Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 900)

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Odprostím se od všech reálných věcí a nespravedlností a budu hodnotit pouze kvalitu filmu, která je na velice vysoké úrovni. Joaquin Phoenix by měl dostat Oscara za jeho neskutečný herecký výkon. Celý film se v podstatě veze na "one man show" Jokera. Ten sehrává prim v promyšlených scénách a spolu s kamerou jsou pro mě nejlepšími prvky celého filmu. Za kvalitu tohoto díla dávám 80%, čtyři hvězdy. ()

dully 

všechny recenze uživatele

Vykreslení ikonického Jokera jako nešťastného retarda mi přijde krajně neuspokojivé. Při troše snahy by se mohl stát dobrým přítelem Forresta Gumpa, ale symbolem zločinu asi jen těžko. ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Trochu mě zamrzelo, že ke konci nedostal Joker trochu více prostoru, aby ukázal něco ze svého opravdového "umění". Doufal jsem, že ke konci vytvoří trochu větší mazec. I tak jsem byl spokojený a nenudil se. Pro mě osobně ale slabší 4*. ()

JasonV 

všechny recenze uživatele

Najlepšia (ne)komiksovka, brilantné spojenie dokonalého scénára, réžie a hereckého výkonu, istý Oscar pre Joaquina, keď sme si mysleli, že Heathera Ledgera už nikto neprekoná. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Prostě super !! Dokonce jsem v této verzi jsem"Žolíkovi" dokonce fandil a chápal ho, ale hlavně jeho představitel je naprostá "Špice"!!!! ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Psycho masakr, asi to nejtemnější co jsem po hodně dlouhé době viděl. Snad to na J. Phoenixe nebude mít negativní následky, jako to mělo na jeho předchůdce, protože ta role...je prostě osudová. Nijak zvlášť jsem se fakt nebavil, na to ten film ani není. Navíc nemám rád blázny. Ale tohle...je prostě mistrovské dílo. Vynikající herectví, hudba, režie. *****. ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele

Na rovinu - čekal jsem od toho víc. Něco tam prostě chybí a to něco zásadně kazí výsledný dojem z filmu, který je ale i tak hodně dobrý. Stojí jen a jen na proměně Arthura v Jokera, kdy je mu postupně dávkována šílenost, až do doby, než úplně zmagoří. A tady je to eso. Joaquin Phoenix je naprostý gigant, který předvedl (jistě) oscarový výkon. Nemám k jeho herectví slov. Dalšími silnými aspekty jsou hudba a kamera, které suprově podkreslují Arthurovu šílenost. Co tomu tedy vlastně chybí? Invence. Děj je one-man show, kdy vlastně ani nejde o nic jiného, než o tu slavnou proměnu. Ano, ta je mistrovská, ale čekal jsem, že bude i silně dějově podpořena, což se sice nestalo, ale i tak to dopadlo lépe než skvěle. Oscary budou zcela zaručeně. PS: Český dabing je něco absolutně šíleného (v dobrém!!!). Pavel Tesař se na Jokerovi vyřádil takovým způsobem, že jsem úplně ztratil pojem o tom, jestli je teď smích jeho, nebo Phoenixe. ()

zerk0 

všechny recenze uživatele

Psychologická dráma s geniálnym stvárnením utrápeného človeka, z ktorého povstane jeden z najikonicnejších záporákov v komixovom svete vôbec. Úžasný Joaquin Phoenix, skvelá depresívna hudba a temná atmosféra sálajúca z každého záberu ukázali, že komixovka sa nemusí točiť len pre deti. Osobne mi už totiž lezú na nervy všetky tie CGI farebné "marvelovky" sprevádzané sileným a trápnym humorom, preto som nesmierne rád, že Phillips ukázal, že sa to dá aj inak. Teším sa, kedy si film pozriem znovu, jednoducho pecka! 95% ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Neviem, či si jakožto najväčší miestny odborník na Pokémonov môžem dovoliť vypustiť následné erudované hodnotenie tohto postmoderného komiksového neonoir filmového diela, ale pokiaľ mi dovolíte, tak sa o to skromne pokúsim: Ty vole, naposledy som niekedy niečo takéto hlboké videl asi keď som sa pozrel na chate do diery v kadibudke. Aj to bolo plné hovien, ale z vonku sa to tvárilo vlasne milo a prívetivo. Aj taká kadibúdka vlastne splní nakoniec cieľ a ľudia môžu vychádzať von s dobrým pocitom. Tieto dobré pocity sú ale iba výsledkom uspokojenia naších najjednoduchších pudov. A keď zapojíme mozog, zistíme, že išlo iba o hovno a že nič svetoborné sa nestalo. A táto fantastická hyperbolizovaná metafora je tým najpresnejším vyjadrením toho, aký Joker vlastne je. Iba si k tomu pridajte, že máte ľahkú zápchu, takže vám to trvá, dlho sedíte, nechce sa vám a v podstate by ste asi najradšej robili niečo iné. Joaquin Phoenix je fantastický herec. A to je všetko. Toto sa berie tak neskutočne vážne, že mu nestačia ani všetci Nolanovi Batmani dokopy. Choďte už prosím do riti s tými snahami o vážne komiksovky. Nejde vám to. ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele

Nedoporučuji český dabing. A doporučuji zatleskat Joaquinu Phoenixu, který mně osobně byl vždy nesympatický,ale zde jsem ho s nadšením přijala. ()

ynnel 

všechny recenze uživatele

Kdysi mi jedna moudrá žena v nemocnici řekla, že v dnešním světě se spousta lidí tlačí do rolí, ve kterých jim pak není dobře...a přesně o tom je film Joker. Film je o nemocném Arthurovi, který se snaží rozdávat úsměvy a radost okolo sebe. Okolí mu to ale vrací ošklivými údery a posměchem. Zanechává to v něm tak hluboké šrámy, že se rozhodne vracet údery. Nakonec najde sám sebe a svou roli... nebo je vše úplně jinak? Myslím, že každý se s hlavním hrdinou trochu ztotožňuje a poznává v něm kousek sebe a proto je film tolik úspěšný. Každý si v něm najde to své, co je mu podobné... V tom je film Joker prostě výjimečný. Na závěr hláška, která mě zasáhla: "Nejhorší na tom, být nemocný, je to, že lidi čekají, že se budete chovat jako zdravý". ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Očakával som viac akcie a príbehu. J.Phoenix geniálny, len celé to bolo ako vytiahnuté zo žumpy, čo sa asi režieér aj snažil navodiť podobnú atmosféru, v akej sa ocital Athur, len mi to pripadalo ako tie feťácke filmy z 90tych rokov. Dal by som väčší dôraz na vzburu obyčajných ľudí proti kravaťáckym zlodejom.ws ()

McMurphy 

všechny recenze uživatele

Předchozí Ledgerův Joker byl sice jiný, ale herecky srovnatelně vynikající, akorát se jeho představitel zabil a nemohl osobně přebírat jednu cenu za druhou. To ten současný naštěstí neudělal a může. A také to dělá. Phoenix neskutečně utáhnul celý film, který donutil diváká k zamyšlení se nad společností a kterému není co vytknout. Úspěch po všech stránkách. ()

natalie15 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix žije svojou postavou. Každé gesto, každý pohľad, každý pohyb vyjadruje vývoj a rozpoloženie Arthura Flecka, alias Jokera. Na ňom stojí celý tento film. Kvôli narastajúcemu depresívnemu tónu filmu som ho nedopozerala, bolo to na mňa ako na citlivú dušu priveľa. Napriek tomu hodnotím 4 hviezdičkami a dávam 80%. ()

palmovylist 

všechny recenze uživatele

Oceňuju formu, hudbu, skvěle zahranou hlavní roli, psychologii hlavní postavy....ale film sám o sobě mě vlastně moc nebavil a skoro vůbec nevtáhl....60% ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama