Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 900)

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Film o podivínovi, kterému jeho podivínství přerostlo přes hlavu a štrejchlo mu to v hlavě. Nejmenovat se to Joker, myslel bych si že jde o film / dokudrama o člověkovi kterému ruply nervy a tak dělal to co dělal. Nějak nechápu proč zvolily zrovna takový origin, který nikam nezapadá (i když studio říkalo že to budou samostatné filmy, tak tam nemůže dát známé jména které znamenají že to přece jen má někam zapadat) Za mě zklamání a po těch nadšených prvních reakcích, by mě zajímalo, jestli jsem náhodou nešel na jiný film který se jmenuje stejně. ()

MaxPower 

všechny recenze uživatele

Užil jsem si to od začátku do konce. Vlastně ten jediný se mi moc nelíbil, protože 2h se mi zdáli moc krátké. Výborná hudba. 90% ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Zatím filmový zážitek roku, film který mě nutil přemýšlet i den poté. Na konci filmu, jízda policejním autem, silný odkaz na Temného rytíře, ale se zcela rozdílným pohledem na to co je dobro a zlo. Pro mě podobný zážitek jako po čtení Nietzscheho, první reakce, máš pravdu, já tě chápu a rozumím, po delším přemýšlení odmítnutí myšlenky. ()

Chromeskull 

všechny recenze uživatele

Je to tady!Nejočekávanější film roku 2019.Víceméně jsem spokojenej až na pár věcí.Čekal jsem to temnější,akčnější,více vražd a hlavně brutálnější,ale i přesto mě to moc bavilo a rozhodně jsem si film užil. Je vidět že Joaquin Phoenix dal do role maximum a hraje výborně na jedničku!Dále potěšil ucházející Robert De Niro, skvělý český dabing no a závěrečných 30 minut jsem doslova hltal a užíval!80% ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, po návratu z kina musím konstatovat jedno, Heath Ledger překonán. Úplně slyším protestní výkřiky "v žádném případě - nebo nemůžeš srovnávat různé Jokery" atd. Odpověď - můžu, prostě proto, že všichni hráli Jokera a Phoenix si to dával takovým způsobem, že by si rozhodně zasloužil Oskara. Celý film defakto nesleze z plátna a jeho přechody nálad jsou maximálně schizofrenní, on totiž i jeho Joker je tak trochu schizofrenní, ještě si k tomu připočtěte bludy, komplexy, týrání v dětství a neschopnost sbalit holku díky celkově asociální neohrabané povaze. Nicméně film v sobě skrývá mnoho poselství, být divný je vlastně docela sranda, jste natolik outsiderem, až jste v konečné podstatě cool a jako bonus ještě inspirujete davy zástupců, kteří chtějí být stejnými rebely jako vy. Nejvíce mě bavila ta barevnost Jokerova charakteru, ve všech ostatních filmech je vše naprosto černobílé, Batman klaďas a Joker psycho. Tady ne, Joker je defakto odprezentován jako oběť, potažmo produkt této prohnilé kapitalistické společnosti, kde boháči typu Wayne (ne Bruce) žijí ve svém pohádkovém světě a jemu podobným jsou osudy obyčejných lidí zcela u prdele. Film nám ovšem nechce ani Wayna podat jako čistě arogantní píču, tudíž jisté ambice má, starostovské, nicméně to nestačí. No napadlo by vás, že nebudete mír rádi rodinu Waynovic a budete fandit outsiderovi a psychoušovi? :-D Vítejme do inovativního DC "komiksu", komiksu v uvozovkách, protože to defakto komiks ani není, akce je takřka nulová a vše syrově realistické. Film mě trochu připomněl jinou parádu - Watchmeny, ve smyslu, že Watchmeni měli také skvěle psychologicky vykreslené postavy + mě evokoval knihu Červený drak, od autora Mlčení jehňátek. Udělil bych nejradši 10/10, dávám 9/10 pro pár drobností, které si mohl rejža odpustit, něčeho bylo příliš - např. tancování polonahého super hubeného Jokera ve slipech, jednou by to bylo hodně dobré, 2 x tanec ve slipech už zavání jakýmsi přehnaným fetišismem - Tarantinovy chodidla také očekáváte jednou, ale podruhé, či potřetí? Overkill :-D Závěrem řeknu - moderátoři talk show by měli být nyní hodně na pozoru :-D No a společnost jako taková má po filmu k zamyšlení toto: bohatí bohatnou, chudí chudnou, ale neserte je dlouho nebo přijde revoluce + rozhodně nevnímejte jinakost někoho jako snadný terč k vytření si prdele, co když to pak nějakej Joker začne společnosti vracet :-) Tohle je totiž i důvod nízkých novinářských recenzí filmu od "profíků", kdy je filmu vyčítáno to, že by mohl v reálném životě inspirovat všemožné psychouše, osobně si to nemyslím, nicméně magorů je na světě fakt dost, takže kdoví :-) ()

zdenzo 

všechny recenze uživatele

Absolutorium pro Phoenixe, jehoz Arthur si nezada s mystikou Mindhuntera. Neveril jsem, ze nekdo muze prekonat Ledgerovo ztvarneni. Navic ukazal DC spravnou cestu, netflixovsky temne ztvarneni muze konkurencni Marvel prekonat, zapomente na Justice League, Benova Batmana, toto je cesta. ()

waltosin 

všechny recenze uživatele

Není se tady co rozepisovat povinnost každého to vidět, to je film roku i ze všema oskarama, protože všechno v realitě se dělo, děje a bude dít a jak říkal Joker" Možna moje smrt bude mít větší smysl než můj život" 100% ()

Papercut 

všechny recenze uživatele

Snad poprvy mi nestaci 5 hvezdickova stupnice. Kdo nezazil nepochopi. Is it just me, or is it getting crazier out there?// I just don’t want to feel so bad anymore.// The worst part of having a mental illness is people expect you to behave as if you don’t.// You just ask the same questions every week. “How’s your job? Are you having any negative thoughts?” All I have are negative thoughts. ()

Tommy_Walker 

všechny recenze uživatele

''I used to think that my life was a tragedy. But now I realize, it’s a comedy.'' Myslím, že Joaquinův smích už nikdy nedostanu z hlavy. ()

Marcas 

všechny recenze uživatele

10/10. Velmi chytlavě a zajímavě odvyprávěný příběh o tom, jak se z už psychicky narušeného člověka může stát ještě více narušený člověk, a to vše díky jeho okolí, které se k němu chová, jako kdyby byl zvíře. Film v divákovi vyvolá tolik emocí, ať už je to opravdu pocit nepříjemna při několikerém "falešném" Jokerovo zasmání nebo bezmoc z toho, jak dokáží být lidé zlí. Nebo prostě jen koukáte s otevřenou pusou a necháváte se unést tímto famózním filmařským uměním. Tento film je pro mě zcela jistě jeden z nejlepších v tomto roce, možná vůbec ten nejlepší. A herecký výkon Joaquina Phoenixe? To je pro mě aspirant na Oscara číslo jedna. Na závěr snad jen to, že se opravdu nemůžu dočkat, až si film pustím znovu a znovu a znovu, protože toto je velmi precizní a nádherná filmařská práce, na kterou se bude vzpomínat ještě hodně dlouho. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

A já myslel, že takhle dlouze se patlat v charakteru někoho z okraje společnosti může bavit jen Bohdana Slámu. Jakkoli jsem si užíval každej moment de Nira na scéně, tak si Jokera budu pamatovat hlavně jako zrcadlo dnešní doby s řemeslně dokonalým rámem, ale s obrazem tak hnusným a bohužel vtíravě reálným, že na něj sotva budu mít chuť koukat znova, protože mám pocit, že by brzo probudil moje zatím titěrný shnilý já. A na něco takovýho nemám náladu, protože bych pak musel ukamenovat prvního okolo jdoucího Turka. Radši se naladím na víno, ženy, zpěv a budu doufat, že se ve světě nezačnou rojit bílý masky a že když Phoenixoj náhodou odepřou sošku, nezačne vyvádět jako jeho postava. ()

Han_Quintet odpad!

všechny recenze uživatele

Úžasně zpracovaná neomarxisticko-bolševická propaganda o utrpení nejnižší třídy, podívejte se jakou stokou hnoje si musel chudáček Joker projít, jak moc musel trpět, jak byl chudinka semelen osudem a posunut na samotný okraj společnosti, ach ano za všechno může opět klasicky systém a nějaký romantickými komunisty vysněný "white supremacy" a "white privilege"(rape culture tam můžem narvat taky, že? :D), ale důležitý je, že teď všichni s nedokončenou základou vědí kde je problém, není to tím, že jsou přeci hloupý a neschopní, je to způsobeno tím, že systém(čti zlý kapitalismus a privilegia bílých) je zašlapal do země, každej antifák se zaradoval, neboť zjistil, že jeho existence není zbytečná! Ach ano a batman ochránce systému je klasický nácek a třikrát fuj kapitalismu a demokracii. Congrat comrades ! top komentáře: xxmartinxx, alchac ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Hype byl obrovský a očekávání naprosto naplněna. Joker rozhodně není další komiksový snímek (proto také nechápu časté srovnávání s výkonem, Heatha Ledgera), Joker je samostatné psychologické drama, které ukazuje, jak "málo" stačí k tomu, aby se někdo proměnil v "šílence". Na tomto filmu je totiž nejvíce znepokojivá a R-ková věc právě to, že se události v něm klidně mohou stát kdekoliv na světě právě teď. Ale hezky od začátku. Joaquin Phoenix je naprosto dokonalý od prvního traileru až po závěrečné titulky a opět dokazuje, že zahraje téměř cokoliv. Překvapením byla také volba režiséra, jelikož Todd Phillips je spíše autor komedií. Navzdory tomu a možná právě proto se mu povedlo natočit jedinečný snímek, který rozhodně stojí za to vidět. Technická stránka je perfektní, úžasnou kameru a střih doplňuje skvělá hudba a divák nemá problém udržet dvě hodiny plnou pozornost. Příběh je relativně jednoduchý a osobně jsem každý čin Arthura chápal, i když mě chvílemi dokázal překvapit/šokovat. Finální hodnocení: žhavý kandidát na Oscara a doufám, že se konečně Joaquinovi zadaří. ()

BobArmstong 

všechny recenze uživatele

Joker možno nie je tak chytrý ako si tvorcovia mysleli, množstvo tém aj motívov si vyložene prepožičiava od Scorseseho Taxikára, ktorý predsa len s tematikou násilnej spoločnosti a absolútnej vnútornej i vonkajšej deštrukcie konkrétneho člena pracoval jemnejšie i sofistikovanejšie. Todd Phillips je priamočiarejší, do určitej miery brutálnejší, čo minimálne v jednom prípade prekáža, navyše sa viac vyžíva v explicitnosti, než nenápadných náznakoch. Scenáristicky je režisér trilógie The Hangover ešte stále tak trochu nevybrúsený, čo cítiť naprieč celou snímkou, ktorej chýba minimálne ďalšia hodina obsahu, aby Jokerov pád do hlbín šialenstva nepripomínal strmý kopec, ale skôr postupný zosuv. Možno však hovoriť o tom najlepšom a zďaleka najvyspelejšom projekte, ktorý vzišiel z terajšej filmovej produkcie DC. To opätovne potvrdzuje, že týmto temným hrdinom svedčí seriózny nádych a nie digitálne bitky a pestrofarebné delfíny s plochými charaktermi, ktoré možno fungujú ako kráľovská popcornová zábava, no nekompromisné drámy so silnými protagonistami sú domovom Detective Comics, kde to papierovým predlohám svedčí zďaleka najviac. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Na začiatku bol Deadpool a priniesol R-kový rating do filmového komiksu. Potom prišiel Logan a k R-ku pridal vážnosť, silu, hĺbku a ukázal, že filmový komiks nie je len zábava pre násťročných a ich rodiny...ukázal, že i tento žáner má svoje hodnoty a dorovnáva aj filmy na najvyšších priečkach hodnotiacich rebríčkov a dokáže uspokojiť náročného diváka. Boli to odvážne kroky Foxu a Marvelu, ktoré sa vyplatili. Tento krok konečne urobilo aj DC...a zdá sa, že tiež trafili do čierneho. Fantastický umelecký zážitok z vizuálu či hudby snímku Joker je popretkávaný brilantným hereckým výkonom Joaqina Phoenixa . Atmosférický, režisérsky i príbehovo skvelý, temný , surový, drsný film o magorovi, ktorý sa ešte viac zmagoril je originom najväčšej Batmanovej Nemesis - Jokera. Doteraz bol pre mňa Joker len jeden z mnohých pajácov, ktorí sa snažia zaujať Batmana svojimi zvrátenými kúskami. Po tom ako som videl Jokera je táto postava oveľa viac. Joaquin dal Jokerovi nie len origin, ale i dušu, dôvod a zmysel jeho existencie. Po tomto výkone si skutočne neviem predstaviť kto ale najmä ako bude hrať Batmana...tento Joker je plný, zrelý a samostatný film a skutočne nepotrebuje žiadneho netopierieho klaďasa (aj keď zrod Batmana tam tiež mal svojich pár minút). Predpokladám ale, že vzhľadom na kvality a hodnotenie a najmä zisky filmu, druhý diel bude a nepotrvá dlho a my dostaneme film kde sa títo dvaja stretnú (ten Patinson možno nebude až tak zlá voľba). Phoenixa registrujem zhruba od čias Gladiátora kde skvele zahral ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Zmätený dej o psychopatovi, ktorý príde o tabletky, nič mimoriadne neponúka a pomaly začína nudiť. Zdanie klame. Vzrastajúca nenávisť voči zazobaneckej spoločnosti nespokojným ľudom, ktorý prestáva toto spoločenské nastolenie tolerovať a nastáva len čas, kto sa postará o rozvrat. Násilie, zabíjanie, drancovanie a vodca je na svete. Kto by to bol ale pomyslel, že tak dômyselne ponúknutý záver a svojou pointou dá tomuto príbehu hlboký zmysel. Dobré herecké obsadenia, skvelý scenár ponúka hlboký zážitok. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

1. Joaquin Phoenix předvedl obdivuhodný výkon. 2. Ale toho tančení bylo možná trochu moc. Někdo není blázen jen proto, že tančí. 3. Většinu času jsem jen nezaujatě sledoval bez větších emocí. 4. Když to trochu nabere obrátky, tak to skončí. 5. Thomasu Wayneovi chyběl už jen cylindr, monokl, hůl a ďábelský smích. 6. Postavu Bruce Wayne, když už ho tam chtěli mít, mohla zahrát kartonová figurína. 7. Chudák Todd Phillips už ani nemůže říct v moderní společnosti vtip, jak nám sdělí i Joker ve svém náhlém monologu, přestože jeho neúspěch byl dán absencí talentu. Možná by se měl Todd zamyslet. 8. Příliš to vytvářelo dojem, že ten rabující násilný dav je vlastně fajn parta. 9. Stál Arthur o to, být jejich vůdcem nebo ne? 10. Nastínit, že by to celé mohl být výmysl, se dá považovat za zbabělost vůči vlastnímu filmu. 11. Osobně preferuji Jokerův smích jako něco, čím překrývá a zároveň doplňuje své sadistické a psychopatické sklony než něco neovladatelného způsobeného poruchou mozku.12. Nebavil jsem se. P.S. Za povšimnutí stojí věkový rozdíl mezi Jokerem a Temným rytířem (mezi herci je 35 let). To budou jednou souboje. ()

Okami. 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si zašel do kina na nového Jokera a musím říct, že zatím jasný favorit na můj film roku. Čekal jsem, podle ohlasů, že to bude dobré, ale má očekávání to ještě předčilo. Nedávno jsem byl i na Ad Astra, které u mě také zabrnkal na ty správné struny, protože pro vesmírná témata mám opravdu slabost, ale Joker u mě zaválel ještě o něco víc. Přemýšlel jsem jestli by bylo něco co mohu filmu vytknout, ale napadla mě jen poslední scéna, která mi přišla už trochu navíc. Ale pořád byla dobrá, jen u mě vyvolala jisté pochybnosti. Nechci spoilerovat lidem co to ještě neviděli, tak případně dovysvetlím v soukromé zprávě. No a teď už zbývají jen všechny ty pozitiva. Joaquin Phoenix předvedl fenomenální výkon. Všichni herci co kdy hráli roli Jokera byly skvělí, ale Phoenix se pro mě stál tím zatím nejlepším. Už jen fakt, že kvůli této roli shodil nějakých pětadvacet kilo svědčí o tom jak zodpovědně k ní přistupoval. Celý film jsem nevěděl jestli se smát nebo plakat. Osud mu rozdal zatraceně špatné karty a bylo mi ho líto a moc jsem si přál, aby vše skončilo happy-endem. Ovšem, jako divák Batmana a celého univerza jsem věděl, jak to nakonec musí dopadnout a v tomhle filmu dostáváme překrásně smutný příběh o vniku Jokera. Je úžasné, že celý film může obstát i u lidí, kteří nevědí kdo je to Joker, Batman či Arkham City. Jde o precizní psychologické drama, které silně vybočuje, ze standardů, které bychom očekávali u komiksového žánru. I audio vizuální stránka je řemeslně vynikající a relativně strohé dialogy dávají divákovi dostatek času celou scénu řádně procítit a užít si každý detail. Moc se mi to nestává, ale mám chuť si na to zajít ještě jednou. Většinou se mi tohle stává až s odstupem času, ale Joker to dokázal už druhý den. Momentálně si užívám soundtrack, který je... prostě parádní. Co víc dodat. Za mě jasných pět palců z pěti a jak už jsem říkal, jednoznačný adept na film roku. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama