Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavný seriál o zajímavých exponátech z českých muzeí a jejich pozoruhodných příbězích. (Česká televize)

Recenze (4)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Jeden z těch hodně slabších, vzdělávacích seriálů České televize pro děcka v čele s ne moc charismatickým Oldřichem Víznerem. | Průměr všech zhlédnutých epizod: 30% (1*) | ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Velmi divné a plné symbolismů. Pokud vám tam běží předčítání pro nevidící ještě divnější a symbolismy jsou více zřejmé. Příběh vypráví o přestárlém hlídači v muzeu a uklízečce, která se po muzeu potuluje a náhodně ničí exponáty. Občas se zde objeví nějaká historická postava v kostýmu České Televize a řekne něco o tom jak si koupila nějaké letadlo a potom na něm letěla. Jelikož se pořad jmenuje Sám v Muzeu (a ne Více než jeden člověk v Muzeu), přijde mi, že pořad symbolizuje hlídačovo šílenství. V úvodní sekvenci hlídač chodí po muzeu sám a usmívá se do ničeho, náhodně svítíc svou baterkou. Tohle je realita. Jeho láska v letadla v technickém muzeu přerostla v halucinace. Uklízečka, která vše ničí a má naprosto stupidní cringe hlášky (Určitě jste uletěl jen pár metrů, taky skáču přes kanál i přes ten La manč!) - symbolizuje realitu, která naráží do jeho nudnou illuzí, že se potkává s letci a řidiči. Raději, než neustále býti s realitou hlídač si volí volbu fantazie a ignorance okolního světa. Uniká do světa animací a bublin, ve kterých jsou napsané jeho životní problémy - kupříkladu "Jsem Kašpar, ne Šašek", "Mlha přede mnou, mlha za mnou" a nebo "Dostihy se toho dne naštěstí nekonali". Nádherné abstraktní dílo, které vás donutí zapřemýšlet. Pořekadlo: Ježiši kriste, Boženko! Do toho se nesedá! ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní pořad je vhodný nejen do hodin dějepisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o různých historických osobnostech. ()

Reklama

Reklama