Reklama

Reklama

Mladý Jacob (Luke Prael) se dostane do sanatoria po sérii incidentů, které už rodiče nezvládají. Je to tak lepší pro všechny strany. Ředitel Sherman (Will Patton) a jeho žena (Tammy Blanchard) se zdají jako ideální dvojice na spasení ztracených duší. Jenže po několika záhadně nevysvětlitelných úmrtích přijde Jacob se svou kamarádkou Christine (Sterling Jerins) s děsivým odhalením! Nic není, jak se na první pohled zdá... (Rodriguez)

(více)

Recenze (55)

POMO 

všechny recenze uživatele

Originální, překvapivé, silně autorské vypořádání se s etnickými traumaty. V malé, nevídaně inteligentní thrillerové žánrovce z odlehlé “nápravné školy”, od které byste čekali cokoliv, jen ne to. Filmařsky nadchne od prvních momentů, postavy staví a zkoumá v jejich nekonvenčnosti, vyžívá se v jejich psychologicky elektrizující, nevinné i záludné interakci. S nečekanými zvraty si počká na správné chvíle ve správných místech. Pozoruhodný, křehký i morbidní, roztomile zvláštní film. Jediný svého druhu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Frustruje mě, že se tohle někdo nepokusil zpracovat seriózně, protože ústřední koncept, jehož podstata je odhalena až těsně před koncem, je výtečný. Z Boarding School mohla být nová hororová klasika, drtivá a sociálně relevantní. Jen to chtělo pojmout úplně jinak. Yakinův film je nakonec jen cheesy béčkem, které se utápí v mnoha nakousnutých motivech (řada jich vyplyne do prázdna, plno scén je ve filmu úplně zbytečně, jsou tam i náckové a holocaust - nekecám!), po povrchu klouzajícím scénáři a plochém herectví. Pár věcí je pak na filmu vyloženě příšerných, jako třeba maska popáleného chlapce. Celou dobu je to naštěstí dostatečně bizarní a wtf, že mě zajímalo, co se z toho nakonec vyklube (někdy tak bizarní, že mi připadalo, že si z toho tvůrci dělají srandu). Rozuzlení pak, jak už jsem zmínil, přináší další plusový bod. A taky dojem propálené příležitosti. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

80 minut je to o retardech, naprosto se nic neděje. Pár minut před koncem je pár trapných vražd. Asi jsem ale viděl jiný film, když koukám na to hodnocení? ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Osobitý prístup režiséra ma celkom zaujal, pretože nie je veľa originálnych hororov, a nakrútiť takúto podivnosť o jednom malom faganovi v ženských šatách sa nevidí často. Skupinka asociálnych freakshow-deciek v súkromnej škole, ktoré začnú umierať za záhadných okolností, do toho starý Igor Hnízdo, hlavný detský hrdina s homosexuálnymi sklonmi a jeho (asi) vraždiaca sadomaso "priateľka", no čo z toho mohlo vzniknúť? Celkom ma zaujímalo, akým smerom to režisér v záverečnej tretine vyhrotí. Konečný dopad mohol byť síce ešte vyostrenejší najmä po tej psychologickej stránke (pretože s ohľadom na okolnosti sa z toho malého buzerantíka mohol vyvinúť ešte omnoho väčší magor), ale zaujímavý film to rozhodne je. Len v poslednej dobe mám pocit, že všetky horory odohrávajúce sa na tých odľahlejších miestach, ako kliniky či internátne školy, musia skončiť požiarom. Tento je už v poradí minimálne tretí za rok. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle mi absolutně plulo pod radarem, ale ve výsledku se jedná o hodně povedenou žánrovku, která mi udělala radost. Příběh se zaměřuje na speciální školu, kde je 7 studentů, každý je něčím zvláštní a zároveň nemocný. Brzy se však na škole začnou dít podivné věci a mrtví začnou přibývat. Skvělá atmosféra, hodně neočekávaný vývoj děje, byl jsem překvapen kolik překvapení si režisér pro diváka přichystal a nečekaně dost ostře vygradované finále.Tohle se povedlo. 75% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo je Jacob (Luke Prael) poslaný do internátnej školy, zisťuje, že jeho školský rok nebude jednoduchý. Má totiž len šesť spolužiakov, ktorí nie sú úplne obyčajní. Nie je nadšený ani z vedúceho ústavu Dr. Shermana (Will Patton), ktorý má extrémne prísne metódy vyučovania. Na Jacoba čaká odhalenie mnohých otázok, ktorým bude musieť napriek mladému veku čeliť. - Asi prvý horor, ktorý ma nalákal výlučne svojím posterom a kvôli nemu som si ho bez akýchkolvek informácií pozrel. Nevedel som totiž, či je to chlapec alebo dievča. No a po dopozeraní z toho veru nie som o nič múdrejší. To ale vôbec nevadí, pretože ide o vynikajúcu záležitosť. Príbeh je ako keby z pera Ryana Murphyho, ktorý zatial ako jediný človek na svete dokáže vytvoriť funkčnú kombináciu LGBT a hororu, ktorá je vhodná aj pre ludí, ktorí nie sú zaslepení modernými agendami. Výkony detských hercov sú excelentné a ich podanie dialógov je nesmierne chytlavé. Divák sa dočká viacerých twistov, prekvapení a opatrných odhalení, ktoré napriek dlhej stopáži fungujú a neustále ma nútili rozmýšlať, kam to vlastne celé smeruje, pretože musí byť každému jasné, že sa to neskončí nejakým klasickým hororovým koncom. Jednoznačne jeden z najlepších tohtoročných nezávisláckych hororov, ale odporúčania sa radšej zdráham, pretože sa podla mňa nenájde vela ludí, ktorým tento štýl bude sedieť. Mne ale sedí ideálne, takže mi tento horor v hlave bude prebiehať ešte pekných pár týždňov. Zatial tomu dám tri a podla toho, ako velmi ma to prinúti zamýšlať sa nad významom všetkého, čo sa na obrazovke odohralo, hodnotenie možno zvýšim. EDIT: 23.9.2020 - Dva roky sa mi čas od času tento film vynáral v mysli a dnes som si ho konečne zopakoval, za čo som velmi rád. Za mňa jeden z najpríťažlivejších indie snímkov posledných rokov, ktorý je tak zvláštny, že sa k nemu určite vrátim opäť. + herečka z World War Z, The Conjuring a The Conjuring 2 + herečka z Here Alone + herec z Hide and Seek + herečka z The Invitation + herečka z Wildling ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nečekaně komplexní příběh. Pobavila mne především mnohem složitější zápletka, než se na první pohled může zdát. Na internát je odesláno mnoho problémových dětí, se kterými si již rodiče neporadí. Jako například touretťák, autista, transvestita a nebo holka. Z důvodu celé řady vtipných a jinak zajímavých momentů mi ani nevadil poměrně pomalu plynoucí úvod. Ve druhé polovině se však začínají dít divné věci, film nabírá jiný směr a dětem postupně dochází, že je na této škole něco v nepořádku. Několik nešťastných příhod vede k zcela bezchybnému finále, kde jeden zvrat střídá druhý a to jde ruku v ruce s několika vraždami. Bylo by to jasných pět hvězd, nebýt řady poněkud nešťastně budovaných slepých dějových uliček, na které se zbytečně klade důraz a jejichž znění je v závěru celkem prázdné. Nepomohly tomu ani neustálé odkazy na chlapcovu babičku, což se dle mého, mohlo párkrát zmínit a ne tím zaplácat dobrých 10-15 minut celého filmu. Ale dobrá tedy, velkolepý závěr mne donutil zapomenout na většinu nedostatků, ale mohlo to být ještě lepší. 75% PS: Opravdu se divím, že takový skvělý námět nebyl nikde jinde napodoben a vytvořen znovu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Viac ako polovicu snímku, nič nenasvedčuje tomu, čo sa bude diať poslednú tretinu. Spočiatku zdĺhavá dráma bez akejkoľvek šťavy, vypálila v celkom vydarenú, dobovú "school" šialenosť. "Boarding" nie je žiadna pecka na pohľadanie, no vďaka onomu "záveru", si celkom slušne zdvihol reputáciu. Zrejme zaslúžené "3", i keď pochybnosti zostávajú .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jacobův nevlastní otec mu zařídí, aby se dostal do výběrové internátní školy. Ta je tak mimořádná, že má ředitele a učitele v jednom a ze tří učebnic se v hodinách probírá látka pouze z jedné - Bible. Na neposluchy má pan řídící rákosku, ale používá ji jen na masochisticky založenou Christine. Jacob se ocitl mezi samými zrůdami a postupně začíná chápat, že jeho pobyt rozhodně dočasný nebude. Přicházejí zdánlivě nevysvětlitelná úmrtí a Jacob odhaluje hrůzné tajemství místa, odkud, jak to vypadá, není úniku. Sám Jacob se snaží být normální, leč postupem času se zdá, že i on má v sobě cosi zrůdného. Psychologické drama v artovém kabátě se skvělou kamerou, atmosferickou hudbou (některé ponuré pasáže připomínaly Vetřelce J. Goldsmitha) a slušnými hereckými výkony je spíše pro menšinové publikum. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Povrchově feel-like wannabe Lynchovino-Shyamalanovina, ale ve svý komplexnosti až nečekaně originální a relevantní psychodrama. Škoda některých nedotažených věcí a v jistých momentech ne úplně sebejistý režie. Hodně silný čtyři a na Yakina si budu dávat pozor. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Záliba v nošení dámských šatů po zesnulé babičce dovedla třináctiletého klučinu do velmi podivné internátní školy, kde má vše pod palcem podivínský působící ředitel a jeho žena. Vrcholem je pak osazenstvo třídy, která sice čítá jen sedm žáků, ovšem jejich abnormálnost je opravdu zatěžkávací zkouškou. Dlouhou dobu snímek postrádá hororový rozměr. Sice občasně zmizí znenadání ze scény nějaký ten žák, i tak jsem stále čekal na to, až se pozvolné dění překlopí do hororové části. K tomu nakonec pochopitelně došlo, načež ta neunáhlenost měla svůj smysl.Dokonce došlo i na jakýsi pokus vykreslit v rámci možností charaktery vedlejších účastníků Boaz Yakin se pustil do hororu, produkoval první dva Hostely, nenatočil toho zrovna málo, na horor si troufl až nyní. A rozhodně příjemně překvapil. Jeho dílko totiž nese stopy inovačních postupů. Ty nejzásadnější trumfy si schoval až do finále. A vyšlo mu i herecké obsazení. O teprve začínajícího Luka Praela se sice režiséři nepoperou, je ale nutno vyzdvihnout, že jeho zákonní zástupci neomdleli hrůzou, když zjistili, jakou roli v jeho věku mu režisér přisoudil. A i ostatní zástupci omladiny na tom nebyli nijak lépe. Hrát doživotně zohyzděného kluka, kterému se "griloval" obličej, jiný kluk byl stižen Tourettovým syndromem, a holčina, se kterou mlátí pubertální hormony i vražedné choutky, je solidní soda. A Yakin se toho nebál. A k tomu přihodil skvěle hrající dospělé herce, mezi nimiž vyniká veterán Will Patton. Film má svá nenadálá překvapení, výživné gore, kterým ale neplýtvá. Ačkoliv trvá bezmála dvě hodiny a celý se odvíjí v pomalejším chodu událostí, je neotřele natočen a vyvinul úsilí zaujmout. 8/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, čo vás potešia nápadom a originalitou, a zároveň ľutujete, že to skorej nenapadlo Parka, alebo Sona. A Sterling Jenins je malá Jennifer Connelly. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Spíš než Boarding School je to děsně Boring School. I přes to, že nemám rád horory, kde jsou děti, tak i přes hodinu jsem tomu stále dával šanci, ač se nic neudálo, ale bohužel. Malej, hnusnej retard, co se obléká do hadrů své mrtvé babky, very cool a 12. letá holčina, která by si už nejraději zapíchala, very, very cool. O ostatních retardech ani nemluvím. Nehororová, nezáživná trapnost s dětma. Hvězda za toho retarda alias Tourettův syndrom, to jsem se aspoň zasmál. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Někdo už by měl zastavit točení těchto otřesných hoven. Petice či demonstrace před vošingtnem dýsý nebo před radnicí v brně.. něco s tím začněte dělat lidi. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní psychodrama, které se vydává za gotický horor. Zajímavá ale špatně provedená zápletka. Ale nabízí k zamyšlení několik momentů o blízkosti. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tématem zajímavé, ale zpracováním slabé. Ze slušně rozjetého hororu, se brzy stane nevýrazná a utahaná nuda, která má prakticky nulovou gradaci. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Lehounky Nadprumer 3-4hvezdy. Uplne komentar, vystihujici me pocity ma J*A*S*M. Ze skveleho napadu se to prumernym zpracovanim stalo jen obycejnym beckovym filmem, prvni pulka pomala a nudna, ale divaka zajima, o co tam vlastne jde. Konecne rozuzleni se socialnim podtextem je skvele, mozna jedno z nejlepsich a nejnapaditějšich za posledni dobu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kluci v sestavě přiteplalá transka-spálený ksicht-Tourettův syndrom-tlustý mentál-divná indická dvojčata, holčičí prvek zastupovalo sadistické děvče a výchovný personál se sestával z ředitele viktoriánského střihu a jeho vyšinuté asistentky. Tohle muselo dopadnout dobře a taky to dobře dopadlo. Předně mě bavil vývoj. On si člověk myslí, že ví, kam to celé směřuje, ale pak to vezme několik překvapivých obratů a všechno je rázem jinak. Vydařila se i atmosféra ústavu, za kterou by leckterá duchařina dala nevímco. A nakonec potěšili dětští herci. Vedle Lukea Praela v hlavní roli ještě zaujali představitelé Fredericka a Elwooda, u nichž jsem si pro jistotu musel ověřit, že opravdu netrpí daným postižením. Naopak zbytečné mi přišly noční můry hlavního hrdiny, bez nichž by se film klidně obešel. Ale dovedu si je představit jako námět na samostatné duchařské béčko, takže přeci jen byly k něčemu dobré. Yakin potěšil. 80% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to chvílema působí příjemně argentovsky.. Na stranu druhou to smrdí ne úplně dobře vykalkulovaným kalkulem :D Ve výsledku jsem z toho měl pocit, že celý film vzniknul jen na základě něčí představy chlapce v ženských šatech, stojící nad mrtvolou. "Jó, to bude vypadat cool.. a ten děj okolo toho už nějak splácneme, naroubujeme a obšlehneme.." ()

Reklama

Reklama