Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele blackrain k tomuto seriálu (2)

Čas čarodějnic (2018) 

Nechápala jsem, co má moje maminka na tomhle seriálu. Jeden večer jsem si sedla k televizi taky a pak se nemohla dočkat dalšího dílu a co dalšího dílu, další série. Je to sice takový dospělejší Harry Potter a Stmívání v jednom balení. Bez té romantické linky to samozřejmě nejde. To si klidně přiznejme. Ta to krásně okořeňuje a dodává tomu tu pravou šťávu, žádné UHO. Prostředí Oxfordu a Benátek je uchvacujicí, fascinující, prostě kouzelné. Chci tam být taky. Pomalejší tempo vyprávění mi vyhovuje, alespoň se do toho můžu naplno ponořit a nechat se unášet příběhem. Musela jsem si zvyknout na Teresu Palmer. Matthew Goode je natolik charimstický, až se mi z něho podlamují kolena a tají dech. Chemie mezi hlavními postavami parádně funguje. Atmosféra je fajn. Už se těším na další sérii. Nemám nic, co bych měla seriálu vytknout. Jen tak dál. ()

Série 2 (2021) (S02) 

Druhá série začíná přesně tam, kde ta první skončila. To je moc dobře. Ono to ani jinak nešlo. Není tu moc odchylek o proti knize (těhotenství Diany). Těšila jsem se na Rudolfa a rudolfovskou Prahu, ale ocitla jsem se kdesi v Alpách. Jako Čechy to místo rozhodně nevypadalo.Ttedy ty hory naše stopro nebyly a ten lovecký Rudolfův zámek taky ne. Scény s Dianiným čarováním byly po vizuální stránce moc hezky udělané (jeřáb, dračice Cora). Její moudrou mentorku Goody jsem si přesně takto představovala. Už se těším na poslední sérii. Ale před tím si musím knihy opět přečíst, abych byla v obraze a taky abych zaplnila to čekání, které bude k nepřečkání. ()

Reklama

Reklama