Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proslulý bývalý komisař zachraňuje dospívající dívku ze spárů prostituce. Po návratu z bujaré oslavy, pořádané u příležitosti pasování Hänschena do rytířského stavu za jeho policejní zásluhy, čekají v Schimanskiho bytě dva hromotluci se vzkazem, že má navštívit Kajewskiho. Tento bývalý kápo duisburského podsvětí nyní sedí ve vězení, kam ho dostal Schimanski. Kajewski poprosí bývalého komisaře o pomoc, aby našel jeho čtrnáctiletou dceru Jessicu, která utekla z domova s mužem svých snů Nielsem. Z toho se ale vyklube „loverboy", pasák, který si vyhlíží oběti mezi mladými dívkami, nechá je se do něj zamilovat a následně je falešnými city přiměje k prostituci. Současně policie vyšetřuje vraždu mladého Nizozemce, který se ukáže být Nielsovým kumpánem. Schimanski sice Jessicu najde, ale její mladická láska k Nielsovi je silnější než rozum a znovu k němu uteče. Za přispění Susanne Mellertové, která pomáhá obětem loverboyů, se Schimanski vydává po stopě Nielse do Rotterdamu. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že poslední série Schimanskiho mě už tolik nebrala, pořád se tam řešili problémy s kofolama, Schimi mudroval kudy chodil a po sarkasmu, ironii, chlastu, kurvách a rebelství se slehla zem. Byl bych však špatný fanoušek, kdybych si nechal ujít (zatím) poslední díl Schimanskiho a musím říct, že jsem byl extremně přijemně překvapen. Nechybí, pivčo, děvky, rvačky, Schimiho typické nadrzlé prupovídky a to prosím ve věku, kdy je hlavnímu představiteli 75 let a ted velký pozor, abslutně vůbec to nepůsobí trapně nebo nerealisticky. Smekám Götzem v jaké fyzické kondici se v takovém věku nachází, je to skutečný král frajerů. Zatím poslední případ Schimiho má v sobě spíš obavu o hlavní hrdinku, protože to kdo je tam šmejd vidíme všichni, až na ni. Loverboy má v sobě svižné tempo a je z něj cítit návrat ke kořenům, starý špinavý ulice Duisburgu, ano, ano i na záběr továrny dojde, kurev jak nasráno a Schimi v tom šem působí jako ryba ve vodě a tak to má bejt. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh zajímavý, ale už se z toho vytratilo to Schimiho kouzlo a tak z místa činu se stal poslední hřebíček do rakve. Doufám, že se má Götz George ve filmovém nebi dobře. Děkujeme Vám za ztvárnění Schimanského! 55% ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zamáčknout slzy a nezbývá nic jiného než pře Schimanskim a G.Georgem smeknout. Za ty všechny roky a natočené díly si to jistě zaslouží. Atmosféra syrového Duisburgu je kolikrát až mrazivá. Schimi je polda jak má být a navíc velký sympaťák. Společne se svýma kolegama Thannerem a Henschenem tvoří nerozlučný tým. Pokud se tady jedná o poslední díl natočený G.Georgem tak se stím musíme smířit ale všechno krásné jednou končí. :-)))Bravo a díky Schimi..... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední film Gotze George v roli komisaře ( tady bývalého) Schimanskiho v 75 (!!!) letech, který hledá ztracenou dceru bývalého bosse podsvětí, která skočila na lep loverboyovi, do kterého se zamilovala a on z ní chce udělat prostitutku dle zaběhnutého schématu. Pravda, akční scény jsou jako zpomalená groteska, ale přesto bych Horstovi tipoval o deset méně, chybí tomu lehkost, ironie a vtip víc než by si zasloužilo, ale na druhou stranu scénářem to patřilo mezi ty lepší díly posledních let. Nadsadím čtyři hvězdy, protože mne bavil ten sentiment a taky proto, že Schimimu to prostředí špinavejch čtvrtí, bordelů a nočních podniků šlo vždycky dobře ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimanski 17, celkově už 46 a poslední z posledních. Po 2 letech od premiéry v Německu konečně i na našich obrazovkách, poprvé na ČT1 3.12.2015. Jde o poslední díl série, kde má hlavní roli bývalý komisař a nynější důchodce Schimanski, představitel Götz George měl v té době už 75 let (zemřel 19.6.2016). Začne to tak, že letitý kámoš a kolega Hänschen dostane na začátku rytířský řád. Loverboy je pasák, co hledá mladé holky ve věku 12-14 let, ty se do něj zamilují, on si je zajede a pak je pošle šlapat. Jessica utekla za jedním takovým Nielsenem z domova, zároveň je dcera mukla Kajewskiho, co ho poslal sedět před lety Schimi a ten ji teď hledá. Je to takový v podstatě hodně průměrný díl a ty 4 frčky jsem dal hlavně z velké nostalgie, protože tady končí můj asi nejoblíbenější polda. 71% ()

haack 

všechny recenze uživatele

Schimanski nikdy nezačne nudit... Staré díly jsou možná lepší, ale tenhle je z těch nových asi nejlepší. Schimanski ať už starý (Místo činu) nebo novější díly, nikdy není jen detektivka... Vždycky otevře oči do určité problematiky a taky pobaví... 9/10 ()

Reklama

Reklama