Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 900)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si z kina odnesl perfektní zážitek. Skvělá, gradující atmosféra zabalená v psychologickém kabátku, kdy průběh děje nutí diváka prožívat s hlavní postavou jeho psychologické a morální postupy. Všeobecně Joker spojený s Batmanem (Temný rytíř) mě nikterak neoslovil, ovšem tahle Jokerova sólovka je geniální! ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že takové pojetí Jokera jsem nečekal. Bylo to velmi zajímavé. Zároveň jsem nečekal, jak hodně se Joaquin Phoenix Bude na tuto roli hodit. Jsem překvapený. Jeho herecký výkon byl geniální. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Zlej, schizofrenní origin záporáka, kterej plní vyprchaný očekávání u Venoma. Daří se mu skvělá paradoxní smyčka: divák v jednu chvíli s Jokerem soucítí a chápe ho, ale jakmile se přistihne, tak se mu znechutí a odsoudí ho. A tak stále dokola dokud neví, jestli s Jokerem sympatizuje, nebo ne – podobně jako jestli se Joaquin směje, nebo brečí. V určitých momentech si film dovolí na můj vkus moc teatrálnosti, ale s pětihvězdim si rád přisadim. Už jen proto, že dojem je subjektivní, ale tak kvalitní filmařský řemeslo jsem nějakej ten pátek neviděl. A hlavně je tu konečná niterná, drásavá sonda do hlavy jednoho z nejkomplexnějších padouchů, která se nesnaží o nějakou empatickou glorifikaci jeho pohnutek, ale sází na surovou realitu. Nejlepší soundtrack z filmu: Following Sophie. 90 % ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Todd Phillips zhmotnil tu nejhnusnější verzi Gotham City, kterou jsme zatím mohli na plátně vidět – v tomhle Gothamu je i Thomas Wayne pěkná svině. Zároveň však jde o nejvíce autentickou verzi tohoto prohnilého města a ve své opravdovosti zcela zastiňuje i Nolanův Gotham z trilogie o Temném rytíři. Jestliže Nolanův Batman byl takový, jakého si Gotham zasloužil, tak o Jokerovi tohle platí dvojnásob – tenhle Gotham dlouho sázel vítr, až konečně sklidil bouři. Zatímco The Dark Knight fungoval na výbornou i jako PG-13 film, Joker by se bez Rkového ratingu rozhodně neobešel. Má totiž jasnou tvůrčí vizi a je dělán zcela bez kompromisů, což je u takovéhoto filmu něco neobvyklého, a kdyby se to muselo krotit kvůli ratingu, tak by to filmu dost ubralo na působivosti a autenticitě. Sledujeme Jokerovo postupný propad do šílenství a beznaděje – oboje v jeho životě figurovalo už od útlého mládí, ale po období letargie přichází uvědomění v podobě katarze, což zapříčiní probuzení monstra, které v Arthurovi odjakživa dřímalo. Joaquin Phoenix jen potvrdil, že je nejlepším současným metodickým hercem a jeho one man show gala koncert je radost sledovat. Jeho Joker vás pobaví i vyděsí, budete s ním soucítit a posléze ho až proklínat, ale především s ním prožijte klíčový úsek jeho života a ať se tomu budete bránit jak chcete, i přes to všechno mu budete až do saméhona konce – při nejmenším skrytě – fandit. A v tom tkví síla Phoenixovo hereckého kouzlení. DC dalo Phillipsovi volnou ruku a tenhle risk jim vyšel. Uvidíme, jak na tenhle úspěch navážou, každopádně doufám, že Joker způsobí zemětřesení a nasměruje DC jinam, protože tohle jasně ukazuje, že i komiks se nemusí dělat jak přes kopírák a může být umělecky hodnotným filmem. A pokud ne, tak tu aspoň zůstane tenhle masterpiece. Batman je můj nejoblíbenější komiksový hrdina a Joker nejoblíbenější arcilotr, ale v posledních letech musím přihlížet, jak jsou oba znásilňováni v odporných a nudných slátaninách a bohužel se zaslouženě lopotí ve stínu Marvelu, který má vlastní úspěšnou formuli a dělá to skvěle. Bolí mě sledovat, jak se DC snaží jeho dlouholeté úsilí marně napodobovat, přitom má ve svém arzenálu dostatek palebné síly na to, aby si šel svou cestou, která klidně může být temnější, ale hlavně ať má svůj ksicht. