Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V socialismu i kriminální delikty mohly být jedině banální, zvláště když se jednalo o komedii. V tomto případě se vyšetřuje loupež v jednom kině. Problém ovšem nastane v okamžiku, kdy bodrý vyšetřovatel zjistí, že jednotliví podezřelí jsou si k nerozeznání podobní... Jiří Sovák se ze všech sil, ale přesto marně snažil bavit prostoduše karikovanými figurkami protřelého zloděje aut, upejpavého novomanžela i zuřivého žárlivce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

argenson 

všechny recenze uživatele

Jiří Sovák se snažil, to se musí nechat. Ale i když se mu nepodařilo úplně odstínovat tři různé charaktery, překvapivě se to celé nezamotalo a dalo se to s klidem chápat až do konce. Nic světoborného, ale pár schopných hlášek se najde. Na závěr klasická socialistická moralita. Ovšem koho dneska ohromí trestný čin poškozování majetku podniku bytového hospodářství? Celkově ale rozhodně lepší než o rok mladší Muž z Londýna s hodně podobnou hudbou Zdeňka Lišky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Od první minuty zaděláno na kriminální crazy komedii (jakkoliv to označení nesnáším, je jediné vhodné), a ono se to poměrně záhy zvrhne v přes pouhých devadesát minut trvání neskutečně nastavovanou vyprávěnku o jednom kouzelně zmateném dni na pražské VB. Tolik skvělých herců předvádí ve svých maličkých segmentech výborné výkony (zejména Josef Bek je perfektní), a hlavní persóna Jiří Sovák neskutečně válí především v poloze cholerického "užnemocdlouhomanžela", ale všechno zabíjí scénář, který ty dobré věci nedovede propojit, pořádně zamíchat, a něco pamětihodného z nich vytěžit. Veliká škoda, ryze průměrných 50%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

On tam má Jiří Sovák vlastně čtyři role. Tvůrci tohoto střeleného filmu dost spoléhají na to, že hlavní herec třikrát jinak a základně načrtnuté historky sami o sobě zařídí zábavu, ale to je fakt dost osudový omyl. Snímek, který nemá co nabídnout a jede jen na jednom zajímavém nápadu, je i přes rozumnou stopáž ke konci téměř k nepřežití. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Že jsou stejní? Kde jste sehnali dva stejný, dali jste si inzerát?" Jiří Sovák si tento film nemohl vynachválit. Přidělenou trojroli bral jako důvěru ve své schopnosti a dostal za ni tři honoráře, což na Barrandově způsobilo menší skandál. Hraje tři muže podezřelé ze zločinu, který žádný z nich nespáchal, a na jejich odlišení si dal opravdu záležet. Málomluvný kapsář, srdečný novomanžel, agresivní cholerik. Hlavně ten poslední se povedl a je jen škoda, že se tak nestalo v lepším filmu. Tři nevinní jsou totiž mizerná komedie. Místo aby Josef Mach důkladně promíchal osudy nic netušících hrdinů, všechny poměrně záhy shromáždí v jedné cele. Každý z nich ji pak opouští už s vědomím, že má dva dvojníky, takže následné záměny nikoho z nich nemají čím překvapit. 40% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jiří Sovák by si zasloužil 5 hvězdiček. Tohle je prostě jeho film. Bohužel je film opravdu poněkud banální a prostoduchej, jak se píše v oficiálnim textu distributora, takže Sovákův výkon vyšel tak trochu vniveč. 55% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Plno dobrých herců, Jiří Sovák senzační hlavně jako žvýkající zloděj a jako nervák, ale scenáristicky jsou Tři nevinní tak moc odbytí... Škoda. I přesto mě ale (pravda, příliš dlouhý) film bavil, byla v něm spousta velice povedených scének a fajn hudba Zdeňka Lišky. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná komedie postavená na záměnách a omylech v podobnosti třech hlavních podezřelých. V hlavní roli, vlastně trojroli, je J. Sovák ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobrá hudba od klasika a poměrně svižné tempo lehce "se přehrávající" komedie ze zlodějského prostředí... Sovák se svými grimasami skvělý. Trojrole jak vyšitá, hodný, zlý a neurotik-cholerik... :-)) ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

V první půlhodině působí Machův raně normalizační pokus o detektivní komedii jako kamerové cvičení z pražských exteriérů a Liškovy doprovodné melodie, opakující se až k zešílení, dotvrzují bláznivost filmu. Takové sekvence prostupují celým filmem a intermezza s dialogy mezi nimi působí jako barevné ilustrace v nudném románu. Těch vydařenějších „konverzací“ je ale pomálu, a jen Sovákův dar rozeznít i nejapně napsané repliky – a především jeho proteovství, schopnost dokonale vystihnout každého jedince v jeho čtyřroli – činí tento nevtipný film jakžtakž sledovatelným. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jiří Sovák by si určitě zasloužil pět hvězdiček. Odlišit od sebe ty tři chlapíky, kteří se díky shodě okolností ocitli všichni na jednom místě, muselo dát velkou práci, ale tvůrci z toho mohli vytřískat mnohem více. Záměna osob v sobě skrývá ohromný potenciál. Jen ho chytit správně za pačesy a pevně držet. Občas se mi ze všeho točila hlava. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Pokus o natočení crazy komedie selhal. Strašně hloupej scénář, který se snaží za každou cenu působit vtipnými scénami a dialogy, ale naprosto tak nefunguje. Jiří Sovák se dokonce v trojroli snaží karikovat každou postavu jinak, ale nedaří se mu, je to moc křečovité a nevěrohodné. Možná, kdyby se režie ujal Jiří Krejčík, mohlo by to dopadnout mnohem lépe. V jeho stylu bych si dovedl představit klidně podobnou parádu, jakou představil ve Svatbě jako řemen. Jaroslav Mach na tento druh komedie zkrátka nestačí a ani plejáda skvělých českých herců nehrají na plné obrátky. Dokonce i mistr Lišák zůstává jen u jednoho hudebního motivu, ve kterém sice střídá různé hudební nástroje, ale všechno je to furt dokola. Klasická ukázka normalizační komedie pod vedením ústředního dramaturga Ludvíka Tomana, která právem zapadla v záplavě podobných hovadin ze sedmdesátých let, pod kterými byl Toman podepsán. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Ja jsem se docela bavil, pravda i v mistech, kde to primarne moc ftipne nebylo - honicka s cironem, prepinani magnetaku, telefon na kazdem rohu, kazdopadne Sovak ve ctyrroli dokazuje, ze mu zadny stavajici kumstyr herecke profese stale nesaha ani pod kolena. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusna normalizacna komedia, ktora nic neukazala, a preto vladnucim sudruhom nevadila. Ovsem, na Spencerove , Hillove a Richardove kulty to nemalo, ne, ne : 70 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další ze zapomenutelných komedií. Ještě že nám je některé tv nabízejí a nenachají je zbytečně ležet v archivu. Jirka Sovák v trojroli (vlastně dokonce i ve 4 roli), Je dobře , že to není až tak typická záměna, ale že se všichni "podobný" velmi brzo sejdou a jsou nucerni spolu trávit čas. Aspoň se to až tak nezamotává, ale i tak je to velmi pěkná komedie. Zazmínku určitě stojí německý turista v podání J.Bláhy. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nevidim moc smysl tohoto filmu, snad jen v plnem vyuziti vyborneho Jiriho Sovaka. Nemam moc rad podobne blaznive komedie plne dvojniku (a vice), zamen a nedorozumeni a tento film neni vyjimkou. Ma ale par dobrych postav a Sovaka, hodnoceni tak necham na prumeru. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vcelku podařená typicky záměnná komedie s troj až čtyř rolí Jiřího Sováka, kterého veřejná bezpečnost stále vláčí na stanici a snaží se ho až směšně obviňovat ze zločinu, který byl spáchán na jedné dámě ve spořitelně. Chvílemi film baví, ale především poslední třetina už je jen nastavovaná a zcela zbytečná kaše. Filmu by prospělo zkrácení tak na hodinovou stopáž. Ale jinak to celkem jde, čistý průměr. Hudba (sterilně unylá a stále stejná): Zdeněk Liška ()

sator 

všechny recenze uživatele

Co chybělo ve scénáři, to doplnili rozvlečenim scén k neúnosnosti.... Čoveče já ti mám hlad, nedáme jedno? 😀 Hudební smyčka Lišky je na zabytí... ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Vytříbený. Roztříštěný. Na plátně stříbrném. První lapka, druhý tlapká. Do třetice ten, který trojčí, když věci nejdou zlehka. A zločinu třísku třímá? Kdo nešetří čtveráctvím. "Pan Klapka," jenž zodpovídá, třeba  za "Dnes, zítra a pozítří." Odpoledne. Ve tři. Za "spoušť" bio iluzí. ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Narozdíl od názvu si myslím, že vinných za tohle dílo je spousta (režisér, scénárista, hudebník), neb je nikdo nenutil točit takovou slátaninu. Kde chybí kloudný scénář, může se Sovák s kóčami Konvalinkovou a Chmelovou a plechovým krasavcem citrónem třeba přetrhnout, a stejně to nepomůže. ()

Reklama

Reklama