Reklama

Reklama

Kouzelný ostrov Mayotte

(TV film)
  • Francie Mayotte, l'île au lagon (více)
Francie, 2011, 52 min

Obsahy(1)

Nádherná krajina, omývaná průzračnými vodami Indického oceánu. Ostrov Mayotte leží severně od Mozambického průlivu mezi africkým kontinentem a Madagaskarem. Geograficky patří ke Komorskému souostroví. Dva hlavní ostrovy nesou jména Grande – Terre a Petite – Terre.
Mayotte chrání dvojitá korálová bariéra uprostřed rozlehlé laguny, jedné z největších na světě. Ostrov s lagunou vznikl díky sopečné aktivitě, ovšem původní sopka dnes už téměř zmizela, pohltil ji Indický oceán a obrousila eroze.
Mayotte je poměrně plochý. Přesto však větry, vanoucí z oceánu a přinášející srážky, se na své pouti setkávají s dostatečným množstvím překážek, aby se vytvořily mraky a déšť svlažil bujnou tropickou vegetaci. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Kouzelný ostrov hrůzy. Demografická exploze , migranti a 90% muslimové. Naštěstí pro přírodu jak jsou lidi stádní druh se třetina obyvatel nasáčkovala do hlavního města. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V naší škole toho pro děti děláme hodně. Hlavně je vzděláváme v náboženství." Tím náboženství je islám, takže jejich připravenost do života je naprosto dostačující. Naštěstí je na Mayotte krásně a do Evropy je to daleko, takže se s nimi v migrační vlně patrně nesetkáme. Co se týká dokumentu, tak mi nejprve hodně připomínal reklamu na dovolenou, což mne v zimě zahřálo, ale pak se proměnil v gurmánský a kulturní magazín, což mě zase tak moc nebavilo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama