Reklama

Reklama

Šičisei no Subaru

(seriál)
  • Japonsko 七星のスバル (více)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

6 let zpátky v jedné z nejpopulárnějších MMORPG her Union existovala drobná parta legendárních hráčů, která si říkala Subaru. Tito mladí školáci překonávali všechny překážky a žádná výzva jim nebyla cizí. To se jim jednoho dne vymstilo, když během jedné velmi náročné výpravy přišli o spolubojovnici, jejíž odpojení ze hry způsobilo i smrt v reálném světě. Tato neblahá událost předznamenala uzavření celé hry a rozpuštění celého týmu Subaru. Středoškolák Haruto by nejraději na tuto minulost navždy zapomněl, ale jeho kamarádi ho přesvědčí, aby se připojil do nové hry založené na bázi té předchozí jménem Reunion. Na jeho první výpravě světem Reunionu by nebylo nic zvláštního, kdyby se ovšem nesetkal s Asahi: bývalou členkou týmu, která má být 6 let po smrti. (Scalpelexis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Po první půlce prvního dílu jsem si říkal "A jéje, zase dobrodružství malých školáčků ze základní školy ve VRMMORPG světě." Poté, co jsem si řekl, že ten díl alespoň dokoukám do konce, tak jsem byl celkem překvapený jaký nečekaný zvrat nastal (popravdě to není nic nového, kdy VR svět má něco dramatického - viz SAO, Log Horizon ad., ale tady jsem opravdu nečekal). Ze školáčků se stala klasická věková kategorie v japonských anime, takže začala trochu zajímavější logika smýšlení a začalo trochu dramatické sci-fi s vládním spiknutím. Bohužel jsem v závěru nedozvěděl moc o mysteriích tohoto světa, jen to, že se tým dal dohromady s velice "dramatickým" emocionálním shledáním (kdy každej řeší své vlastní komplexy a složité pocity - takže svým způsobem moc mentálně nevyspěli) a že všechno tedy zvládnou, když budou držet při spolu. Všech těch 12 dílů vyznívá jako jedno velké intro, takže to nemůže člověk ani nijak hvězdně hodnotit. Animace je celkem slušná a hudební stránka extra nezaujala. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Netušil bych na konci, že bych byl ohromně vděčný, kdyby si tento seriál zůstal u počatečního Sword Anohana Online překřtění. Všechno k tomu nabádalo: Autorka, až nehezky familiérní podobný ansámbl postav z Anohany a MMORPG svět (dejme tomu, že zde bych křivdil, ale koho u MMORPG nenapadne SAO?). Nápad smrti v online světě = smrt v reálném není žádnou novinkou a osobně bych se nebránil luštění záhady mrtvé osoby stále pobývající v online světě, kdyby..se tomu alespoň teda věnovalo! Nástin tohoto komplotu se tam neustále opilecky potuluje na pozadí, ale jen kvůli tomu, že nám je do obličeje vlepovaný otravný romantický fujúhelník (rád bych se dozvěděl, odkud se vzala ta nepamátně památná hláška "musím ochránit její úsměv!"). Seriál úspěšně buduje silné antipatie vůči hlavnímu páru vyjma pro kawai otaku fanoušky, kterým k zamilovanosti stačí jen roztomilý vzhled. Stejně jako odkopnutá dáma nechápu, proč se k sobě tak mají (on k ní), ale narozdíl od Satsuki bych to napodruhé pochopil a dal ruce pryč. Celé to zaokrouhluje zvláštní piják krve, "blyštivé brejle" Takanori. Největší mínus seriálu je neomluvitelná absence napětí. Sbírání týmu, které trvá neskutěčně dlouho z různorodých dětinských důvodů, je jako téma akceptovatelné, ale nulový strach o hrdiny, kteří překonávají vše legendární silou přátelství, Vás nutí neustále aktualizovat vlastní rekordy v zívání. Po první polovině jsem se musel ptát, kam zmizel celý ten svět, který šel kvůli Asahi týmu po krku a vůbec problematika v živém světě je totálně odhozena, což dokonale reprezentuje přítomnost jediného rodiče a trávení času pouze u kafíček. Netřeba zmiňovat, že hlavní problém s Asahi zůstal úplne, ale úplně nedotčen. A pokud doufáte v nějakou důstojnou akci v onom MMORPG světě, tak radši si pusťte Teletubbies, i tam jí je více. Nuda, šeď, prázdno, oplzlá romantika, minimum inteligence. Tohle nechcete. Slabé 2*. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

SAO, .hack//SIGN, Anohana - pro mě za mě si klidně vypůjčte nápady třeba z celé plejády anime, pokud se vám podaří to originálně smíchat a nebo alespoň vytvořit něco stejně kvalitního... Bohužel tohle je jen slabý vývar, který nenadchne a ani příliš nezasytí. První díl by ještě ušel, má to pár zajímavých překvapení a při vhodném zpracování z toho mohla být tajemná fantasy, která bude řešit co je s naší milou Asahi. Mohly jsme dostat tajemnou atmosféru plnou překvapení, obstojný příběh - zkrátka něco, co by si člověk i zapamatoval... Místo toho se ale radši pustíme do velmi křehkých vztahů, zamotáme to víc než celé Beverly Hills 90210 a necháme hlavní hrdiny prožívat dramata hodná tak základní školy. Zase - při správném provedení to mohla být hluboká citová ždímačka, něco co by námi otřáslo, nebo nás třeba rozněžnilo - zkrátka kvalitní romantika. Bohužel na to ale je třeba vztahy vhodně zpracovat, ne jako tady, kde člověk pochybuje, jestli zdejším hrdinům není pořád 10. No a závěr? Pokud čekáte, že dostanete nějaké odpovědi, pak smůla! Jen další klišovité zakončení o síle kamarádství a o tom, jak spolu všichni všechno zvládnou - ale co všechno? Místo smysluplných závěrů dostáváme jen další otázky a asi jediné co je nějak zakončené jsou ta rádoby romantická dramata. A to je sakra málo! Díky tomuhle všemu vím rozhodně, že za týden si na tohle anime ani nevzpomenu. 4/10 ()

Jogi.1 

všechny recenze uživatele

Prvním dílem mě to zaujalo, prozatím bych byl samozřejmě opatrný s hodnocením, ale souhlasím s SonGokussj, opravdu to zprvu vypadalo, jako klasický příběh. Nakonec si odnáším zájem o toto anime, tedy prozatím 3* pokud kvalita zůstane, ale může se to i zlepšit, potenciál to má. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

[First Impressions 1EP] Ze začátku vypadající generická isekai mmorpg, která se změnila v... něco jiného. A vcelku zajímavého. Třeba nebudou jen tlačit na naše "feels" a nabídnou i nějaký příběh. Watching... ()

Galerie (312)

Reklama

Reklama