Reklama

Reklama

Hanna je dcerou alžírského obchodníka a francouzské hippie matky. Je to nádherná žena, která pracuje v oblasti lidských zdrojů a má velmi svobodomyslnou, laskavou povahu. A taky velký problém - s každým, koho vyhodí, se vyspí... Třicetiletá Hanna je velice okouzlující žena, která neumí říkat "ne". Trpí neurózou přehnané laskavosti. Tento podivný syndrom ovlivňuje i ostatní členy její rodiny - otec Omar je "sociální pracovník v obchodě s potravinami" a matka Simone zase "poskytovatelka psychiatrické domácí péče". Bratr Hakim, který jako jediný tuto neurózu nesdílí, se plně soustředí na svůj alžírský původ a náboženství. S Hannou ve skutečnosti nevychází vůbec. Nečekaná událost ale Hannu a Hakima donutí, aby k sobě znovu našli cestu (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (8)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co si myslet o filmu, který začíná scénou, ve které se nějaká francouzská nymfomanka vyspí s nějakým francouzským týpkem v Oktávce RS? Sic nebyla špatná, ale že by se na ní hezky koukalo, to se taky říct nedalo. Do toho se připletla nějaká muslimská rodinka a tvůrci si začali dělat hroznou legraci z Muslimů, aby jako dali najevo, že Muslimové jsou vlastně úplně v pohodě, pokrokoví a umí se zasmát inteligentnímu vtipu. Přitom film vše vypráví s takovou tou klasickou francouzskou grácií, která jim v komediích hrozně jde. Jen s tím rozdílem, že celý ten rádoby humor je tady tak strašně prvoplánovej, až mi z toho bylo zle. Měl jsem z toho filmu pocit, že se nám snaží říct, jak jsou Muslimové vlastně hrozně fajn. Že to s nimi ve výsledku vůbec není špatný, a že si s nimi můžeme užít opravdu hodně legrace. Vážně? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Francouzi mají docela dobré komedie a tahle je toho ukázkou. Není to skvělá řachanda, ale už jen ten nápad je výborný. Mladá žena, která je trochu porouchaná v tom, že není schopna říct ne. Jelikož dělá na oddělení, kde celkem často vyhazuje lidi, je to problém. A tak našla cestu, jak se přenést přes svůj psychický problém a trochu ulehčit vyhazovaným jejich cestu. Prostě se s nimi vyspí. Vystavět n tomhle příběh bylo umění, ale povedlo se! ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Když žena neumí říkat „ne," může místy působit jako prostitutka. Rodinné prokletí za žádných okolností nikoho neodmítnout se promítá do života mladé personalistky tím, že jako náplast za propuštění z firmy dopřává pánům vášnivou noc. Zápletka neotřelá, příběh zajímavý, scénář velmi dobře napsaný, režie a herecké výkony přesné. Co více si přát? Snad jen lepší hudbu. Ale tu mi zase kompenzovala reinkarnace Serge Reggianiho Laurent Capelluto. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Opět jedna z těch trochu originálnějších francouzských dramedií. Co také jiného očekávat od režisérky filmu Jména lidí? Tady se prolínají chvilky smutnější s těmi absurdními, ale já bych to převážila spíš na komedii. Asi nebudu za rok vědět, o čem, že to bylo, ale dnes sympaťačka Vimala Pons alá Hanna a nejen ona, celá ta její rodinka splnila svůj účel a já strávila příjemný večer. Jen jsem se mimo jiné stejně nedozvěděla, co je to ten dzekfrut ? ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrý a originálny námet, aj keď tá komédia mi do toho vôbec nepasovala. Toto bolo na čisto dramatický žáner, a je veľká škoda, že do toho motali aj tie komediálno-absurditné prvky. Najviac zo všetkého sa mi páčili tie retrospektívy do minulosti na vývoj vzťahu a formovanie osobností oboch súrodencov. Toho tam mohlo byť aj oveľa viac. Naopak, najmenej atraktívna časť bola tá Hannina "chorobná súcitnosť", to ma fakt nebavilo. Ale inak fajn, a najmä zaujímavé. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama