především na výše uvedených a neustále se opakujících situacích (znepokojivá a trapná). Závěr filmu s sebou nese mnohem světlejší chvilky, které paradoxně spočívají spíše v klaunově reakci na okolní dění, než v okolním dění samotném. Stále se ale jedná o předvídatelný konec, který jde za relativně jasným cílem epické, extatické anarchie, na kterou divák celý film čeká. Snímek má obrovské štěstí především v tom, že reklama byla dostatečně financovaná a přípravy filmu rozhodně nebyly podceněné. ()

mala_sestra 

všechny recenze uživatele

Hned zpočátku musím říct, že ty dvě hvězdy jsou 1. za výkon hlavního představitele (protože ten za celý koncept nemůže a herecký výkon se mi líbil) 2. za vizuální stránku věci a hudbu. Tyto aspekty by byly zcela v pořádku. Co už ale v pořádku není je prostý fakt, že se to jmenuje Joker. Tohle totiž není Joker a to neříkám jako expert na DC, ale jako běžný divák. Kdyby se to jmenovalo “Miloš z Bohnic”, tak ani neceknu, dám tři hvězdy za psychologickou studii a na nervy mi polezou jenom ty primitivní levičácké myšlenky, kterými to z nějakého důvodu bylo prolezlé. Takhle ale nepříjemné překvapení, protože netuším, ve které dimenzi je Joker ubrečený chudáček, kterého mi místy bylo líto, a který se zajímá o kohokoli jiného než o sebe a vlastní prospěch. 🧐 Nechápu nic 😃 ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Keďže film je o notoricky známej postave, príbeh si idealizuje vážnu psychickú chorobu, lebo z Arthura sa stane coolový ultra zloduch. Keby išlo o obyčajného človeka, film mohol zaťať emocionálne ešte hlbšie. Atmosféra úplne bezútešná. Film ma po väčšinu stopáže nudil. Páčilo sa mi ako sa Arthurovi dvihlo sebavedomie keď zabil ľudí. Najlepšia scéna je headshot. ()

Filmaris 

všechny recenze uživatele

MAJSTROVSKÉ DIELO! Dokonalá ukážka toho, ako sa dá natočiť film o komiksovej postave a preniesť ju do realistického spracovania. Je to extrémne napínavé, zaujímavé od začiatku do konca a v niektorých momentoch až šokujúce. Má to atmosféru a celé je to po stránke réžie úžasne spracované. Joaquin Pheonix to zahral ako Boh a pozerať na neho, ako sa postupne prepadá do čoraz viac väčšieho šialenstva bol neskutočný a nezabudnuteľný zážitok. Funguje tu všetko. Takto si predstavujem psychologický thriller. ()

Maras 

všechny recenze uživatele

Takhle už jsem se u filmu hodně dlouho nebavil. Až se musí člověk zeptat: Je špatně Jokerovi fandit od začátku do konce? ()

Hairesis 

všechny recenze uživatele

Prekrásne šialená anarchia. Jedinečný Joaquin Phoenix, jeho neobyčajný zjav a chorobne nákazlivý smiech. Presne takto som si predstavoval zrodenie Jokera. Čistá rozkoš. ()

Dzoumen 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem nechtěl jít,ale když jsem viděl ty recenze a %,tak jsem se rozhodl,že na to půjdu i po shit traileru,který mě nezaujal.Nakonec to byl fakt dobrý film troufám si říct,že do top 3 tohoto roku.Tento film byl pro mě nejlepší tohoto roku. V tomhle filmu byl dobře spracovaný přiběh a hlavní postava herec Phoenix hrál dost dobře i ten smích byl dobře provedený. Jediný co můžu vytknout je, že začátek se pomalu rozjel a konec byl zas moc rychle provedený. 98% ()

mivr 

všechny recenze uživatele

Skvelý film o zrode Jokera, úplne špinavý, depresívny, šokujúci a šialený film! Konečne niečo svieže na scéne, negatívny hrdina a nie stále len "Tí Dobrí! Batman s tým ešte vo filme nemohol veľa narobiť ;) ()

Hellsak 

všechny recenze uživatele

Phoenix zraje jak vino, cim starsi tim lepsi, vdel sem ze nejdu na typickou komiksovku a sem nad miru spokojen. Asi si to dam v kine znovu, tentokrat v atmosu ()

Matthew00 

všechny recenze uživatele

Pohľad na zlomeného človeka nikdy nebol tak uspokojúci ako v tomto majstrovskom diele... J. Phoenix si rozhodne ide po oscara... ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Filmu nedám plný počet, nakoľko som od toho očakával trochu viac. Phoenix sa svojej role zhostil velmi dobre, ale nebolo to pre mňa úplne excelentné.. Očakával som trochu temnejší a drsnejší rozklad mysle človeka meniaceho sa postupne na Jokera, s trochu väčšou - viac pôsobivejšou gradáciou deja. Niektoré scény mi prišli byť až príliš umelo - sílene natočené, čo podľa mňa Phoenixovi až tak nesadlo. A možno to o to lepšie vystihuje ako-takú reálnosť deja a fiktívnej postavy, neviem.. Ako zrod Jokera je to vysoko kvalitný film, no pre mňa úplný vrchol nedosiahol. ()

JuveIt 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsme přemýšlel, zda dát 4 nebo 5 hvězd. Nakonec jsem se přiklonil k plnému počtu, jelikož všechny nedostatky filmu zamaskuje geniálním hereckým vystoupením Joaquin Phoenix. Překvapivá volba režiséra hyperkokotin, který přeskočil do jiných žánrových vod, nakonec nezklamala. Je vlastně škoda, že se nedělají originy komiksových záporáků. ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pecka!!! Už pár let mě žádný z nových filmů takhle neposadil na zadek. Ten film je zatraceně dobrej po všech stránkách. Joaquin Phoenix je přesvědčivej až z toho mrazí. Jeho propad do hlubin šílenství je fakt obdivuhodnej. Závěrečná půlhodinka, kdy děj graduje byla jedna velká husina. Jednoznačně film roku!!! ()

petrsponar 

všechny recenze uživatele

Strhující,depresívní,emotivní i psycho,tak bych dokázal pojmenovat Jokera,Joaquin Phoenix do toho dal opravdu bravurní výkon,který by si toho oskara zasloužil,film Joker prakticky hned diváka vtáhne,všechno tam skvěle funguje,hudba je vynikající,obsazení,výkony herců,fascinující atmosféra,celkové pojetí a ta myšlenka a ta práce všechno se povedlo na maximum...10/10.Joaquin to hraje fakt pěkně,to úsilí co do toho vložil,ze musel kvůli této roli i dost zhubnout,je vidět že to je pan herec.. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama