Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve druhé řadě cestují Matthew (Matthew Goode) a Diana (Teresa Palmerová) zpátky v čase do temných uliček alžbětinského Londýna, kde se skrývají před Kongregací. Pátrají zde po mocné čarodějnici, která by Dianu naučila lépe ovládat její magické schopnosti, a hledají nepolapitelnou Knihu života. V současnosti se Dianiny milované tety Sarah a Em musí schovat u nechvalně proslulé lovkyně čarodějnic Ysabeau De Clermont na jejím rodinném sídle Sept-Tours. V Oxfordu mezitím Marcus s Miriam přebírají Matthewův úkol ochránit démony Nathaniela a Sophii, která je v pokročilém stadiu těhotenství. A Gerbert, Knox, Satu a Domenico se ze všech sil snaží odhalit nejen veškeré stopy vedoucí ke zmizení Diany a Matthewa, ale také tajemství, která před nimi jejich spojenci skrývají. (HBO Europe)

(více)

Recenze (10)

vade_mecum 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za sebe musím říct, že se mi 2. série líbila. Mám k ní však několik výhrad. Čas čarodějnic má v mé seriálománii své specifické místo. Ve většině případů totiž buď čtu jen knihy a nebo pak sleduju jen seriály či filmové ságy, takže jsem oproštěn od porovnání knihy a filmového zpracování. V případě Času čarodějnic to mám tak, že mi učarovala 1. série a na základě ní jsem si koupil druhou a třetí knihu z trilogie, protože jsem chtěl vědět, jak to bude dál. Mohu tedy již porovnávat. Nepochybně byly překrásně zpracovány scény, kdy se Diana učí tkát nová zaklínadla, ty scény mohu vidět znovu a znovu. Její vztah s tkadlenou Goody Alsopovou je dojemný. Když Goody sleduje Dianu tkát a kýve hlavou, jako by poslouchala hudební koncert, nezůstalo u mě oko suché... Po některých romantických scénách s Matthewem jsem si uvědomil, že od Andělské tváře Zdeňka Trošky je to snad první opravdu romantické televizní dílo, které jsem viděl a přišel mu na chuť. Trochu mi vadí, že je z Dianina těhotenství uděláno něco dost mimořádného, v knize je to totiž podáno tak, že Diana nejprve potratí a Goody ji utěšuje, že se to ženám ve středověku děje běžně a podotkne, že tkadleny obecně dokážou jako jediné povít dítě upírům. Je to totiž jeden z důležitých prvků pro třetí knihu trilogie a do jisté míry vysvětluje i postoje Satu Jarvinenové. Snad jsem moc neprozradil a s nadějí i obavami vyčkávám třetí sérii... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po první sérii sem od té druhé nečekal žádné zázraky, ale trochu sem doufal že by to skokem do minulosti mohla přestat být tak unylá twilight telenovela. Bohužel ale přišlo ještě větší zklamání, protože druhá série je mnohem horší než ta první. Když se Diana náhodou vzpomene že je čarodějnice a čaruje, tak je to celkem fajn, ale čarování je tu čistého času tak pět minut a zbytek je jen ukecaná soap opera a úplně teď nechápu proč sem měl vůbec tendenci jí dokoukat...30% ()

