Reklama

Reklama

Possum

Trailer

Obsahy(1)

Muž či pavouk? Psychologický profil prázdné duše, kterou požírá temný démon. Jenže jsou tu vzpomínky na mládí, ale také na utrpení, kterým si musel projít. Jak se dostat z toho kolotoče, aniž by (se) musel zabít?! (Rodriguez)

Recenze (31)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Hororově laděné psychologické drama o dvou postavách a jedné hrůzně vypadající loutce, na kterou jen tak nezapomenete. Possum v mnoha ohledech nápadně připomíná film Spider od Davida Cronenberga – ten ale klade větší důraz čistě na psychologickou stránku věci, kdežto Possum je mnohem více znepokojující záležitostí, která vám může slušně pocuchat nervy, pokud se do ní náležitě ponoříte. Příběh je dost surrealistický, ale pokud budete pozorní, tak ho bez větších problémů rozklíčujete. Vše je navíc na konci srozumitelně vypointované a žádné zásadní otázky nezůstávají nezodpovězené – akorát nečekejte, že vám film odpovědi naservíruje na stříbrném podnose. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Autorská psychařina typu Eraserhead, více zakotvená v realitě. Pochmurné prostředí a snové výjevy, někdy chronologicky rozházené. Trauma hlavního hrdiny a monstrum, na které je psychicky napojený a které je metaforickým zosobněním jeho nočních můr. Filmový bizár pro zvané, s cool hereckou mimikou Seana Harrise a hlasovým projevem Aluna Armstronga. Že by to ale do sebe ve výsledku smysluplně zapadlo či vzbudilo emoce, se říct nedá. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Odpověď na otázku, co by asi tak natočil author, dream weaver, visionary, plus actor. Roztomilá rozvleklá deprese s vlastním světem. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Dívať sa na tohto odporného hlavného hrdinu, ktorý tam trištvrtinu filmu pobehuje s taštičkou a s úchylným výrazom po lesoch a poliach, to bol fakt jeden horor. Ani ten smiešny pavúčik na mňa veľký dojem neurobil. Až som prekvapený, že to malo aj nejakú pointu. Neviem, na mňa to nemalo nejaký veľký psychologický dopad, a ani znepokojivé mi to neprišlo. Keď si to porovnám povedzme s takým austrálskym Babadook, ktorý bol po tej psychologickej stránke vyhrotený na maximum... ale to sa ani kvalitami porovnávať nedá. Občas sa tu vyskytla nejaká atmosféra a možno ešte dokáže trochu upútať hudba, myšlienka, či celé to špinavé vidiecke prostredie, ale film samotný ma nezaujal, nudil, dokonca až vyčerpal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Boj s vnitřními démony má všechny znaky filmu pro menší okruh diváků. Osobně mám tyhle podivnosti rád, ale tentokrát jsem byl naladěn na jinou vlnu. Řada obrazů má svůj dekadentní půvab, jako celek však snímek vyžaduje od diváka spolupráci a hlubší ponor. Tak příště třeba budu na stejné vlně a hodnocení zvýším. 2,5* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na to, ako sa príbeh pohrával s diváckou predstavivosťou, pričom človek dlho nevie odkiaľ vietor fúka, tak finálne rozuzlenie bolo vcelku banálne. Veľkým pozitívom je samotná koncepcia a výstavba príbehu, náplň však nebola žiadne terno. Na druhú stranu je tu ale pár znepokojivých momentov spojených prevažne s tou odporne vyzerajúcou a nepríjemnou bábkou, pričom na hlavnú postavu tiež nebol dva krát príjemný pohľad. Z tohto pohľadu celkom dobré. Škoda, že tu nebol ešte nejaký nápad, chodenie po lesoch s kufrom a poflakovanie sa kade tade sa mi zdalo dosť málo. Priemer. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jako poslední film roku 2018 jsem si zvolil " všemi " vychvalovaný Halloween, kterej pro mě osobně byl celkem zklamáním. Pro změnu v roce 2019 jsem na Nový rok zariskoval a jako první film zvolil tenhle né moc dobře hodnocenej snímek. A musím říct, že nelituju. Possum je depresivním surrealistickým úletem, kterej ale jak je vidět moc lidem nesedne. Za mě to jsou silný 4 hvězdy. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Típek s výrazem i lookem úchyla, který neustále pobíhá s taškou, ve které má loutku pavouka. Prostředí odporné, pointa tu nějaká je, ale už bych se měl přestat dívat na kdejakou hovadinu, ale když ten plakát mě nalákal ! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Holnessovi se podařilo zachytit příchuť britských hororů 70.let s tísnivou atmosférou, která je tam mocná, že skoro cítíte dusno. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu nevábna cesta do hlbín čudákovej duše, sprevádzaná jeho pochmúrnymi fantazmagóriami, ktorým som akosi nedokázal prísť na chuť. Pozitívom Possumu je herecký výkon Seana Harrisa, ktorý ma zaujal už v skvelom Deliver Us from Evil. Harris je osobitý zjav, majúci danosti, ktoré ho doslova predurčujú na stvárňovanie duševne narušených postáv. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Leckterý zvídavý divák si možná bude během sledování Possuma klást všetečné a naléhavé otázky: "Je toto surrealismus? Symbolismus? Psychedelismus? Schizofrenismus? Smyslu nemající vizuální estetismus? Či snad prachsprostý bezobsažný debilismus?" Jen vydrž a nezoufej, milý diváče, vždyť nakonec doznáš pravdy, až zříš hnusného deviantního strýčka i s jeho dlouhými a štíhlými prsty, kmitajícími jako pavoučí nohy... Mimochodem hodně slušná lekačka. A Sean Harris na mém žebříčku oblíbených herců povyběhl o hezkých pár příček nahoru, nejmíň do první dvacky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sean Harris s výrazem hroutícího se člověka pobíhá kde se jen dá a střídavě zahazuje a zase sbírá tašku, z níž občas vytáhne docela děsivou loutku. Ani pořádně nevím, o čem to celé bylo, ale fakt je ten, že zneklidňující atmosféru si film udržuje od začátku až do konce. Nějaký doslovnější děj by ale neškodil. 50% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Na tom filmu vlastně není špatně vůbec nic.. Má to smysl, je to metronomicky dávkované, atmoška jak kráva, technicky po všech stránkách s přehledem zvládnuté... Jen je to prostě hodně náročné téma, podané tak osobitě, že je to vlastně vůči divákovi (i trénovanému) naprosto nevstřícné. Hodně špatně se to žvejká.. Nevím jestli je to moc tuhé, nebo to má nezvyklou a snad i nepříjemnou chuť.. Dost možná je to naprosto geniální, ale možná právě proto to nemůže být srdcovka.... Nebo možná jo, ale bude to chtít pár dní integrace a vůbec náročné práce z mé strany... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Za málo peňazí veľa muziky. Possum je hrôzostrašný horor pozostávajúcich z dvoch postáv a jednej špeciálne nechutnej bábiky (ľudská hlava a pavúčie telo). Sledujeme psychické pochody hlavnej postavy ktorá sa počas deja rozkladá a v istom okamihu už ani divák netuší čo sa deje naozaj a čo nie. Nesmierne ma prekvapili herecké výkony obidvoch postáv. Išli na maximum svojich možností. Bábka ako totem detstva hlavnej postavy a vákuum ktoré do seba vsakoval všetky traumy z detstva ma desil viac ako väčšina dnešných duchárskych hororov. depresívna  atmosféra, vynikajúca kamera a šialená hudba ma príjemne prekvapili. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Surrealistický film na spôsob Lynchovej Mazacej hlavy, akých je vo filmovom svete ako šafranu. Je prirodzené, že takýto film neosloví masy a jeho hodnotenie iba dokazuje, prečo tejto databáze kraľujú skvosty od Marvelu. Neopísateľná atmosféra, zúfalstvo hlavného hrdinu, ktorého celý život je poznamenaný týraním strýčka Maurica až si vytvoril svoj vlastný svet, z ktorého neunikol ani ako dospelý je výborne doplnené skvelou kulisou a prostredím schátraného anglického vidieka. V poslednom období nepochybne jeden z najlepších filmov pre náročného diváka. A ostatní? Dajte si 2500 pokračovanie Neslušného Slovenska s rovnako primitívnym scénarom a tými istými primátmi v hlavných úlohách. A konečne prestatne otravovať skutočných slušných ľudí... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak snahu o inteligentní horor ve stylu Lynche cením dost, ale bohužel to povedené fakt není. Hlavně mě zklamalo, že z toho nakonec vypadla taková banální zápletka, která je dost rychle odhadnutelná a ani není nijak pořádně promyšlená, ačkoli se o to ten film dost snaží a chce se tak tvářit. Navíc to nemá atmosféru nebo napětí, naprosto tomu chybí nějaký cit pro tempo a skutečně pořádná psychologie, protože to co tady zobrazuje pavouk, taška a hnusné loutky, působí poměrně naivně. Snaží se to být prostě chytřejší, než to ve skutečnosti je. A nenadchly mě moc ani herecké výkony, sice se oba dva hlavní herci snaží, ale že bych jim to chování věřil, to moc ne. Herecké výkony ujdou, ale odvařený z nich fakt nejsem. Jednu hvězdičku dávám za kameru a tu druhou za snahu. Bohužel se nejedná o žádný nedoceněný klenot jako November... 2* ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Je to takovej Basket Case s artovým přesahem. Velmi depresivní dílko čemuž napomáhá i hnusný anglický prostředí a všudypřítomná špína v baráku hlavní postavy, nemluvě o dark ambient hudebním doprovodu. Na to jak pomalu to budovalo atmosféru si ovšem myslim že finále mohlo mít trochu víc než jen 5 minut. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Téměř bezdějový sled obrazů s mužem s těžkými psychickými obtížemi a ohavnou loutkou s dlouhými pavoučími nohami. Skutečně jen pro ty nejtrpělivější. Já se přiznám, že jsem musel použít posun vpřed, protože jsem to nevydržel. Zahrát to pro herce v hlavní roli muselo být psychicky obtížné, jen snad z tohoto pohledu nedám ještě nižší hodnocení. Zábavný film to určitě není. ()

Reklama

Reklama