Reklama

Reklama

Města zločinu

(seriál)
  • Francie Cities of Crime
Francie, 2017, 5x52 min

Obsahy(1)

1. New Orleans: New Orleans – cíl návštěvníků z celého světa, kteří zde hledají atmosféru amerického jihu a navštěvují proslavené jazzové kluby. Zdejší policie se ale dennodenně potýká s násilím v ulicích, prostitucí, nelegálním držením zbraní a prodejem drog. V přestřelkách gangů umírají denně mladí lidé. Jaká je životní realita a šance těch, kteří tu žijí na hranici chudoby? Francouzský dokument mapuje šokující stránky života v jednom z nejslavnějších měst na světě.
2. Oakland: Oakland – údajně druhé nejnebezpečnější místo v USA. V jeho ulicích vykonávají nejstarší řemeslo světa děti. Prostituce je přitom ve Spojených státech nelegální. Pasáci lákají nezletilé dívky přes inzeráty na internetu. Nabízejí jim peníze a život v luxusu… Realita je ale drsná a únik z tohoto prostředí téměř nemožný. Proti pasákům stojí v Oaklandu policejní jednotka složená z ostřílených a tvrdých mužů i žen. Jejími členy jsou bývalí mariňáci. Uvidíme, jaké metody používají v boji s dětskou prostitucí a zúčastníme se několika jejich akcí.
3. Detroit: Detroit – město, které kdysi připomínalo zhmotnění amerického snu o úspěchu a bohatství, dnes vynakládá obrovské částky na demolici opuštěných čtvrtí, kde nikdo nebydlí. Nádraží bez vlaků, budova opery, ve které parkují auta, mrakodrapy jako pomníky bývalé velikosti města. To vše působí strašidelně, ale tvrdou realitou je zločinnost, chudoba a drogy. Dříve prosperující hotely dnes slouží jako ubytovny pro bezdomovce. K těm dnes v Detroitu patří i celé rodiny s dětmi. Opuštěné domy se prodávají za cenu mobilního telefonu. Policie se potýká s rostoucí vlnou kriminality a příslušníci dětských gangů mají na tělech vytetovaná jména svých padlých členů.
4. Chicago: Chicago – město, které nechvalně proslavil Al Capone, gangster, který proslul zejména nelítostným vyřizování účtů se svými konkurenty. Turisté navštěvují v Chicagu místa, kde došlo ke slavným přestřelkám. O kus dál, uprostřed chicagských ghet, je střelba na ulici na denním pořádku. V bezpečí tu nejsou ani policisté, kteří se snaží omezit obchod s drogami a míru násilí. Každý gang má své symboly, rituály… a své mrtvé. V prostředí, kde na ulicích denně umírají mladí lidé, žijí i ti, kdo se odhodlali tomuto násilí postavit.
5. Kapské Město: Kapské Město se v posledních letech stalo dějištěm dramatických změn v životě jeho obyvatel. Vzrůstá počet těch, kdo chodí po ulicích ozbrojeni. Nejde zdaleka jen o příslušníky zločineckých gangů, ale také o ty, kdo se bojí o svůj život. Slumy, kde žijí ti nejchudší, se neustále rozrůstají. Chudoba jejich obyvatel je nepředstavitelná. Vše ovládá obchod s drogami, přestřelky jsou na denním pořádku a metody policie stejně drsné jako prostředí, ve kterém se snaží bojovat se zločinem. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Marze 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl o New Orleans a Oakland. Vidíme "No go" zóny, stav anomie...Měli by shlédnout všichni multikulturalisté, sluníčkáři a velkoměstští intelektuálové pejorativně označovaní jako Pražská kavárna. Svoboda je, když si v noci můžete ve své čtvrti otevřít okno. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tohle by mel videt kazdy slunickar, ktery chce porad nekoho zachranovat… Ac to muze znit rasisticky, cernosi jsou v prumeru strasne hloupi a podle toho to taky tak vypada. Mozna bych uvital pestrejsi paletu mest, jinak se jedna o velmi zajimavy dokument, ktery jsem se zajmem sledoval. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Téma je nejspíš depresivní a smutné ale dokument zaslouží uznání za citlivost a přemýšlivost...Detroit.,New Orleans,Chicago, ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Parádna doku séria. Vedel som, že v amerických veľkomestách je to s kriminalitou černochov zlé, no netušil som, že je to až takéto strašné. Toto je problém, ktorý sa bude v budúcnosti len a len stupňovať a nemyslím si, že by bolo v niekoho silách tomu nejako zabrániť. Pri súčasnom smerovaní politiky určite nie. 85 %!! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Amerika z té odpudivějšíí stránky: OAKLAND - díl zaměřený na boj proti prostituci zejména teenagerů. Trochu sporné jsou policejní akce provokace ( které jsou v ČR zakázané ), kdy se policajtka vydává za mladičkou prostitutku a klienty jednotka chytá jak mouchy. DETROIT - skvělá ukázka , jak to vypadá, když se zhroutí ekonomika místa, které prosperovalo. Propad města ( útěk obyvatel, zločinnost, drogy) je skvěle ilustrovaný na ceně nemovitostí - rezidence se zahradou za 90.000 dolarů. CHICAGO - opačný vývoj než Detroit. město historicky plné zločinu, kde se centrum čistí od gangů investicemi a občanskou aktivitou. Tenhle díl má plus, že štáb se dostal přímo mezi členy gangu. KAPSKÉ MĚSTO - mimoamerický díl, který si reportéři usnadnili tím, že celý díl jen doprovázejí místní policisty a nesnáží se o vlastní investigaci, ikdyž pokoušet se proniknout do kriminálního prostředí v JARu by asi bylo až moc vo hubu. ()

Heroesak 

všechny recenze uživatele

Více než míra a povaha zločinu v tamějších městech mě zaráží snad již jen zaslepený přístup zdejších komentátorů. ()

lahvi 

všechny recenze uživatele

O nase uzasna Ameriko....a nez, aby ste se snazili, aby to tam u vas nebylo jak ve valce o planetu opic, tak radsi stojite za tim, abychom to v Evrope diky blizkemu vychodu a africe meli taky. ()

Reklama

Reklama