Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V socialismu i kriminální delikty mohly být jedině banální, zvláště když se jednalo o komedii. V tomto případě se vyšetřuje loupež v jednom kině. Problém ovšem nastane v okamžiku, kdy bodrý vyšetřovatel zjistí, že jednotliví podezřelí jsou si k nerozeznání podobní... Jiří Sovák se ze všech sil, ale přesto marně snažil bavit prostoduše karikovanými figurkami protřelého zloděje aut, upejpavého novomanžela i zuřivého žárlivce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Od první minuty zaděláno na kriminální crazy komedii (jakkoliv to označení nesnáším, je jediné vhodné), a ono se to poměrně záhy zvrhne v přes pouhých devadesát minut trvání neskutečně nastavovanou vyprávěnku o jednom kouzelně zmateném dni na pražské VB. Tolik skvělých herců předvádí ve svých maličkých segmentech výborné výkony (zejména Josef Bek je perfektní), a hlavní persóna Jiří Sovák neskutečně válí především v poloze cholerického "užnemocdlouhomanžela", ale všechno zabíjí scénář, který ty dobré věci nedovede propojit, pořádně zamíchat, a něco pamětihodného z nich vytěžit. Veliká škoda, ryze průměrných 50%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

On tam má Jiří Sovák vlastně čtyři role. Tvůrci tohoto střeleného filmu dost spoléhají na to, že hlavní herec třikrát jinak a základně načrtnuté historky sami o sobě zařídí zábavu, ale to je fakt dost osudový omyl. Snímek, který nemá co nabídnout a jede jen na jednom zajímavém nápadu, je i přes rozumnou stopáž ke konci téměř k nepřežití. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Pokus o natočení crazy komedie selhal. Strašně hloupej scénář, který se snaží za každou cenu působit vtipnými scénami a dialogy, ale naprosto tak nefunguje. Jiří Sovák se dokonce v trojroli snaží karikovat každou postavu jinak, ale nedaří se mu, je to moc křečovité a nevěrohodné. Možná, kdyby se režie ujal Jiří Krejčík, mohlo by to dopadnout mnohem lépe. V jeho stylu bych si dovedl představit klidně podobnou parádu, jakou představil ve Svatbě jako řemen. Jaroslav Mach na tento druh komedie zkrátka nestačí a ani plejáda skvělých českých herců nehrají na plné obrátky. Dokonce i mistr Lišák zůstává jen u jednoho hudebního motivu, ve kterém sice střídá různé hudební nástroje, ale všechno je to furt dokola. Klasická ukázka normalizační komedie pod vedením ústředního dramaturga Ludvíka Tomana, která právem zapadla v záplavě podobných hovadin ze sedmdesátých let, pod kterými byl Toman podepsán. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jiří Sovák by si určitě zasloužil pět hvězdiček. Odlišit od sebe ty tři chlapíky, kteří se díky shodě okolností ocitli všichni na jednom místě, muselo dát velkou práci, ale tvůrci z toho mohli vytřískat mnohem více. Záměna osob v sobě skrývá ohromný potenciál. Jen ho chytit správně za pačesy a pevně držet. Občas se mi ze všeho točila hlava. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Po zásluze zapadlé dílko. Většinu stopáže vyplňují záběry na Sováka, kterej čumí, zatímco jednotlivé scény provází neuvěřitelně otravná hudba. Sovák ovšem celý film utáhnout nemohl, zvlášť když nedostal dost prostoru a ostatní herci mu to také moc neulehčují. Za zmínku stojí pozoruhodná postava Papíčka Bláhy, kterej hraje Německého gentlemana (zjevně východního), za tím účelem si nechal odrůst vlasy, pořádný pejzy alá 70. léta, narval se do kostkovanýho saka (ladilo by k Sovákově kostkované bekovce) a vybavil se velice naivními německými výkřiky. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Babiciach a Kamennom Újezde. (dyfur)
  • Když se v polovině filmu všichni tři podobní konečně sejdou za mřížemi, zloděj Halama leží a ženich Poupě je oblečen v černém saku. Když záhy přiveden třetího, cholerika Pice, je Poupě rovněž jen v bílé košili. Sako na sobě nemá. (Ganglion)
  • Autor a režisér filmu Josef Mach původně uvažoval, že by Jiří Sovák hrál šest rolí, ale nakonec od toho upustil, protože už v tom sám ztrácel přehled. (raininface)

Reklama

Reklama