Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Recenze (80)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Podobné téma mě většinou neláká, o to milejší to pro mě bylo překvapení. A to jsem na to původně začala koukat jen kvůli Matthewovi Goodeovi. 1. série - 90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad, zaujímavý štart, sympatickí herci a celkom dobre premyslený ústredný motív zápletky. Avšak zhruba od polovice sa dej začal uberať smerom, ktorý ma už tak nebavil ako prvé časti (na mňa až moc kultúrne idylické). Záver našťastie čo to vylepšil, pridal sa nový zaujímavý prvok, na ktorý nedám dopustiť - hranie sa s časom. A to zrejme zachránilo môj úmysel pustiť sa aj do druhej série, keď bude k dispozícii. Zatiaľ hodnotím ako lepší priemer. 65/100 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět a relativně originální fantasy svět. Na světě jsou čtyři druhy bytostí: lidé, čarodějnice s nadpřirozenými schopnostmi, silní dlouhověcí upíři a démoni s brilantní myslí nebo schopnostmi (což seriál nevysvětlí). A tři z nich bojujío moc. A do toho boje jsou zapletení upír Matthew a čarodějka Diana, kteří se do sebe samozřejmě zamilují, což je samozřejmě zakázané. Trochu Hra o trůny, trochu Twillight, trochu Harry Potter. Té romantiky by mohlo být méně, ale tohle je koneckonců původně fantasy kniha pro ženské publikum. A Goode s Palmer mají sakra chemii. A hrají mega nerdy do historie, takže se člověk i pár věcí dozví. Zatím 60 % ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaná, temná pohádka. O čarodějnicích, upírech a démonech. O hledání knihy života, i touze po moci, která je v některých lidech zakódována po staletích stejně. Perfektní chemie mezi hlavním duem, solidní výprava a triky, rozhodně ne nějak vyložená ztráta mého drahocenného času. Jen mě maličko nasrali s tím koncem, ale to se nedá nic dělat. Zrovna když jsem se do seriálu pořádně vnořil a zvažoval i čtyři hvězdy, tak šmik a game is over! Ne úplně, jak jsem dnes dočetl, chystají se rovnou dvě pokračování, což mi mou mrzutou náladu trošku spravilo a pokud mi to můj nabitý, natáčecí diář dovolí, dám si klidně další pokračování. Terese Palmer to totiž neskonale sekne a už jen kvůli ní do toho rozhodně půjdu zase. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Hype byl pro tuhle záležitost pořádný a to větší bylo moje očekávání. To se úplně nenaplnilo. Největší problém mám s nehorázně cheesy dialogy, neskutečně rychlým vývojem ústřední romance a její unylostí. Asi mě rozmazlilo True Blood a dokonce i TVD, ale tohle bylo opravdu až moc "vanilla". Ve vztahu Diany a Matthewa mi chyběl jakýkoliv vnitřní konflikt. V tomhle ohledu pro ně šlo všechno až moc hladce. Nicméně, je tu Matthew Goode jako 1500 let starý upír a to stačí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Takové Stmívání a jemu podobné, jen pro trochu odrostlejší publikum. Bohužel nic pro mě a po 5 dílech jsem to pro nezájem vzdal. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Po tretej časti začínam chápať čo mali všetci pred časom furt s tými upírskymi denníkmi. Tým som akosi nikdy neprišla na chuť a jedným z podstatných dôvodov bolo obsadenie. Tu s obsadením nemám najmenší problém, skôr naopak...žeriem HO! Len škoda, že cca po 5 časti to akosi začalo stagnovať a stratilo to na príťažlivosti a švihu. Hlavne nemám rada spracovania, kde si nikto nedáva námahu s objasňovaním detailov. Akoby autori vychádzali z predpokladu, že každý kto to pozerá knihy čítal a teda ja zasa taký fanatik do toho žánru nie som...takže v tomto smere mierne rozčarovanie. Ale dám si aj druhú sériu, o tom niet pochýb. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Má to hezkou atmosféru a výpravu, evidentně se na tom nešetřilo a tvůrci si mohli dovolit i Benátky, snad nejdražší natáčecí lokalitu na světě. První dva díly jsou pěkně chytlavé, ale s každým dalším dílem je to čím dál plytčí červená knihovna připomínající Stmívání s čím dál více pitomoučkým a nelogickým dějem. naštěstí to má dílů málo a Matthew Goode má velké charizma. Ale furt je to tisíckrát lepší než Sabrina. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mohl být temnější, kdyby tak očividně necílil na standardní chutě ženského publika. Diana je hodně standardní hrdinka seriálů pro ženy, která - ačkoliv akademička - je poháněná hlavně emocemi. Upírský (francouzský :D) aristokrat Matthew je do velké míry splněný romantický sen a jeho problematické stránky se neřeší, včetně toho, že (stejně jako všichni další upíři v seriáluú na někoho starého patnáct set let nemá aboslutně žádný problém s tím žít v současnosti. Několik amorálních věcí, které udělá, je briskně zameteno pod koberec. V rámci žánru se ovšem pořád jedná o zajímavý kousek. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vzdala jsem to v půlce druhé řady. Čekala jsem mysterióznost a temnotu, dostalo se mi prvoplánové červené knihovny s trochou špičáků a pár mávnutími hůlkou. Dialogy z pomocné školy, příběh přeslazená limonáda. Nenakoplo to ani, když se děj přesunul na dvůr Rudolfa II. SHRNUTÍ: Když už jsi příliš stará na Stmívání, ale přesto toužíš po „upíří romantice“. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Rozhodně si to zaslouží delší rozebrání příběhu a ne takovou rychlou krátkou akci, co se týče kouzelných efektu tak jich bylo málo kdyby každý díl začal jako poslední byla by to bomba, ohnivý luk plný hněvu v podání krásné Palmer byl dokonalý. Příběh jak už každý zná všemi možnými způsoby je zajímavý ale málo rozebraný na první sérii, takže jeto průměrný jednoduchý seriál, s upíry a démony a čarodějky prostě v pohodě. Doufám že se dočkám zbytku a že další série mě překvapí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem doufal, že by mohlo jít o solidní fantasy (při velké dávce štěstí s hororovými prvky), ale rychle se ukázalo, že se tvůrci rozhodli tuto naději zavraždit dříve, než se mohla stát životaschopnou. Romantická dějová linie hbitě ovládla situaci a ze seriálu se tak stal kříženec mezi Upířími deníky a Twilight ságou, takže jsem sám se sebou spokojen, že jsem vydržel až do konce první sezóny. 3*- ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápala jsem, co má moje maminka na tomhle seriálu. Jeden večer jsem si sedla k televizi taky a pak se nemohla dočkat dalšího dílu a co dalšího dílu, další série. Je to sice takový dospělejší Harry Potter a Stmívání v jednom balení. Bez té romantické linky to samozřejmě nejde. To si klidně přiznejme. Ta to krásně okořeňuje a dodává tomu tu pravou šťávu, žádné UHO. Prostředí Oxfordu a Benátek je uchvacujicí, fascinující, prostě kouzelné. Chci tam být taky. Pomalejší tempo vyprávění mi vyhovuje, alespoň se do toho můžu naplno ponořit a nechat se unášet příběhem. Musela jsem si zvyknout na Teresu Palmer. Matthew Goode je natolik charimstický, až se mi z něho podlamují kolena a tají dech. Chemie mezi hlavními postavami parádně funguje. Atmosféra je fajn. Už se těším na další sérii. Nemám nic, co bych měla seriálu vytknout. Jen tak dál. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že první série se mi líbila víc. V druhé sérii mi nějak hlavní dvojice v charakterech mizí, mění se v něco, co se mi nelíbí. A těch kouzel tam také zase tolik není. Víc se tam háčkuje. Nevím. Určitě mě seriál nenadchl. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál o čarodějnicích, upírech a démonech. 1) Zpočátku to suše až nudně skřípalo a vázlo, ale po několika dílech se děj rozběhl a ke konci řady jsem se přistihl, jak se na další pokračování vyloženě těším. Takže zatím tři hvězdičky, a uvidíme, co přinesou další dvě řady._____ 2) Naskýtá se srovnání se šťavnatějším, i když poněkud bulvárním americkým seriálem True Blood, který více vsadil na pěkné týpky a hodně sexu. Čas čarodějnic je vážnější, pochmurnější, akademičtější (jak jinak, když se odehrává v Oxfordu), postavy jsou dramatičtější a více zaměřeny na sebe, na svůj vnitřní svět. Inu, britská zdrženlivost versus americká asertivita._____ 3) 40letý přitažlivý Matthew Goode (zamilovaný upír Matthew Clairmont) je hlavním tahounem. Objeví se tu i 25letý Edward Bluemel (Clairmontův syn, upír)._____ 4) Once the world was full of wonders, but it belongs to the humans now. We, creatures, have all but disappeared. Daemons... vampires... witches... hiding in plain sight. _____ 5) 11.6.2021 - Děj se ve druhé řadě přesouvá do alžbětínské Anglie, Do Francie a do Čech. Moc se ale netěšte, skrovné historické kulisy jsou čistě studiové a historické postavy v Praze slouží jen jako figurky ve hře._____ 6)  Po rozpačitém začátku se tato kospirační pohádka pro dospělé rozjela docela fofrem. Efekty se tu šetří, filmové triky ilustrují spíš duševní pochody postav, než jejich kouzla. A ten dojemný konec!_____ 7)  Jako novinka se tu objevuje 35letý jako vždy neobyčejně přitažlivý Tom Hudges (Matthewův přítel v 16. století Kit Marlowe). ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Twilight a True Blood, přičemž blíže to má bohužel ke Stmívání. Škoda, že to nebylo o fous temnější a drsnější, pak by to asi bylo na 4*. Velkým plusem jsou nádherně pompézní lokace a sympatická ústřední dvojice. Celou dobu jsem čekal, že přijde něco strašně epického, bohužel vyjma jedné "mučící scény" je to celé v podstatě dost přízemní (zřejmě za účelem zachování statutu čarodějnického příběhu pro celou rodinu). Když to budu hodnotit hodně primitivně, tak je to Twilight bez homosexuálního nádechu, kde se ústřední hrdinka díkybohu nechová jako úplná kráva (v porovnání s Bellou z Twilight). ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo, že se na to bude i dát koukat, ale postupem času se z toho stávala čím dál větší slátanina. Já nevím, co na tom ty lidi tak baví... žena, která je ve skutečnosti hrozně mocná, ale potřebuje prince na bílém koni, aby přišel a ukázal ji, že vlastně není úplně k ničemu, nebezpečná, zakázaná láska k upírovi, bohatý muž s frekventovanýma emočníma výlevama a láska na život a na smrt po čtrnácti dnech od prvního setkání. Tyhle rysy jsme mohli vidět ve Stmívání, vlastně i ve 50 Shades of Grey, pravděpodobně i v Upířích deníkách (nevím, neviděla jsem) a teď tu máme Čas čarodějnic. Já říkám jen: proč? To je pro většinu lidí (a ano, pravděpodobně většina z nich budou ženy) tak hrozně úžasný sledovat příběh, ve kterým přijede princ na bílým koni, aby vás zachránil, a příběh, ve kterým se ženy zamilovávají do mužů, do kterých by se zamilovávat neměly? WTF. Pokud takhle fakt uvažuje většina populace, tak pak není divu, že tu stále máme (samozřejmě už méně znatelnou) genderovou nerovnoprávnost :D No nic. To byla jen taková odbočka. Každopádně pokud se na seriál chcete začít dívat ze stejného důvodu, jako jsem začla já, a to protože máte rádi seriály a filmy kde se objevuje magie, pak doporučuju spíš novou Sabrinu, nebo nový Čarodějky. Ani jedno sice není úplnej zázrak, především tedy rozpačitý rozjezd Čarodějek, ale zatím to má vzestupnou tendenci a dá se na to koukat. Pokud máte ale rádi/y plytkou prvoplánovou romantiku, plnou sladkejch, naivních a komických řečiček a citových výlevů, umíráte napětím u psedodramatických scén, tak pak je tenhle seriál určený právě vám. První sérii jsem dokoukala jen díky pěknému prostředí (Oxford, Benátky), ale fakt si nejsem jistá, jestli budu dávat šanci sérii druhý. Na druhou stranu se tam má cestovat časem, což je další z mých oblíbených témat, tak uvidíme no. A takhle to dopadá, když prostě chcete dosledovat všechny rozkoukaný seriály, i přesto, že vás vůbec nebaví :D Na tomhle svým přístupu k seriálům musím fakt zapracovat :D ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

A je to tu zase. Inteligentní doktorka historie Diana Bishop po týdnu stalkingu ze strany upíra Matthewa Clairmonta odhodí svou nedůvěru, zdravý rozum a kalhotky. Po letech popírání přijme za své i své čarodějnické schopnosti a hádejte co? Ona je to nejmocnější čarodějnice za několik posledních stovek let! A Matthew je její vyvolený, protože jí o něm její rodiče vyprávěli pohádky. Věkový rozdíl 1470 let přece není žádnou překážkou, protože když ho miluješ (blesková romance), není co řešit. Matthew pro změnu trpí typickým romantickým obroušením svých špičáků. Diana mu opět způsobuje reakce jak šanta kočkám a on si zrychleně projde Edwardovskou otázkou: "kousnout či nekousnout?" Do toho tu máme svět, kde se vyskytují čarodějnice, upíři a daemoni, s nesmyslnými pravidly a přikázáními, které se rozhodli neaktualizovat posledních pár set let. Což je k smíchu zvlášť u veškeré neupírské populace - podmínky užívání emailu se vám mění co půl roku, ale vy nemáte námitky proti předpisům ze 14. století? Protože Kongregace samozřejmě zakazuje mezidruhové vztahy. Ugh.... Upřímně řečeno jsem už hodně dlouho neviděla seriál, kde by se hlavní hrdinové chovali jak naprostí idioti, ale je to tak nablblé, až je to nechtěně docela zábavné. Druhou sérii si nenechám ujít. (P.S. Satu je jediná postava, kterou jsem si alespoň trochu oblíbila. Co tady dělá Goode a Lindsay Duncan je mi naprostou záhadou.) ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Tempo je místy až nepříjemně pomalé, velké akční střety mezi postavami jsou velmi výjimečné, je to spíše melancholická pohádka o zakázané lásce a boji proti zkostnatělým pravidlům. Ale přesto to má své (záměrný dvojsmysl) kouzlo a to díky příjemné atmosféře a působivému obsazení. Ocenil bych, aby bylo finále trošku dynamičtější, ale nakonec jsem si i tak všechny tři řady užil. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu to hodnocení tady, co na tom lidí máte? Děsná kravina první série celkem zajímavá, ale druhá a přesun do středověku to bylo utrpení to bylo tak umělý až to bolelo. A třetí to už byl sice návrat do reality, ale už bylo vidět jak rychle se to snažili ukončit. To už bylo mnohem zajímavější V zajetí kouzel. ()

Reklama

Reklama