Reklama

Reklama

Škola končí

  • Francie L'Ecole est finie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stylová třicátnice Agathe Langloisová (Bérengère Kriefová) supluje angličtinu na jedné z nejprestižnějších středních škol v Paříži. Když je však přeložena do Trouilly-sur-Selles, její svět se zhroutí. Bez přátel a rodiny se ocitá 300 kilometrů od Paříže – a jakékoli formy civilizace. Agathe je zoufalá... S postupujícím rokem - a s pomocí Raphaela (Grégory Fitoussi), chytrého učitele matematiky - si brzy začne uvědomovat, že možná přece jen není v pekle. (HBO Europe)

(více)

Recenze (16)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností by to byla jedna z řady nevýrazných francouzských komedií. Jenže jelikož je ve filmu neuvěřitelně příjemná Bérengére Krief, okamžitě jsem k ní získal nadpozemský obdiv a z filmu se rázem stala neskutečně pozitivní a příjemná událost. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Někdo viděl fakju a hned se rozhodl udělat dobrou komedii, no trapná hrůza. Viděl jsme hodně sraček ale hodně se jich dalo přežít mnohem líp než tohle. Dečka a učitelka hnus. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Quo vadis, francúzska komediálna tvorba? :( Ale vážne, mám pocit, že Francúzsko je v tomto žánri čím ďalej, tým viac slabšie. Už ani nepamätám, kedy som videl fakt nejakú vydarenú francúzsku komédiu (čo kedysi bola v podstate väčšina). Tento film o premotivovanej učiteľke, ktorá sa ocitla v nejakom zapádakove mal v podstate slušný základ, ale všetko ostatné bolo viacmenej obyčajné, bez väčších vášní. Samozrejme, boli tu aj niektoré dobré momenty, ktoré to aspoň ako tak zachraňovali, ale celkovo to len márne siahalo na nejaké méty priemernosti. A to som sa tešil na nejakú fajn drámu (s komediálnymi črtami) z učiteľského prostredia. Ale kdeže... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Príjemná, nenásilná frantícka komédia. No komedia je silné slovo, bolo to úsmevné, ale všetko na pozadí romantiky. Tvorcovia sa našťastie vyvarovali fekálnemu humoru a ultra tupým žiakom, preto to bolo príjemné. 1 z 5 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dnes hodnotím všetko takmer všetko slabučkými tromi hviezdami a toto nie je výnimka. Cielene píšem komentáre k filmom, ktoré priznám sa, vo výsledky naozaj nestoja moc za reč. Francúzi prechádzajú z fantactických komédii s Clavierom prípadne šialených francúzskych komédii s partičkou okolo Philippa Lacheaua k nudným ani presne komédiám ani romantikám, ale takým bezvýrazným mišmašom. To už aj včera zhliadnutý Long Shot bol v skutočnosti lepší. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a klasický (nielen) romantický príbeh v školskom prostredí. Sympatické a skromné výkony, ale v dialógoch (a v jednotlivých scénach) postrácam väčšiu odvahu byť vtipnejším na Francúzky spôsob. Výsledok v tejto forme je nič iný len tuctová záležitosť. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Komedie, slibná na začátku, nudná ke konci. Velká škoda, francouzské komedie mám ráda, ale tuto už si znovu nepustím. Chtělo to býti více odvážným a rozehrát více vtipných situací - prostor k tomu byl - škola, děti, změna prostředí město x venkov..... ()

ElisR 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie mám moc ráda, většinou se velmi dobře pobavím. To samé jsem očekávala u Škola končí, ale nějak se mi toho nedostalo. Námět mi přišel podobný našemu "Bezva ženská na krku", jenže tam se člověk bavil od začátku do konce. Tady vtip trochu zaostával a bylo to pouze o příběhu "jak Pařížanka našla štěstí na vesnici". Hlavní herečka byla milá, romantičky potěší určitá dávka romantičnosti, ale za mě to víc než na dvě hvězdy bohužel není. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Podivný to film z Francie, kde ve škole nejsou žádné arabské či africké děti. Taková Francie je kde? A když si učitelka (přes 30) nabrnkne učitele (přes 40) rozumíme tomu, že film je určen rozvedeným, protože obě "poupátka" diváka za srdce nechytnou. Dětské role jsou milé, tupí rodiče neměli ve filmu protiváhu chytrých rodičů a některé učitelské postavy působily jako kreatury na toto povolání (možná právě ale takto dnešní Francie vypadá). Překvapení se nekonalo, hudba byla konzumní a strávené chvilky s očekávaným šťastným koncem jsou na nedělní odpoledne tak akorát. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

danatr 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát použitý příběh. Holka z města se octne v Burákově, je to tam hrozné, práce taky strašná. V tomto případě je to učitelka, takže parchanti jsou příšerní. Pak se jí tam zalíbí, zamiluje se a dětičky jsou najednou geniální andílkové. Jak říkám, tisíckrát použité a z toho devětsetdevadesátdevětkrát líp. ()

Foltest 

všechny recenze uživatele

Opravdu nepovedené. Film mě vůbec nezaujal. Ani moc nevím, co bych o něm napsal. Romantický vztah ústřední dvojice je bez nápadu a komediální stránka snímku je enormně slabá. Jeden z mála filmů, o kterém můžu napsat, že byl opravdu o ničem. Jako jediný klad tak vidím, že ve filmu nejsou žádní černoši. ()

Reklama

Reklama