Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát je na začátku objevena na břehu řeky Rýn mrtvola mladé dívky Marion, jejíž starší bratr Hunger pracuje u policie. Přestože Hänschen zjistí, že dívka společně se svým přítelem Ricardem pracovala jako dealerka drog pro místní drogovou mafii, vyšetřování brzy uvízne na mrtvém bodě a není jasné ani to, jestli dívka spáchala sebevraždu, protože už nemohla unést tlak, kterému byla vystavena při své "práci" nebo už se nechtěla na prodeji drog podílet a stala se obětí bezohledné šéfky obchodu s drogami Elke Dorn, která je pověstná tím, že se nezastaví před žádnou brutalitou, jen aby si zajistila ve své organizaci železnou disciplínu. Hänschen má jedinou šanci, jak s případem pohnout. Znovu povolá do služby Schimanského, který pronikne do organizace pod falešnou identitou bývalého drogového bose Huga Baldorfa, které před lety sám dostal za mříže. Hunger, odhodlaný odhalit pravdu o smrti své sestry, však měl podobný nápad a na vlastní pěst se úspěšně pokusil proniknout do organizace Elke Dornové. Když se tu s ním Schimanski setká, rozhodně mu to práci neusnadní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

farmnf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kriminální příběh není sám o sobě nijak špatný. Zjevnou vadou netrpí. Uprostřed sledování mi zazvonil budík, že mám kuře sundat z roštu. Tedy sundal jsem ho a na film jsem se nedodíval. Nebylo proč. Nezajímalo mne, jak to dopadne. Filmy se Šimim prostě trpí touto vadou. Zjednodušeně řečeno, jsou bezcenné a nemá smysl se na ně dodívat. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimanski 08, celkově už 37. Schimi tentokrát v přestrojení na zavřeného mafiána, takže sako, kravata, pěšinka a už to jede. Příběh začíná celkem divoce. Letitý kámoš Hänschen slaví stříbrnou svatbu, Schimi a Marie-Claire jedou na oslavu a mezitím manželka Hänschena vyhazuje a hází po něm jídlo, protože zrovna musí jet k případu, tentokrát je nalezena mrtvá Marion mladší sestra rádoby drsňáka Hungera (Julian Weigend). Podomní nabízeči předplatného, mezi nimi byla i Marion, akorát už nebyla moc pohodlná. Filmařsky jde každý další díl nahoru, německá veřejnoprávní Westdeutscher Rundfunk (WDR) umí udělat parádní televizní film i v exteriérech. 70% ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama