Reklama

Reklama

Život je hra

(seriál)
  • angličtina Match (festivalový název)
Komedie / Krátkometrážní
Česko, (2018–2020), 4 h 6 min (Minutáž: 10–15 min)

Hrají:

Michal Suchánek, Petr Marek, Václav Marhold, Jenovéfa Boková, Vojtěch Hrabák, Roman Vaněk, Pavel Mencl, Jakub Klingohr, Anna Fialová, Michal Balcar (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Desetidílná adaptace norského sitcomu o klukovi, kterému je něco přes dvacet a má problémy jako někdo, komu je přes dvacet, takže chce přítelkyni, víc sexu a míň situací, v nichž si připadá jako úplný idiot. Štěpán je navíc neustále sledován dvěma „sportovními“ komentátory, kteří se se svou komentátorskou budkou ocitají u všech klíčových okamžiků jeho života, včetně těch intimních. (MALL.TV)

(více)

Recenze (41)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Škoda těch reklamních bloků. Není to úplná špatná koncepce, hodit nějaké životní situace mladýho kluka, udělat zaplétku a nechat to komentovat dva debily (Suchoše a Marka). Nejlepší díl "nezkazit to holubem" a "neukázat pindíka" tam se zahláškovalo velmi slušně.Samozřejmě situace v "utopit bobek" to je díl natočený vysloveně pro uživatele malarkey, ten si užije i když dostat do hajzlu korkáče je noční můra nás všech. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Věčné místní pohoršování nad jakoukoli bezvýznamnou internetovou jednohubkou, ve které místní komentátoři hledají zřejmě nějaké hlubší poselství, mne nepřestane udivovat... Nějaké díly lepší, nějaké horší, Štěpán je neskutečnej idiot, ale asi kdyby nebyl, neměli bychom seriál. Mně to přišlo fajn a bavil jsem se... 70% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Festival trapnosti. :D Suchoš s Markem to drží, postava Havlise je fakt vlastně kokůtek, se kterým by asi nikdo nemohl být... ale o to asi jde, ne? :) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Úroveň humoru je tu strašně proměnlivá. Někdy je to nářez, jako třeba u druhý šance, někdy trapárna, třeba u krádeže lahve, pohřbu nebo zapření ex. Celkově je to tak na 3-4. Marhold mi moc nesedí, nemůžu si pomoct, na druhý straně Suchánek je vynikající tou svojí dikcí a všemi těmi sportovními klišé. Celkově 3, mj. i proto, že to není původní, ale vykradený formát, a tudíž tady už nevidím důvod dávat body za nápad a hodnotím jenom provedení. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Aby to tvůrcům fungovalo, museli udělat z hlavního hrdiny totálního retarda, ale celkově námět výbornej a několik fórů taky. Škoda jen celkové rozpolcenosti. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Kreativní, zajímavý nápad, často vtipné, ústřední dvojice milá a šikovná, především Anička Fialová. Přeci jen však vztah není závod ani sport. Komentátoři děj neskutečně urychlují a dělají z něj trochu psycho, což pro mě bylo hodně nepříjemné. Soudcovat vztah mi nepřijde úplně ok. Pro mě žádná výzva sérii dokoukat. ()

Ombe 

všechny recenze uživatele

Opravdu mě překvapuje, že je to poprvé, co něco takového vidím. Originální nápad, vtip, sympatičtí dementi, retard, sex, šňoply, (a pravá hovna) se dají syntetizovat do deseti dílů o deseti výstižných minutách. Tenhle výpis svědčí o tom, že každý si v nich najde to své, a i kdyby ne, tak si může alespoň lámat hlavu nad vertikálem a horizontálem ;) . Přes všechny klady si ale musím přiznat, že je to totální hovadina, a tudíž nakonec nejvíc cením to, že Štěpán vypadá jako můj brácha a mám se mu za co tlemit :) . ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Na stránkách MallTV jsem narazil na zajímavý stream seriál, který natočil Jan Prušinovský, tvůrce docela originálních a oblíbených seriálů i filmů. I v tomto se nezapře originální provedení, ale po 2-3 dílech ani to nezakryje jednoduché a pubertální příběhy, které zaujmou především teenagery. Přesto nezavrhuju a silnější dvě hvězdy zase nejsou tak špatná známka a moderátorské výkony jsou kvalitní a docela vtipné. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad dobrý, provedení pokulhává, některé epizody jsou poměrně zábavné, některé strašně trapné, jiné jsou alespoň pohodové a jiné zase bůhvíproč strašně vážné a bez humoru. Na pobavení, proč ne, jen některé epizody jsou prostě takové, jak jsem psal. Podrobnější hodnocení mám v komentářích k jednotlivým epizodám. Slabé 3* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Mne to prislo originalni a vtipne. Jasne, clovek nechce veceret a koukat deset minut na susen, ale je to dobre. Hlavni hrdina je uplny magor, divak nechape, proc s nim Bokova tech par dilu je.-). Petr Marek z pozice komentatora taky vyborny. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Přirozeně se nabízí otázka, nakolik jednotlivé epizody vychází z norského originálu a co už je vlastní invence. Přece jen, když se někdy děj až přehnaně točí kolem tělesných výměšků, tak negativní pocit v určité chvíli převyšuje nad potěšením ze základního nápadu se sportovním komentářem, i faktem, že takové situace se nám v životě stávají a i tehdy jsou velmi vtipné. Aneb jak je řečeno v jedné z epizod druhé série - "kdo z nás se někdy"... Kdo viděl, tak ví. To je však z mojí strany jediná výtka směrem k tvůrcům. Jinak je totiž seriál povedená oddechová záležitost, kdy se ve mě stěží zapře letitý sportovní fanoušek, oceňující ono propojení i parodii klišé z tamního prostředí. To celé doplňuje přiměřená stopáž jednotlivých epizod a typově dobře vybraný casting - po "Trpaslíkovi" další sympatická role pro Michala Suchánka, kterého jsem už mockrát odepisoval (jasně, hraje v zásadě pořád stejným stylem, ale sem pasuje), doplněného hostákovským Petrem Markem, a Václavem Marholdem, kdy jsem až z "making of" o seriálu pochopil, že je za troubu jen v rámci inscenovaného děje. I přes vlastní pozitivní naladění bych však nerad, aby se příběh dále protahoval třetí a jakoukoli další sérií, myslím, že se vyčerpal tak akorát. 80% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neznám norský originál, protože je zajisté těžký k sehnání v našich končinách, ale ten nápad je naprosto dokonalý a první epizody téhle nevinné internetové komediální odysey mě fakticky uhranuly. Člověk se nejenom zasměje, ale i dost zamyslí nad tím, jaké by to bylo, kdyby nás při jakékoli každodenní situaci někdo sledoval a mohl nás litovat, nebo se nám absolutně vysmát. Jak už to u těchto internetových pokusů bývá, s přibývajícími epizodami to dost ztrácí na kvalitě (viz. Vyšehrad), ale mám splněno a jako celek to na mě zapůsobilo kladně a především odpočinkově. Úplně poslední replika seriálu je naprosto boží. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Některý situace jsou strašně trapný, některý děsně nechutný. A je to tak, ale tak debilni, že mě ta trapnost kolikrát až rozesmala. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zatím koment po dvou sériích, ačkoliv závěr 2. série evokuje, že je nejspíše v plánu i další řada. Velmi zajímavý a neobvyklý koncept, kdy hlavním nositelem humoru a informací jsou komentátoři, a nikoliv samotní účastníci děje. A právě komentátoři jsou zatím nejsilnější stránkou seriálu, ačkoliv i jim už v několika případech začne ve 2. sérii docházet dech. Možná by z toho byl lepší film, než seriál, kde je v případě dalších sériích značné riziko tvůrčí vyčerpanosti, která se začíná projevovat už ve 2. sérii. Kvalitu také sráží až neobvyklá záliba tvůrců v záchodech, a vším, co s nimi souvisí... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Rádobyvtipná forma pro totální prázdnotu. Komentované nic. Petra Marka bych v tom nečekal. Později, než ostatním, ale taky mu začaly chodit složenky. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si řikal jaká to blbina, ale když se ukázala Jenovéfa, tak mě to chytlo a nakonec jsem se i dobře pobavil. Jen teda chudák Štěpán. Doufám v pokračování. 70% ()

Reklama

Reklama