Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schimanského požiada nová prokurátorka objasniť prípad záhadného zmiznutia mladého žoldniera Christiana v Chorvátsku. Prípad "Schimiho"zaujme a vyberie sa do bosniansko-chorvátskej pohraničnej oblasti. Cestu financuje Christianova matka, ktorá isté skutočnosti zahmlieva a neverí, že zomrel, napriek tomu, že dostala jeho úmrtný list. Na mieste činu odhalí neuveriteľné krutosti a špinavosti, ktoré sa tu pred pár rokmi odohrali... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ani na Den matek neměl klid, kterého si užívali všichni kolem. On musel do práce, protože ho k tomu vybídla lstivá prokurátorka. Věděl jen, že za nejasných okolností zmizel nezkušený žoldák Christian v Chorvatsku. Případ nešlo odložit.***(2.10.2010) ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z top dílů nové série. Úvodní scénka když se Schimi dozvídá z dopisu v Belgii že mu plat již nebudou nadále posílat na účet ale bude si jej muset osobně vyzvedávat a poté se pěkně namíchnutý vydává vzít spravedlnost do svých rukou je úžasná. Poté přijímá nabídku a vydává se do bývalé Jugoslávie najít chudince mamince nezbedného synáčka. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi běhá po Balkáně a hledá jednoho synka, ale potká spíš válečné zločince. Téma války v bývalé Jugoslávii kapku nesouzní s nápní detektiva půlmilionového průmyslového městečka. Není Duisburg není pravý Schimi. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimanski 04, celkově už 33. Začíná to pěkně, Schimi pochlastává v baru s nějakým svým belgickým kámošem, hrají kostky a vsadí i košili, aby se dověděl, že jako bývalý policista si musí měsíčně pro rentu osobně na pokladnu. Vrchní prokurátorku Ilse Bonnerovou už nahradila Julia Schäfer (Suzanne von Borsody). Tento díl je tak trochu jiný. Schimi tentokrát jede do bývalé Jugoslávie někam na hranice Srbska a Bosny hledat ztraceného hošana, který tam mezitím pěkně řádí. Hraje si tam na spasitele a na toho, kdy umí vše sehnat a vše zařídit, samozřejmě za peníze, je tam z něj hrdina. Organizuje v Německu krádeže zboží ve skladech, které potom převáží do bývalé Jugošky, kde na tom hezky vydělává. A navíc je to synáček kamarádky do Schäferové. Zajímavost: Schimiho trochu přimalovali, aby hned ze začátku tvrdil, že je narozen 23.7.1948. ()

heavy66 

všechny recenze uživatele

Jedna z vážněji laděných epizod, s minimem Schimanského obvyklých žertů, o tom, že i ta nejhorší lidská bestie má matku, které posílá pozdravy k svátku. Výborný Sylvestr Groth v roli žoldáka! ()

Nugat 

všechny recenze uživatele

Geniální Schimi, na to že mu v době natáčení bylo 60. Jinak od toho nic nečekejte. *** za to, jak to zkoulel s teroristy :-) ()

buddha_ps 

všechny recenze uživatele

Schimanski má minul obrovským oblúkom ale toto je fajn. Temnotemná bezútěšná anatómia jedného temnotemného bezútešn3ho konfliktu kde niet dobrých ani... dobrých. ()

Reklama

Reklama