Reklama

Reklama

Mia a bílý lev

  • Francie Mia et le lion blanc (více)
Trailer 3
Rodinný / Dobrodružný
Francie / Německo / Jihoafrická republika, 2018, 98 min (Alternativní 94 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Král přírody, majestátný lev jako ten nejlepší kamarád a domácí mazlíček? Proč ne? Jedenáctiletá dívka Mia se s rodinou přestěhuje na farmu v jižní Africe, kde se jí ve lví rezervaci splní dávný sen snad všech dětí světa. Dostane malého lvíčka, mládě vzácného bílého lva. Charlieho. Během pár dalších let se z nich stanou nerozluční přátelé, parťáci na celý život, jejichž pouto a láska stírá rozdíl mezi světem lidí a zvířat. Z mláděte ale vyroste opravdové zvíře, z roztomilého lvíčka se stane skutečný úžasný silný lev. A Mia zjistí, že rodinné farmě se zase tak dobře nedaří a táta musí obětovat jejího jedinečného bílého lva jako trofej pro lov turistů. Mia a bílý lev nemají jinou možnost, než utéct, a vydat se spolu na úžasnou cestu do africké savany, aby v divočině daleko od pušek lovců našli pro Charlieho bezpečné místo a lví království. Přátelství totiž není jenom slovo, ale závazek a opravdové dobrodružství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (66)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tie prírodné scenérie a zvieratá boli naozaj krásne. Vlastne, to bolo to najlepšie z celého filmu. Inak to bola absolútne priamočiara záležitosť, o ktorej snáď nikto nepochyboval, ako to napokon celé skončí. Posolstvo príbehu je síce pekné, ale tá neskonalá tvrdohlavosť pubertálnej Mie mi prišla ako totálna nepríčetnosť. By ma zaujímalo, čo by robila keby jej levík roztrhá nejakého z okoloidúcich alebo z rodinných príslušníkov. Tá jej bezhraničná láska k Charliemu mi pripadala skôr ako chorobná posadnutosť, ktorú by som určite nedával za príklad - aj keď áno, v konečnom dôsledku to dobre skončilo (ale stačila malá náhoda či zhoda okolností, a mohlo to skončiť absolútnou tragédiou). ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Naivní příběh pro děti? Možná, ale taky nádherná pohádka o odhodlané dívce a jejím přátelství s bílým lvem, která dojemně poukazuje na bezpráví páchané lidskými bestiemi na majestátním králi zvířat. Už od pradávna je mým snem navštívit divokou Afriku, takže jsem si tenhle film opravdu užívala, zvlášť když ani o napětí a veskrze příjemnou hudbu nebyla nouze. Skoro se nechce věřit tomu, že se natáčelo se skutečnými bílými lvy a ne s nějakou jejich digitální náhražkou. Jde o úžasný tříletý projekt stojící na dokonalém soužití dětí a lvů, který si zaslouží obdiv a musí chytnout za srdce snad každého člověka milujícího přírodu. (80%) ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Film, který je natočen podobným způsobem jako obdivované Chlapectví, ale narozdíl od něj má hlavu, patu a děj.. Moc hezké záběry africké přírody, střídá dojemný příměh Mii a jejího kamaráda Charlieho - vzácného bílého lva. Je tu jedno velké plus a proč tomu dám za plnou, protože je tu opravdu skutečný rostoucí bílý lev, žádné CGI, takže tento film je opravdu mimořádný, a moc hezky se povedl...90% ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Toľko nesympatických hereckých výkonov som vo filme už dlho nevidela. Možno ich ani nebolo tak moc, ale dosť na to, aby mi to pokazilo dve tretiny filmu. Hudba, zábery africkej prírody, majestátny biely lev a desivé proroctvo tomu dávajú aký taký zmysel, ale kľudne to mohol byť radšej dokument ako dobrodružný film. 2* ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Ako rodinný film je to skvelé. K skutočnosti to má trošku ďaleko, ale načo si kaziť zážitok. Daniah reálne s malým levíčaťom vyrástla a preto ju bral ako člena svorky. Ostatný komparz bezproblémový. tak si vychutnajte cestu za slobodou bieleho leva a vráťte sa aspoň na pár minút do romantickej Afriky z čias minulých.. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Na rolu Mii bola Daniah DeVilliers vybraná na konkurze z 300 iných dievčat. Podľa Kevina Richardsona bolo najzložitejšie nájsť rodičov, ktorí by svoje dieťa dobrovoľne nechali zúčastňovať sa pri takom nebezpečenstve. (Astonko)
  • Výjimečný film z africké přírody vznikal plné tři roky a během nich se z filmového příběhu stal skutečný. Jedinou možností, jak film natočit bez filmových triků, totiž bylo, aby spolu malí bílí lvi a dětští herci vyrůstali a stala se z nich jedna smečka. Přípravy a natáčení probíhalo pod dohledem Kevina Richardsona známého po světě jako „Zaříkávač lvů“. „Bylo to úžasné. Kevin a oba dětští herci byli se lvy jedna rodina. Mohli s nimi dělat cokoliv kdekoliv, být s nimi. My ostatní jsme museli myslet na to, že točíme s divokými zvířaty a predátory, museli jsme mít nějakou ochranu, držet se za plotem. Ale oni tři měli to nejdokonalejší zabezpečení. Lásku,“ vzpomíná s dojetím režisér Gilles de Maistre. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Rezervace Timbavati, do kté se Mia (Daniah De Villiers) snaží dostat bílého lva, leží na západní hranicích Krugerova národního parku v Jihoafrické republice. Název rezervace Timbavati znamená „místo, kde něco posvátného přišlo na Zemi z nebes,“ a odkazuje právě na vzácné bílé lvy z této lokality. (Posheidon)

Reklama

Reklama