Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 900)

CaptainAss 

všechny recenze uživatele

Sice jsem zastánce, jak někteří rádi říkají, "sluníčkového Marvelu", ale musím uznat, že tenhle kousek je něco, co mi vyrazilo dech. Dokonce jsem samu sebe nachytala u toho, že ani nemrkám. Ten herecký výkon Joaquina Phoenixe je neuvěřitelný, taky kolik bylo za tím práce ztvárnit takovou komplikovanou osobu. Jaké měl taneční pohyby, jak dokázal ztvárnit jednotlivé emoce a jak dokázal vyvolat ten nepříjemný pocit pomocí mimiky a gest. Myslela jsem, že už nikdo nedokáže zahrát tak skvěle Jokera jako Heath Ledger. Mýlila jsem se, tohle bylo bezprostředně stejně úžasné! Moc se mi líbil ten rozvoj osobnosti, když na ni působí jak trauma z dětství, tak i špatná společnost okolo něho. Slyšela jsem už i názor, že film je jenom plný sebelítosti. Pro někoho být může, pro mě to byla zdárná ukázka toho, jaký vliv má prostředí a genetika na rozvoj osobnosti, nejen v dětství. To je ale už jiné téma. :) Po filmové stránce to bylo něco úžasného, byl to masakr, byl to psychický zážitek. Střih, estetika barev, práce s kamerou, hudba která dokáže vytvořit přesně tu správnou atmosféru... rozhodně to v lidem otevře nový pohled na sociální problematiku, která je tu denně a každému filmovému fanouškovi to aspoň nějakým způsobem pohladí duši. Vidím to i na nějakého toho Oscara. ()

ChmelovaZ 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se moc těšila. Joaquin Phienix v roli Jokera je totiž sázka na jistotu, no ne? Upřímně snímek ještě o mnoho předčil má očekávání. Tento Joker se dělí o první místo společně s Heathem Ledgerem, ačkoli jsou oba ztvárněni jiným způsobem. Tento Joker je o poznání temnější, depresivnější a daleko více psycho, než Joker Ledgerův. Odcházela jsem šokovaná, okouzlená a naprosto spokojená s výsledkem. ()

fricek12 

všechny recenze uživatele

Konečně doplněna chybějící linka o životě padoucha. Phoenix podal excelentní výkon a zřejmě se za to nevyhne nominaci na Oscara. Za mě jen škoda, že scenáristi do filmu narvali až tolik zbytečných asociací. Viděli jsme tolik Batmanů a kdyby snad Wayneovi měl zabít nějaký pomalovaný klaun, malý Bruce by si místo chiroptofobie přivodil spíše chronickou coulrofobii. ()

HBJ 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý ! Vzhledem ke zdejším hysterickým komentům jsem se bál další pozérské rádobyartové vyprázdněné sračky, ale je to přesně na hraně artu a konzumu a to je fajn..Nejlepší na tom všem je ale ten BOREC Joaquin v hlavní roli, protože to, co předvádí, je nářez.Vzal to nej ze všech předchozích Jokerů a přidal svou trošku do mlýna, takže je fakt geniální..Šel jsem na to s obavou a odcházel velmi příjemně překvapen, to nestává se často :) ()

Royaldell 

všechny recenze uživatele

Je mi z toho divně. To, co pan Phoenix předvedl, je mimo mé chápaní, ani blázen by sám sebe nedokázal zahrát tak skvěle. Lepší než Heath? Absolutně nesrovnatelné, oba si zahráli roli Jokera, ale každý Joker je absolutně jiný. Každý ho pojal po svém. Heathův Joker je bláznivý inteligentní maniak, Phoenixův Joker je nemocný člověk s x mentálními poruchami toužící po slávě a obdivu. Děj filmu byl fakt poutavý, skvělé soundtracky (sinatra) a malý Bruce Wayne potěšil. Skvělý,skvělý,skvělý. Určitě to ale není akčňák pro děti, jak už to tak ovšem u většiny DC filmů bývá.. Jo a málem bych zapomněla na neuvěřitelně ikonickou scénu na schodech!!!! ()

BesnaSrnka 

všechny recenze uživatele

Výborne spracovaný a excelentne zahraný banálny film. Ako genéza možno najikonickejšieho zloducha DC univerza skvelé, ako analýza a komentár súčasnej spoločnosti (Phillips chcel pôvodne nakrútiť spoločensko-kritickú snímku a Joker bol kompromis smerom k štúdiu) chabé. Áno, humor je subjektívny a čo može byť pre niekoho za hranou, pre iného nie. Suck it up, SJWs! Áno, neriešené mentálne poruchy a životné traumy môžu viesť k ďalším zbytočným tragédiám. A áno, existuje tu aj triedny konflikt. Miliardár Thomas Wayne tu rozhodne nie je žiaden sympaťák, ale zobrazenie más ako agresívnej, po pomste bažiacej zberby, skôr pripomína insitné pravicové agitky z dielne Kevina Sorba. ()

Zaba 

všechny recenze uživatele

J. Phoenix je můj oblíbený herec a tady mě ohromil na 150 %. Dokonale ztvárnil zrod šílenství, které držela na uzdě jen kopice medikamentů. Svým způsobem křehká duše v šíleném světě, který ji semlel. Joaquin dotáhl do dokonalosti každé gesto. Já prostě nemám slov. Byl dokonalý. Příběh jako takový měl neskutečnou hloubku. Bez zbytečný omáčky poukázal na problémy obyčejných lidí, nesmyslnost systému, kterej jen diktuje jak žít, co mít... co je správný. Fuck of! A celým dějem proplouvá Joker jak stvoření z jiného světa. Nepochopen. Bez zájmu. Dokud... No... podívejte se sami. Beztak je tohle jen můj subjektivní pocit. ()

lajkus 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Na filmy od DC se nedívám. Ještě teď mi zvoní v uších a snažím se najít filozofickou hloubku Snyderova filmu Stalin alias Superman Holocaust. Prdim na všetky Vodomuže, Úžasné ženy a Ligu Spravednosti. Logicky jsem tedy přemýšlel, zda Džouká stojí za to zhlédnout. Když se ale linuly chvály ze všech stran a dle médií zde byla i vysoká pravděpodobnost, že mě nějakej blázen v kině zastřelí, kůpil jsem si hnedka lístek. A nelituji toho. Bohužel jsem furt naživu. Takže za 4* .... Ale ted vážně. Všetko dobré bylo řečeno. Co mi vadilo : 1. Chtělo to film sestříhat o tak 15 min. Chvílemi se to vleklo. Především při tanečních kreací, které zde byli jen od toho, že rejža chtěl všem ukázat jakou kostnatou postavu má náš (brzo oscarový nominátor) Jean-Jack Fénix. Nebo je rejža úchyl a má chutě na vážně kostnatý kluky. Úplně vidím jak při natáčení šeptá Jacquinovi : ,,Ukaž ty žebrá. Táák. A teď záda. Paráda. Hezký." A pak si olízne horní ret. Seš úchyl Todde Phillipsi.... 2. Chybělo mi trocha vysvětlení, proč je město v prdeli. Naše postavy, televize, noviny sice asi 100x zopakují, že město je v prdeli, ale ani slovo o tom proč.... 3. Jean-Jack Fénix skvěle táhne dialogy. Jakmile je ale na plátně sólo můžete si schrupnout. Buďto dělá svůj kostnatý tanec a nebo se směje a to je vše. Žádná hloubka atd.... A to je tak všechno. Jen v rychlosti to dobré : krev, milostná linka (která neni), brutální smrti, Batmanův tatíček je hajzlík, antifa chce žrát bohaté, tma, oranžová a modrá (je dobrá), Robertek de Niro a další kupa věcí... Jak říkám za solidní 4*... ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

Pokud pomineme všechno okolo, všechen ten chaos, násilí, vraždy tak myslím, že tenhle film je úžasným okýnkem do mysli člověka, jehož nemůžeme a nejspíš ani nechceme chápat. Není vše černobílé ani zelenobílé, ale když už vám na ničem nezáležím, jaký to má vše smysl? Co byla pravda a co mánie? Pár slušných hlášek, které se budou citovat ještě hodně dlouho a suprovej hereckej výkon. ()

Hejkal_03 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé dílo, které neobhajovalo, ale velmi dobře vysvětlovalo myšlenkové pochody psychicky nemocného muže, jeho činy na základě složitého vnímání společnosti a na vnímání jeho společností. Trefně podchycené a smysluplné. I když byl herecký výkon hlavního hrdiny velmi impozantní, stejně bych v této roli viděl mnohem raději zesnulého Heatha Ledgera. ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Instatní a plytká depka bez hlubšího nápadu. Do kina v Banja Luce jsem na tento počin šel plný očekávání, a to jsem neměl dělat. Nakonec největší úlet na dílu byly ty bosenské titulky, co k tomu promítali. Místo bravurně natočeného šlágru jsem si odnesl dojem z komorního melodrama jednoho maníka. Phoenixovi výkony jsou super, ale k čemu jsou, když to scénárista ani režisér nedokázali vytěžit potenciál námětu. Žolík je usedlý a drží se neskutečně při zemi. Pak jsem tam našel spoustu logických kiksů, kde jsem se ptal, proč to či ono proboha dělají... ()

Barbucha9 

všechny recenze uživatele

Ten film je odporně mrazivě hnusný přesto geniální. Vše do sebe zapadalo a ano mám pocit, že takhle se mohl Joker ,,narodit". A Joaquin Phoenix pro mě jako herec dostal úplně jiný rozměr - klobouček. ()

Gravediggger 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, co mě trochu srala, byla, že Joker vypadá jako Phil Dunphy. Navíc když tam několikrát zazní píseň, co zpíval v jednom díle Modern Family Many, zatímco jel v autobuse a Jay ho mezitím hecoval z auta ()

baron156 

všechny recenze uživatele

Kriminalita v Gothamu roste a potřebuje novou tvář a tím je Joker. Svěží DC film o největším nepříteli Batmana. Super akční scény a morbidní humor. Robert De Niro výborně sekunduje Joaquinu Phoenixemu, který by si zasloužil Oscara a nesmím zapomenout na výbornou Frances Conroy. Určitě doporučuji. Kino zážitek🤘 ()

pichta 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Film bol ospevovany do nebies... No bol to príbeh o psychicky narušenej osobe, ktorá má svoje nedobre pozadie a meste, kde mestský marazmus uzavretosti nízkej vrstvy obyvateľstva viedol k nepokojom, za ktorými nechtiac stal on. Joker. Psychopat? Nie! Narušená osobnosť, ktorá potrebovala pomôcť sociálne aj liekmi, ktoré mu došli. Potom mu preplo. Odchod z kina? Jediný dôvod, že niektorí sa nudili, nie pre to, že by to bolo nejaké strašné. Tomuto filmu sa pýta druhy diel - to kde ukážu, že kde získal peniaze a moc ako taký mačo v Batmanovskych filmoch. Bo v Suicide squad už bol frajer, keď ho Harlequeen oslobodila. Tie peniaze a moc v psychiatrickej liečebni neziskate, ale o ju mal,keď vyšiel odtiaľ. Mal podporovateľov, moc, peniaze a žoldnierov. Mal všetko. No v liečebni a ani pred tým nič! Inak Joakin bol dobrý. Zvládol to dobre. Režisér si dal záležať na detailoch. To je dobre. Fajn, vznik Batmana, to bol ten moment. Dobre sa to pozeralo. ()

PanSoudce 

všechny recenze uživatele

Jednoduše geniální. Phoenix je výborný herec, ale tady opravdu zazářil a zasloužil by si za to Oscara. Scénář výborný. Jako oficiální magor jsem nikdy neviděl lépe zpracované a realističtější šílenství než zde. Film byl tak dobrý, že jsem na něm byl v kině dvakrát a to jsem nikdy v životě předtím u žádného filmu neudělal. ()

nedvva 

všechny recenze uživatele

Ač jsem velkým fanouškem Marvelu, tak tohle strčí všechny marvelovky do kapsy. Ten přerod z nuly do zločinecké legendy Gothamu je úchvatný. Phoenix zde předvádí vrchol svého hereckého potenciálu, kam se hrabe R.D.Jr jestli letos nedostane Oscara, tak nevím za co by si to zasloužil víc. Úplný konec malinko zklamal, ale doufejme v pokračování ke kterému už se přiklání samotný Phoenix. Jinak i já se cítím jako Arthur Fleck. 95%. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama