Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V éře normalizace se vrátily i zdánlivě již pohřbené agentské historky. Tato se odehrává v těsně poválečných letech a vypráví o odhalení špionážní sítě, kterou na českém území spřádal americký diplomat. Neuspěl: nejprve mu spáchala sebevraždu blízká spolupracovnice, jíž bylo dokázáno, že za války kolaborovala s nacisty, a po té již zásah bdělé Bezpečnosti. K prchajícím Američanům se však "na oplátku" připojil československý agent... Naivní dobrodružnou vyprávěnku sotva kdo mohl přijmout vážně. Kniha, která sloužila jako předloha k filmu, byla napsána na základě skutečných událostí, k nimž došlo v roce 1948. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

wosho odpad!

všechny recenze uživatele

Mnohé filmy,byť plné propagandy, se z 50.let povedly a dají se na ně dívat-asi mnozí tomu věřili a dělali to z lásky ke straně.Ale normalizační kousky,vynucené,to je peklo.Děs.Hrůza.Sračka.Pičovina.Kokotina.Chujovina......ono to není zábavné ani z pohledu milovníka braku.Toto a desítky dalších počinů této doby je k pláčí,anebo pro pravé masochysty a komunisty.Proto dávám jeden z prvních odpadů. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre obsazeny film, a to nemluvim ani o nadherne Barbare (ktera byla hlavnim duvodem meho zajmu o tento film, a jeden cas si pobyla i v me top10). Socialismus bojuje proti imperialismu, vsude sami agenti. Vse zacina vyzdvizenim a odvezenim Frankova archivu z rokle Dusno u Stechovic americkou armadou... Kvalita hercu to hodne zachranuje, je to cele trosku naivni, ale videl jsem horsi veci. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu mne nejvíce zaujala skvělá hudba Karla Svobody. Perfektní sedmdesátková pecka pro orchestr. K ději filmu co dodat. Film se má odehrávat mezi roky 1946 - 1948. Samozřejmě všichni herci mají účesy na patku, kotlety a státní bezpečnost při nahrávání odposlechů používá kotoučové magneťáky... O ideologické zápletce o zlých Američanech ani nemluvě. Fascinuje mně, že měl někdo ze soudruhů potřebu tohle v roce 1977 točit. Zajímavý komentář: Přemek. Dávám za 1 bednu s nacistickými dokumenty. * ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Špionážny film na pozadí Víťazného februára. Tento scenár mohol vzniknúť určite len na objednávku, lebo neverím, že to niekto napísal len tak!! Ak to napísal tak to bol veľký ..... Barbara Brylská tá ešte ujde, ale Miroslav Zounar ako mladý milenec no to je trocha prehnané. Už bol trocha starý???? Krásne dielo o ničom ....30%. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je kvalitnou povojnovou agitkou. Jednou zo zložiek určených na bezpečnosť štátu bola aj jej tajná služba. To je orgán, ktorý využíva rôzne informácie, ktoré analyzuje a ďalej rozširuje. Jednou z nich bol aj záujem americkej špionážnej služby riadenej americkým diplomatom, ktorá pracovala na získaní archívu nacistických dokumentov. To je okrem iných udalosti aj námetom tohto filmu. Za účelom ochrany štátu vznikla 30. júna 1945 v Československu ŠtB (štátna bezpečnosť), ktorá sa potom mnohokrát spreneverila svojmu poslaniu a nakoniec bola 1. februára 1990 zrušená.. Tá mala svojich špiónov, pracovala ako kontrarozviedka ale aj ako tajná polícia. Navyše pod ňu patrila aj pohraničná polícia, teda okolo 200 tisíc vojakov. Neoficiálne pod ňu patrili aj niektoré jednotky obávanej ruskej SPECNAZ. V tomto filme sme ich videli priamo v činnosti. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Vo filme môžeme vidieť vyslobodzovaciu verziu vozidla Chevrolet Canada s dvoma žeriavovými ramenami zo zbierky Emila Nachlinga, ktorý pôvodne slúžil Dopravnému podniku mesta Plzeň. (Raccoon.city)
  • Filmovanie prebiehalo v Prahe. (dyfur)
  • Poslední film režiséra Josefa Macha. (M.B)

Reklama

Reklama