Reklama

Reklama

Muž, co zabil Hitlera a pak yettiho

  • USA The Man Who Killed Hitler and Then the Bigfoot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek "Muž, co zabil Hitlera a pak yettiho" sleduje epické dobrodružství americké legendy, o které nikdy nikdo neslyšel. Calvin Barr (Sam Elliott / Aidan Turner) skrývá od druhé světové války tajemství, že je zodpovědný za atentát na Adolfa Hitlera. Teď, o desítky let později, ho vláda Spojených států znovu povolá na přísně tajnou misi. Yetti žije hluboko v kanadské divočině a je přenašečem smrtící nemoci, která by mohla ohrozit celé lidstvo. Calvin, který spoléhá na dovednosti získané během druhé světové války, se musí znovu vydat na záchranu svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Recenze (27)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jeden čeká nejvíce cool film roku s lovením nacistů a bájného netvora, a dostane omšelý obrázek stárnutí a boje s vlastní minulostí. Sam Elliot a některé kompoziční přechody mezi dvěma časovými liniemi jsou skvělé, zbytek je odfláklý a motivačně nesrozumitelný až trapný. Více zde. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Osobně přítomný Robert D. Krzykowski nás před projekcí tohoto snímku varoval, ať rozhodně nečekáme žádný béčkový exploitation film, jak může být patrné z názvu. Řekl, že jeho snímek je spíše něco ve stylu Hala Ashbyho a Roberta Altmana. A měl rozhodně pravdu, že šponovat očekávání by byla u tohoto díla chyba. Ačkoliv název není vůbec podvratný - ve filmu se opravdu zabíjí jak Hitler, tak i Bigfoot, snímek je prakticky o něčem úplně jiném. Podvratná je tak možná (ne)čitelnost jeho myšlenky, jestli vůbec nějakou myšlenku obsahuje. Mimo to jde o zvláštně vyprávěné citlivé drama o stárnutí, hodnotě vykonaných činů a okolo toho opředených legend o muži, který nebyl ničím zvláštní a přesto byl výjimečný. [Sitges 2018] ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je na tomhle filmu jeho bizarní název a Sam Elliott v hlavní roli badass důchodce, jenž ve druhé světové zastřelil Hitlera, a kterého si v současnosti, kdy vzpomíná na svou dávnou lásku, najme FBI k vystopování a zabití Bigfoota v kanadských lesích. Ani Elliottův herecký výkon, ani překvapivě slušně nasnímané a místy i hezky režírované scény (na poměry omezeného rozpočtu) však bohužel nemají šanci obstát ve zcela rozpadlém a nevyrovnaném příběhu, který se soustavně vyhýbá jakékoli gradaci, zjevně zcela absurdní zápletku bere zbytečně moc vážně a neumětelsky zahazuje všechno to, co mohlo být na ději zajímavé. V podstatě se jedná o slabě vystavěné a retrospektivně vyprávěné torzo minimalistické válečné romance, v níž úsměvné a kratičké epizodky s Hitlerem a Bigfootem (plus jedna izolovaná nesmyslná pasáž s nějakým Rusem a holením vousu, která se zbytkem filmu nijak nesouvisí) tvoří jen nahodilé a zcela nevyužité odbočky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podivné a originální. Mišmaš myšlenek a žánrů. Film zhustil cenné části,ale chybí lepidlo, které by je spojilo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film je o Hitlerovi Yettim tak dokopy 10 minút, inak nasledujú samé nedobrodružné bláboly. Už podľa názvu je to však nezmysel. Ako jasné, fantázia znesie čokoľvek, ale vymyslieť si že Hitlera zabil Američan, hoci Fuhrer za celý svoj život živého Američana asi ani vôbec nevidel? Možno v zákopoch nejakého mŕtveho aj videl, ale aj tam bol na dlhý čas oslepený yperitom či akou háveďou, takže v konečnom dôsledku nevidel ani hovno. Možno ešte na olympiáde 1936 z diaľky uvidel Jesseho Owensa, ale to je tak asi všetko. To tam kľudne ako vraha mohli dať aj Uganďana alebo Eskimáka. Fakt mali ostať radšej len pri tom Yettim, to je reálnejšie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Další film o ničem. Ano, je tu starý chlap, který kdysi zastřelil Hitlera (což uvidíme po cca 35 minutách filmu) a teď mu, asi po 45 - 50 minutách filmu, nabídnou, aby zabil sasquatche. On jde, zabije ho, a pořád ho trápí stáří a vzpomínky. Ještě že má psa, holiče a bar, kam chodí. Ve filmu se jinak nic neděje, o stáří nakonec ani moc nejde, vzpomínky jsou očekávané (chodil s nějakou holkou  učitelkou), takže celkově netuším, proč ten film vznikl a hlavně - co chtěl říct? Pár dobrých záběrů z přírody. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Úlet ve špatném slova smyslu, který není schopen najít balanc mezi žánry. Scény s Elliotem působí jako psychologické drama o vojákově stáří, scény před válkou jako romantické drama, scény s Bigfootem jako béčkový úlet. Takže mi vlastně ani nevadí, že to byla kravina s nízkým rozpočtem, kdyby si to našlo svojí cestu, a té se to drželo. Takhle je jediným plusem Sam Elliot, a ani ten to pro mne nezachránil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je to sice o chlapíkovi, který zabil Htlera a lovil Bigfoota, ale není to o zabíjení Hitlera a lovení Bigfoota. A to je chyba, protože nic jiného příběh nenabízí. Pokud se Elliottovo mladší já v Turnerově podání snaží dostat k Adolfovi, tak to docela ujde a totéž se dá říct o Elliotovi pobíhajícím po lese. Jenže většinu filmu tvoří vata, kterou jsem buď nechápal, nebo mě fest nudila. 30% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hmm, mám docela pocit, že ten film je chytřejší než většina osazenstva csfd (a to tentokrát i včetně mě :D ).. Ono si to totiž tak rafinovaně hraje s žánry, boří očekávání, přeskakuje z parodie do seriózního dramatu atd, že je to pro diváka vlastně velmi špatně uchopitelné. Já to fakt oceňuju a smekám pomyslný klobouk (protože v rámci prapodivných pravidel hry, to nakonec všechno tak nějak dávalo smysl, mělo to přesah a přesto to neztratilo nadhled) ale znovu se k tomu nejspíš jen tak nevrátím. ()

cross 

všechny recenze uživatele

WTF??? Nečekjte, že dostanete to co čekáte - tohle je spíše ukecané psychologické drama, které má sice nepopiratelně dobré technické zpracování, ale tím to hasne... Jinak se jedná o naprostou slátaninu nudnou a trapnou až k uzoufání... kdo na tohle mohl dát peníze mi vážně není jasné...:-/ ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Pomerne pútavých na tomto filme je desať minút okolo zabíjanie Hitlera a desať minút okolo zabíjania Yetiho. Potom ešte hudba.... ale to je asi tak všetko. Sam Elliott ide ako herec absolútne mimo mňa a podobne aj skoro celý tento filmový príbeh... ktorý nech už má akokoľvek originálny názov, nepomohlo mu to k tomu, aby som pri ňom nezaspal. A to hovorí samo za seba. Oceňujem, že sa to robilo s malým rozpočtom a áno, je to veľmi slušne remeselne zvládnuté, o to pokoj, ale dejovo bohužiaľ ... Nuda! 40 %!! ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakej masakr kde budou padat hlavy nácků až po Hitlera a a pak, že přijde lov Bigfoota. A dostal jsem jen flashbacky starého smutného pána co skoro na konci snímku jde do lesa a popere se s něčím co bych líp ušil doma na koleni. Ten film není ani sranda a to je na tom to nejhorší. Fakt to mohla být řádná řežba s pořádnou porcí humoru ale není a je to jen drama co občas vybočí s nějakou akční scénou. 35% ()

artas 

všechny recenze uživatele

Už som to zistil opakovane, čím dlhší názov filmu na HBO GO tým väčšia hlúposť. Asi snaha o Art film ale to už aj 3D bublinkový chránič obrazovky vo Windows je zábavnejší. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Přes škálu bizarností, táhnoucí se s ním už od názvu, a neskrývanou inspiraci v Raimim překvapivě snímek především velmi osobní, melancholický a přízemně podaný. A natočený tak krásně a jistě, jak si mnoho filmů nejen v téhle finanční kategorii může jenom přát. Není to akční, není to horor, je to s citem vystavěné drama. O stárnutí a promarněných příležitostech a taky o tom, že na to člověk nemusí být sám, a že velké věci mohou dělat i lidé, o kterých se nepíše v učebnicích. A že z jejich pohledu mohou mít význam úplně jiný. A jo, někdy se to ve všech těch věcech trochu ztrácí... ale vždycky to najde správný směr. A pasáž s Hitlerem je lepší než ta s Bigfootem... ale v Bigfootovi je celá pointa. Pro exploitační řezničinu musíte jinam. Pokud ale máte chuť chvíli meditovat nad životem, The Man Who Killed Hitler and Then the Bigfoot je jasná volba. A mrzí mě, že ho tolik lidí odsoudilo jenom proto, že minul jejich očekávání. ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Film, jenž byl dle mého neprávem zničen svým pojmenováním a pak i onen popis obsahu je více než zavádějící vlastně je to totální pitomost. Obsah od Cinemaxu smažte!!!! Melancholické vzpomínání starého válečného veterána na svou tajnou misi i dávnou lásku na mě zabralo bez problémů, Kdo se nedokáže srovnat s tím, že film díky názvu nesplnil jeho očekávání, ten ať si naprdne. Je pak otázka, jestli ti lidi hodnotili film, či ono nenaplněné očekávání. Proto ty odpady, že vy ješitové. :-) ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Pokud si pod názvem představím asylum trash a nedostanu ho, měl bych být nespokojen. Tohle je ale docela zvláštní filmba a já na to přistoupil. Nemuselo by se tam tak stařecky brečet, ale jde to... ()

Reklama

Reklama