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Posledních 30 minut se nese ve velmi svižném tempu a proto si Joker zaslouží 4*. Nechci porovnávat Phenixe a Ledgera oba tomu dali svůj pohled a herecké umění, ale Temný rytíř to byla úplně jiná liga ve všech směrech. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Konečně první film ze stáje DC comics,na který se dá koukat a má lidské rysy,je tam krásně nastíněno,,Proč se zlo stalo zlem?A je to vůbec zlo?V předchozích filmech jsme viděli,že Joker je Zlo a Batman je dobro.V tomto filmu je krásně vidět,jak se rádoby z normálního člověka může stát sociopat.A bacha,může se to stát i Vám.Za mě 100% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tak kdo vlastně je ten Joker? Jeden z nejproslulejších a nejzáhadnějších fiktivních hajzlů v popkultuře. Verzí jeho příběhu existuje několik a sám Joker není jeden. Proto si mohl film dovolit cokoli, což se impozantně využilo na způsobu vyprávění do konce první poloviny, kdy Phillips experimentuje. Po twistu jakoby šel po zaběhnutých konvencích. Možná je to jen má chyba, ale čekal jsem přehledné kopání rýčem do minulosti. Ne že by tu žádné nebylo, ale přijde mi tak těžší našemu duševnímu Godotovi fandit, litovat ho či být z něj zhnusený. Protože zvolený krok není zas tak přesvědčivý, vždyť už tak tu byl ten R rating, sakra! Phoenix je skvělý, až moc skvělý na ten film. Psychologickou stránku Todd Phillips buď neumí, nebo jsem se jen špatně vyspal. Čekal jsem v prvé řadě toto či mnoho krve a brutality, nakonec jde hlavně o politiku, jak se v komiksu má. Přitom ta coolovitost by vůbec nevadila, kdyby tu bylo lépe naloženo s tím ostatním. Anebo že by se režisér bál oddálit komiksu a neuvědomil si, co a kolik už si tady toho nastolil? Nebo prostě nad tím mávnul rukou a přidal trochu svého starého stylu, protože i tak diváci budou tleskat? Chlapské dobrodružství on umí, pokud se později sám nevykrádá, ale no tak! Výprava výborná, ten Nolanův trend o přirozeném nedigitálním prostředí sedí a jsem za něj rád, atmosféra je neskutečný wow asi první čtvrthodinu. A nejvíce cením propojení s Batmanovým originem. To bude bohužel asi jediné, co si s přibývajícím časem budu z filmu pamatovat. Největší sranda bude, až začne během přechodu snímku z kina na domácí disky a TV obrazovky upadat hodnocení podobně jako u Avatara, Avengerů či nového Šíleného Maxe. Dejte tomu čas. P.S. Chcete-li vidět důvěryhodný film o úpadku osobnosti a vlivu okolí na hlavní postavu, podívejte se na Volný pád (Falling Down) s Michaelem Douglasem z roku 1993. Budete moci sledovat člověka, který sice nezačne jako duševně vyrovnaný, ale můžete vidět, co se v jeho hlavě děje (název filmu je věrný) a nakonec všechno dává smysl. A ještě dostanete dobrou černohumornou satiru. Joker přinese jen guláš už v uchopení postavy a potom jen přemýšlet nad tím, zda-li mi něco uniklo nebo se tolik lidí nechalo opít fanservisem v rádoby autentickém kabátku. Takhle to prostě vyznívá tak, že mu může "rupnout v bedně" a hned začne vraždit ze své deprivace jen proto, že je duševně nemocný. To je výsměch, pokud by se už předtím neprojevily sklony k vzdoru a násilí, což tady nevidíme. Proto můj nejoblíbenější zdejší komentář napsal Dadel. Docela bych si chtěl zhlédnout libovolnou epizodu Kriminálky Las Vegas a potom hledal rozdíly mezi vyobrazením tamního zločince a zdejší komiksové postavy. Ale myslím, že tuším. P.P.S. Aspoň že na Oscarech Joker nezískal za nejlepší film. Obával bych se o budoucnost Hollywoodu. P.P.P.S. Paralela protestů se současnou dobou je zřetelná a přesvědčivá, ale postavit z největší části na tom film odehrávající se několik dekád zpět? ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre zvládnutý film. Len málokrát sa stane, že natoľko reklamovaný a ospevovaný film za to stojí. V tomto prípade však naozaj všetko čo by malo byť vo filme dobré, dobré aj je. Film stojí na hereckom výkone len jedného herca, ktorý to naozaj krásne drží nad vodou. Scenár je úžasný, rovnako i hudba a kamera. Jediným problémom je to, že je veľmi veľká škoda, že patrí do série filmov. Atmosférou, štýlom aj hlavnou tematikou sa príliš odďaľuje od toho, čo sa v komiksovkach očakáva a najmä od Batmanoviek. Osobne by som prijala aby bol tento film čistý stand-alone, bez pokračovania. O to zanecháva v divákovi lepší dojem...90% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Všetkými Batmanmi, Jokermi, Gotham City a ďalšími atribútmi filmovej kultúry 21. storočia som nedotknutý a jedinou pohnútkou, ktorá ma viedla k sledovaniu tohto (zatiaľ)úspešného filmu bola zvedavosť. Výsledkom sú moje obľúbené tri hviezdičky. Joaquin Phoenix odohral svoj part vynikajúco, páčila sa mi aj hudba prispievajúca k atmosfére a to je asi tak všetko. Bol som spokojný, že film na mňa nekládol nijaké nároky z hľadiska poznania predchodcov. Ale moja výčitka smeruje k message tohto filmu, pretože v neukotvenej spoločnosti naozaj stačí jeden pošuk a sú z toho záverečné minúty filmu. 21. storočie vyznáva iné osobnostné vzory, ako vyznávalo storočie predošlé. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Joker" nesklamal. Očakával som silnú drámu a podľa mňa sme ju tu všetci dostali. Joaquin Phoenix priam žije Jokera. Každá momentka s ním je absolútne fantastická a verím mu ju. Arthur hold nemal veľmi šťastný život, no postupne vnútri nadobudne pocit, že jeho život nie je žiadna tragédia. Ale je to v skutočnosti komédia. Stačí nájsť len správny uhol pohľadu a všetko vyzerá úplne inak. Film skutočne skvele odkrýva svoje karty a sledujeme, ako sa Arthurovi rozsypáva celý život. Ako prichádza o všetko v čo veril, čo mu dávalo silu a ako ho systém likviduje stále viac a viac. A ako to všetko z neho nakoniec urobí ikonického Jokera, ktorý sa rozhodne nebude so svetom maznať. Tak ako sa svet nikdy nemaznal s ním. Čím ďalej sa film posúval, tým viac som si uvedomoval, čo všetko dokáže so svetom urobiť pokrytectvo a lži. A samozrejme násilie. To, čo je pre mesto Gotham úplne typické. A myslím si, že to funguje skvele. Film vyzerá skvele, má veľké množstvo pamätných momentiek a silných scénok. Ja osobne nemôžem povedať, že film bol predvídateľný alebo niečo podobné. Je v ňom každopádne vidno, že svet žije v klietke, ktorá umožňuje niektorým ľuďom hovoriť čo je správne a čo nie, čo je vtipné a čo nie. A na každého sa v kotli môže voda variť. A nemusí ani o tom vedieť. Myslím si, že osudy niektorých postáv mi prišli skutočne zaslúžené. A hovorím to napriek tomu, že sám viem otvorene povedať, že to nie je správne. Lenže tak ako tí traja "slušní a nevinní" chalani vo vlaku dostali čo si zaslúžili, tak rovnako to príde aj v prípade veľkého Roberta De Nira. Celé ma to skutočne pohltilo. Mínusy filmu? Myslím si, že záverečná scénkam mohla byť strihnutá o 3 minúty skôr, aby bola efektnejšia. Nepotrebovali sme tie posledné momentky, ktoré sme ešte videli, ani tú skladbu k tomu. Taktiež film otvorí určité myšlienky a témy, ktoré sa ale neskôr ukážu ako len odbočky. Buď sa k tomu nevrátime, alebo to nie je pravda. A hoci sú z toho zaujímavé momentky, tak ma trošku štve, keď film niečo naznačí, aby nám potom len povedal - sorry. A tiež neviem prečo musíme riešiť super potkany, keď jediné čo zistíme je, že svet asi potrebuje super mačky. Veril som, že to bude mať väčší význam. Keď už sú to super potkany. Každopádne to ale nemení nič na tom, že film je vynikajúca dráma a rozhodne aj skvelý thriller. Ak máte radi Jokera, tak je to podľa mňa povinnosť vidieť. Aj ak ste len fanúšikom komixových filmov. Čo sa týka ostatných, nechcem sa zaručovať. Ja som však za svoje peniaze dostal skutočne skvelý filmový zážitok. Hodnotenie: A ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Co dokáže s jedním udělat stávka popelářů, aneb cesta do hlubin psychopatovy duše. Phoenix předvedl krystalicky vybroušený perfektní a životní výkon ve filmu o nemocném chudákovi věčně utlačovaném, kdykoliv jen tak na ulici zmláceném, společností přehlíženém a s život postupně se zhrouceném, což v něm pomalu probouzí psychopatickeho maniaka s klidnou vraždící rucou, úsměvem na tváři a naprosto klidným výrazem. Špinavost společnosti byla až místy hodně tlačena na pilu, ale popeláři jsou prostě popelářia jeden nikdy neví, kdy se náhle zvedne dav do ulic a půjde dělat nepokoje... Hudba je naprosto fantastická, jednou ponurá, jindy vzívající přicházející monstrum na scénu a znázornění postupné proměny v šílence a jindy vtipná a dokonce i taneční.. Za mě výborné... Jo málem bych zapomněl, prý je to o Jokerovi z DC, ale já tam podobnost nevidím, respektive asi tam žádná není, joker z DC to rozhodně není, ale asi to má evokovat název filmu nebo město Gotham nebo možná postava Bruce/Thomas Wayne, ale skutečně ne, tohle není TEN Joker, geniální psychopat šílenec, tohle je o nemocném pánovi, kterému se zhroutil život, nemá co ztratit a přemění se ve vraha a na obličej si maluje klauna...při poslední scéně z kapoty auta jsem už ani nedýchal, to bylo úžasné... Velmi netradiční komiksovka, respektive film kardinálně vlažně se inspirující komiksem. Phoenix si zaslouží Oscara ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Co se stalo s Gothamem a co se to stalo s lidmi z Gothamu ? Alan Wayne vystavěl Gotham na bažině a udělal z něho ozdobu Ameriky, ale teď Gotham doutná a ty jiskry, co v sobě doutnající Gotham má, nejdou uhasit. Filmu sem fandil, od začátku, byla to taková intuice že tenhle Joker, bude dokonalý a že se konečně dočkám, krále chaosu a taky sem se dočkal a to čekání, stálo za to. Joaquin Phoenix jednak do role Jokera, dal tělo i duši, ale zároveň mu tahle role i pomohla a je to pravdu ten Joker. Sice okolo filmu kolují různé teorie, kdy jedna z nich je minimálně reálná, ale já osobně si myslím že až na určité věci, se to opravdu celé stalo. Ale Joaquin Phoenix, neni jediným hercem, co si zahrál postavu Jokera, ale jeho příběh, je nejvíce originální, sou v něm sice otazníky, ale zároveň sou zde i odpovědi. A tak jako v komiksové knize ,Joker: Oslava 75. výročí, tak lze tenhle film brát, jako jeden z mnoha příběhů. A byť se tenhle film hodně, srovnává s filmem Taxikář z roku 1976, tak za mně je tady asi jedno procento Taxikáře a zbytek se rozděluje, mezi zrození krále zločinu a psychologický film. A v obou rovinách, film funguje a je to silný psychologický film, ale zároveň ho lze brát jako film o Jokerovi. A co se týče toho, že Arthur bude zde velkou většinu filmu šikanován a pak ke konci udělá trochu toho bubu, tak nic takového