Reklama

Reklama

2024

Thriller / Psychologický / Sci-Fi
Velká Británie, 2016, 88 min

Obsahy(1)

V roce 2024 jsou přírodní zdroje vyčerpány a svět je vržen do nové éry věčné války. Osamělý a rozčarovaný vědec jménem Roy je zodpovědný za chod Plethury, jednoho z tajných podzemních bunkrů, který byl vytvořen jen pro pár vyvolených před příchodem jaderné katastrofy. Věci naberou dramatický spád, když je Roy předčasně izolován. Poté, co se ocitne pod zámkem a netuší, co se mu odehrává v hlavě, začne vycházet najevo bolestná pravda, že je Roy úplně sám a nikdo ho nezachrání. Zatímco mu společnost dělá jen inteligentní počítačová konzole jménem Arthur, klaustrofobní zdi Plethury začnou Roye svírat čím dál pevněji. Po několika podivných a nevysvětlitelných událostech začíná stále paranoidnější protagonista čelit děsivé vyhlídce, že možná v bunkru není sám, a je nucen pochybovat o vlastní příčetnosti. (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Odnikud nezávisle nikam. 1) Pro Richarda Mundyho (režie, scénář, produkce, střih) je film celovečerní prvotinou. 2) Jedinou lidskou roli Roye hraje Andrew Kinsler. 3) Nepochopil jsem sedmdesátkový vizuál. Proč počítačový terminál v roce 2024 zobrazuje rozhovory jako kompy před 30 roky? 4) Ale na tom ani moc nezáleží. Důležitý jsi ty. What's on your mind? ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mám velkou slabost pro tyhle filmy, ve kterých je jeden člověk zavřen v nějaké místnosti, nemůže z ní jen tak ven, ale časem mu z toho začne hrabat a chce ven tak jako tak, nehledě na to, co tam na něj čeká - což by tady mohlo znamenat okamžitou smrt způsobenou vysokou radioaktivitou ve vzduchu. Nebo to snad venku vypadá jinak, než se Royovi, hlavní postavě tohoto filmu, tvrdí? Tenhle film je totiž především mysteriózní a dost mě překvapuje, že tu ten nejzásadnější žánr chybí, vzhledem k tomu, že i na IMDB musel v době, kdy se to dostalo na Cinemax, být. Dokonce i psychologické se to snaží být a navzdory tomu, jak lacině to vypadá (Umělá inteligence jménem Arthur je počítač, co odpovídá jen textově? V roce 2024? To ty bunkry postavili v osmdesátkách nebo co? Na robotický hlas jako nebyl rozpočet? I já vím, jak ho udělat a nebude mě to stát ani korunu...) a jak mizerně to je sestříhané, to má skvělou atmosféru, umí to napínavě gradovat a dokonce ani ten hlavní herec, Andrew Kinsler, není úplně k zahození, i když žádný mistr herec není. Upřímně mě to dost pohltilo a těšil jsem se, navzdory hodnocení, jak se to všechno vysvětlí. Jenže závěr mě hodně zklamal, protože vše vysvětlí tak, jak asi každý už od začátku tuší a nebo si hraje na mindfuck a nevysvětlí nic. Natočený je pěkně zmateně a sestříhaný zrovna tak. Jestli mi tedy něco zkazilo dojmy, tak právě neschopnost režiséra dotáhnout ten námět do pořádného konce. A zamrzí to o to víc, když je vidět, kolik zajímavých záhad to za celou dobu rozehrálo... Nakonec mě to tedy spíš zklamalo, ale i tak jsem se rozhodl, že ty tři hvězdy dám, protože zvládnout atmosférou i herecky takový námět je dost těžké a i přes pár obrovských mínusů si myslím, že na to jen tak nezapomenu a že na to, jak napínavé mi to skoro celou dobu přišlo, rovněž ne. Jen to mělo na víc, mnohem na víc... Slabé 3* ()

Kaylar 

všechny recenze uživatele

Vcelku působivá atmosféra a film, který si vystačí s jedním hercem. Klaustrofobní prostředí, ze kterého by začalo hrabat časem asi každému, umocňuje fakt, že hlavní hrdina netuší, zda v podzemním bunkru zůstane sám navždy a bude se muset spoléhat jen na sebe nebo zda tajemnými dveřmi, které objevil, někdo přijde... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama