Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kefallénie je krásný řecký ostrov, kde lidé ctí tradice a váží si života. Píše se však rok 1940 a dokonce i sem se blíží krutá druhá světová válka. A dorazí krátce poté, kdy se Pelagia, dcera místního lékaře, i přes jeho námitky zasnoubí s mladým rybářem, který se záhy přihlásí do armády. V dubnu 1940 vstoupí do městečka Argostoli italská armáda, která si vybuduje tábor na mořském břehu. Doktor Jannis odmítne Correlliho ubytovat ve svém domě, nakonec však ustoupí pod podmínkou, že za jeho ubytování bude dostávat lékařský materiál. Correlli, který bydlí v pokoji Pelagie, se pokouší s dívkou sblížit, ta ho však odmítá. Poprvé dívka na nepřátelství zapomene, když jí Correlli zahraje na mandolínu. Nedokáže však pochopit, jak může hrát a zpívat, když jinde umírají lidé. Correllli se jí snaží vysvětlit, že i ve válce mají lidé právo na malé radosti a vyzná jí lásku. Zpočátku nevraživě přijímaní italští vojáci si po čase získají Řeky svými koncerty na náměstí a dokonce i nevraživost Pelagie ke Correllimu se pomalu a nenápadně mění v lásku. Do téměř idylického období zasáhne Mussoliniho porážka. (TV Nova)

(více)

Recenze (203)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá slaďárna z krásného řeckého prostředí, kde se odehrává "velký" milostný příběh na pozadí druhé světové války. Válku rozhodně nečekejte ale připravte se na hrající a zpívající vojáky a jednu kýčovitou romanci o tom jak ona miluje jednoho ale bůh ví proč se zamiluje do jiného. Asi proto, že má mandolínu. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem po x letech a hodnocení nezměnil (přestože to jsou 4* blížící se 70%). Nejvíc mi asi vadí angličtina - tento film by byl super v původních jazycích. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Produkuje příliš mnoho falešných not na straně dramatické stránky ve snaze uspokojit emocionálně diváky. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Průměrný film se skvělými herci.....bohužel očekával jsem o dost lepší film. Po čase se Vám totiž všechno vypaří z hlavy, že ani nevíte jak :). Nejlepší je Cage, jak hraje na mandolínu operu :-). ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Můj kladný vztah k mořskému pobřeží a romantice i když s válečným pozadím, mi Nicolas nijak a ničím nenarušil, spíš naopak, líbilo se mi to. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nebýt sexy Penélope Cruz a pěkného prostředí, asi bych se u této přeslazené love story zasazené do válečného prostředí unudil k smrti, nebo se zaučil žrát olivy. Naštěstí to mělo dramatickou zápletku, která občas tu a tam přinesla i svěží vítr do samotné atmosféry. Knihu jsem nikdy nečetl, takže nemůžu porovnávat, ale i tak to byla dost průměrná podívaná. Bohatě stačilo vidět jen jednou… ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nic nového a objevného pod sluncem. Můj oblíbenec Nicolas Cage je sice Ital asi jako já Keňan, ale svou roli odehrál ještě celkem slušně, ikdyž má spoustu zapamatovatelnějších a lepších rolí ve svém hereckém inventáři. Věřím, že knížka je určitě zajímavější a obsáhlejší a myslím si, že ve filmu je z toho jen zlomek a možná i proto působí trochu tuctově a lacině. A hlavně - je bez emocí a jakékoliv větší milostné jiskry. A to je u romantického filmu docela problém. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Odmítáme se vzdát nepříteli, kterého jsme tak snadno porazili v Albánii a vyhrazujeme si právo kapitulovat před důstojníkem dostatečné hodnosti.. Takže nasrat !!" ;) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Za války musíme i z nevinných okamžiků štěstí vytěžit maximum. DIALOG : KAPITÁN GÜNTER WEBER - Heil Hitler. KAPITÁN ANTONIO CORELLI - Heil Puccini. Taková divná odnož války to byla. Taková divná odnož lásky to byla. Takový divný až hezký film to byl. Natočeno podle románu Louise De Bernierese a věnováno tisícům Italských vojáků, kteří byli v roce 1943 na Řeckém ostrově popraveni Německou armádou a Kefalléňanům, kteří zahynuli během poválečného zemětřesení. Válečný příběh lásky dvou mužů k jedné ženě. Ve filmu hrají : Mandras ( Christian Bale ), Pelagie ( Penélope Cruz ), Captain Antonio Corelli ( Nicolas Cage ) nebo Captain Günter Weber ( David Morrissey ). ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Nic, vůbec nic. A to ještě asi můžu být rád, že neznám předlohu, protože bych podle všeho prskal ještě více. Dvě hvězdy protože když už nic tak jakousi kostru film alespoň má (díky knihy takže ani tady nic moc zásluha), a na Kefallénii a Penelope Cruz, se docela dobře kouká. Madden ale zabil snad úplně všechno a výsledkem je neuvěřitelně povrchní slátanina, která je mnohdy spíše k smíchu. Ono, mezi romantikou a kýčem je mnohdy hrozně tenká linie, kterou Madden suverejně přestřelil. A Cage jako italský milovník? O more mio! Bella bambina at two o'clock! ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Štandartné ingrediencie pre priemerný film: krásna žena, vojna, nepriateľ, zblíženie, láska... romantika jak sviňa a (opäť) prehrávajúci Nicolas Cage. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Válečné filmy mám rád, ale tady se stejně jako u filmu Pearl Harbor jedná hlavně o romantiku. Té zde na můj vkus bylo hodně, ale i tak musím uznat, že tenhle film se mi líbil. Skvělí herci a pěkné zachycení historických událostí, které by neměli být zapomenuty (poprava italských ustupujících jednotek). ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Přeslazené a fašista Cage je zde vykreslen hyperNErealisticky jako kladný a morálně zcela uvědomělý člověk, který se v každé chvíli chová správně. ALE příběh Kefallénie je z historického hlediska velmi zajímavý, právě vzhledem k osudu italských fašistů, kteří se na tomto okupovaném řeckém ostrově dostali do konfliktu s nacisty. Sice je zde téměř vše naprosto zidealizované a nerealistické, ale vychází to ze skutečných událostí, přičemž nosným tématem filmu je romantická láska fašisty a domorodé řecké krásky. Krásné exteriéry, řecká atmosféra, chytlavé téma, příjemní protagonisté... 7/10! ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní film, kde se opět "ukázal" kvalitní režisér JOHN MADDEN. Ještě nikdo se tolik nezabýval vojáky italské armády, kteří bojovali po boku německého Wehrmachtu v 2.svět.válce. Stalo se při obsazení Řecka v r.1943, kdy slunce, moře, pláže a ženy daly vojákům stejné letory zapomenout, že přišli bojovat. Možná, že si mnozí uvědomili, že stojí na špatné straně války, ale zapletli se s řeckými partyzány a to jim Wehrmacht neodpustila. Film upozornil na skutečnou událost, na popravu italských vojáků za zradu na OSE a též na oběti poválečného zeměstřesení v r.1947 v Řecku. Nejednalo se tedy o líbivý romantický film, ale o novelu na podkladě skutečných událostí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Filmu jsem dlouho odolávala, ale děkuji Bohu, že jsem mu odolat nedokázala. Byla jsem velmi mile překvapena. Film z války nemusí být nutně od začátku do konce jenom o střílení a zabíjení. Neobjevuje se zde krveprolití jako v jiných filmech. Jistě, střelba se zde také objevuje, ale až v druhé polovině, kdy slouží jako vyústění událostí, ke kterým došlo. Italská jednotka se vzepře Němcům. Ze začátku zde válka působí jen jako jakýsi doplněk nebo prostředek k navození atmosféry a přiblížení doby. Nicolas Cage se sem opravdu moc nehodí. Jinak námět a všechno okolo bylo skvělé. Nádherná řecká příroda, malebné městečko a krásná hudba, která příběh dotvářela. Ideálně strávené dvě hodiny. Je zde pár scén, které mě dostaly-zbytečná poprava italských vojáků a zemětřesení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nestává se mi to příliš často, ani když jsem unavený, ale u filmu "Mandolína kapitána Corelliho" jsem poslední půlhodinu prostě usínal. Jako kdyby se tam už nic nemělo stát, ale vy musíte počkat na to finální setkání, které je prostě nezbytné. Zdlouhavá romantika, která jen málo ukázala hrůzy války, i když v jedné scéně se to povedlo skvěle. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Tahle filmová romance má jednu zásadní chybu: slabou postavu Antonia Corelliho. Není to ale tak docela Cageova chyba. Scénář je prostě napsaný tak špatně, že se dá stěží pochopit, proč se Pelagia do takového okupantského hejska zamiluje. --- A tak film zachraňují vedlejší půvaby - krásné prostředí ostrova, zajímavý válečný příběh, a ovšem výborné vedlejší postavy. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Další zabitá adaptace. Ale překvapivě mě zde nevadil Nicolas Cage, kterého jinak moc nemusím. Krásné záběry Řecka, jak z katalogu cestovní kanceláře a okouzlující Penélope z tohohle počinu dělají vcelku příjemný film. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha zase jednou dostala slušně na prdel. Zejména závěr je "hezky" v hollywoodském duchu autor neautor, kniha nekniha. Kdo knihu nečetl, tomu se na film bude asi koukat lépe. Pro jednou se to dá zhlédnout a tak nějak se aspoň kochat ostrovem, ale jinak...no, pro mě docela velké zklamání. ()

Související novinky

Michell, Roger Michell

Michell, Roger Michell

19.07.2006

Zatímco miliony fanoušků nepřemožitelného agenta britské tajné služby s kódovým označením 007 čekají na debut Daniela Craiga v roli Jamese Bonda, který se světu představí v listopadu, producenti nové… (více)

Reklama

Reklama