Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Londýnského dramatika Williama Shakespearea sužují pochyby o sobě samém a ochromuje ho tvůrčí krize, kvůli které má obrovské zpoždění s divadelní hrou, kterou přislíbil majiteli divadla. Jeho známý mu poradí, že lékem by mohla být láska. Nachází ji ve chvíli, když se nečekaně setká s půvabnou Lady Violou, která tolik miluje divadlo, že se vydává za muže, aby si mohla zahrát. Mezi Violou a Williamem to okamžitě zajiskří a je to láska na první pohled. Willa zachvátí vlna inspirace a začne horečně pracovat na své hře. Rozhodl se napsat největší milostný příběh Romeo a Julie! Hra má obrovský úspěch. Milenci se ale musí rozejít, neboť Viola je proti své vůli provdána a Will je už dávno ženatý. Willova velká láska odjíždí kamsi za moře a on začíná psát Večer tříkrálový, jehož hlavní hrdinka se jmenuje Viola. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (473)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Oscar za nejlepší film je tu trochu neprávem (Spielberg s Hanksem by u mě měli přednost) a celkově mi přijde, že je Zamilovaný Shakespeare lehce přeceněný. Se skutečným Williamem Shakespearem neměl Will Shakespeare asi mnoho společného a já prostě nejsem nadšenec do tohoto typu fikce postavené na skutečně žijícím člověkovi. Zvlášť když ta úžasná romance a Willova inspirace je sice zajímavá, ale rozhodně ne jedinečná. Za skvělého Geoffreyho Rushe a skvělou Judi Dench jsem chtěla původně dát i vyšší hodnocení, ale ne... prostě to nejde. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Shakespeare je žena? Ne, moment, to nebyla ta správná myšlenka filmu. Tak jak to jen bylo vlastně? Film bych přiřadil k těm náctiletým komediím, jako 10 důvodů proč tě nenávidím a Taková normalní holka... No, akorát zde se to odehrává v mnohem jinačí době, v době, která je symtičtější i těm starším, i když vlastně o žádné reálie vůbec nejde, Shakespeare jenom prožívá své díla ve svém životě... Asi bych hlavně doporučil studentům na střední škole, když mají anglickou literatůru. 75 % ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Výprava, kostýmy, hudba. Teda umelecká filmu je na dokonalej úrovni, tie ostatné sošky si nezaslúžili ani len nominácie. Všetko je to pekné, uhladené, sladké, občas trošku úsmevné. Ale tie dialógy a scenár sú až príliš noblesne napísané, niekedy až umelé. A to bol Shakespeare majstrom v jednoduchosti a ľahkosti. Na protiváhu k tomu je to ale veľmi svieže a nové, čisto dramatický pohľad na Willov život by ma ubil asi ešte viac. 75%. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Když v roce tuším 1999 porazil tento film pro mě do té doby kultovní dílo Zachaňte vojína Ryana, cítil jsem to jako velikou nespravedlnost až křivdu, samozřejmně jen do té doby, než jsem tento snímek viděl.. Nevím v čí hlavě se zrodil nápad, na tak vynikající scénář, který spolu s výbornými herci a režisérem vytvořil dílo, které až do konce života zůstane hluboko v mém srdci. Dílo popisuje slavného spisovatele v podání pro mě v té době neznámého a výborného Josepha Fiennese, který marně překonává svou tvůrčí krizi a až láska k ještě hrecky lepší Gwyneth Paltrow, mu pomůže k napsání jeho nejznámnější divadelní hry Romeo a Julie. Z ostaních herců se mně nejvíc líbili Geoffrey Rush,Tom Wilkinson a Colin Firth v roli nastávajícího a velmi vypočítavého chotě . Dále musím samozřejmě ještě poznamenat úžasné kostýmy a hudbu k filmu , která patří k mým oblíbeným. Vznikl film o lásce, která je opravdová, o lásce možná neštastné, ale o lásce, kterou hlavním hrdinům musíte bezmezně věřit a držet jim palce a přát jim jejich štěstí až do posledního, možného okamžiku. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Takovou parádu, jaká se mi dostala, jsem opravdu nečekal. Očekával jsem klasickou romantickou slaďárnu, oblečenou do histo(e)rického hávu. To se mi také dostalo, jen v nadmíru chutném provedení. Joseph Fiennes je v roli Willa Shakespearea k nepoznání (bezpochyby životní výkon), Colin Firth také (jen ten životní výkon předvedl až v Konferenci ve Wannsee) no a pro Gwyneth bych i zabil. Prakticky vše je na Zamilovaném Shakespeareovi k pochválení, já osobně jsem na něm nenašel ani jednu chybičku. Dokonce i Ben Affleck předvedl herecký výkon, což se opravdu nevidí často. Samotné konečné představení Romea a Julie mě donutilo zadržet dech až do samotného konce, nikdy bych nevěřil, jak může být divadelní představení tak napínavé, i když zde je, pravda, ve filmovém podání. Celkem jednoznačně za pět. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (37)

  • Hra, která má být inspirována Shakespearovou (Joseph Fiennes) láskou, je „Večer tříkrálový“. Její hlavní hrdinka se také jmenuje Viola a značnou část děje se vydává za muže. (Ganka)
  • Kňaz na začiatku kričí: "Mor na oba vaše rody," čo je slávny citát z "Rómea a Júlie." (WalterIK7)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

13.08.2015

Jak určitě víte, americká Akademie filmového umění a věd pravidelně "vyrábí" nejlepší film roku. Časopis The Hollywood Reporter zaujatě sleduje každé oscarové klání, sem tam se ale také ohlédne do… (více)

FBI bude chrániť Diane Lane

FBI bude chrániť Diane Lane

31.08.2005

John Madden, režisér Zamilovaného Shakespearea, nakrúti krimi drámu KILLSHOT podľa literárnej predlohy Elmora Leonarda, ktorú adaptoval Hossein Amini (Krídla vášne). Pôjde o príbeh realitnej agentky … (více)

Reklama

Reklama