Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Se zpracováním osudů vášnivého fanouška fotbalové Slávie a vlastníka obchodu s konfekcí Richarda Načeradce (H. Haas) podle předlohy Karla Poláčka se diváci mohli poprvé setkat v roce 1931 v úspěšné komedii Muži v offsidu režiséra Svatopluka Innemanna. V souvislosti s úspěchem filmu a s popularitou ústřední postavy přišlo volné pokračování Načeradec, král kibiců režiséra Gustava Machatého. Načeradec již nenavštěvuje fotbalová utkání, svůj komentátorský a buřičský elán však zcela přirozeně přenáší do svého každodenního života a ke všemu, co kdo dělá, má vždy co říct. Však také sám o sobě hrdě prohlašuje, že je „král kibiců“. Jednoho večera se kvůli banálnímu sporu při hře v šachy rozkmotří s Jaroslavem Dundrou (J. Vojta), co vlastní podobný obchod naproti tomu jeho, a jejich spor se vyhrotí natolik, že skončí až u soudu. Situaci kolem svých ješitných otců pak jen s pobavením sleduje zamilovaný pár věnující se advokátní činnosti – Načeradcova dcera (H. Vítová) a Dundrův syn (R. Roda-Růžička), kteří je u soudu mají zastupovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

ZorkaJ 

všechny recenze uživatele

Hugo Haas skvělý. Čím víckrát film sleduji, tím větší mám v něm zalíbení a hledám v něm víc, než jsem v něm viděl poprvé. Přiznám se, můj názor na film byl slabší, ale postupem času mi dává smysl pro humor jenž má Hugo Haas, kterému skvěle nadhazuje či konkuruje Jaroslav Vojta, jistou jedinečnost. Film na mě působí jako antidepresiva a vždy mně obě herecká esa dodají energii a skvělou náladu na tu správnou kolej a náležitě mě pobaví. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejlepších českých komedií vůbec, neskutečné množství vynikajících hlášek "Co se chce ode mě?? Nechci Vás vidět svýma očima! "Richard, uklidni se!" "No tak prosím, umíráš Ty nebo já??". "Jestli chtěj kibicovat, tak ať se vrátěj do Palestiny!". "Víš co, přijď až po inventůře""Co to je?""To jsou židovský svátky.. Karbanická humoreska s naprosto úžasným vzteklounem, hádající se i s obrazy rodičů své manželky, prvky grotesky, vytříbenými dialogy, krásnými ženami a klasicky nadčasovou režií Gustava Machatého. To vše podpořeno i velmi povedenou snovou realitou. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Devadesátiletá komedie, která stojí na textu K. Poláčka a H. Haasovi, který nesnesitelného Načeradce ztvárnil už podruhé. Stejně jako v prvním případě, ani teď mě to nebavilo. A díky poslední třetině filmu, mi to vlastně i lezlo na nervy. Pro mě jeden z nejhorších filmů pro pamětníky, jaký jsem viděl. Poláčkův humor mi není blízký a Machatého režie mi taky nesedla. Celé je to ukřičené... . Podruhé už ne. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá komedie, líbila se mi více než Muži v offsidu, a to hlavně zásluhou Huga Haase, který byl i ve zmíněných Mužích tím nejlepším, ačkoliv nedostal příliš prostoru. Tady ovšem přímo exceluje, je nádherně cholerický a způsob, jakým se snaží své výbuchy vzteku krotit nebo jimi naopak zakrývat všemožné chyby, je neodolatelně vtipný. Řádí zkrátka jako Louis de Funès v té nejlepší formě. "Přijďte až po inventuře." - "Co je to?" - "Co je to... Židovský svátky!" ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ani jsem netušila, že by mě nějaký film Machatého tak překvapil. Člověk zná dramata, najednou přijde komedie a je to taky super! Gustav Machatý byl prostě špica režisér, který měl pro filmovou práci cit. Zde hodně dělá i Hugo Haas, Načeradce zahrál dokonale. Film měl švih a spád, bavily mě hlášky, některé opravdu nemají chybu a měly by se tesat. A jako bonbónek, Načeradec mi dost připomínal otce, nejen proto nemůžu dát dalšímu Machatého počinu málo procent. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama