Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christoph se účastní výcviku speciální jednotky vídeňské policie WEGA. Jeho každodenní život je plný testosteronu, boje a tlaku na to, být součástí skupiny. Když jednou v údajné sebeobraně vystřelí na muže, jeho kolegové ho oslavují jako hrdinu. Krátce poté ale začne trpět záchvaty paniky a má příznaky traumatu. Zatímco se vnitřně potýká s pocity bezmoci, které nedokáže pochopit, snaží si navenek zachovat obraz silného muže... (Das Filmfest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá psychologická dráma, ktorá pokladá viacero otázok a na niektoré z nich neodpovie. Príbeh sa vo viacerých momentoch láme, respektíve ďalej smeruje tam, kde sa rozhodne hlavná postava a v podstate tým určí aj ďalšie žánrové smerovanie. Asi by boli Cops presvedčivejší, ak by šli smerom priamej konfrontácie dvoch silných hlavných osobností a ich "právd", ale Christoph sa zachová tak trochu ako zbabelec a zrazu je z filmu niečo úplne odlišné, morálne ambivalentnejšie, ale aj nudnejšie. Záver zrejme mnohých presvedčil o tom, že ide skôr o priemerný film, ktorý nevie, čím vlastne chce byť. Nie je tomu úplne tak, ale asi tu boli účinnejšie cestičky, kam sme sa mohli vydať a ako by sme aj boli na konci všetci spokojnejší. 70% ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o trochu více.Na projekci Das Filmfest,když nepříhlédnu co říkal osobně režisér,tak film dost načrtával kostru celého snímku.Podstata je daná,ale nic víc.Není to určitě drama u kterýho přestanete dýchat.Snímek je vcelku svižný,ale ty prvky rychlého střihu,hudby a celkového rozpětí filmu nakládají s filmem,že chci být filmem pomalu z Ameriky.Vlastně tu na nějaký velký emoce není čas,protože chvilkou jste zase o kousek dál někde se speciální jednotkou.Řekl bych,že film jede po povrchu a nechce se zažrat,protože by to některý divák nemusel vzít.Film od Stefano Sollima A.C.A.B, byl v tomto měřítku pro mě lepším snímkem.Tím nechci říct,že by to byl film špatný,jen docela zapadne a na jednotku WEGA brzo zapomenu.75% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těžce hodnotitelný film už ze své podstaty. Opravdu těžce se totiž hodnotí film o speciální jednotce Wega operující jen ve Vídni, která se s ničím u nás nedá moc srovnat a tak se svými pravomocemi divákovi přijde chvílemi spíš k smíchu. O to zajímavější to je, když si uvědomím, že film je vlastně rakouský. Která země by nám měla být blíž, než sousedi, no ne? Filmově ale film není zlý. Přes některé těžko pochopitelné momenty a jeden zvláštně pojatý zvrat s americkými botami se vlastně nejedná o úplně špatný film. A jelikož jsem film viděl na DasFilmFest, tak jsem měl možnost si užít i zajímavou diskuzi se sympatickým režisérem. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Jsem na rozpacích ze závěrečné scény filmu. Co tím chtěl Istvan sdělit? Že je úplně fuk, jestli se elitní policajt chová jako testosteronové hovado, anebo empatický sympaťák plný úcty k lidskému životu, protože nakonec to stejně dopadne blbě? -------- V titulcích filmu uvedeno: režie Istvan. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tím, že postavy elitní jednotky WEGA jsou povahově všechny vedeny jedním směrem, ale nemají až na dva hrdiny společný příběhy je z toho nakonec drama dvou hlavních postav, jejichž vlastnosti má zvýraznit protipól v podobě humanisticky smýšlející pochůzkařky. Hlavní indicie k povahové katarzi hlavního hrdiny "identifikace bot" byla úplně směšná. Závěrečná scéna byla sice dramatická, ale kam vedla ? Rezišér v Lucerně sympatický, stížnost jedné divačky, že ve filmu nebyli hlavní postavou ženy, extremně nesympatická. ()

Galerie (12)

Související novinky

DAS FILMFEST zve na filmové hody

DAS FILMFEST zve na filmové hody

15.10.2018

3 země – 4 kina – 5 sekcí – 9 hostů – 34 celovečerních snímků a další tři bloky krátkých filmů. Festival německy mluvených filmů DAS FILMFEST si letos pro všechny filmové fanoušky přichystal skutečné… (více)

Reklama

Reklama