Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 900)

stafino 

všechny recenze uživatele

Bol som namotaný do kina na toto "dielo" aj napriek tomu že som sa dlhšiu dobu vzpieral a fakt som nechcel lebo som mal nízke očakávania. A tie očakávania sa samozrejme stali aj realitou. Čo v tom filme robil Robert De Niro? Do jeho úlohy mohli obsadiť aj Roberta Pattinsona a nik by nevidel rozdiel. Načo obsaďovať najlepších hercov sveta do úloh kde im nedajú nijaký priestor? Nepochopím. Ďalej, všetky tie Joaquinove tančeky a výbuchy smiechu boli viac zaujímavé ako celá dejová línia, ktorá mi prišla nejak v pozadí ako keby v avantgardnom filme. Oslabená dejová línia, slabá hlavná myšlienka ktorú by som sformuloval asi nejako "v dnešnej spoločnosti si každý nájde svoje hobby". No proste nič pre mňa. 30% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Konečne skvelý komiksový snímok a konečne niekto, kto sa ozaj najbližšie priblížil k fenomenálnemu Jokerovi v podaní Heatha Ledgera. Phoenix to zvládol na výbornú a celková premena Arthura Flecka bola doslova pastvou pre oči a psychologickou sondou v pravom slova zmysle. Dokonalé kulisy, dokonalá atmosféra, zopár zimomriavkových scén a do toho slušný soundtrack. To všetko z tohto snímku robí jeden z najlepších komiksových diel poslednej doby. Hádam sa dočkáme aj pokračovania. 95 % ()

Drtikol9 

všechny recenze uživatele

Pokud budu hodnotit film z pohledu one man show výkonu Joaquima Phoenixe, tak si zaslouží Oscara. Roli psychopata zahral na vybornou. Přesto Heath Ledger ztvarnil tuto postavu dle meho nazoru nejlépe. Film je velmi dobře řemeslně natočený, o tom není pochyb, ale děj a celková zaživnost mě velmi zklamala. Velice utahaný film bez špetky akce a prehravaný smích tomu moc nepřidává (ja vim, tady to byla nemoc). 3/5 za Joaquima. ()

Knightey 

všechny recenze uživatele

Tak upřímně, tenhle film ve mně vyvolává dosti smíšené pocity. Hodně jsem se těšil na tento snímek už kvůli referencím, tak i kvůli traileru. Bohužel v kině jsem takový pocit z filmového snímku neměl. Doteď pořádně ani nevím, jestli se mi to líbilo či ne. herecky to bylo zahrané od Joaquina pěkně, to se musí nechat. No myslím si, že tohle vysoké hodnocení co má, tomu nevydží dlouho :) ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Když jsem odcházel z kina, tak až domů jsem mlčel. Celý film je zahalený do jedné velké deprese. Tak silné a temné scény. Joaquin Phoenix a jeho herecká one man show je absolutně neskutečná. Díky němu a hudbě, která je až královská, je pro mě Joker film roku 2019. Stále nemám slov, ale film budu v paměti mít dlouho. 10/10 (Kino) ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Melancholicky zbarvený a hudebně skvěle podnícený příběh muže, který v životě nenalezl pravý smysl života v podobě radosti a slasti. Filmová kvalita je zde na špičce dortu, nicméně je tu pár věcí, které ubírají jednu, zato zásadní, hvězdičku z celkového hodnocení. V podstatě jde o nijak ohromující konec, "nedodělaný" vztah matky, syna a otce nebo nepřesvědčivý celkový dojem. Na druhou stranu soundtrack, kamera a hlavně herecký výjev lze vynést do nebes a tam někde bezpečně uložit pro další generace. ()

