Reklama

Reklama

VOD (1)

Will (Theo James) se Sam (Kat Graham) mají před sebou zářivou budoucnost. Will musí na služební cestu, a když Sam telefonuje, "něco" se během hovoru stane. Západní část amerického pobřeží zmlkla. Telefony, internet, satelity, zpravodajství, Bílý dům i prezident mlčí. Kompletní dopravní infrastruktura kolabuje. Nikdo nechce dát informace, co se vlastně stalo a co se aktuálně děje. Armáda se snaží situaci dostat pod kontrolu, ale všude panuje zmatek. Jenže Will a otec Sam Tom (Forest Whitaker) nechtějí čekat a vyrážejí do neznáma. Mají vůbec šanci Sam najít, když všude vládne bezpráví a chaos? (Rodriguez)

(více)

Recenze (128)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sice ten film vypadá jako kdyby měl žloutenku, díky všudepřítomnýmu žlutýmu filtru, ale žánrovka je to mimořádná. Díky výtečný spolupráci kamery a hudby z toho jde atmosféra na míle daleko. Film není ani tak o dění, protože většinu filmu se vlastně koná nedění, ale nedění, kdy každý setkání s lidmi, každá zastávka auta vyvolává nepříjemné očekávání. Asi bych si to dal i v kině, fakt spokojenost a velký překvapení a nic na tom neměni fakt, že kolem pointy příběhu máme kouřovou clonu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

I přesto, že jsem chvíli z toho filmového filtru myslel, že dostanu žlutý zákal do očí, tak musím říct, že se jedná o hodně slušný katastrofický kousek. Po celou dobu nevíte, co se v okolí vlastně děje, ale tu postapokalyptickou atmosféru si prostě musíte užívat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový Postapo road movie Thriller s Theo Jamesem a Forestem Whitakerem. Snaživý Netflix tentokrát celkem zaujal slušnou atmosférou, herci i průběhem byť nic zásadního se zde vyloženě nestane. Theo James hledá svou přítelkyňi a Forest Whitaker jakožto její otec mu pomáhá. Celý film se cestuje v autě zničenou krajinou a samozřejmě narazí na pár pochybných lidí, kterým se nedá věřit a tyhle scény jsou rozhodně nejlepší. Komornější finále se mi líbilo. Ve výsledku se jedná o strávitelnou jednohubku, která neurazí a v subžánru se jedná o lepší průměr. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Forest Whitaker tomu dosť dáva. Zo začiatku jeho protivnému svokrovi moc palce veru držať nebudete, ale postupne mu preniknete pod drsnú šupku. Nie je to síce zrovna rola roka, ale vďakabohu aspoň za Foresta, lebo bez jeho prítomnosti by to bolo ešte slabšie/horšie. Theo James je slabý, ale niekomu možno bude stačiť ku šťastiu, že sa podobá na zosnulého Paula Walkera. Niektoré epizódy, ktoré hrdinovia zažívajú, a postavy, ktoré stretávajú, majú niečo do seba. Ale tempo je pomalé a rozvláčne. Napriek občasnej akcii, napätiu a konfliktom sa tu toho vlastne zas až tak veľa nestane a to je škoda, hoci niekomu takéto ležérne tempo rozprávania môže vyhovovať, ako mu vyhovovalo napr. v Monsters od Garetha Edwardsa. Je zaujímavé, že sa tvorcovia rozhodli nešpecifikovať unikátnu situáciu, v ktorej sa svet ocitol. Zároveň tým však idú trocha proti sebe, lebo miestami je to taká nuda, až si prajete béčkarských mimozemšťanov. A tí nepriletia, aspoň nie v tomto filme. Chápem, nebol rozpočet a zrejme ani záujem. Tvorcovia sa na katastrofu národného rozmeru chceli pozrieť takto detailne, formou dialógovej road movie. Ale proste je to nuda. Myšlienka, že v prípade „koncu sveta“ (= keď sa zrúti systém, prestanú fungovať bezpečnostné zložky štátu atď.), tak sa z ľudí stávajú monštrá je logická a pravdivá, ale spracovaná rovnako nezáživne, ako zvyšok snímky. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Post či Pre Apokaliptická Road Movie, která diváka zavede na cestu napětí a očekávání z toho co přijde za další zatáčkou v jízdě za rodinou na druhé straně Spojených států, které postihla neočekávaná katastrofa neznámého rozsahu. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Mám v hlave tri vysvetlenia: supervulkán, inside job, alebo motív "Gaia vracia úder". Nič z toho by ale nevysvetľovalo, napríklad, tú polárnu žiaru nad Seattlom. Nevadí. Hoci pohľad na zničené veľkomesto bol fenomenálny, hľadanie príčin asi nie je pointou tohto filmu. Tou je možno predstava, že láska je tou najsilnejšou motiváciou, ktorá prekoná všetky psychologické a morálne prekážky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Priemerné "pred-apo" o cestovaní krajinou, s pár ojedinelými konfliktmi, no zato rozhodne viac o budovaní vzťahu "svokor-zať". No a zrejme práve pre tieto dôvody, to mierne sklamanie .. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nasekaný trailer pripomína menší blockbuster o konci sveta, ale opak je pravdou. Film je dosť komorný, spadá presne do kategórie road movie, pretože takmer celý film cestujeme zničenou krajinou a stretávame ľudí, ktorí nie sú vždy príjemne naladení. F. Whitakerovi rola otca výborne sadla, ostatní slušný priemer. Film má dobrú atmosféru a minimum informácií o katastrofe mi vôbec nevadil a myslím, že to bolo celkom fajn nechať diváka v rovnakej neistote akou si prechádzajú aj hrdinovia filmu. Slušná postapokalyptická jednohubka. 80%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byl mix The Road s Cadillacem CT6 a Hledání přítele na konci světa. V podstatě je to road movie. Tenhle film je dalším z důkazů, že kvalitní koukatelné postapo film lze točit s minimálním rozpočtem a s minimem digitálních efektů. Proč utrácet celoroční rozpočet Řecka, když si lze vyhrát s málem? To je ten kumšt, který ve výsledku působí mnohem reálněji ! Jsem docela zvědav čím jednou lidstvo zajde, ale že zajde o tom nepochybuji. Krom možnosti válek mezi sebou si příroda stopro někde kříží ten svůj top vir a nebude-li to nějaká brebera, máme tu sopky a nad hlavou celý obrovský vesmír plný létajících šutráků rozmanitých velikostí... Whitaker ve filmu potěšil a ani ostatní nehráli špatně. Někomu vadil ten žlutý filtr, ale sakra když ke apokalysa nebude u toho asi azůro ne ? :-) ! Tohle je za 4 plný kanystry benzínu ! * * * * ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavná apokalyptická jednohubka, na ktorej mi ale prekážalo, že na Zemi zavládol chaos až neprirodzene rýchlo. Už behom niekoľkých dní sa začali vytvárať gangy ala Mad Max. Predpokladám, že by lokálne autority vedeli v prípade takéhoto blackoutu udržať poriadok aspoň istý čas. Navyše mi vo filme chýbalo objasnenie (alebo aspoň isté náznaky) toho, čo sa vlastne stalo. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nevím a je mi to jedno .. když už si autoři tak nadbíhají tím názvem. Zas taková stylovka to není hele. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Prostě perfektní záležitost u které chybělo opravdu málo abych hodnotil 5*. Skvělý přechod světa z normálu do post apo. s několika hrdiny kteří jedou skrz celé spojené státy. Za mě jasných 80% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Pro tyhle postapo filmy mám prostě slabost. A ani mi kolikrát nevadí, že jsou dost nízkorozpočtové. Co se týče tohoto snímku, tak v podstatě nemám ani co výrazného vytknout. Sice se nedá hovořit o nějakém velkém nadšení, ale i tak mi to vcelku sedlo. Je to tedy jednohubka, ale na zabití večera výborná. 1/3 je solidní, seznámení s hlavními herci, slušný rozjezd, zajímavý soundtrack, jehož hudební motiv se v průběhu celého filmu několikrát opakuje atd. 2/3 je už slabší, ale furt se tu něco děje, trochu bych přidal brutalitu a nějaké ty více zapamatovatelné scény. Přesto mě potěšilo pár zručně natočených automobilových bouraček. Poslední cca 3/3 je už viditelně slabší, už mě ani nezajímalo, jak to dopadne a konec je takový, jaký je. Herecká sestava je na tom dobře, duo Whitaker a James – super volba. Oddychovka jak vyšitá, lepší nadprůměr. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch snaživějších fláků od Netflixu, kterej ačkoliv zůstává v rámci využitosti potenciálu na půli cesty, pořád je to výborná jednohubka na zabití deštivýho večera. Apokalyptická road-movie, kde divák neví víc než postavy, se slušnou atmosférou i soundtrackem. Mít to silnější příběh a detailnější průběh, kdy by divák měl možnost vidět víc chaosu a zoufalství, byla by to rovnou pecka! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto neškodná Road Movie na pozadí neznámé apokalypsy ve které se představí sympatický Whitaker a nesympatický gumák James. Netflix sice sype do filmů slušné rozpočty, ale až na pár přestřelek a celkem povedenou mikro CGI pasáž zničeného města se ničeho nedočkáte. Dialogová nuda o pár postavách. Emoce nebo napětí nehledejte. Navíc konec je opravdu o ničem. Na nudnou neděli ok, ale stihnete u toho ještě pověsit prádlo a vyndat maso z trouby. Doporučuju raději tuhle alternativu https://www.csfd.cz/film/330639-these-final-hours/videa/ , to je postapo jak má být. 55%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to typ filmu Tajemstvi. Splnuje to vsechny nalezitosti zanru thriller,ale touha popohnat to je prevladajici.Ma to potencial, ale divakova trpelivost ma sve meze.Konec necha mnoho divaku flustrovano. Nezebrejte pak o vraceni dvou hodin zivota. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Toto putovanie nevyspytateľnou, katastrofou zdecimovanou krajinou mi pripomínalo Cestu z roku 2009. Tá sa mi mimochodom nejako zvlášť nepáčila a podobne tomu bolo aj v prípade How It Ends. Hlavní hrdinovia si počas svojej odysei síce občas aj vystrelia, veľa času však zabíjajú spomínaním na minulosť a profilovaním svojho dovtedy nie zrovna ideálneho rodinného vzťahu, uprostred práve prebiehajúcej apokalypsy. Forest Whitaker tu tradične podáva solídny herecký výkon, jedna lastovička však ešte leto nerobí a v sumáre je How It Ends iba priemernou záležitosťou. ()

Reklama

Reklama