Reklama

Reklama

The Witch in the Window

  • USA The Vermont House (pracovní název)
Trailer

Obsahy(1)

Po kúpe staršieho domu ho prichádza Simon (Alex Draper) so synom Finnom (Charlie Tacker) zrenovovať, aby ho mohli následne za lepšiu cenu predať. Ich úmysly sa menia vo chvíli, keď sa dozvedia o bývalej vlastníčke ich nového sídla, ktorá v ňom zomrela. Išlo o staršiu pani, ktorá z domu napriek smrti stále neodišla, a pre jej nových návštevníkov si prichystala nepríjemné privítanie. (Marceloo)

(více)

Recenze (41)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dosavadní filmy Andyho Mittona mě vždy nudily, ale tentokrát se alespoň za mě trefil. Aneb jak pojmout profláklej haunted house subžánr originálně i za mrzkej peníz. Bavily mě postavy, které se chovají vždy trochu jinak než v obdobných filmech, bavilo mě hledat přízrak čarodějnice, která kolikrát jen tak postává kdesi v záběru, aniž by režisér měl potřebu na ni upozorňovat halasnou lekačkou. A bavil mě i příběh, který se nakonec vyvine v překvapivě emočně fungující drámo s jedním moc pěkně zrealizovaným mrazivým twistem. Možná film není natolik divácky vděčný, aby dostal Mittona v širší známost, nicméně jako ukázka nezávislé žánrové filmařiny je skoro perfektní. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Otravný otecko a ešte otravnejší synáčik vedú počas prvej polovice filmu priblblé konverzačky, takže napriek príjemne krátkej stopáži sa to dvojnásobne vlieklo. Keď sa už tá babizňa objavila, na chvíľu to aspoň ožilo, dokonca som sa raz aj príjemne zľakol. Napokon sa z toho vyvinie celkom zvláštna bizarnosť. Za štipku originality si to malú pozornosť zaslúži, ale hororová atmosféra je chabá a strašidelných momentov minimum, takže to u mňa neobstálo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vydarený horor o jednom dome a jednej čarodejnici. V podobných filmoch zvyknú bývať hrdinovia rôzni, ale len málokedy je to otec so synom. A za to je prvý bod – sú to sympaťáci, ich vzťah je uveriteľný a držíte im palce; netradične zvolené ústredné duo. Ďalší bod k dobru je za solídnu atmosféru, rozumne dlhú, či skôr krátku stopáž a i za samotnú čarodejnicu. ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Já už se na to ale fakt zvysoka vyjebu...pokaždý jak mrknu na horor, co má v názvu magický slovíčko BITCH ééé WITCH, tak je to nebetyčná píčovina u který akorát hystericky brečím v koutě žalem nad umírajícíma mozkovýma buňkama a prosraným časem. Viděla jsem The Witch - píčovina, Prokletí čarodějnice - kundovina a teď The Bitch in the Window - sračka. Ve filmu jsem byla nucená sledovat prapodivnej vztah otce se synem, kdy tatík je labilní a synek debilní, takže k sobě pěkně pasujou. Po zjištění, že maj v baráku Ježibabu, je nenapadne nic lepšího, než v baráku dál setrvávat, aby mohli s řevem z baráku zdrhat, pak se do něj vracet, opět s řevem zdrhat a zase se vracet jako nějakej posranej bumerang. Čarodějnice buď má utaženou gumičku ve vlasech nebo zrovna sere páč má neustále vyvalený kukadla a místo hrůzy budí smích, lítost nebo prostě nasrání. Když už se ,absolutně náhodou, jedna scéna povede tak to rejža spolehlivě zazdí zblitkem. A pokud je čarodějnicí stará bába, co denně čumí z okna, tak jich kolem mě bydlí asi dvacet, takže buď jsem nechtěně uprostřed sabatu, nebo jich je na světě kurevsky moc. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po kúpe staršieho domu ho prichádza Simon (Alex Draper) so synom Finnom (Charlie Tacker) zrenovovať, aby ho mohli následne za lepšiu cenu predať. Ich úmysly sa menia vo chvíli, keď sa dozvedia o bývalej vlastníčke ich nového sídla, ktorá v ňom zomrela. Išlo o staršiu pani, ktorá z domu napriek smrti stále neodišla, a pre jej nových návštevníkov si prichystala nepríjemné privítanie. - Režisér ma svojím predchádzajúcim hororom dokázal zaujať dostatočne na to, aby som dal šancu aj jeho novému počinu, ktorý tematikou a posterom velmi láka. Aj tentokrát ide o svojské spracovanie danej hororovej látky, pretože to, čo sa zo začiatku javí ako opozeraná Haunted House záležitosť, sa s pribúdajúcimi minútami mení na netradičný psychologický hororový zážitok, ktorý dokáže prekvapiť a svojím nepredvídatelným scenárom zmiasť a vzäpätí šokovať. Herci podali dôveryhodné výkony a vyniká predovšetkým hlavná záporáčka, u ktorej som prekvapený, že sa v hororoch neobjavuje častejšie, pretože jej tvár je dostatočne desivá aj bez použitia make-upu. A to úplne bez urážky. U mňa ale najviac vedie neopísatelne krásne prostredie štátu Vermont, kde sa horory vôbec netočia, čo je velká škoda, pretože tie scenérie v kombinácii so sychravým počasím boli úžasné. Aj vďaka krátkej stopáži ide o horor, ktorý si zaslúži pozornosť. Keď už tak len preto, že sa snaží aspoň minimálne vybočiť z rady a byť originálny, čo je dôvodom, prečo budem režisérovu tvorbu aj naďalej sledovať. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nič si z toho nerob Jakub, "aj majster tesár sa môže utnúť". Ako horor, nesmierne nudná záležitosť. No ako anestetikum, by "The Witch in the Window" mohol fungovať .. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mix poklidného a stresujícího filmového žánru, který v hororových okamžicích mrazí až do morku kostí, v těch dramatických ale rezignovaně nejde zcela na dřeň. Finišovou páskou se navíc probíhá ve zcela odlišném... ehm... duchu, než jaký slibuje dosavadní stopáž. I tak ale rozhodně stojí za hodinku a čtvrt života. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Drama otce a syna s laciným televizním vizuálem. Otec koupí na venkově dům, který hodlá po renovaci prodat. Tak to alespoň namluvil své ženě, syn Finn mu už tak snadno neuvěřil. Samozřejmě si ho otec nejen hodlá ponechat, ale chystá se přesvědčit manželku, aby se na venkov z New Yorku přestěhovala. A protože měla ráda koně, mohlo by to i vyjít. Problém je, že poslední majitelkou byla jakási Lydia, o níž se říkalo, že je čarodějnice. Ač otec i syn, co si k sobě hledají cestu, mají pro strach uděláno, tahle zkouška bude pro ně zatěžkávací. Čarodějnické filmy mám mnohem raději než duchařiny, zde se ale příliš nečaruje. Přesto se film v jisté chvíli zlomí a to se mi líbilo. Vše pak korunuje závěrečný obraz z New Yorku. Nerad bych spoileroval.....takže.....nějak mi to připomnělo pohádku o převozníkovi (Tři zlaté vlasy děda Vševěda)...nejen. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Priemerná dráma a priemerný horor. Vzťah medzi otcom a synom s prvkami desivej atmosféry nebol síce na zahodenie, ale nič unikátneho od filmu nečakajte. Na druhej strane ide o zaujímavý experiment, ktorý do klasického haunting house hororu skúša zakomponovať vzťahovú drámu. Vo výsledku nejde o žiadnu extra záležitosť, ale uminimálne o sledovateľnú jednorázovku. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Poměrně umírněná a nestrašidelná duchařina balancující na pomezí žánrů rodinného dramatu a dětského hororu. Ovšem nutno říci, že to svižně odsýpá a v rámci scénáře vyloženě neurazí a vcelku baví - divák se chvílemi může zabavit hledáním siluety ducha kdesi v pozadí záběru. Jinak to ovšem nepřináší nic moc nového a překvapivého - jako filmová jednohubka je to dostačující, nicméně vyšší ambice tento snímek nemá. A název je tak trochu matoucí, o čarodějnicích to opravdu není. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Taký horor natočí dnes už malé dieťa na mobil i keď o horore tu je dosť ťažko hovoriť. Hrôzostrašná je tu len ústredná dvojica, tak dementného otca a syna museli hľadať. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zase ten typický příklad amatérského filmu z USA. Sice je to na hony vzdálené naší amatérské tvorbě, ale tuhle filmařinu z USA už poznáte. Maximálně pět herců, levná kamera a dvě místa na kterých se natáčí. Nebráním se těmhle snaživým tvůrcům, ale občas člověk opravdu musí kroutit hlavou. Začátek je pomalej jako prase, ale díky bohu Otec i syn jsou docela sympaťáci a herci nejsou vůbec špatní. Jde ze začátku o konverzační drama a mě to ani moc nevadilo. Bohužel strašení přijde nepochopitelně pozdě a ještě nepochopitelněji rychle přestane, aby mohl režisér v ději udělat obří WTF a konec co měl znamenat, to ví asi jen sám režisér, teda ne že by to člověk nepochopil, ale důvod proč se režisér místo pekelného strašení docela děsivou bábou v parádním baráku rozhodl natočit totální mindfuck. Další propálená šance na slušný horor, protože ta scéna kdy hlavnímu hrdinovi volá manželka že syn je doma, to mě nadchlo. Zdejší hodnocení notně přepálené.40%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Poslabší psychologické drama s hororovým pozadím. Ono o ty hororové prvky vlastně nejde, spíše o uvědomění si nějakých vztahů, sebe, možnosti oběti pro rodinu a takové ty věci. Navíc je to hodně environmentální, nebo jak se to dnes říká, prostě venkov je a má být dobro, město se svým stresem a auty je zlo. Áno? Horor není ve strašidlech ve starých domech, ale ve stresu a hluku velkoměst. K tomu se propracováváme nudných 60 minut, aby přišlo to "velké" rozuzlení. Ani té přírody tu moc není a kameraman byl nejspíše samouk, protože nedokáže ty venkovské záběry komponovat, aby pomohl režisérově myšlence. Takže je z toho žel nakonec tuctový filmeček se sice zajímavou a neotřelou variantou k žánru strašidelných domů, avšak tak nudně a zdlouhavě (a to má film jen 77 minut!) natočenou, že sorry jako. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Duchařina na trochu jiný způsob, který asi většina horrorových milců neocení. Je to film pomalý (zdlouhavý), poloamatérský (mizerně napsaný i zahraný), nízkorozpočtový (look inscenace ČST z osmdesátek), s nevýrazným otcem (nekňubovitý vocas) a nepřesvědčivým synkem (drzý panovačný spratek), s jemně melancholickým a dušezpytným dějem (nuda k po..ání a fůra keců okolo a o ničem). Já ale oceňuju i velepříjemnou klasickou komorní hudbu a hlavně v druhé půli několik opravdu hodně mrazivých momentů, které mě vzhledem k předchozí uspávačce hodně příjemně překvapily a kvůli kterým nakonec zaokrouhluju nahoru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bez triků, filtrů, výraznějších lekaček a masek a přesto to z toho místy mrazí. To má na svědomí především představitelka strašdila, které stačí vykulit oči. A fajn zahráli i otec a syn, jejichž postavy se trochu vymykaly žánrovým pravidlům. Mínusem je, že na dané stopáži je až příliš hluchých míst, které vyplňuje občas bezobsažné plkání. Ale za ty prachy se jedná o celkem solidní počin. 60% ()

malylada odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, zda jsem neměl náladu, ale pokud se snímek prezentuje jako horor, tak mě absolutně minul. Není zde naprosto nic zajímavého, co se týká jakýchkoli hororových prvků. Tušil jsem asi, jak se celá zápletka vyvine, ale k mému překvapení se nestalo ani to málo a jen došlo k podtržení naprosto absolutního velkého nic. Ztráta času.......10% ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Andy Mitton sa ukázal ako chytrý scenárista aj dobrý režisér. Nízkorozpočtový thriller ktorý sa spočiatku javí ako komorná ducharina, no nakoniec sa dočkáme zaujímavého twistu pri ktorom fakt mrazí....niečo podobné som zažil naposledy u filmu Tí druhí takže Mittona fakt chválim. Dobre dopadol aj casting ústrednej dvojice. Žiaľ dej je priveľmi jednoduchý a pomalý, chcelo by to väčšiu dramatizáciu deja ale za pozretie to určite stojí. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Tak som si po dlhšom čase povedala, že kuknem nejaký ten witch horor. Miesto strachu som sa ovšem dočkala len intenzívneho zaspávania aj napriek tomu, že som predtým do seba kopla turka. Prvú polhodinu sa totiž riešila rodinná disharmónia, ktorú sposoboval nielen neschopný tatínek, ale hlavne zvedavý syn, ktorý na tajnáša sleduje krimisprávy. Tak som trpezlivo čakala až sa dostanú do domu a začne sa konečne niečo diať. Žiadna zlá čarodejnica sa ale nekonala. Bola to len úbohá postašia pani s obmedzeným slovníkom a slabosťou pre neďalekého elektrikára, ktorého vždy nadránom ťahala z postele, aby mu ukázala, ako vie pekne rozsvietiť na verande. Moju pozornosť upútali až tatínkove psychadelické stavy, ktoré pan režisér bohužial po chviličke stopol a radšej tam šupol titulky. Že keď nič iné, tak nech nás aspoň vytočí. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Taková malá roztomilost o tatínkovi, který hodně jezdí do Bauhausu a kutí a jeho synkovi, který je lehce pubertální a otravný. Vše se ale změní s domem, který se tatík rozhodl opravit a obratem střelit za lepší vývar. Jenomže domeček není tak opuštěný, jak se zdá. Celkem pomalé, bez gore, ale má to své světlé (teda tmavé) chvilky. Na jedno zhlédnutí O.K. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jamamba asi nadosmrti zůstane nejlepším hororem s čarodějnicí všech dob. A to to byla ponurá pohádka s Trávníčkem, která mě ale na rozdíl od ostatních "hororů s čarodějnicí" dokázala vyděsit k smrti. Tahle čarodějnice mě dokázala málem uspat. ()

Reklama

Reklama