Flocke 

všechny recenze uživatele

Tak to byla paráda. Myslel jsem, že mě to moc bavit nebude a že je to hodnocení přehajpovaný, protože teď je Joker trend. A ono ne. Začátek teda takovej “meh” (kvůli tomu nedám 5*)ale vygradovalo to luxusně. Přestat kopirovat MCU byl od Warnerů dobrej tah. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Skvělá řemeslná práce s Phoenixem včele.Pravda je,že tohle jsem očekával a tak přišel o velkou část,protože jinak film nerval srdce po dramatický stránce.Hodinu je doopravdy nitro člověka a Todd Phillips absolutně nikam nepospíchá.Bohužel ve filmu se občas doopravdy ani to málo co by mělo,nic neděje.Vše zachraňuje status Joker a herec.Vše je to sice jak jsem psal skvěle upravený,učesaný,ale chybí tomu rebélie v řežisérském postu.Na dva šokézní výstřely jsou dvě hodiny přespříliš a ke konci jsem si málem šel zdřímnout,než abych to prožíval,kdy se postava klasicky změní.Je na místě,aby herec předčil film,když je o něm,ale když na plátně vidíte to okolo,tak to doopravdy žádná velká hitparáda není a je jedno,že je kvalitně natočený,když mu chybí půvab a cit v daný celek.75% ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

V první řadě velmi pěkná kamera i colorgrading. Skvěle odehraný Joker a super De Niro. Nicméně jsem si musel film rozdělit na čtyři části, abych byl schopen ho dokoukat. Bylo to moc zdlouhavé. ()

Viny95501 

všechny recenze uživatele

Takže 120min. života už mi nikto nevráti. až sa divým, či sme videli to isté. XD 2x ma ťahalo na ovládači stlačiť OFF. A ten koniec!!! Ten sme už pár krát videli, akurat tu spravili s toho FINALE??? Važne? "Prosím pekne, toto je - DARK DC??? ()

PMakufka 

všechny recenze uživatele

Hmm... Joaquin je naprosto na oskara nebo vůbec na jakoukoliv cenu hodnotící herecké mistrovství. Na filmu mne nic nepřekvapilo. Orosily se mě u toho občas oči. Beznaděj. 100%. Kamarád tvrdí, že film by měl být zakázaný, nebo přístupný jen lidem co už v životě něco velmi negativního prožili. Ostatním by mohlo hrábnout.... ()

benny159 

všechny recenze uživatele

Spomedzi doterajšej tvorby DC určite nadpriemer a postava Jokera ukázaná tak nejak inak a pomerne originálne. Ak ale odhliadneme od faktu, že je to v rámci DC univerza nadpriemer, tak sa pre mňa jedná len o priemernú drámu. Herecký výkon v hlavnej úlohe ale bravúrny. Trochu nadhodnotený film. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Tak pro mne naprostá "bomba"! Sice je to film velice depresivní, ale s fantastickým hereckým výkonem Joaquina Phoenixe, který ve filmu zastínil i takové borce jako Robert de Niro. Skvělá hudba pomáhá vytvářet atmosféru ze které mrazí! Samotná postava Jokera fascinuje svými pocity mezi realitou a šílenstvím. Divák je překvapený každou další scénou a děj graduje. Joaquin Phoenix se pro mne tímto filmem zařadil mezi nejlepší herce. Ve filmu Joker musíme ocenit absolutně zvládnutou filmařinu a z toho vyplývající skvělý filmový zážitek. Zážitek, který nutí k zamyšlení a dlouho nenechá diváka klidným... ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Filmům točených podle komiksů opravdu neholduju, ale na tohle se těším delší dobu. Zejména na hereckou kreaci hlavní postavy. Ta totiž dává dobrému herci neuvěřitelně hodně prostoru se pořádně vyblbnout a naštěstí se tak opravdu stalo. Pokud by se film držel dál od komiksového zjednodušování celou dobu, nebál bych se mu dát hodnocení 5, ale ke konci to celkem logicky na ten komiksový gotham lehce najede. Naštěstí ne moc, takže mě to dojem z filmu nezkurvilo. Určitě jeden z top zážitků letošního filmového roku. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama