Reklama

Reklama

Schimanski

(seriál)
Německo, (1997–2013), 25 h 20 min (Minutáž: 85–95 min)

Hrají:

Götz George, Denise Virieux, Julian Weigend, Chiem van Houweninge, Matthias Redlhammer, Robert Viktor Minich, Steffen Wink, Suzanne von Borsody (více)
(další profese)

Epizody(17)

Obsahy(1)

Po šesti letech se Horst Schimanski (Götz George) vrací v tomto spin-offu v ikonické bundě a s nezdolnou vervou! Nespravedlivě vyhozený od policie si užívá klidný život na hausbótu v Belgii. To se ale změní s podezřelou smrtí jeho bývalého kolegy. Schimanski se nedokáže udržet stranou a vrhá se po hlavě do pátrání, aby pomohl policii s vyšetřováním. Seriál Schimanski navazuje na kultovní sérii Místo činu a přináší 17 napínavých epizod plných akce, humoru a typického Schimanského sarkasmu. Sledujte, jak se tento neúnavný detektiv znovu pouští do boje proti zločinu a nenechá se ničím a nikým zastavit. (Untentrauer)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (5)

Den matek (1998) (E04) 

Schimi běhá po Balkáně a hledá jednoho synka, ale potká spíš válečné zločince. Téma války v bývalé Jugoslávii kapku nesouzní s nápní detektiva půlmilionového průmyslového městečka. Není Duisburg není pravý Schimi. ()

Tajemství Golema (2004) (E12) 

Důchodce bez peněz Schimanski se připlete do honby za kufříkem židovské oběti, který skýtá přístup ke švýcarským kontům obětí holocaustu a zavítá do Antverp.  Horst ve třetím tisíciletí je jen odstín osmdesátkového živelného komisaře z Místa činu nicméně tenhle díl na ty tři hvězdy i dosáhne. Jeden z lepších příběhů mezi těmi po roce 2000. ()

Hřích (2005) (E13) 

Schimanského srazí auto a pomůže mu mlčenlivej tip hledaný za vraždu své ženy a on mu pak na oplátku pomáhá se setkáním se synem a případem samotným. Hodně slabé, zdlouhavé až nudné. ()

Zločin a trest (2011) (E16) 

Schimi vyšetřuje sebevraždu mladého policisty syna kámošky a na to se nabalí vražda, korupce, obchod s bílým masem, drogy, policejní šikana. Z Horstova důchodcovského období alá To je vražda napsala to je řekl bych jeden z nejlepších dílů, ale člověk stejně sentimentálně vzpomíná na zlaté časy komisaře v aktivní službě v osmdesátkách. ()

Loverboy (2013) (E17) 

Poslední film Gotze George v roli komisaře ( tady bývalého) Schimanskiho v 75 (!!!) letech, který hledá ztracenou dceru bývalého bosse podsvětí, která skočila na lep loverboyovi, do kterého se zamilovala a on z ní chce udělat prostitutku dle zaběhnutého schématu. Pravda, akční scény jsou jako zpomalená groteska, ale přesto bych Horstovi tipoval o deset méně, chybí tomu lehkost, ironie a vtip víc než by si zasloužilo, ale na druhou stranu scénářem to patřilo mezi ty lepší díly posledních let. Nadsadím čtyři hvězdy, protože mne bavil ten sentiment a taky proto, že Schimimu to prostředí špinavejch čtvrtí, bordelů a nočních podniků šlo vždycky dobře ()

Reklama

Reklama