Reklama

draxxi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je smutna sranda jaky pribehy si musime vymyslet, kdyz chceme tocit antirasistickej serial. Vyslovit cernoch nebo rudoch je nebezpecnejsi nez rict Voldemort. A tak se nam tu miluji demoni s upirama a carodejkama, bili s cernyma, holky s holkama... Pekna, celou tou posranou korektnosti protkana pohadka... 4/10/2022 63% ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(SPOILERY!) Co si odnést ze druhé série? V podstatě skoro nic. Vydáváme se do Londýna roku 1590 - 1591. Dozvídáme se o Dianině roli Tkadleny, čarodějky schopné vytvářet a ničit kouzla, avšak do konce série se její pravá postata neukáže. Kromě posvátně důležitého devátého (či osmého?) dílu, v němž projeví své sklony k Temnotě. Avšak tento záchvěv v celkovém pohledu pranic nezmůže. Matthew se musí znovu naučit svoji více než čtyři sta let starou minulost, vypořádat se se svým homosexuálním přítelem, a dělat Stína královně Alžbětě I. Vše proto, aby společně s Dianou čelili jeho otci Phillipovi, z nějž se vyklube hodný taťka, vzdorovali jeho Běsu, (nemoci, díky níž se chová jako pravý upír, a ne jako jeho napodobenina) a později i Louise, jeho sestře. Vše z prostého důvodu: vytvořit napětí, jež ale velmi rychle vyprchá. Zvlášť mi vadí role jejich "syna", o němž, pokud jsem omylem nepřeskočil díl, v podstatě nic nevíme, a přesto patří do jejich rodiny. Nehledě na výlet do Čech, kde jsme se mohli dočkat zesměšnění Rudolfa II. a návštěvy "loveckého zámku v Čechách", kolem něhož se krásně vyjímaly rakouské Alpy. A tak dále, netřeba detailněji rozebírat (...). Nedokáži totiž vyprávět o svém znechucení posledními epizodami, kde se z nadějného seriálu stává zbytečná fraška. Kde mi Diana připomíná slabou ustrašenou holku, čas od času si hrající na hrdinku, Matthewa, v podstatě člověka bez jakýchkoliv upířích sklonů, pokud ho čirou náhodou nedráždí Běs, a dalších, vlastně už vedlejších postav. Promiňte mi, ale sledovat pomalé učení blondýny s Uzly, kde se podaří tvůrcům seriálu sotva vymyslet vhodný rým k danému Uzlu, je směšné. podruhé si procházet rutinou vysvětlování "upířiny" v případě jednoho z členů Clairmontů (dokonce ani jeho jméno si nedokáži zapamatovat, snad Marcus) a dokonce vnímat potřebu přetočit pár vteřin u poledního dílu (stav nouze) mne opravdu dráždí (...). Dávám 50 procent, ale opravdu jen z milosti, jelikož se mi nechce klesnout až na dvě hvězdy. Pokud se třetí série vzpamatuje, žasnu. Pokud ne, a ještě více klesne, čekají mne večery sepisování kritiky, na což se fakt netěším. Doporučuji utnout seriál už první řadou, případně se připravit na hořké zklamání, jelikož každá dramatická zápletka na konci epizody rozhodně není důvodem, aby se v pokračování řešila. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K jednotlivym epizodam som sa uz vyjadril a tak len v skratke. Naivne som veril, ze sa nas parik v "minulosti" pochlapi a tvorcovia zapracuju na atmosfere, diani a novych liniach. Je pravda, ze je to vizualne celkom posobive, tiez ponimanie "magie" carodejkami z minulosti. Tiez sa rozohra jedna-dve nove linie v "sucasnosti". Zial az po poslednu epizodu je to skor rodinna vztahovka a par drobnych vyprav a obcas zaujimavych postav. Po skonceni posledneho dielu ma vsak divak pocit akoby bol v polovici serie. Totiz, odhalenia, ci nejake vyvrcholenia sa prakticky nekonaju. Toto natahovanie ma zrejme uz k dalsim seriam nepritiahne. Slabucky priemer. 45% ()

Galerie (235)

Zajímavosti (3)

  • James Purefoy a Matthew Goode, hrající otce a syna, jsou ve skutečnosti dobří kamarádi a dlouholetí kolegové. Byli spolu na baru v Portugalsku při natáčení The Wine show (od r. 2016), když se Matthew dozvěděl, že je James mezi třemi kandidáty na roli jeho otce. Poté ho Matthew doporučil. James přečetl všechny knížky a zhlédl první sérii seriálu než roli přijal. Poté se vyjádřil, že největší výzva při natáčení bylo natočit scénu tak, aniž by ho Matthew rozesmál. (Jolinar)
  • Ve 2. sérii se hlavní dvojice dostane do Čech 16. století a setká se s císařem Rudolfem II. Hrad, ve kterém se scény v Čechách natáčely, se ve skutečnosti nachází v severní Itálii nedaleko Bolzana a jmenuje se Prösels. (Jolinar)
  • Teresa Palmer se na natáčení 2. série vrátila chvilku po porodu třetího dítěte. Na svém instagramu poděkovala celému týmu, že vytvořil baby friendly atmosféru, a že dítě mohla mít často u sebe. Matthew Goode ve společném rozhovoru s Teresou vtipkoval, že nevěděl, kam se dívat, když Teresa začala znenadání kojit. (Jolinar)

Reklama

Reklama