Reklama

Reklama

Possum

Trailer

Obsahy(1)

Muž či pavouk? Psychologický profil prázdné duše, kterou požírá temný démon. Jenže jsou tu vzpomínky na mládí, ale také na utrpení, kterým si musel projít. Jak se dostat z toho kolotoče, aniž by (se) musel zabít?! (Rodriguez)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Leckterý zvídavý divák si možná bude během sledování Possuma klást všetečné a naléhavé otázky: "Je toto surrealismus? Symbolismus? Psychedelismus? Schizofrenismus? Smyslu nemající vizuální estetismus? Či snad prachsprostý bezobsažný debilismus?" Jen vydrž a nezoufej, milý diváče, vždyť nakonec doznáš pravdy, až zříš hnusného deviantního strýčka i s jeho dlouhými a štíhlými prsty, kmitajícími jako pavoučí nohy... Mimochodem hodně slušná lekačka. A Sean Harris na mém žebříčku oblíbených herců povyběhl o hezkých pár příček nahoru, nejmíň do první dvacky. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Na tom filmu vlastně není špatně vůbec nic.. Má to smysl, je to metronomicky dávkované, atmoška jak kráva, technicky po všech stránkách s přehledem zvládnuté... Jen je to prostě hodně náročné téma, podané tak osobitě, že je to vlastně vůči divákovi (i trénovanému) naprosto nevstřícné. Hodně špatně se to žvejká.. Nevím jestli je to moc tuhé, nebo to má nezvyklou a snad i nepříjemnou chuť.. Dost možná je to naprosto geniální, ale možná právě proto to nemůže být srdcovka.... Nebo možná jo, ale bude to chtít pár dní integrace a vůbec náročné práce z mé strany... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Boj s vnitřními démony má všechny znaky filmu pro menší okruh diváků. Osobně mám tyhle podivnosti rád, ale tentokrát jsem byl naladěn na jinou vlnu. Řada obrazů má svůj dekadentní půvab, jako celek však snímek vyžaduje od diváka spolupráci a hlubší ponor. Tak příště třeba budu na stejné vlně a hodnocení zvýším. 2,5* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Autorská psychařina typu Eraserhead, více zakotvená v realitě. Pochmurné prostředí a snové výjevy, někdy chronologicky rozházené. Trauma hlavního hrdiny a monstrum, na které je psychicky napojený a které je metaforickým zosobněním jeho nočních můr. Filmový bizár pro zvané, s cool hereckou mimikou Seana Harrise a hlasovým projevem Aluna Armstronga. Že by to ale do sebe ve výsledku smysluplně zapadlo či vzbudilo emoce, se říct nedá. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Hororově laděné psychologické drama o dvou postavách a jedné hrůzně vypadající loutce, na kterou jen tak nezapomenete. Possum v mnoha ohledech nápadně připomíná film Spider od Davida Cronenberga – ten ale klade větší důraz čistě na psychologickou stránku věci, kdežto Possum je mnohem více znepokojující záležitostí, která vám může slušně pocuchat nervy, pokud se do ní náležitě ponoříte. Příběh je dost surrealistický, ale pokud budete pozorní, tak ho bez větších problémů rozklíčujete. Vše je navíc na konci srozumitelně vypointované a žádné zásadní otázky nezůstávají nezodpovězené – akorát nečekejte, že vám film odpovědi naservíruje na stříbrném podnose. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama