Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začátek nacistické okupace se stal námětem řady filmů, zpravidla již zapomenutých. Byly totiž natolik ideologicky spoutané, že ztrácely jakoukoli věrohodnost. V tomto snímku se v osudnou noc ze 14. na 15. březen 1939 domlouvají na společném postupu čeští i němečtí komunisté, připravují se na protinacistický boj v ilegalitě. Podařilo se jim třeba zabránit zatčení německých emigrantů, kteří u nás nalezli azyl... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Marjá pano co to jako mělo bejt ? Skupina Evženů tajtrlíkuje Prahou s nějakým kufrem a tváří se při tom, jako kdyby v něm měli přinejmenším Hitlerův penis. A ten kdo rozhodoval o tom, kdy se bude mluvit německy a kdy česky by to neměl tolik přehánět s travičkou, kdo pak má rozeznávat německý komunisty od těch českej a to už vůbec nemluvím že se tam vyskytovali i německý nacisti. No pěkná svoloč se nám v tom filmu sešla, jen co je pravda. Zajímalo by mě, co by na tenhle film řek docent Chocholoušek ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože, to zase byl film, nad úrovní, na kterou ani komunista v tehdejší době neměl. CSFilm ve vysvětlivkách tvrdil, že Praha nultá hodina je film, na který se rychle zapomnělo, že se o něm vlastně ani neví....a ono je to vlastně docela dobře. Ona to není ani tolik propaganda, jako brutální nesmysl. Ve filmu se objeví českej komunista, německej komunista a německej nacista. Průser je, že já vlastně nevím, kdo je kdo, protože tam pořád někdo chodí s kuframa a pro jednou si myslim, že to je Čech a pak najednou rozjede docela dobrou němčinu. V tu chvíli nevím, jestli machruje, nebo je jenom debilní, protože aby mluvil komunista německy, to se mi ani nechce věřit. Taky je to natočený v době, kdy komunista byl člověk s nejrozumnějšími názory na světě, a tak to taky asi tak dopadlo. Sračka. Odpad jí je málo. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Asi u tohoto filmu půjdu proti proudu. Považuji jej za celkem dobrý film s napětím a slušným tempem. Možná je nízké hodnocení u tohoto filmu způsobeno tím, že si někteří uživatele berou příliš osobně proslov jedné německý mluvicí postavy: Pojďte ven! Neslyšíte?! Vylezte na světlo! Ukažte svoje tváře - tváře lumpů, za které by se i krysa styděla! Slyšíte mě? "Přijde den" to bylo naše heslo. Ano přijde den, kdy všechno, co lidsky cítí, povstane proti vám. Neujdete pomstě lidu! Slyšíte! Vy černý dobytku. Hej! Slyšíte, vy hnědé hromady Hitlerova hnoje! Vždyť jste k smíchů. Znáte ten vtip o dvou možnostech? Vždyť to nemá smysl. Jste příliš hloupí!  Vám teprve svitne, až budete všichni nahoře. Buď na kandelábru nebo na pořádné šibenici! Historický kontext filmu sedí, herecký a filmařský dobře zpracováno. Vcelku souhlasím s komentáři  contrerase a Rosomaka. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to drží pohromadě a nutí vás to čím dál tím víc se s hlavními protagonisty ztotožňovat... pro mě to bylo 77 intenzivních minut, které mě kupodivu ani ideologicky neobtěžovali (tendenčnost ve filmu sice je, ale nijak nevadí postavám ani příběhu). ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek posazený do začátku obsazení naší země německými okupanty. V závěru filmu symbolicky z kufru vypadává jeden pas, když v tu chvíli přichází o život jeden z německých komunistů. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to mnohem horší. Vlastně šlo o ne úplně dynamickou, ale přece jen historku ze dne definitivní likvidace ČSR. Osobně bych z onoho dne raději viděl film o přesunu Františka Moravce a celé jeho zpravodajské služby do Londýna, ale to bych chtěl od roku 1962 příliš. Identifikovat se s hrdiny se mi nepodařilo - nechci být úplně nespravedlivý, ale velkou skupinu anitfašistů bych taky nechtěl potkat večer v parku, stejně tak samozřejmě fašisty, to je bez debat. Nicméně, skupina německých antifašistů v Praze je vykreslena celkem civilně a nikterak okázale, úderná skupina fašistů nedémonicky a popisně zřejmě adekvátně (až na trochu homosexuální poskakování mladíků, vzpomněl jsem si na Viscontiho Soumrak bohů). A Josefa Beka - záporáka často nevidět. Hlavní výtka je obecná - o jiném než komunistickém odboji se téměř nemluvilo (čestnou výjimkou třeba Atentát),jinak jde o normální průměrnou podívanou. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Politika, válka. Strašně důležitá polemika, zda fašistická strana je socialistická nebo ne. Symbolika: 33: „Adler bydlí ve třetím patře.“ „Jo, samozřejmě, ve třetím.“ 20:45 – hakenkrojz (Polárka – Velký vůz; jaro, léto, podzim, zima); Hezká Němka praví: „Jsem ráda na světě. Miluji život.“ Loutkovodiči komunistů znají dobře Bibli: (1 Jan 2:15 Nemilujte svět ani to, co je ve světě; jestliže někdo miluje svět, není v něm Otcova láska.) ()

RedOctober 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje, že není Němec jako Němec. Navíc někteří Němci byli proti nacistům. Takže, že kolektivní vina je kapitální bejkovina, Napsáno slovy současníka z doby, kdy se film odehrává. Překvapuje mě nízké hodnocení zde. Možná, že je to tím, že ti Němci. co nejsou nazi jsou komunisti. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No nic moc. Ze začátku i dost hlucho, než se ti dva milenci přestali vykecávat. Pak už to ušlo, místy to mělo i spád. Podruhé možná ano. ()

Xpojntman 

všechny recenze uživatele

Ten film je hroznej. Proč? No protože komunisti. Navíc vtipně proti nacistům, jako veselohra to taky není dobrý. Taždej ví, že spolu byli spolčený. A větší zločínci jsou komunisti i ty současný. ()

contreras 

všechny recenze uživatele

Pokud vám vadí propaganda, nedívejte se na filmy z produkce Československo/ Východní německo. Nebudete vypadat jako idioti co vidí jen propagandu a ne historická fakta, střízlivost a důvěryhodné herecké výkony. Film nepatří mezi ty nejlepší, ale není to kokotina. Málokdo to bohužel dokáže přiznat, ale oni soudruzi zas moc kokotin nenatočili...Komise kokotiny nepouštěla ven a pokud jim něco proklouzlo, stejně to šlo do šuplíku. jo a ještě jedna věc, za protektorátu mluvilo hodně lidí plyně německy, blbečci.. :D ()

JSYSMHJF 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mě to nepřitáhlo, pořád jsem čekala, že se bude něco dít a on konec bez většího zaujetí...snad jen odlákávání nácků pro záchranu Krále s kufrem mělo jakýsi náboj, jinak nepřehledně nudné nic moc. ()

Reklama

Reklama