se nekoná, Arthur je zde šikanován, ale velice rychle vystřízliví a dojde k prozření, že takhle se k němu Gotham nebude chovat, protože jestli ano tak rozdmýchá ty jiskry a celý Gotham zapálí a nechá ho hořet a on se tomu všemu, bude smát, bude se smát upřímně a dlouze, protože to bude jeho první vtip, první z mnoha, co budou následovat. Ps: Ještě před tím, než sem šel na tenhle film, netušil sem, že existuje nemoc gelolepsie - dotyčný se začne neovladatelně smát/brečet. Takže tvůrce filmu a Joaquin Phoenixe, je třeba za tohle ocenit pěti hvězdičkami a i tím Oscarem. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Zpátky z kina - Brutální, epický, výborný! ;) Joaquin Phoenix je brutal total magor a v tomhle filmu si to neskutečně dává. Soundtrack je skvělej. Když už nedostal Phoenix sošku za Johnnyho Cashe - Za tuhle roli by si jí už zasloužil, moc mu to přeju. Pro mě druhej nejlepší Joker hned po Heathu Ledgerovi. Skvělej vizuál filmu - Z Gotham City udělali pěkně temný hnusný špinavý město, posprejovaný, všude bordel s odpadkama, depresivní. Ano závěr filmu mi trochu připomínal scény z filmu Temný rytíř - Konkrétně scény kdy Joker pronásleduje Harveyho Denta - Stejně tak temný, noční světla, hořící Gotham City - Anarchie a Chaos. Ještě mi na pár vteřin Joaquin Phoenix připoměl Heatha Ledgera, když se po vraždě Roberta De Nira kouknul do kamery v TV pořadu :D To bylo creepy! V tomhle filmu v některých scénách poteče i krev, jedna scéna jak z hororu - Nůžky na vlasy :D Jokerovi jsem celou dobu fandil (Stejně tak jako Jokerovi v The Dark Knight) Takový zmrdečky co byli v tom metru bych nejradši postřílel taky. Krásná scéna tance u zrcadla a na schodech. Arthur potřeboval lásku a překvapilo mě že s tou Sophie (Zazie Beetz) šel na rande a byli to jenom jeho představy, připomělo mi to film Mechanik - Též vyhublý herec Christian Bale - Ha ha to je ironie - Batman! Jsem kuřák a jak tam hulí furt Arthur Fleck jednu za druhou, už jsem měl chuť taky na cigáro a těšil jsem se až si ho po filmu venku konečně dám :D Kurevsky dobrej film! - Ať žije JOKER!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=Pf5QywI4tTc ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Todd Phillips si u Warnerů vydupal velmi specifické psychologické drama inspirované ikonickou komiksovou postavou. Přitom jeho záměrem byl sotva komiksový film. Je to opravdu temné drama o prohlubujících se psychických problémech hlavní postavy v bravurním podání až strašidelně vyhublého Joaquina Phoenixe. Žádné superschopnosti (možná jedině nebýt ani trochu zábavný), žádné akční scény (dobře, je tam jedna honička se dvěma policisty) a prakticky žádný humor (což je u postavy snažící stát se komediantem docela husarský kousek). A přitom té vždycky záhadné postavě vlastně pořád zbylo dost tajemství. A to jsem se ještě nedostal k Robertu De Nirovi, jehož účast dává znamení, že přirovnání k raným filmům Martina Scorseseho nejsou mimo mísu. De Niro na své tehdejší role u něj tedy rozhodně navazuje. Hudba Hildur Guðnadóttir k tomu všemu přesně sedí. DC zase jednou v dobré formě (90%). ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nadmíru vytříbená směsice filmových ingrediencí, z nichž je "nečekaně" třešničkou na dortu brutální Phoenixovo herectví. (Oscar v kapse). Temný háv a psychologický vývoj postavy ve špinavém Gotham City si skvěle jistí poutavost v každé minutě, což Scorseseho Taxikář místy postrádal. V rámci žánru podmanivá a osudová záležitost s promyšlenými dialogy, nadčasovým pojetím a hereckým výkonem roku. Plnému počtu brání snad jen poněkud natahované finále. 90% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Počáteční ponor do naprosté noir armosféry, skepse snoubící se s depresivním šílenstvím spojeným s úpadkem společnosti, však brzy ustoupí ději, který nabírá obrátky. Nicméně já bych se nebránil, kdyby ten ponor do toho bahna šilenství byl mnohem hlubší. Film dokonale vystihuje rčení z Fight club, 'It's only after we've lost everything that we're free to do anything.' Takže postupný pád na absolutní dno nepříčetnosti, aneb vznik Jokera a zároveň i Batmana. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Mám k tomu hrozně výhrad. První scéna je vlastně esence celého filmu, která je pak jen efektně natažená do celovečeráku. Naštěstí s poměrně častým komentářem směrem k politice a k sociálním nerovnostem, která táhne snímek do větší komplexnosti. Ač Philliips převádí DC comics do tvrdě realistické podoby, občas mu to ujede a několik momentů smrdí přepáleností. Navíc v touze mít ještě další vypointovanou scénu netrefí konec. Jenže pozitiva nedostatky válcují. Joker je pevně seřvený a sešitý kus, který perfektně pracuje s mytologií a současně mluví jazykem, až skoro artovým, kterým tahle mytologie příliš nemluví. Phoenix je pořád totálně mimo měřítka. Chápu porovnávání s Taxikářem, nechápu, že Joaquin občas vypadá jako Daniel Day Lewis....divný. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Precízne po všetkých stránkach ... počnúc dokonalým vizuálom a kamerou, cez výborné kostýmy a výpravu, vhodne zvolenú hudbu a končiac životným výkonom Joaquina. Todd nám naservíroval desivý Gotham a v ňom príbeh Arthura Flecka ešte pred Jokerom. Osobne si myslím, že to bol fakt zážitok. Depresívny, surový, znepokojujúci. 4,5* ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Asi jsem z jiného světa, ale nemohu si pomoct. Ačkoliv tento film vyvolal poslední dobou rozruch, na mne nedokázal vůbec zapůsobit. Námět vypadá sám o sebe šokující, scénář obsahuje nosnou myšlenku, celou řadu mrazivých zvratů a určitě silný společenský přesah, ale zpracování mi připadalo natolik chladné, chvílemi až nudné a zejména bez patřičné temné atmosféry, že mi málem zůstalo ukradené, co se na plátně děje. Zachraňovala to nanejvýš dobová hudba. Neznám předlohu ani další tematicky spřízněné filmy, odhalování tajemství rodu Waynů a zákoutí politiky v Gotham City mne zajímá asi tak jako výskyt vzácných hornin na Marsu. Tenhle aspekt šel mimo mne a jako psychologické drama mne to taktéž dvakrát strhnout nedokázalo. Především se nedokážu přidat k nadšencům z hereckého výkonu J. Phoenixe (jehož zde vychvalují často i ti, kteří dali filmu 1* nebo odpad). Phoenixovi jsem možná věřil neúspěšného komika a pouličního klauna, nikoliv ale psychicky narušeného jedince který by potřeboval ze své vnitřní touhy zabíjet či by kterému dokonce podobně hříšné konání přináší radost a obrovskou zábavu. Vražda celebrity v přímém přenosu měla na papíře potenciál stát se vrcholným okamžikem filmu, bohužel působila na mne trapně (stejným dílem jako Fleckův stand-up výstup v baru) a ze strany protagonisty naprosto chladně. Mohu zůstat v iluzi, že chyba není na straně tvůrců, protože ti točili pro cílové publikum DC Comicsu, kterým jsem já zůstal až do zhlédnutí Jokera dosud zcela nepolíben. Ale to je asi vše, co můžu směrem k případné omluvě za nízké hodnocení dělat a dodat, že užil jsem si akorát hereckého klasika Roberta De Nira v symbolické menší roli, tak trochu pomrkávající po své legendární postavě Roberta Pumpkina v Královi komedie (1982). 40% ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama