Reklama

Reklama

Kouzelný ostrov Mayotte

(TV film)
  • Francie Mayotte, l'île au lagon (více)
Francie, 2011, 52 min

Obsahy(1)

Nádherná krajina, omývaná průzračnými vodami Indického oceánu. Ostrov Mayotte leží severně od Mozambického průlivu mezi africkým kontinentem a Madagaskarem. Geograficky patří ke Komorskému souostroví. Dva hlavní ostrovy nesou jména Grande – Terre a Petite – Terre.
Mayotte chrání dvojitá korálová bariéra uprostřed rozlehlé laguny, jedné z největších na světě. Ostrov s lagunou vznikl díky sopečné aktivitě, ovšem původní sopka dnes už téměř zmizela, pohltil ji Indický oceán a obrousila eroze.
Mayotte je poměrně plochý. Přesto však větry, vanoucí z oceánu a přinášející srážky, se na své pouti setkávají s dostatečným množstvím překážek, aby se vytvořily mraky a déšť svlažil bujnou tropickou vegetaci. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V naší škole toho pro děti děláme hodně. Hlavně je vzděláváme v náboženství." Tím náboženství je islám, takže jejich připravenost do života je naprosto dostačující. Naštěstí je na Mayotte krásně a do Evropy je to daleko, takže se s nimi v migrační vlně patrně nesetkáme. Co se týká dokumentu, tak mi nejprve hodně připomínal reklamu na dovolenou, což mne v zimě zahřálo, ale pak se proměnil v gurmánský a kulturní magazín, což mě zase tak moc nebavilo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Kouzelný ostrov hrůzy. Demografická exploze , migranti a 90% muslimové. Naštěstí pro přírodu jak jsou lidi stádní druh se třetina obyvatel nasáčkovala do hlavního města. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama