Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život človeka, ktorý musí vraždiť len preto, aby prežil, je náročný. To je jednou z mála vecí, ktoré sa Drew (Bill Oberst Jr.) za dlhé roky strávené v telách svojich obetí naučil. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď stretne ženu svojich snov a odhodlá sa zmeniť svoj život. To nebude vôbec jednoduché, keďže jeho zdravotný stav je stále horší a potrebuje zabíjať ďalšie obete aby prežil. (Marceloo)

(více)

Recenze (23)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní novinka patří Kanadě a rozhodně nevšední a zajímavý úlovek. Jedná se o silně festivalový Indie levný počin, který je však velmi originální a v jistých momentech i dost znepokojivý. Hlavní hrdina je tzv. Shapeshifter, tedy rozkládá se a hnije zaživa, ale jediné, co ho zachrání je převtělení se do jiné osoby a tak je na neustálé vražedné misi, kdy téměř každých 6 hodin nabírá jinou identitu a zanechává za sebou shnilá vycuclá těla. Plyne to sice pomalejším tempem a vizuálem film neuchvátí,ale masky jsou poctivé a finální sekvence mi připomněla Vetřelce. Film určitě stojí za pozornost kvůli originálnímu námětu. 60% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Život človeka, ktorý musí vraždiť len preto, aby prežil, je náročný. To je jednou z mála vecí, ktoré sa Drew (Bill Oberst Jr.) za dlhé roky strávené v telách svojich obetí naučil. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď stretne ženu svojich snov a odhodlá sa zmeniť svoj život. To nebude vôbec jednoduché, keďže jeho zdravotný stav je stále horší a potrebuje zabíjať ďalšie obete aby prežil. - Od spojenia Uncork'd Entertainment a Bill Oberst Jr. som vela nečakal, ale zostal som príjemne prekvapený. Pán Bill našťastie vo filme nehrá, len má na starosti vnútorný hlas hlavného hrdinu. Ten je shapeshifterom a práve vďaka tomuto faktoru ide o velmi osobitý námet, ktorý som v horore ešte nevidel. Každých pár minút totiž hlavný hrdina dostáva inú podobu, a tú samozrejme nedokáže získať príjemnou a legálnou cestou. Prekvapili aj poctivo spracované masky, dynamický priebeh a celkovo to celé dokáže u diváka, alebo teda aspoň u mňa, vyvolať zvláštne pocity, ktoré ešte umocní záverečná sekvencia, ktorá ponúkne zaujímavé otázky týkajúce sa existencie. Aj vďaka vhodne zvolenej stopáži ide o podarený horor, ktorý jednoznačne nebude vyhovovať každému, ale mne sa dosť páčil. + Bill Oberst Jr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I don’t know if I even consider myself a person..“ Sympatická, lehce zlomyslná love story zasazená do creepy rámu. Příznačně ve vánočním čase dohání stále rychleji hnijícího skin-walkera jeho sobecká posedlost; cronenbergovský závěr pak přináší ten nejkrutější trest. Vyklube se motýl, kterého až do konce života bude sžírat pocit viny a promarněnosti.. Není to bezchybné, ale (indie) horor s nápadem a dá se říct i myšlenkou, je vzácná komodita.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět v levném zpracování, byť nijak viditelně neošumtělém. Drew to nemá jednoduché. Ač se snaží pomocí antibiotik a kokainu čelit svému prokletí, osud ho nakonec vždy dožene. Jeho tělo začne po krátké době, často jen v řádu hodin, podléhat zkáze, a tak ho musí vyměnit za jiné. Člověka při sledování napadne, kolik by jich za ty dlouhé roky musel vystřídat.....oběti připomínají vysáté z Lifeforce (1985), jelikož i jejich životní síla je vysáta. Až setkání s Julií všechno změní. Jenže jak zůstat se ženou, když tělo má krátkou dobu spotřeby? Psychologické drama nemůže skončit dobře. Přesto závěr je překvapivý i pro samotného Drewa. Komorní záležitost. Já bych uvítal nechutné orgie rozpadu a zrození, kde by se maskéři vyřádili. Takhle zůstala většina proměn mimo kameru, i když naopak nechybí práce s nožem či vývrtka vražená do krku. V rámci divné Kanady standardní, v provedení však krotké. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nápad fakt dobrý, ale totálně nedomyšlený a spackaný. Skákat s člověka do člověka kvůli přežití, to mělo být jako děsivé? Vubec, trocha hnus mrtvého člověka neudělá dobrý film, a konečné vajco ala zrození už tomu fakt nepomůže, velká slabota. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jo, ten film má pár nedostatků. Třeba by mě zajímalo, co má být jako tak spešl na té banální slepičce Julii, že ji onen těloměnec miluje spoustu let napříč všemi svými těly. Nebo ta přílišná orientace na vztahovou, dialogovou rovinu filmu a ne na tu, která by pokleslé diváctvo zajímala nejvíc, tedy na naturalistické detaily vražd, zahlazování stop a hnilobného tělesného rozkladu... Ba ne, trochu žertuju, je to zatraceně povedený a nápaditý kousek a na Julii je přece spešl ta její úžasná schopnost lásky, jak vyjde najevo ke konci... Každopádně i když vím, že by se takovýhle extraligový námět dal zpracovat určitě mnohem košatěji a atraktivněji, s víc filmovým než televizním lookem, s vydatně delší stopáží a hlavně s podstatně lepším koncem, tak hlavně když kape a lepší než holub na střeše. Dokud někdo nevyrobí nějaký zásadně vytuněnější remake, má ode mne tohle obrovské kanadské překvapení plný počet hvězd jistý. 90%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nejsem si zcela jist, jestli by se k tomuhle mělo přistupovat jako k hororu. Jasně, žánrové prvky jsou neoddiskutovatelné, ale ústředním motivem není ono drastické převtělování, ale vztah hlavního hrdiny k dívce svých snů. A navázat s ní milostý poměr jde dost blbě, když jste každou chvíli v kůži někoho jiného. Každopádně mě se to líbilo. Je sice občas znát, že režisér nemá dialogy tak úplně v malíku, ale vzhledem k tomu, co má za sebou, se s nimi popasoval celkem slušně. Navíc se vydařil konec. Povedlo se i obsazení. Herci a herečky střídající se v rolích hlavního hrdiny mi seděli všichni a sympatická byla i jeho vyvolená. Je sice fakt, že někdo zkušenější by si s tím asi poradil lépe, ale rozhodně se nedá říct, že by se v McConnellově podání jednalo o promrhanou příležitost. 70% ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Ani mi to nepřišlo moc jako horor...spíš to byl strašně smutnej film. Dost televizní look, ..hhhmmm... a furt tam hlavní hrdina šňupal koks, to mi nedělalo dobře. Jako není to úplně špatný, ale zase nic extra a ten konec byl fakt smutnej. Některý efekty se docela daly a i když tam týpek pár lidí zabije a jaksi "vycucne" ve stylu Lifeforce, tak nejde o klasickej film o nějakým sériovým zabijákovi. Ta hlavní postava vlastně nemá moc na výběr a kdyby to nedělal, tak umře sám a to se mu moc nechce. Celá situace se mu stejně ale zhoršuje a ať dělá co dělá, nakonec se věci poserou ještě víc a furt jde dolů ... hhmm..to vlastně znám... Fajn byla ta jeho holka, ta byla hezká a sympatická. Některý herci mi tam ale i jinak lezli na nervy a byli dost nesympatický. Celkově se to dá, ale nic extra. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kruci, horor s tak strašně zajímavým námětem (existence, která musí zabíjet, aby na čas získala tělo oběti a přežila), ale celé je to podané jako love story, takže to vlastně nakonec není ani moc hororové, kromě pár zdařilých scén. A že by mě příběh nějak bavil, to ne, on sám o sobě špatný není, ale i přes krátkou stopáž mě nudil. Filmařsky i herecky to celkem ujde, ale pak tu kromě pár dobrých scén nebylo nic, čím by mě to bavilo. Jo, a rozhodně nečekejte žádné větší gore, to tady ani moc není, i když to tak z komentářů vyznívá. 2* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velice slušný rozjezd do roku 2019 co se týče hororového žánru. Námět je pojat tak dobře, že jsem měla problém zavzpomínat, jestli jsem to v této formě takhle už někde viděla, ale nakonec musím konstatovat, že Lifechanger je svého druhu opravdu originálním kouskem z nezávislých vod, kterému by prospělo o něco větší množství peněz, ale na to, že jeho režisér toho za sebou ještě moc nemá, dokázal i z té trochy naložit divákovi opravdu slušnou porci gore a dokonce i herecké výkony (kromě toho začátku) byly opravdu dobré a uvěřitelné. Stopáž je velice příjemná a já jsem si i přistihla, že ten film hltám bez mrknutí, takže přinejmenším dobrý zážitek dostane snad každý. Jestli bude víc takových hororových úlovků, máme se v tomto roce na co těšit. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl vůbec špatně vymyšlený počin. Taky bych si občas chtěl zkusit přesedlat do jiného těla a vyzkoušet si to třeba i z ženské role jestli by třeba v baru slintali chlapi a já je jenom galatně odpálkoval a nebo jim nabídnoul koks a pak na ně vytáhnul nůž. Dávám 50% ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Maximálne debilný záver a kopec nedomyslených vecí, ale aspoň niečo (pokiaľ viem) originálne a nie nudné. Aj keď nie som ľudomilka, tak toľké zabíjanie by ma po desaťročiach už prestalo baviť. Alebo možno aj nie:))) ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Priam až magický film, ktorý si ma niečim neurčeným dokonale získal. Škoda len pomalého tempa, inak to má skutočne veľa šťavnatých scén, s dobrou atmosférou a poriadnou dávkou napätia. Ústredný hlasový doprovod my v silne pripomínal Dextera a tak to malo pre mňa ešte o to silnejší náboj. Lifechanger je ďalší skvelý, kanadský indie horor, ktorý je veľmi zručne nekrútený a rozhodne stojí za pozornosť. 65 %!! ()

borec999 

všechny recenze uživatele

"Hlavní hrdina je tzv. Shapeshifter: rozkládá se a hnije zaživa. Jediné, co ho zachrání je převtělení se do jiné osoby, a tak je na neustálé vražedné misi, kdy téměř každých 6 hodin nabírá jinou identitu a zanechává za sebou shnilá vycuclá těla. Všechno sa ale mění ve chvíli, když střetne ženu svých snů a odhodlá sa změnit svůj život" Artové, pomerne lacné, komorné, ťaživé. Nižší rozpočet cítiť, ale vďaka rozumnej dĺžke hodine dvadsať, solídnym maskám, zaujímavým filozofickým podnetom spojeným s námetom (zmysel takejto existencie, cena života, morálnosť skutkov, podstata života, nesmrteľnosť atď) a aj mojej zvedavosti ohľadom toho, čo z Shapeshiftera zostane ak prestane s vraždami, to vlastne moju pozornosť držalo vcelku spoľahlivo. Nie je to odpočinkový ani ľahký film, ani hardcore gore masaker, ani dokonalý film (má chyby). Ale za pokus podľa mňa Lifechanger ako výstrel naslepo stál. Opatrný palec hore. 60% ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Lifechanger je fantazijný horor o mužovi-bytosti , ktorý musí meniť ľudské telo, kde pôvodný vlastník zomrie,jeho schránka zostane vysušená a hlavný hrdina získa jeho podobu a aj myšlienky.No poslednú dobu sa nové telárýchlo kazia a preto musí vraždiť a meniť telá častejšie.Kanadský film Lifechanger nie je síce žiadna sláva a vyznačuje sa veľkým radom nedostatkov, ale je príjemnou ukážkou hororového príbehu. Jeho sila je v spôsobe rozprávanie v tretej osobe a nie v lacných lakačkách.Tu to vôbec vlastne nie je o strachuje to taká moderná dark fantasy miestami dokonca aj s citom a nepochopením.Hrdina nie je samozrejme kladnou postavou no miestami je ho až ľúto takisto aj jeho obetí ktoré sú zlý čas na zlom mieste.No záver mohol byť určite napaditejší, ale aj tak ide o zaujímavý pokus režiséra Justina MCConnella inak veľmi aktívného filmového tvorcu. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Normálně fakt nemám rád snímky, který si s nějakym vysvětlovánim moc nelámou hlavu a maj nejednoznačnej konec. Nebo aspoň nemůžu říct, že bych pointu uplně pochopil. Ale tentokrát se jedná o jeden z mála případů, kdy byl nápad tak zajímavej a atmosféra sympaticky podivná, že jsem ochotnej odpustit třeba i skromnější filmařinu na úrovni TV filmu (kompletně neznámej casting, hodně omezenou výpravu nebo převážně TV look). Bylo to prostě místama líbivě mysteriózní a určitě si na tuhle podivanou vzpomenu i delší dobu po projekci, tři jistý hvězdy. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Horor s příchutí romantiky?.Kanada umí perfektně zmastit film a to i tím,že brutálnější záběry hodí mimo kameru a je dokonáno.Sice masky vcelku povedené,ale určitý rozpočet který ovšem chybí je znát.Celkově OK NA TŘI. ()

Reklama

Reklama