Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný dokumentární cyklus Josefa Abrháma mladšího mapuje padesátiletou historii jedné z nejvýraznějších pražských divadelních scén – Činoherního klubu. Vyprávění dosud žijících osobností, herců, režisérů, dramaturgů, jež podstatně spoluurčovaly profil tohoto divadla, se prolíná s teoretickým a historickým výkladem přímých aktérů tehdejší doby. Prostor je dán i autentickým dokumentárním archivům ze zákulisí Činoherního klubu a ukázkám her. Na tomto cyklu spolupracovali rovněž Ladislav Smoček, Jaroslav Vostrý či Jan Kačer. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já tady hned na začátku musím podtrhnout slova Chrysoprase, protože jestli něčeho fakt hrozně lituju, že nebudu mít nikdy šanci vidět jednu, dvě herecký generace zpátky a při tech prvních dílech to byla má hlavní myšlenka, protože ty jména, ukázky inscenací, jeden emotivní dialog Pepy Abrháma směrem na pana Somra, to jsem si pustil třikrát. Co díl to trošku jiné období, nemá to až takovou kontinuitu z hlediska třeba příchodů a odchodů tvůrců, samozřejmě vyjma normalizace. Předposlední díl mám taky v hlavě, protože ta historka z Dubčekem, která sice nesouvisela s ČK, ale přesně si říkám, co pánové z "činoherňáku". že 17.11. 89 byla dobře připravená fraška ze strany komoušů viz prognosťák. No nic, to jsem odbočil od něčeho tak krásnýho jako je historie ČK a ta fakt stojí za to. Ježiši co bych dal za to, vidět třeba Petra Čepka. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě vysoce záslužné, nicméně ve srovnání s dokumenty věnovanými divadlům Vinohradskému a V Dlouhé docela pokulhává. Jedná se spíše o subjektivní sled dojmů a hovořících hlav, bez širšího kontextu a ukotvení. I tak je to bezpochyby velmi cenné, ale fenomén tohoto divadla by si zasloužil víc a podrobněji (což v souvislosti s šesti díly zní dost absurdně, ale je to tak). ()

Reklama

Galerie (28)

Reklama

Reklama